• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçim sıkıntısı

ensereh06

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
278
124
323
Ankara
Yeni gelişme: Arkadaşlar yorumlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim çoğunuz arabayı satın yazmışsınız arabayı sattık ama eşim çok arızası çıktığı için sattı geçinememekten veya krediyi kapatayım diye değil sağa sola olan borçları verince 15bin tl kaldı onunla altın aldık o şekilde ablama borç verdik altın olarak.eşim 4 5 ay sonra araba almayı düşünüyor ablama vermemesini tembihledim araba masraflarından kurtulurum en azından bu arada malesef 30 ay kredisi var hala ayda 1250 lira yarısı arkadaşı yarısı eşim ödüyor Merhaba sevgili hanımlar çok uzun zaman sonra yazıyorum.Derdim geçim sıkıntısı durumumu özetlemek istiyorum öncelikle 2013 'te görücü usülü bir evlilik yaptim 9 ay sürdü eşim esnaftı ve ayda 10 20bin tl arası kazanıyordu daha sonra 2017 de severek evlendim çok şükür evliliğim yolunda. Benim derdim ay sonunu getirememek bu arada ben çalışmıyorum çocuğumuz yok eşim 3bin tl kazanıyor. 2 yıl önce araba almıştık benim bir miktar param vardı kaza yaptık araba perte çıktı tekrar araba almak için eşim bankadan kredi çekmiş ama kredinin bir kısmını da arkadaşı için çekmiş 60bin tl kredi çekmiş toplamda ve 20 milyara araba aldı bir kısmını arkadaşına verdi aylık 1250 lira kredi borcu ödüyor(yarısını arkadaşı) şuanda evimiz kira 880 lira ve büyük bir şehirde yaşıyoruz maaş yattığı gibi buharlaşıyo hiçbişey alamıyoruz istediğimiz gibi. Ay sonunu getiremiyoruz ailemden borç almak zorunda kalıyorum vs. Çok bunaldım gerçekten bir de ilk evliliğimde maddi olarak çok rahat olduğum için şuanda baya zorlanıyorum maddiyat herşey değil önemli olan sevmek sevilmek ahlak vs elbette ama maddiyatta önemli bir yerde. İçimi dökmek istedim yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun gerçekten geçim çok zor oldu bende çalışmıyorum tek kişi bir evi idare etmesi çok zor oluyor maalesef
Araba almak zorunda mıydı peki eşiniz çünkü bu durumda çok zora girmişsiniz

Insan gecim derdine dustugunde baska hic biseyi dusunemez oluyor maalesef 3 yil kadar bizde cektik bu durumu isyerimizi kappattik vs vs bilirim insanin bir suru ihtiyaci varken bir tek cop bile alamamasini kendine cok zordur..Allah islerinize bolluk ve kolaylik versin

Amin sizinde Allah yardımcınız olsun malesef öyle hayat şartları çok zor
Mesajı sonra düzelttim görmediniz sanırım arabayi sormuştum, almak zorunda mıydı diye çünkü zaten zor idare ediyorsunuz yukarıda arkadaşın dediği gibi araba lüks olmuyor mu bu durumda?

Çalışmayı düşünmez misiniz? Bu şartlarda yaşanmaz çünkü. Bir de bu kadar sıkıntıya araba lüks değil mi sizce de?
Eşimden arabayı satıpborçları kapatmasını istiyorum çok bunaldım çünkü kabul etmiyor ama. Herhangi bir mesleğim yok düşünüyorum ama uygun biryer de aklıma gelmiyor iş bulmakta kolay değil

Merhaba sevgili hanımlar çok uzun zaman sonra yazıyorum.Derdim geçim sıkıntısı durumumu özetlemek istiyorum öncelikle 2013 'te görücü usülü bir evlilik yaptim 9 ay sürdü eşim esnaftı ve ayda 10 20bin tl arası kazanıyordu daha sonra 2017 de severek evlendim çok şükür evliliğim yolunda. Benim derdim ay sonunu getirememek bu arada ben çalışmıyorum çocuğumuz yok eşim 3bin tl kazanıyor. 2 yıl önce araba almıştık benim bir miktar param vardı kaza yaptık araba perte çıktı tekrar araba almak için eşim bankadan kredi çekmiş ama kredinin bir kısmını da arkadaşı için çekmiş 60bin tl kredi çekmiş toplamda ve 20 milyara araba aldı bir kısmını arkadaşına verdi aylık 1250 lira kredi borcu ödüyor(yarısını arkadaşı) şuanda evimiz kira 880 lira ve büyük bir şehirde yaşıyoruz maaş yattığı gibi buharlaşıyo hiçbişey alamıyoruz istediğimiz gibi. Ay sonunu getiremiyoruz ailemden borç almak zorunda kalıyorum vs. Çok bunaldım gerçekten bir de ilk evliliğimde maddi olarak çok rahat olduğum için şuanda baya zorlanıyorum maddiyat herşey değil önemli olan sevmek sevilmek ahlak vs elbette ama maddiyatta önemli bir yerde. İçimi dökmek istedim yorumlarınızı bekliyorum
Arkadaşlar yazmış zaten bende yazayım dedim. Neden çalışmıyorsunuz?

Mesajı sonra düzelttim görmediniz sanırım arabayi sormuştum, almak zorunda mıydı diye çünkü zaten zor idare ediyorsunuz yukarıda arkadaşın dediği gibi araba lüks olmuyor mu bu durumda?
Eşimden arabayı satıpborçları kapatmasını istiyorum çok bunaldım çünkü kabul etmiyor ama. Herhangi bir mesleğim yok düşünüyorum ama uygun biryer de aklıma gelmiyor iş bulmakta kolay değil

3 bin büyük bir şehirde yaşamak için çok az evet

3 bin maaş 880 tl kira ile arabaya girişmek akıl karımı bilemedim

Ayrıca kredinin 40 bini arkadaşa çekilmiş ya ödemezse kardeşe bile güven yok şimdi

Ayağını yorganına göre uzat ne güzel bir atasözü ✌

Ayağını yorganına göre uzatmak lazım araba gereksiz geldi bana da zaten ev için çekilseydi kredi hak verirdim de bilemedim Allah yardımcınz olsun

Arkadaşlar yazmış zaten bende yazayım dedim. Neden çalışmıyorsunuz?
29 yaşındayım şu ana kadar hiç çalışmadım mesleğimde yok herhangi bir iş tecrübemde bir gelinlikçide bulmuştum onlarda geceli gündüzlü çalışma şartları vardı kabul edemedim gece de olduğu için

Ne diyelim o zaman sabredin. Yani çözümü olan şeyleri çözmemek için uğraşıyorsunuz resmen karı koca.

Back