• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Sadece o üye değil ki bunu söyleyen, bir güruh var asgari ücretle yaşayıp, birikim yapan.
Ev ya da araba için peşinat biriktiren veyahut altın alan.
Tek tek dişleri mi satıyorlar nedir, ben anlamıyorum ki.
Sonra şükürsüz diye bize itham ediyorlar😂
Ama bir sor ne yiyorlar diye.

Ama bir sor ne yiyorlar diye.
Her şeyleri tammış, etleri kurbandan, yumurtalar köyden, kuruyemiş meyve sebze deseniz en tazesi.
Diyorum ya ben ve ailem sığırız, doymuyoruz herhalde ki bu kadar gıda alışverişi ile bile ‘her şeyden muhteşem kalitede alıyoruz’ diyemiyorum.

Her şeyleri tammış, etleri kurbandan, yumurtalar köyden, kuruyemiş meyve sebze deseniz en tazesi.
Diyorum ya ben ve ailem sığırız, doymuyoruz herhalde ki bu kadar gıda alışverişi ile bile ‘her şeyden muhteşem kalitede alıyoruz’ diyemiyorum.
Etler kurbandansa bun para lazım kesmek için,kuruyemiş desen zaten pahalı artık.
Biz 2 kişiyiz ancak idare ediyoruz,pazar arabamı (adı limuzin) alıp indirimleri takip ediyorum birde.
Karı kocada sigara içiyoruz bu arada.

Etler kurbandansa bun para lazım kesmek için,kuruyemiş desen zaten pahalı artık.
Biz 2 kişiyiz ancak idare ediyoruz,pazar arabamı (adı limuzin) alıp indirimleri takip ediyorum birde.
Karı kocada sigara içiyoruz bu arada.
O sigara bizde de var ama katmıyorum market alışverişine çünkü kartonla haftanın belirli günü alıyoruz, o ayrı kalem bizde😂

Düşünüyorum, benim evde haftalık en az 2 en çok üç koli yumurta tüketiliyor.
Ben bunu organik falan alsam, aylık yumurta masrafım zaten 600tl yi aşar.
Aldığımız dandik 2 numara yumurta, inanılmaz bir market harcamamız var ve en iyisini alırsam her şeyi alamam ben.

Süt mesela, indirime hangisi girmişse onu alıyorum uhd, çocuklarınki ayrı bize alınan ayrı.
Ben de bilirim taze günlük sütü almayı ama işte, öyle öyle alırsak ucumuzu göremeyiz.

O sigara bizde de var ama katmıyorum market alışverişine çünkü kartonla haftanın belirli günü alıyoruz, o ayrı kalem bizde😂

Düşünüyorum, benim evde haftalık en az 2 en çok üç koli yumurta tüketiliyor.
Ben bunu organik falan alsam, aylık yumurta masrafım zaten 600tl yi aşar.
Aldığımız dandik 2 numara yumurta, inanılmaz bir market harcamamız var ve en iyisini alırsam her şeyi alamam ben.

Süt mesela, indirime hangisi girmişse onu alıyorum uhd, çocuklarınki ayrı bize alınan ayrı.
Ben de bilirim taze günlük sütü almayı ama işte, öyle öyle alırsak ucumuzu göremeyiz.
Sigara ciddi masraf aslında.
Yumurta çok tüketiyorsunuz belli,çocuklarda olunca mutlaka yenir biter.
Bizdede eşimle gidersek sepeti dolduruyor ben tek gidersem daha ucuza kapatıyorım herşeyi.
Artık devir değişti nerde uygun var oraya koşuyoruz,

Hafta sonu fakir diye bime gittik,ufak tefek şeyler aldık 260 lira tuttu,elde tutulacak ne vardı peynir soda gazoz bir kaç şey daha vardı ..
Orası bile artık artmaya başladı..
Ben artık bazı ürünleri ayrı ayrı bimden şoktan alıyorum. Mesela şokta avokado 5.90 normalde migrosta metroda 9 tl. Ona rağmen de para dayanmıyor

Toplu alışverişte durum daha net ortaya çıktığı için moral bozucu oluyor.
Az az yapmak lazım alışverişi.
En azından haftalık.
Karasal şehir olunca çocuğun balığını metroda en taze diye alıyorum. İki haftada bir gidiyoruz, bi paket somon öbür haftaya alıyoruz, bir de iki çupra yasa levrek bu haftaya alıp dönüyorum. Ama her metrodan dönüş sinir bozucu geliyor ne yazık kş

Onlar alabalık aslında. Somonla alakası yok ne yazık ki. Saman gibi tadı.
Norveç somonu hariç başka somon almayın. Başka yerlerden avlanan somonlar genelde atık suların salındığı denizlerden avlanıyor. Yada çiftliklerde yetiştirilen somonlar genel kurallara uyulmayarak yetiştiriliyor. Yani balık hızlı gelişsin diye insan saglıgına zararlı kimyasallarla besleniyor .

Normalde tatlı su balığı almayız hiç,bu deniz balığı diye biliyorum bunuda.
Yok somon tatlu su balığı. Norveç somonu da öyle aslında, hatta yumurtlama zamanı ondan nehirlere geri dönerler, tatlı suya bırakırlar yumurtalarınj. Sadece denize uyum sağlamış.

Yok somon tatlu su balığı. Norveç somonu da öyle aslında, hatta yumurtlama zamanı ondan nehirlere geri dönerler, tatlı suya bırakırlar yumurtalarınj. Sadece denize uyum sağlamış.
Tatlı su somonuda var . Nasıl yetiştiriliyor tam olarak bilmiyorum ama bizim hocamız vardı , kendisi norvecliydi . O derdi sadece Norveç somonu yiyin diye . Ordan hep aklımda ☺️

Back