• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Balık alayım dedim yine pahalıydı.
Somon 75 lira hamsi 35 liraydı,aldım genede .
Kuzu ciğeri hiç demeyim diyecemde 95 liraydı,dana ciğerde 60 .
Bu ne böyle fiatlar inanılmaz uçmuş.
Sonrada ezdirmedik desinler pehhhhh.
elektrik ve dogalgaza da %11 zam yoldaymis 😐
ne yiyecegiz anlamadim ki neye elimizi atsak bir sonraki hafta pahalilanmis oluyor.
hep pirasa yesem gecinirim bile diyemiyorsun cunku hafta arayla onun bile fiyati artiyor.
en sonunda herkes eskisi gibi bir evde kaynana kayinbaba gorumce enik cücük birlesip yasayacagiz sanirim, her evde ayri dogalgaz yanmasin elektrik yanmasin diye.

elektrik ve dogalgaza da %11 zam yoldaymis 😐
ne yiyecegiz anlamadim ki neye elimizi atsak bir sonraki hafta pahalilanmis oluyor.
hep pirasa yesem gecinirim bile diyemiyorsun cunku hafta arayla onun bile fiyati artiyor.
en sonunda herkes eskisi gibi bir evde kaynana kayinbaba gorumce enik cücük birlesip yasayacagiz sanirim, her evde ayri dogalgaz yanmasin elektrik yanmasin diye.
Herşeye zam ne olacak bu milletin hali böyle.
Dediğin gibi olacak ta bu esnada boşanmalarda artacak:))

Nick değişmiş güzel olmuş..

Herşeye zam ne olacak bu milletin hali böyle.
Dediğin gibi olacak ta bu esnada boşanmalarda artacak:))

Nick değişmiş güzel olmuş..
teşekkür ederim ☺️
daha bu durumda bile kaynanayla gorumceyle gecinemiyoruz cogumuz, kendi adima konusayim gider anamin evinde oturur helal ekmek yerim daha iyi valla

teşekkür ederim ☺️
daha bu durumda bile kaynanayla gorumceyle gecinemiyoruz cogumuz, kendi adima konusayim gider anamin evinde oturur helal ekmek yerim daha iyi valla
Rica ederim:))

Kimse bu duruma düşmesinde sonunu bile düşünmek kötü yani
Herkes kendi evinde kalsın en sağlıklısı zaten..

Rica ederim:))

Kimse bu duruma düşmesinde sonunu bile düşünmek kötü yani
Herkes kendi evinde kalsın en sağlıklısı zaten..
herkes icin en sagliklisi, oglunun kizinin evini ayirmis kaynanaya kayinbabaya da zor olur ayni evde yasamak bence,
herkes bir duzene alismis sonucta
kayinbabam mesela bize gelince adam klozeti kullanmak icin izin istiyor, esortmanla dolasamiyor ayip olmasin diye, bazen giyiyor kizim rahat edemiyorum kusura bakma diyor vs. herkes icin cok zor seyler, allah sonumuzu hayir etsin

😂😂 ben psikolojim bozulmasin diye fiyatlarina bakmadan alip hizli hizli market arabasina doldurup esim odeme yapmadan kaciyorum hemen disariya 😂😂😂
esmer olarak markette biraktigim adam kireç gibi olup geri çikiyo 😁
Market, pazar ve iki ekstra şey, o da çocuklara a101 den akıllı saatti, 1200 civarındayız.

Senin meyveli şarapları gördüm migrosta, narlı elmalı falan.
Ben bir tane rose aldım bakalım, iyi mi kötü mü bilmem.
Kocamın şeytana tapmışız gibi bakışları arasında elime geçeni aldım gittim😂

Son düzenleme:
Eskiye dön bak, hep en düşük yüzde on alıyorlar, alsınlar tabii. Ama memura zam değil sadaka veriliyor senelerdir. Yüzde dördü aşmıyor zaten. Üni kazanacağım diye kendimi paraladım, okulu bitireceğiz diye hem emek hem para döktük, kpss için de 2 koca sene çalıştım. Karşılığı vasıfsız beden işçisiyle aynı olacaksa bu kadar maddi manevi harcamama gerek yokmuş.
Adil bir zam olmalı. Sadece popülist bir şekilde asgari ücrete zam verilirken, diğer emekçilere bu kadar haksızlık yapılmasını kabul etmiyorum ben. Bu şekilde devam ederse ileride ne mühendis ne öğretmen ne doktor bulunmaz. Kim neden uğraşsın eğitim almak için asgari ücretten bin tl fazla alınacaksa sadece.
Zaten asgari ücret çalışanların yarısı demek.
Diğer kalan yarısı asgari ücretin ne kadar üzerinde alıyor, bir de bu var.
Eminim ki yüzde yirmi beş gibi yüksek rakamı 200 300 tl farkla çalışıyor.
Memuru da geçtim ben, asgari ücret değil ama özel sektörde 3 bine çalışan adamın aldığı maaş zammı nedir acaba?
Ha bir de yüksek vergi dilimleri memurları ve inanılmaz etkiliyor.
Gelen zam kuş kadar dahi olsa hop dilim yükseliyor, verdiğinden daha fazlasını alıyor gidiyor.

herkes icin en sagliklisi, oglunun kizinin evini ayirmis kaynanaya kayinbabaya da zor olur ayni evde yasamak bence,
herkes bir duzene alismis sonucta
kayinbabam mesela bize gelince adam klozeti kullanmak icin izin istiyor, esortmanla dolasamiyor ayip olmasin diye, bazen giyiyor kizim rahat edemiyorum kusura bakma diyor vs. herkes icin cok zor seyler, allah sonumuzu hayir etsin
Mutlaka en sağlıklısı böyle olması yönünde.
Ne kadar düşünceli bir insanmış öyle.
Herkes böyle olamıyor maalesef.

Ee kızlar neler yaptınız ben banlıyken? Asgari ücret zammı gibi zam bize gelmez. Biz yine yüzde 3_4 alırız. Makas kapandı iyice. Sanki tek asgari ücretlilere enflasyon var. Bu hızla üç sene sonra bizde asgari ücretli olacağız. İnanılmaz canım sıkılıyor. Alım gücü en çok düşenler memurlar. Senelerce okuduğum, atanacağım diye kendimi paraladığıma yazık
Devenin neren doğru ki diye verdiği cevaba örnek olmuş bu yazı.
Tuttuğumuzda elimizde kalmayan yer yok, ne yazık bize ya...

Market, pazar ve iki ekstra şey, o da çocuklara a101 den akıllı saatti, 1200 civarındayız.

Senin meyveli şarapları gördüm migrosta, narlı elmalı falan.
Ben bir tane rose aldım bakalım, iyi mi kötü mü bilmem.
Kocamın şeytana tapmışız gibi bakışları arasında elime geçeni aldım gittim😂
bizim buraya da migros acilmis bende birazdan oraya gidecegim sarabi iyi hatirlattin gitmisken alayim 😂😂😂
aslinda kiza bi merakli minik alip cikacaktim aksam aksam benide seytana uydurdun ☺️

bizim buraya da migros acilmis bende birazdan oraya gidecegim sarabi iyi hatirlattin gitmisken alayim 😂😂😂
aslinda kiza bi merakli minik alip cikacaktim aksam aksam benide seytana uydurdun ☺️
Zuahaha
Yanacaksak beraber yanalım😂
Makyaj fırçasında indirim vardı onu aldım, bir de kasada pringels indirimde.
Böyle mi yazılıyor bilmiyorum yemediğimden, kocam sever onu aldım.
Migros alışverişim gezemeden bitti.

Zuahaha
Yanacaksak beraber yanalım😂
Makyaj fırçasında indirim vardı onu aldım, bir de kasada pringels indirimde.
Böyle mi yazılıyor bilmiyorum yemediğimden, kocam sever onu aldım.
Migros alışverişim gezemeden bitti.
makyaj fircasi falan kullanmiyorum allahtan 😁 evde her sey var suan kizin sutu bitmis 3 5 biseye kurtaririm heralde masrafi bakalim, kizi markete sokarlarsa batariz o ayri ☺️

filmdelisi filmdelisi aksam aksam bir dergi alip cikacaktim 350 lira optuler iyimi
Yaparlar, bilirim.
Resmen girmek bakmak bile para, onu anladım ben.
Bugün harcadığımız paranın haddi hesabı yok ki haftalık alışverişti, stok ürünleri, deterjan, et falan yok içinde.
Kahvaltılık, yeşillik,süt, meyve ve sebze, birkaö paket makarna, sucuk öyle ıvır zıvır şeyler.
Ha bir şey aldık yemek yapayım desem patates soğan yani yemeklik sadece.
Bu ne ya...

Yaparlar, bilirim.
Resmen girmek bakmak bile para, onu anladım ben.
Bugün harcadığımız paranın haddi hesabı yok ki haftalık alışverişti, stok ürünleri, deterjan, et falan yok içinde.
Kahvaltılık, yeşillik,süt, meyve ve sebze, birkaö paket makarna, sucuk öyle ıvır zıvır şeyler.
Ha bir şey aldık yemek yapayım desem patates soğan yani yemeklik sadece.
Bu ne ya...
bizimkinde para eden 2 sey bir sise sarap 4 bira kizima peynir gerisi aynen ivir zivir 3 tane kinder supriz yumurta 23 lira iyimi 😐

Back