- 21 Ağustos 2015
- 31.577
- 95.648
- 598
- 37
- Konu Sahibi chamallows
- #4.341
Siz cevirdiniz ama o kaz yandı.Bakın tdk da bu kelimeyi sözlüğüne almış. Bu hakaret değil iş jargonudur. Belli bir alanda uzmanlığı yoksa vasıfsızdır.
Sevgiler.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz cevirdiniz ama o kaz yandı.Bakın tdk da bu kelimeyi sözlüğüne almış. Bu hakaret değil iş jargonudur. Belli bir alanda uzmanlığı yoksa vasıfsızdır.
Teşekkür ederim iyiyim, siz nasılsınız?
Kazı çevirmiyorum, ayrıca üsluptan bahsederkenki üslubunuz da takdire şayanSiz cevirdiniz ama o kaz yandı.
Sevgiler.
bende iiyim tesekkur ederim,Teşekkür ederim iyiyim, siz nasılsınız?
Nick değişikliği yapan arkadaşlardan biri misiniz?
Sizin kabul etmediğiniz iscinin bir mesleği olmadıgı.Kazı çevirmiyorum, ayrıca üsluptan bahsederkenki üslubunuz da takdire şayan
Maaşlarımız eridi zamlarla. Ben lisans eğitimimi alırken bir öğretmen maaşıyla ayda 15 çeyrek alıyordu. Şu an 4. Ben bı adaletsizliğe kızıyorum. Bunu size elli kere söylesem de anlamayacaksınız, çünkü vasıfsız işçi cümlesi sizde kompleks olmuş.
Ve evet arkasındayım, bir beden işçisiyle, hemşire doktor, mühendis, öğretmen aynı ücreti almamalı. Bu insanların her biri maddi manevi kendilerinden senelerce vererek meslek ediniyor. Mesleği olan insanla bir olmamalı.
yoo hayir baltalamak ne demek konusuyoruz, herkes ayni fikirde olacak diye bir sey yok sonucta.Konu sahibinden de özür dilerim.
Konusunu baltaladım.
İlk sayfalarda yazmıstım aslında.
(Tek maasla 3 cocuk okutan (biri özel okulda)ablaya selam olsun)
Konudan hatırladıgım tek insan kendisi:)
Sizin eşiniz vasıfsız eleman değil ki.Bende konuya soyle ornek vericem.
Esim lise mezunu ve memurdan fazla maas aliyor.
Sizin deyiminizle vasifsiz yani.
Ama 7/24 telf. Susmuyor
Telefondan da isinin surekli basinda.
Ama doktor, ogretmen, muhendis diil bir meslegi yok.
Simdi bunun neresi haksizlik?
Adam isin icine girmis, senelerdir emek vermis, isi ogrenmis, kendini sevdirmis, cevre edinmis, isi kavramis sabah aksam uğraşıyor, kendini cevresini gelirstiriyor, uni okuyup bir meslegi olmadigi icin bu parayi hak etmiyor mu?
Ben anlayamadim!
Keske 8-5 Calissaydi h.sonu tatil yillik tatil o maasi oyle alsa isterdim.
Boyle bir memura gore daha cok yipraniyor telefonu susmuyor surekli insanlara laf anlatiyor saati yok daha fazlasini hak ediyor bile.
Zaten konu asgari ücret değil. Asgari ücrete yapılan zammın başka kimseye yapılmaması. Memurlar senelerdir yüzde 3 zam alıyor. Asgari ücret yüzde 10dan aşağı almıyor. Aradaki fark iyice kapandı. Bu haksızlık. Adil değil. Zam da adil olmalıdır.Bu konuda da bahsedildi bir yerde biri ekşide mi bir örnek vermiş asgari ücretin BİM’in karına etkisini ve de bunun fiyatlara yansımasını. Ben çok saçma buldum örneği çünkü asgari ücrete yapılan zamdan önce ürünlere zam yapıldı zaten, enflasyon oranından fazla zam yapılsa tek değişken işçi maaşları olsa neyse. Ayrıca eğer değişmediyse Bim çalışanları asgari ücret almıyor daha fazla alıyor. İnsanların asgari ücrete bu kadar takmasını anlamıyorum.
Canım o konuda haklısın.Zaten konu asgari ücret değil. Asgari ücrete yapılan zammın başka kimseye yapılmaması. Memurlar senelerdir yüzde 3 zam alıyor. Asgari ücret yüzde 10dan aşağı almıyor. Aradaki fark iyice kapandı. Bu haksızlık. Adil değil. Zam da adil olmalıdır.
Belli bir alanda uzmanligi yoksa vasifsizmis ya yukarida oyle denmis.Sizin eşiniz vasıfsız eleman değil ki.
Sadece ismi belirli bir mesleği yok.
Vasıfsız elemandan benim anladığım nedir?
Örneğin ilkokul mezunu bir hanım, belirli bir mesleği-becerisi yok, eşi evi geçindirmekte zorlanınca temizlik personeli olarak iş arıyor.
Örn; lise terk bir genç adam günlük, geçici işlerde çalışıyor,
Örn; vasfı-işi olmadığı için gece taksiye çıkıyor,
Örn; normalde ev hanımı bir kadın ev yemekleri veren bir restorantta çalışıyor.
Gelmedi daha bize, bu hafta içi gelir bakalım.filmdelisi dogalgaz faturaniz geldimi ?
bize 512 lira geldi,
gecen yil bu ay 453 gelmis,
evin isisi her sene sabit 22 de yanar termostatla, bu seme hava daha sicak o kadar devreyede girmemistir ama fatura daha kabarik
ovv 400 elektrik mi napiyosunuz kuzum evde illegal lokanta falanmi isletiyorsunuzGelmedi daha bize, bu hafta içi gelir bakalım.
Aidat zamlandı, o feci oldu.
Geçen hafta sanırım elektrik 400 geldi.
Balkonda ufo var, sigara içerken kullanıyoruz zatürre olmayalım diyeovv 400 elektrik mi napiyosunuz kuzum evde illegal lokanta falanmi isletiyorsunuz
bizimde aidatlara bina tadilatlarindan dolayi 150 ser lira koydular 6 7 ay verecegiz, esim ben mayista hepsini toplu vereyim kışın dogalgaz da biniyor odeyemem demisti, kabul ettiler
bizim balkon acik, kalinca giyinip cikiyoruz berelerimizide takip.Balkonda ufo var, sigara içerken kullanıyoruz zatürre olmayalım diye
Günde maksimum toplam 2 saat en düşükte çalışıyor velev ki onla ısınsak neler olur
Ufosuz da zaten 220 230 tl falan geliyor bize.
Aidatlara bizim 200 tl zam yapıldı, artan asgari ücretle fark açıldığından sağlam zam geldi.
Yani gelen zam her türlü vatandaştan söke söke çıkıyor arkadaş.