How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

geçim sorunu ve taksit taksit hayat

Aldığımız markete gidiyor sırf merakımdan geçen ay mutfak masraflarımı tek tek yazdım 2bin tl tuttu ki bende her şey stokludur çabuk bozulmayacak şeyler hariç derin dondurucuda yazdan koyduğum bir sürü şey var .Çay şeker terayağ salça vs hepsi evde sotokluydu buna rağmen 2 bin tuttu gerisini sen düşün fatura vs içinde yok
Yazdan buzlugu doldurmakta zor artikpazardan domates slatalik biber tek cesit meyve ve 1 yemeklik sebze 70 tl. Nerde patates sogan peynir yesillik yok.cevizi tek çocuğa yediriyoruz kendimiz arada yiyoruz.kış için iyiki yemeklik koymuştum o işimize geldi. O bitti sayılır kalani buzdolabının buzluguna koyup, dondurucuydu boşaltıp temizledim elektrik cevirmesin.

Yazdan buzlugu doldurmakta zor artikpazardan domates slatalik biber tek cesit meyve ve 1 yemeklik sebze 70 tl. Nerde patates sogan peynir yesillik yok.cevizi tek çocuğa yediriyoruz kendimiz arada yiyoruz.kış için iyiki yemeklik koymuştum o işimize geldi. O bitti sayılır kalani buzdolabının buzluguna koyup, dondurucuydu boşaltıp temizledim elektrik cevirmesin.
Evet her geçen gün zorlaşıyor ama mecbur yemeden de olmuyor o yüzden pahalıda olsa bu sene yine alıp dolduracağım buzluğu. Ben bozulmayacak ürünleri bol bol stoklarım hem aylık harcamam çok olmuyor o sayede hem de sürekli olan zamlardan kısa vadede etkilenmemiş oluyorum yoksa her şeyi aylık almaya kalksam bu benim bütçemi ciddi manada sarsar

Evet her geçen gün zorlaşıyor ama mecbur yemeden de olmuyor o yüzden pahalıda olsa bu sene yine alıp dolduracağım buzluğu. Ben bozulmayacak ürünleri bol bol stoklarım hem aylık harcamam çok olmuyor o sayede hem de sürekli olan zamlardan kısa vadede etkilenmemiş oluyorum yoksa her şeyi aylık almaya kalksam bu benim bütçemi ciddi manada sarsar
Neleri nasıl koyuyorsunuz, zahmet olmazsa paylaşır mısınız?

Geçen sene sezonun sonuna doğru aldığım için çoğu şeyi koyamadım. Refikanın mutfağı diye kanal var youtube da aradan izediklerimi koydum.
Nohut fasülye haşlayıp koyarım
Kendi yaptığım mantıları
Et sarması
Sigara böreği
Hazır yufkadan gözleme (börek de denilebilir🤣)
Yeşil ve kırmızı biberi doğrayıp poşetliyorum.
Sarımsakları ayıklayıp koyuyorum. bozulmuyor bu şekilde yoksa uzun sürede dolapta da olsa küflendi benim.
Olmazsa olmaz köfte tabi ki.
Domates doğrayıp atıyorum.
Bu sene içli köfte de koymayı düşünüyorum.
Zeytinyağlı sarma
Zeytinyağlı patlıcan ve biber dolması
Taze fasülye.
Ayıklanmış bezelye
Bu sene döner yapmayı düşünüyorum(refikanın mutfağından bulabilirsiniz bunu da)
Özellikle bu ramazan eşim sürekli taze pide yemek istedi ee bir pideyi de bitiremedik artanını hemen buzluğa attım bayramdan sonra yedik bazulmuyor hemde israf olmuyor.
Kek ve kurabiye koyanda varmış onu henüz demedim ama en kısa zamanda yapıp koyacağım.
Buzluk o kadar iyi bir nimetmiş ki aldıktan sonra anladım hatta ilk evlendiğimiz zaman ev hediyesi olarak almak isteyenler oldu ben kabul etmedim dolabın buzluğu yeter diye:kızgın:

Pizza yapıp koyuyorum yemek yapmadığımda kurtarıcı oluyor.
Hamburger köftesi yapıp koyuyorum kızım istediğinde çıkarıp hemen yapıyorum.
Eşim güvendiği yerden el yapımı suçuk alıyor onu tek kullanım olacak şekilde bölüp hemen buzluğa atıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar imkanım olsa her şeyi atacağım çünkü çok büyük kolaylık buzluk.😉

Benim de öyle . Koltuğumun yayı kırılmış kenarı yüksek , ortası cukur. Zaten iş yok nasıl güvenip de taksite gireyim ki .. Şimdilik kullanmaya devam Malesef..
Noldu bizlere bilmiyorum yattığım yatak sokuyor resmen yayları kopmuş biraz idare et dedi esim 15 yıl oldu dedim çok sıkıştık karta çalışıyoruz yani her ay 1 lira birikim yok😏

Geçen sene sezonun sonuna doğru aldığım için çoğu şeyi koyamadım. Refikanın mutfağı diye kanal var youtube da aradan izediklerimi koydum.
Nohut fasülye haşlayıp koyarım
Kendi yaptığım mantıları
Et sarması
Sigara böreği
Hazır yufkadan gözleme (börek de denilebilir🤣)
Yeşil ve kırmızı biberi doğrayıp poşetliyorum.
Sarımsakları ayıklayıp koyuyorum. bozulmuyor bu şekilde yoksa uzun sürede dolapta da olsa küflendi benim.
Olmazsa olmaz köfte tabi ki.
Domates doğrayıp atıyorum.
Bu sene içli köfte de koymayı düşünüyorum.
Zeytinyağlı sarma
Zeytinyağlı patlıcan ve biber dolması
Taze fasülye.
Ayıklanmış bezelye
Bu sene döner yapmayı düşünüyorum(refikanın mutfağından bulabilirsiniz bunu da)
Özellikle bu ramazan eşim sürekli taze pide yemek istedi ee bir pideyi de bitiremedik artanını hemen buzluğa attım bayramdan sonra yedik bazulmuyor hemde israf olmuyor.
Kek ve kurabiye koyanda varmış onu henüz demedim ama en kısa zamanda yapıp koyacağım.
Buzluk o kadar iyi bir nimetmiş ki aldıktan sonra anladım hatta ilk evlendiğimiz zaman ev hediyesi olarak almak isteyenler oldu ben kabul etmedim dolabın buzluğu yeter diye:kızgın:

Pizza yapıp koyuyorum yemek yapmadığımda kurtarıcı oluyor.
Hamburger köftesi yapıp koyuyorum kızım istediğinde çıkarıp hemen yapıyorum.
Eşim güvendiği yerden el yapımı suçuk alıyor onu tek kullanım olacak şekilde bölüp hemen buzluğa atıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar imkanım olsa her şeyi atacağım çünkü çok büyük kolaylık buzluk.😉
Ben de kendi elimden geldiğinde bir şeyler koymaya çalışıyorum ancak bazen koku ya da tat değişimi oluyor gibi geliyor bana, belki o paketteki kullandığım sebze kaynaklı, her zaman olacak bir şey değil ama bir kere olunca gözüm korkuyor, yine tat-koku olayı olur, yenmez çöpe gider diye cesaret edemiyorum.

Gözlemeyi ben de çok koyarım sizin gibi, ekmek artığı da aynı şekilde.
Refika hanımı biliyorum, onun videolarını karıştırayım bir.
Teşekkür ederim.

Ben de kendi elimden geldiğinde bir şeyler koymaya çalışıyorum ancak bazen koku ya da tat değişimi oluyor gibi geliyor bana, belki o paketteki kullandığım sebze kaynaklı, her zaman olacak bir şey değil ama bir kere olunca gözüm korkuyor, yine tat-koku olayı olur, yenmez çöpe gider diye cesaret edemiyorum.

Teşekkür ederim.
Rica ederim ben onun için 2 3 tane poşete koyuyorum koku olmuyor. Koku sinince bende yiyemiyorum

Kadın 25 euroyla neler aldı..
Bozuk paraya ıspanak, domates sosu filan alıyorlar. 😱

Teşekkür ederim.
Buzluga koydunuz sebzeleri pişirirken eritmeden pişirin kimisi direkt buzlu buzlu pişiyor, barbunya,bezelye, fasulye (özellikle çiğden konan) dolmalik sebzeler bunlari eritmeye gerek yok,eğer çok donmussa hafif erişmesi yeter yarı buzlu şekilde pişer.

Fasulyeyi domatesle kavurup koyabilirsiniz,cigdende olur Buzlu buzlu piştiği için koku olmuyor.

Bamya,barbunya, bezelye ve bakla koyabilirsiniz.Cigden koyabilirsiniz pişirirken Buzlu buzlu piştiği için aynı yaz sebzesi gibi oluyor.

Dolmalik biber,dolmalik patlıcan,dolmalık kabak koyabilirsiniz.

Patlicani küp küp doğrayıp domates ve biberle kavurup koyabilirsiniz.

Patlıcan, yeşil,biber, kırmızı kapya biber ve taze fasulyeyi kavurup koyabilirsiniz türlü yemeği oluyor.

Kabagi küp küp doğrayıp koyabilirsiniz çiğden.

Sarimsagi soyup koyabilirsiniz.

Kabak, patlıcan ve biber kızartıp koyabilirsiniz hem musakka için hem de kızartma şeklinde yemek için.

Patlıcan ve biber kozleyip koyabilirsiniz.

Patlicani karnıyarık için kızartıp koyabilirsiniz.

Salalik koyabilirsiniz cacık için, semizotunu ayıklayıp yıkayıp koyabilirsiniz cacık için koyuyoruz.

Domates ister pişirip ister çiğ olarak koyabilirsiniz.

kizartma türleri için zehirliyor vs gibi şeyler söylüyorlar ama annem yıllardır koyar kendimi bildim bileli hiçbir şey olduğu yok.

Fasulyeyi domatesle kavurup koyabilirsiniz,cigdende olur Buzlu buzlu piştiği için koku olmuyor.

Bamya,barbunya, bezelye ve bakla koyabilirsiniz.Cigden koyabilirsiniz pişirirken Buzlu buzlu piştiği için aynı yaz sebzesi gibi oluyor.

Dolmalik biber,dolmalik patlıcan,dolmalık kabak koyabilirsiniz.

Patlicani küp küp doğrayıp domates ve biberle kavurup koyabilirsiniz.

Patlıcan, yeşil,biber, kırmızı kapya biber ve taze fasulyeyi kavurup koyabilirsiniz türlü yemeği oluyor.

Kabagi küp küp doğrayıp koyabilirsiniz çiğden.

Sarimsagi soyup koyabilirsiniz.

Kabak, patlıcan ve biber kızartıp koyabilirsiniz hem musakka için hem de kızartma şeklinde yemek için.

Patlıcan ve biber kozleyip koyabilirsiniz.

Patlicani karnıyarık için kızartıp koyabilirsiniz.

Salalik koyabilirsiniz cacık için, semizotunu ayıklayıp yıkayıp koyabilirsiniz cacık için koyuyoruz.

Domates ister pişirip ister çiğ olarak koyabilirsiniz.

kizartma türleri için zehirliyor vs gibi şeyler söylüyorlar ama annem yıllardır koyar kendimi bildim bileli hiçbir şey olduğu yok.
Çok teşekkür ederim üşenmeden yazmışsınız.
Gözümü karartıp yapacağım kısmetse, az pişirip buzlu halde koyarım tencereye. Hatırlamıyorum ama buzun çözülmesini bekleyip kulanmış olabilirim, belki de o yüzden koku, tat değişimi olmuştur.

Rüyanız çıkacak az sonra😉
ne cezaymıs mune kız gıttı gelmedı :KK53:
bızımde evde bır sey kalamayınca burası geldı aklıma bır bakayım dedım..
alısverıse cıksak bı turlu cıkmasak bı turluo_O

yarın alısverıse cıkmak gerek fıyatlara aktım solo yıne hesaplı gıbı dıgerlerıne gore..selpakta daha uzun gıdıyor bu gercek

yarın alısverıse cıkmak gerek fıyatlara aktım solo yıne hesaplı gıbı dıgerlerıne gore..selpakta daha uzun gıdıyor bu gercek
Solo ve selpak aynı firmanın orta kalite ve kaliteli ürünüdür. Ama papia candır. selpakla aynı kalitededir belki bi tık üst

Back