- 20 Mart 2008
- 141.517
- 212.971
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi chamallows
-
- #3.421
Ama bir sor ne yiyorlar diye.Sadece o üye değil ki bunu söyleyen, bir güruh var asgari ücretle yaşayıp, birikim yapan.
Ev ya da araba için peşinat biriktiren veyahut altın alan.
Tek tek dişleri mi satıyorlar nedir, ben anlamıyorum ki.
Sonra şükürsüz diye bize itham ediyorlar
Her şeyleri tammış, etleri kurbandan, yumurtalar köyden, kuruyemiş meyve sebze deseniz en tazesi.Ama bir sor ne yiyorlar diye.
Etler kurbandansa bun para lazım kesmek için,kuruyemiş desen zaten pahalı artık.Her şeyleri tammış, etleri kurbandan, yumurtalar köyden, kuruyemiş meyve sebze deseniz en tazesi.
Diyorum ya ben ve ailem sığırız, doymuyoruz herhalde ki bu kadar gıda alışverişi ile bile ‘her şeyden muhteşem kalitede alıyoruz’ diyemiyorum.
O sigara bizde de var ama katmıyorum market alışverişine çünkü kartonla haftanın belirli günü alıyoruz, o ayrı kalem bizdeEtler kurbandansa bun para lazım kesmek için,kuruyemiş desen zaten pahalı artık.
Biz 2 kişiyiz ancak idare ediyoruz,pazar arabamı (adı limuzin) alıp indirimleri takip ediyorum birde.
Karı kocada sigara içiyoruz bu arada.
Çuprada indirim vardı da kalan ürünlerde görmedim.Biz de birazdan gidicez metro markete, indirim mi varmış ne.
Sigara ciddi masraf aslında.O sigara bizde de var ama katmıyorum market alışverişine çünkü kartonla haftanın belirli günü alıyoruz, o ayrı kalem bizde
Düşünüyorum, benim evde haftalık en az 2 en çok üç koli yumurta tüketiliyor.
Ben bunu organik falan alsam, aylık yumurta masrafım zaten 600tl yi aşar.
Aldığımız dandik 2 numara yumurta, inanılmaz bir market harcamamız var ve en iyisini alırsam her şeyi alamam ben.
Süt mesela, indirime hangisi girmişse onu alıyorum uhd, çocuklarınki ayrı bize alınan ayrı.
Ben de bilirim taze günlük sütü almayı ama işte, öyle öyle alırsak ucumuzu göremeyiz.
Geçenlerde profiline yazdı üye, pazarda 100 tlye meyve aldım param bitti. İnsanların bana neden kızdığını kendim alışverişe gidince anladım diye.Bence o üyenin kayınpederi kendi kazandığından ekliyor yoksa mümkün değil. Adam ne yapsın harcıyorum diye söyleyecek mi?
Ben artık bazı ürünleri ayrı ayrı bimden şoktan alıyorum. Mesela şokta avokado 5.90 normalde migrosta metroda 9 tl. Ona rağmen de para dayanmıyorHafta sonu fakir diye bime gittik,ufak tefek şeyler aldık 260 lira tuttu,elde tutulacak ne vardı peynir soda gazoz bir kaç şey daha vardı ..
Orası bile artık artmaya başladı..
Carrefourda yerli somonlar varmış,kızım almış yemek için tadınıda çok beğenmişler.Çuprada indirim vardı da kalan ürünlerde görmedim.
Bimin baldo pirinci bide tava yoğurtu çok güzel oluyor.Ben artık bazı ürünleri ayrı ayrı bimden şoktan alıyorum. Mesela şokta avokado 5.90 normalde migrosta metroda 9 tl. Ona rağmen de para dayanmıyor
Karasal şehir olunca çocuğun balığını metroda en taze diye alıyorum. İki haftada bir gidiyoruz, bi paket somon öbür haftaya alıyoruz, bir de iki çupra yasa levrek bu haftaya alıp dönüyorum. Ama her metrodan dönüş sinir bozucu geliyor ne yazık kşToplu alışverişte durum daha net ortaya çıktığı için moral bozucu oluyor.
Az az yapmak lazım alışverişi.
En azından haftalık.
100 liraya meyvemi almış kaç çeşit almıştır kesin..Geçenlerde profiline yazdı üye, pazarda 100 tlye meyve aldım param bitti. İnsanların bana neden kızdığını kendim alışverişe gidince anladım diye.
Onlar alabalık aslında. Somonla alakası yok ne yazık ki. Saman gibi tadı.Carrefourda yerli somonlar varmış,kızım almış yemek için tadınıda çok beğenmişler.
Aynı norveç somonu gibi dedi fiatıda 29 lira filanmış.
İçi aynı norveç somonu gibiydi dedi rengide aynıymış,bende denemek için alacağım gittiğimde.Onlar alabalık aslında. Somonla alakası yok ne yazık ki. Saman gibi tadı.
Tatlı su balıgından uzak dur bence . Tuzlu su balıgı olsun ister hamsi olsunİçi aynı norveç somonu gibiydi dedi rengide aynıymış,bende denemek için alacağım gittiğimde.
Normalde tatlı su balığı almayız hiç,bu deniz balığı diye biliyorum bunuda.Tatlı su balıgından uzak dur bence . Tuzlu su balıgı olsun ister hamsi olsun
Norveç somonu hariç başka somon almayın. Başka yerlerden avlanan somonlar genelde atık suların salındığı denizlerden avlanıyor. Yada çiftliklerde yetiştirilen somonlar genel kurallara uyulmayarak yetiştiriliyor. Yani balık hızlı gelişsin diye insan saglıgına zararlı kimyasallarla besleniyor .Onlar alabalık aslında. Somonla alakası yok ne yazık ki. Saman gibi tadı.
Yok somon tatlu su balığı. Norveç somonu da öyle aslında, hatta yumurtlama zamanı ondan nehirlere geri dönerler, tatlı suya bırakırlar yumurtalarınj. Sadece denize uyum sağlamış.Normalde tatlı su balığı almayız hiç,bu deniz balığı diye biliyorum bunuda.
Tatlı su somonuda var . Nasıl yetiştiriliyor tam olarak bilmiyorum ama bizim hocamız vardı , kendisi norvecliydi . O derdi sadece Norveç somonu yiyin diye . Ordan hep aklımdaYok somon tatlu su balığı. Norveç somonu da öyle aslında, hatta yumurtlama zamanı ondan nehirlere geri dönerler, tatlı suya bırakırlar yumurtalarınj. Sadece denize uyum sağlamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?