- 8 Mart 2015
- 25.109
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.195
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #4.961
Uzmanlar öyle söylüyor ama işin aslı o değil.6 yaş çok, asıl o zaman zıt dönemler. 4 daha iyi. İdeali 3 diye düşünüyorum. Birinin altını bezden ayırıp ötekini dogurmak daha makul. Okula giden çocuk beni postalayıp başka bebek yaptılar psikolojisine giriyor :)
Ben uzmanlara değil tecrübelerime dayanarak konusuyorum. yas farkı artınca kardeslik durumu coook ileriki yaşlarda kendini gösterebiliyor. O kadar yıl sonra değil de sosyal hayatta aktifken desteklesmeleri her halükarda daha doğru ve daha güzel. Beraber büyüyünce harmanlasıyorsun yaş farkı artınca “abla” “abi” oluyorsun sorumluluk duygusunu 6 yasında bile yüklenebiliyorsun. Iııh seninkiler harika bence. Kafayı yiyorsun evet ama sen çok sanslısın , bebislerin de öyle.Uzmanlar öyle söylüyor ama işin aslı o değil.
Bir evde 3 4 yaş farkı olan iki çocuğun büyümesi inan çok çok eziyetli.
4 yaş demek çocuğun en enerjik, dünyayı tanıma, deneyimleme dönemi.
Makas kesecek, orayı burayı hunharca kullanacak, evde aktif bir birey yani.
Ama bebekli evde bunların mümkünatı söz konusu değil.
Evden her türlü tehlikeli şeyi kaldırmak, o çocuğa verilmiş en büyük ceza resmen.
Kardeşi, bunların kaybıyla özdeşleştiriyor.
1 yaş fark var benimkilerin arasında. Küçük 2 yaş olmadan eve ne hamur alabildim, ne puzzle, makas, boya vs.
Her şey çok tehlikeli, e büyüğün o dönemi ama kardeşi için hayati tehlike taşıyor bunlar.
Okul çocuğunda öyle değil, artık bunları aşmış, öğrenmiş, biraz daha akıllı, kurallara uyan ve kafasında anlamlandırma yaptığı dönem.
Sırf bu sebeple benim 4,5 yaşındaki oğlumun tüm becerileri 3 yaşa denk, çocuk yapamadı öğrenemedi ki.
İşte 3 4 yaş da öyle.Ben uzmanlara değil tecrübelerime dayanarak konusuyorum. yas farkı artınca kardeslik durumu coook ileriki yaşlarda kendini gösterebiliyor. O kadar yıl sonra değil de sosyal hayatta aktifken desteklesmeleri her halükarda daha doğru ve daha güzel. Beraber büyüyünce harmanlasıyorsun yaş farkı artınca “abla” “abi” oluyorsun sorumluluk duygusunu 6 yasında bile yüklenebiliyorsun. Iııh seninkiler harika bence. Kafayı yiyorsun evet ama sen çok sanslısın , bebislerin de öyle.
Benim görümcemin öyle çocukları.İlla yas farkı diyorsan da o zaman annenin yası müsaitse 12-13 fark daha ideal okul çağına nazaran. O zaman da abla yerine minik anne olunuyor ama ötekinden iyidir.
Kendimi ifşa etmemek icin yorumumu icimden yapıyorum su anBenim görümcemin öyle çocukları.
Biri ünide kız, öbürü ilkokula başladı.
Ay yok ya, çok fena
Küçüğünden 3 yaş büyük bir kızı daha var ortanca, o kimseyle anlaşamıyor.
3 çocuklulardaki gözlemim de ortanca çocuğun hep kendini bulamaması oldu.
Hem kardeşsin hem büyüksün böyle bir sürümceme.
ZlsjsjsjshKendimi ifşa etmemek icin yorumumu icimden yapıyorum su anama yes imzamı salıyorum su an
gecen bi soyledim de rengi kirece dogru donduuEşin ne diyor bu konuya paylaşıyormusun duygularını?
Yazık ürkmüştürgecen bi soyledim de rengi kirece dogru donduu
ya zaten oyle bisey olsa biri digeriyle oynayacak kivama gelene kadar 2 3 sene gececek, diger artik 6 7 yasinda olacak birlikte oynamalarini beklemiyorum zaten, napain buyuk olan makarnalari soda sisesine atacak hali yok yaBen bu yaş aralığını tehlikeli buluyorum.
Şöyle, benim canım çıktı mı, evet çıktı.
Çünkü iki bebek, bir çocuk ve bir bebek, iki çocuk hakkında bilgi sahibiyim gelişimleri sürecinde.
Beni en zorlayan dönem 1 çocuk ve 1 bebek durumudur.
2 yaşa kadar fark beraber büyürler, aynı jenerasyon ve aynı ilgi alanı ama daha fazlası olunca işler karışıyor.
Şuan hamile kalsan yaş farkı 4 olur.
Arkadaşlarımın 3 yaş farkla çocukları var, beraber oynamak bir kenara aynı odada bulunamıyorlar, ilgi alanlarının bambaşka olduğu dönemler.
Parka gidiyorlar, biri saklambaç oynamak istiyor, öbürü salıncakta sallanmak.
Dolayısıyla emin ol liseye kadar herhangi bir ortak noktaları olmayacak, hatta lisede bile ergenlik vs yine zor, üni arkadaşı olurlar ancak.
Bence kızın anasınıfına başladığı dönem düşünmelisin çünkü yine aynı olacak aslında yaşantı ama tam zamanlı olarak artık bir okul hayatı olan, bağımsız bir çocuk ve bir bebek olacak evde.
Ben eğer seçim yapma şansım olsaydı büyük çocuğun okula başlamasını yani 5 yaşını bekler, farklarını 6 ya çıkarırdım.
benim esimde aslinda sanki istekli gibiydi vs ama gecen soyleyimce ya he he tabi tabi dedi bana kirec gibi vir yuzleYa ben de bazen ikinci çocuğa sinyal yakıyorum. Kendi kardeşlerimi çok seviyorum bir desteği olsun diyorum. Eskisi gibi katı değilim. Ama eşim çok katı konuda. Asla istemiyor Allahtanbana uysak yapmıştık.
kendisinin hala bez mama ve hastane masraflarindan haberi yok aslinda, beyimiz hic birinde elini cebine atmadi. neyse bak bana cok acayip seyler hatirlattin vaz gectimYazık ürkmüştürbez parası mama parası hastane masrafları
Yok bizimkininki tamamen duygusalbenim esimde aslinda sanki istekli gibiydi vs ama gecen soyleyimce ya he he tabi tabi dedi bana kirec gibi vir yuzlesanki bunlar bakip buyutuyorlar, baktiklari aksam 3 saat onunda 1 saati yemek molalariyla 1 saati çiş molalariyla geciyo kalan 1 saatlik ilgi icin bu kadar stres heralde
Bizim oğlan tuvaleti 3yaşı biraz geçe bıraktı acısı hala geçmediYazık ürkmüştürbez parası mama parası hastane masrafları
Bizim eve hala bez giriyor valla bıktım.Yazık ürkmüştürbez parası mama parası hastane masrafları
mama iciyolar mi halaBizim eve hala bez giriyor valla bıktım.
2016 dan beri koli koli bez alıyoruz.
Millet çuvalla un alır, biz mama ve bez
Çok şükür o bitti, yazındı herhalde bıraktık küçük 2,5 olduğunda.mama iciyolar mi hala
bizimki de o aylarda birakti, ama kasik mamasiyla kahvalti hala devam haftada 2gun vermezsek isyan bayragi cekiyoÇok şükür o bitti, yazındı herhalde bıraktık küçük 2,5 olduğunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?