geçim sorunu ve taksit taksit hayat

memlekette büyüklerimiz yok herşeyi satın alıyoruz mecbur.büyük şehirde hele marketler ateş pahası.en uygunlarını almaya çalışsak ta olmuyor
Çocuk olunca mecbur alıyoruz düzenli beslenmesi için ama kuruyemiş meyve eti sütü başlıbaşına büyük masraf oldu 1 yıldır hepsi gözüme batıyor.

Annem sağolsun herşeyimi koyar, düne kadar onun yogurdunu, etini yiyorduk gidemeyince hazirlarda bitiyor yavaş yavaş, herşey hazır olunca asla yetişmiyor mutfak masrafı.
kışlık ben de yaptım fazlasıyla 2 derin dondurucu doldurdum.konservelerde yaptım.buna rağmen mutfak masrafı 4000 e dayandı düşüremedim bir türlü

almadan olmuyor ki ya tv bozuluyor yapılmayacak şekilde ya süpürge.en ucuz beyaz eşya 3000 4000 den başlıyor.taksitsiz nasıl alalım?
Bozulacakları zaman da üst üste geliyor hepsi. Buzdolabımız ve çamaşır makinemiz aynı anda bozuldu. Babam normalde taksitten nefret eder. Bir şeyi peşin alacak paranız yoksa taksidine girmeyin diye kuralı vardı ama mecburen taksitle almak zorunda kaldık hepsini.

Üstelik aynı model şeklinde de yenileyemedik. Kaç yıl önce 8 bin liraya aldığımız buzdolabının şu anki muadili 15 bin liraya satılıyormuş. Fiyatlar artıyor ama cebimizdeki para değişmiyor ki. Annem robot süpürge falan istiyordu ama ertelemek zorunda kaldık.

aynen öyle bizim de çamaşır makinemiz bozuldu 6 ay önce tamirine 1600 istendi.gittik daha ucuz bir markadan satın aldık.zevkimize göre markalardan almak ta lüks artık

4 kişilik çekirdek bir aileyiz. Mutfak masrafımız 5bini geçiyor.
Biz asgari ücretle geçiniyoruz bir de ev kredisi ödüyoruz, çocuğun da muz yemesin demesin kimse bana kalbini kırarım.
Hayat çok pahalı, temel gıda maddeleri çok pahalı. En les besin maddeleri piyasada. Kıreç gibi peynirler, antibiyok yükü tavuklar,domatesler.. merdiven altı gıda ürünleri..hepsi hepsi pahalı ustelik

her gün tv de şu fiyattan aşağı bal olmaz peynir olmaz tereyağı olmaz sahtedir diye bas bas bağırıyorlar haberlerde de iyilerini nasıl alacağımızı söyleyen yok

yarı gelirimiz kira.bizlerde kira alamıyoruz.nasıl alalım esnaf iş yapmıyor ki mecbur canın sağolsun diyip kendi kemerlerimizi sıkıyoruz.ama sıkacak gücümüz de bitmek üzere
BBelki bana kızacaklar ama nereye kadar almayacaksın ki sonuçta sende ondan gelen paraya göre kendini ayarlıyorsun tamam birkaç ay idare edelim edilmesi de gerek ama bunun sonu ne zaman gelecek belli değil ki ne diyim Allah yardımcımız olsun

Çok güvendiğin bilindik yerden 3-5 katı parayı basıp alacağız.buna mecbur ediyorlar.
deterjan yumuşatıcı vs uygunlarına bakıyoruz da yiyecekte olmaz.bilinen markalar dışında asla almam.sağlığımızdan olmak var işin ucunda

Tursil sivi det. aldım 10 tl üzeri uyguna geliyordu fiyati a101de. Camasir makinem koktu kaç gün les gibi.
orası öyle.ben de bulaşık makinesi tableti almıştım erimiyor aynen duruyor haznede.bu şekilde de tasarruf edemedim gene bildiğim markaya döndüm

Ben en çok asgari ücretle tek maaşla gecinenleri düşünüyorum bir de çok sıradan markasız ürünlerle nasıl evi kullanışlı hale getiriyorlar
En hayret ettiğim iki konu.
Mesela sıradan deterjanlar çamaşır suyu vs
Bir kere okulda adi deterjan almışlardı ben o merdivenlerden gecemedim aşırı hassasim.
Kısaca mecburrn marka alıyorum onlarda dünya para ediyor
Şuan tek hedefim bir ev almak.
Ev almak için araba satılacak
Sonra da araba alınır bunlar için en az 10 yıl lazım
Sonrada ölür giderim herhalde
Başka da maddi beklentim yok.

biz de memuruz asgari ücretli değiliz ek gelirimizde var ama ev falan alamadık.ailelerimizden kalanları satıp 2 araba alabildik hepsi bu.araba 300 000 oldu 2. eli bile nasıl alalım ?

biz de memuruz asgari ücretli değiliz ek gelirimizde var ama ev falan alamadık.ailelerimizden kalanları satıp 2 araba alabildik hepsi bu.araba 300 000 oldu 2. eli bile nasıl alalım ?
Ceycey, tek bir kız çocuğun vardi dimi? Eşiniz borsa ile ilgileniyordu . Yoksa ben mi karıştırıyorum sizi. Gayet tutumlusunuz bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…