• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçim sıkıntısı

İlk evliliginizdeki maddi detayi verme sebebiniz nedir? Gecim derdine bir derman degil neticede
Alım gücü bir noktada çok iyiyken neredeyse sadece temel yaşama giderlerine ulaşacak seviyede şuanda yani Allah kimseyi gördüğünden aşağı düşürmesin diye bir laf vardır o misal belirttim çünkü dediğim gibi bu detay çok daha zorlanmama sebep oluyor ve ailemle yaşarken de hiç sıkıntı çekmemiştim eşimi çok sevdiğim için görmezden geldim bu gibi sıkıntıları

İlk evliliğiniz neden bitti? Para var huzur yok muydu 😬

Alım gücü bir noktada çok iyiyken neredeyse sadece temel yaşama giderlerine ulaşacak seviyede şuanda yani Allah kimseyi gördüğünden aşağı düşürmesin diye bir laf vardır o misal belirttim çünkü dediğim gibi bu detay çok daha zorlanmama sebep oluyor ve ailemle yaşarken de hiç sıkıntı çekmemiştim eşimi çok sevdiğim için görmezden geldim bu gibi sıkıntıları
Neden hiç çalışmayı düşünmüyorsunuz. Herkes çalışabilirsiniz demiş bende aynı şeyi diyorum. Hayat müşterek beraber çalışıp bir şeyler sahibi olabilirsiniz. Bir kişi tek başına evı gecındıremez. Yanlış anlamayın ama istediğiniz lüks hayatı ben çalışmıyım eşim çalışsınla olmuyor üzgünüm

Hmm anliyorum.
Ayni seyi aile evinizde de yasayabilirdiniz illa ki. Onceden cok zengin ana babaya sahip olup da iflas da edebilirdiniz veya zengin aileden cikip fakir kocayla da evlenebilirdiniz yine ayni duygularla bogusurdunuz.

Ozur dilerim ama keske evlenmeseydiniz ya. 3000 maasli adam,ev kira,ayagini yorganina gore de uzatmiyor araba senin neyine be adam ya. Geliyormus gelmekte olan ama siz yarinlari dusunmeden evlenmissiniz. Calisabilirsiniz elbette ama sizin de mesleginiz yokmus,cocuk bakimi,gencseniz oyun ablaligi falan dusunebilirsiniz belki.

Bişey söylicem lütfen yanlış anlamayın yada gücenmeyin, 3 lira maaşla neden araba masrafına giriyorsunuz? Araba rahatlık belki ama onun giderleri ve beklenmedik masrafları size extra sıkıntı yaratır . Ayrıca krediler borçlar vs vs ... bunlar tabiki geçim zorluğu yaratır . Ayrıca siz neden çalışıp destek olmuyorsunuz ? Üstelik çocuk da yokken bence çalışmanın tam zamanı .

Evde kucuk bebeginiz yok, araba neye lazim şu maddi durumda?
3bin maaşla nasil araba kredisine girilir, ev kirayken hemde... 😵😵
Kredi işini aradan cikartsin ya da daha iyi maaş bulsun, siz de calişin bask cozum yok.

Vasıfsız eleman arayan yerler var. Büyük şehirde bence işkur dan bakın derim. Hem öz güveniniz olur hemde ufak bir nefes alırsınız. Sigortanız olur güvence olması çok önemli gerçekten.

Elinizde 1500 tl kalıyor

Nedir bu isteyip alamadığınız ailenizden borç ile aldığınız şeyler

Faturalar 500 tutsun

İşe servisle gidiliyor siz evdesiniz

İki öğün 1000 tl iki kişiye yeter

Evet biftek yemezsiniz ama haftada bir kilo kıyma bir tavuk da yersiniz

Nedir bu maddi sıkıntınız

Araba bir bebek gibidir, masrafi bitmez. Bitti sanarsiniz ama baska yerden baska bir masrafi cikar. O yuzden arabayi satin, sadece kredi odemiyorsunuz aslinda o arabaya ait aylik masrafa vurdugumuzda bi 400 tl daha cikiyor. Kalan para zaten fatura ve gidaya ancak yeter o da kısa kısa.
Calisma durumunuz varsa cok iyi olur, az demeyin su durumda ne olsa kar kardir.

Ablacım alım gücün bir erkeğe bağlı olursa tabi değişir. Bence hayattaki amacın kendi kendine maddi standartlar sağlamak olsun ki, evlensen de boşansan da standartın aynı olsun. Bu sekilde hayatboyu bir erkeğin eline bakacaksın, maddi gücün hep başkasının getirdiğine bağımlı olacak.

Özel bir durumunuz varmış manik depresifsiniz sanırım bu durumda sizi psikolojik olarak yormayacK bir işte çalışabilirsiniz ama ülkede öyle bir is var mıdır bilemem.
En iyisi arabayı satıp hem masrafindan kurtulmak hem de borçları ödemek

Merhaba sevgili hanımlar çok uzun zaman sonra yazıyorum.Derdim geçim sıkıntısı durumumu özetlemek istiyorum öncelikle 2013 'te görücü usülü bir evlilik yaptim 9 ay sürdü eşim esnaftı ve ayda 10 20bin tl arası kazanıyordu daha sonra 2017 de severek evlendim çok şükür evliliğim yolunda. Benim derdim ay sonunu getirememek bu arada ben çalışmıyorum çocuğumuz yok eşim 3bin tl kazanıyor. 2 yıl önce araba almıştık benim bir miktar param vardı kaza yaptık araba perte çıktı tekrar araba almak için eşim bankadan kredi çekmiş ama kredinin bir kısmını da arkadaşı için çekmiş 60bin tl kredi çekmiş toplamda ve 20 milyara araba aldı bir kısmını arkadaşına verdi aylık 1250 lira kredi borcu ödüyor(yarısını arkadaşı) şuanda evimiz kira 880 lira ve büyük bir şehirde yaşıyoruz maaş yattığı gibi buharlaşıyo hiçbişey alamıyoruz istediğimiz gibi. Ay sonunu getiremiyoruz ailemden borç almak zorunda kalıyorum vs. Çok bunaldım gerçekten bir de ilk evliliğimde maddi olarak çok rahat olduğum için şuanda baya zorlanıyorum maddiyat herşey değil önemli olan sevmek sevilmek ahlak vs elbette ama maddiyatta önemli bir yerde. İçimi dökmek istedim yorumlarınızı bekliyorum
ilk evliliğiniz neden bitti?

Eski konunuzu okudum çok üzüldüm ağır şeyler yasamaşsınız. Neyseki gecti gitti. Esiniz bu sartlarda araba almakla cok mantiksiz davranmis Elinizde fazla birşey kalmıyor bunalmaniz çok normal. Şimdi kışta geliyor doğal gaz faturasıda eklenecek. E her ay ister istemez beklenmedik bir masraf çıkıyor. Zor valla. Arabanın masrafida çok olur. Yakıtı bakımı vergisi sigortası. Bu durumda yapacaginiz en mantikli sey arabayi satmak. Eşinizin ve sizin ailelerinizin maddi durumu nasıl? Size yardımcı olsalar bir ev alsaniz hem kiradan kurtulursunuz hem bir güvenceniz olur.

Back