Gecikmiş yaşta ikinci bebek kararsızlığı

duygusalana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2021
14
5
36
35
Merhabalar.
8 yıllık evliyim. 4,5 yaşında bir oğlum var. Hem hamileliğimin zor geçmesi hem de oğlumun kolik bebek olması ve uzun süren uyku problemleri nedeniyle ikinci çocuğu hiç düşünmüyordum/düşünmüyorduk. Ama son bir kaç aydır hem oğlumun arada bir kardeş istemesi hem de onu tek çocuk bırakmanın vicdanî muhasebesini yapıyorum. Bunda çevrenin de katkısı büyük tabi Bu ara bi bebek özlemindeyim ama aynı zamanda yaşadığım zorlukları da düşünüp saçmalama daha yeni yeni rahatlıyorsun da diyorum kendime. Ama açıkçası oğlumun yalnızlığına da çok üzülüyorum. Bi kardeşi olsun istiyorum. Ama tam burada asıl korkular elli tane soru işareti oluşturuyor kafamda. Ben yakında 36 yaşıma giricem eşim de 41 ve aşırı sigara içiyor (3 sene önce başladı) Kafamda binbir soru var hem yaşımızdan dolayı hem de eşimin sigara bağımlılığından dolayı çocukta bir problem olur mu ? Bunun için alınabilecek bir önlem ya da yapılacabilecek testler var mı ? Yaş olarak biraz geciktik gibi ve eşimin sigarası… Ya bebeğin sağlığını kötü etkilerse? Ölürüm vicdan azabından. Bu yüzden öncesinde sağlıklı olabilmesi için yaptırabileceğimiz birşey var mı ? Ya da gebeliğin ilk zamanlarında kesin sonuçlu testler yapılabiliyor mu bunun için ? Genetik testi gibi. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim

Ayyy canım Allah evladına sağlık uzun ömür versin öncelikle
Vallahi bu zamanda eğer ekonomik bir sorunun yoksa 2 çocuk ideal ama burada önemli olan senin psikolojik durumun tekrar aynı sürece hazır mısın değil misin??
İlk çocuk uğraştırdı ikinci de öyle olur diye bişey düşünme bence. Bir kızım var onun büyüdüğünü nasıl oldu anlamadım bebekliği bile sessizce büyüyerek geçti. Ama gel gelelim oğlum aman yarabbim ne uğraştırdı ki hala da uğraşıyorum Rabbim canına can versin ama beni yıldırdı yaşın önemi gebelik için sorun tabi ki eşinin sigaraya başlamış olması bence hemen etkileyecek bişey değil çünkü hem eşim hem de ben sigara kullanıyoruz yani Allaha şükür bişey olmadı yani çocuğun gelişimine Bi etkisi olacağını sanmıyorum bu kadar işte

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Evet sanırım haklısınız asıl olan ben ikinciye karşı gereken sabrı gösterebilecek miyim ?

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Evet sanırım haklısınız asıl olan ben ikinciye karşı gereken sabrı gösterebilecek miyim ?
Valla canım beni sakın yanlış anlama evet kardeş olması gerçekten çok çok iyi bende bu düşünce ile yaptım ikinciyi ama sabrımı ve maneviyatı soracak olursak tükenmiyor değilim hep Bi şeyler ters gitti o sorun bu sorun derken avçcaba yetiuormuyum düşüncesi daha da ağır bastı. Seni senden iyi Bi Allah bilir bacım kendin düşün kendin karar ver malum yaşında var şimdi ki çocuklar maşallah pirana gibi sabrımız yeter mi yetmez mi Bi düşün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…