-
- Konu Sahibi biricik_tuana
Tedavisiz -2,5 olduysa süper. geçmiş olsun arkadaşım aynı badirelerden bizde geçtik. gel grubumuza katıl.
Ah canım neler çektim hala çekiyorum ne romatizma ne fıtık ne adını bile hatırlayamadığım bir sürü tanı koyan bi sürü doktor hala doktor doktor tedavi arıyorum en son doktor kas romatizması dendi emzirdiğim için ilaç tedavisi olmaz deniliyo anca kemik güçlendirici vitamin ve klasik parol minoset ağrı kesici sütten kesmeden tedavi olamıyo canım cok geçmiş olsunMerhaba kızlar hepinize geçmiş olsun..
Ben 2 sene önce doğum yaptım ve doğumdan 10 gün sonra bebeğimi kaldırırken birden sırtımı ağrıttim..Kızımı bi müddet kucağıma bile alamadım sağa sola dönemedim yataktan bile zor kalktım. Sonra doktora gittim röntgen istedi ve çökme var dedi sonra kemik ölçümü yapıldı -4 çıktı omurga kalçada -2.8 filn tam hatırlamıyorum çok kötü günler geçirdim emzirdigim için hiç bir ilaç kullanmadım d vitamini hariç endokrine gittim kan tahlillerim hep normal çıktı kemik yapiiçi ilaç vercekler di onuda kullanamadım nys emara girdim sonuçlar temiz çökme yok kırık yok ama sırt ağrım hala var nasıl bi ağrı yaşayanlar biliyor artık kızımı sütten kestim dün kemik ölçümü yaptırdım -2.5 çıktı birazcık gerilemiş hala neden oldu diye teşhis koyamiyorlar artık bnde bi tedaviye başlamak istiyorum kemik erimesi olanlar nasıl bi tedavi uyguladığınız erimeniz ne durumda 2. Bebeği düşünecektim dunku sonuçlardan sonra vazgeçtim 28 yaşındayım ne olacak bu halimiz kızlar herkese gebelikte oluyormuş diye anlatıyorum hala altında başka bi hastalık yapıyordur diyorlar moral filan kalmıyor. .hepinize sevgiler Rabbim şifa versin inşallah. .
Benm de doğumdan 2 ay sonra ağrıları başladı... Eylül sonu gibi doktor doktor gezdik teşhis 30 aralıkta kondu... omurga 5 kırık... 12 13 tane omurga da ciddi erime... sağlam omur gösteremedi doktor o denli yani.. ağrılar geçmiyor... 4 aydır yatıyorum.... Üstelik bugün düştüm bide... bebeğim 8 aylık 32 yaşındayım...
Canım geçmiş olsun ilk ağrıların olduğunda emar röntgen falan çekilmedi miBenm de doğumdan 2 ay sonra ağrıları başladı... Eylül sonu gibi doktor doktor gezdik teşhis 30 aralıkta kondu... omurga 5 kırık... 12 13 tane omurga da ciddi erime... sağlam omur gösteremedi doktor o denli yani.. ağrılar geçmiyor... 4 aydır yatıyorum.... Üstelik bugün düştüm bide... bebeğim 8 aylık 32 yaşındayım...
merhaba bende 2.5 ay önce doğum yaptım doğum öncesi 2-3 hafta kadar yürümekte güçlük çektim doğum yaptım yine aynı şekilde yürüyemedim avesküler nekroz teşhisi kondu şimdi ayağımın üzerine basmıyorum oksijen tedavisi görüyorum cerrahi operasyon olmadan atlatan varmı veya benim gibi olan neler yaşadıklarınızı öğrenebilir miyim
Merhaba aynı şeyleri bende yaşıyorum doğum yapalı 45 gün oldu hamileliğimin son iki ayında başladı doğumda geçer diye bekledik geçmedi emar çekildi gebeliğe bağlı ödemli kemik erimesi cıktı kalçada çok kötü durumdayım 26 aylik bir oglum daha var çocuklarıma bakamıyorum ayağımın üstüne hiç basmamam gerekiyor ama mecbur basıyorum oğlumu tüm gün kreşe verdik kaç aydır annemlerdeyim dr.ayaginin üstüne basma kırılır diyor önce sağ kalçadan dize kadar di bu ayda sağ taraf biraz hafifledi bu seferde sol da çıktı felaket bir ağrı yaşamayan bilemezBenim konuyu açtığım hastalık geçici kemik iliği ödemiydi, daha önce de belirttiğim gibi ağrılarının benzerliğinden dolayı sanırım geçici kemik erimesi diye de adlandırılıyor ancak kemik erimesi yok sadece ağrısı var. o dönemde doktorum prof. dr. murat bezer, 6 ay ile 12 ay arasında kendiliğinden geçeceğini söylemişti ve 6. ayın sonunda geçmişti. hiçbir ilaç vs. kullanmadım. sadece dinlendim, ağır bir şey kaldırmadım. 2010 yılında doğum yaptım sonra tekrar doğum yapmadım. bu süre içinde tekrar etmedi hastalık.
gerçek anlamda kemik erimesiyle alakası olmayan bir hastalık geçici kemik iliği ödemi veya diğer adıyla geçici kemik erimesi hastalığının...
Biraz fazla ayakta kalim inanılmaz ağrıyor ayağımı ne uzatabiliyorum ne bükebiliyorum ağrı kesicilerle ayaktayım dr.sadece kalsiyum verdi oda bebeğime çok fena sancı yaptı karnı davul gibi şişti dr.sütü kestirdi kum döker gibi sanci kabiz yapar dedi şimdi sağıyorum buzluğa koyuyorum sonra verecem ama çok azaldı bu durumum ne zaman bitecekMerhaba aynı şeyleri bende yaşıyorum doğum yapalı 45 gün oldu hamileliğimin son iki ayında başladı doğumda geçer diye bekledik geçmedi emar çekildi gebeliğe bağlı ödemli kemik erimesi cıktı kalçada çok kötü durumdayım 26 aylik bir oglum daha var çocuklarıma bakamıyorum ayağımın üstüne hiç basmamam gerekiyor ama mecbur basıyorum oğlumu tüm gün kreşe verdik kaç aydır annemlerdeyim dr.ayaginin üstüne basma kırılır diyor önce sağ kalçadan dize kadar di bu ayda sağ taraf biraz hafifledi bu seferde sol da çıktı felaket bir ağrı yaşamayan bilemez
Aynı şeyleri yaşıyoruz bende doğumdan önce oldu yürüyemez haldeydim en son kontrollere tekerlekli sandalye ile gidiyordum geçmedi doğumdan sonra 3 günlükken emar çekildi kalçada ödemli kemik erimesi cıktı ayağını basmicaksin koltuk değneği ile yuruceksin dedi ama basmamak imkansız çocuklarıma bakamicak durumdayim ilk oglum 27 aylık 2 si 46 günlük aldığım kalsiyumdan dolayı sütten kesmek sorunda kaldık çocuğum catlicagi karnı davul gibi şişti kum döker gibi sancı kabız yaparmış psikolojik olarak çökmüş durumdayim oğlumu krese verdim ağrı kesicilerle ayaktayım ne berbat bir hastalikmisMerhaba bende şuan ayni şeyleri yaşıyorum benimde hamileliğinin son zamanlarında başladı doğumdan sonra geçer diye düşündüm ama daha da şiddetli hale geldi ilk ay çok zordu ağrı kesici içmeden duramiyordum benim belim ve sirtim çok ağrıyordu ayaklarımda bir şey yoktu bebeğim 20 günlükken doktora gittim kemik erimesi teşhisi kondu hemen sütü kesmem gerektiğini söyledi doktor. Zaten bebeğimi kaldiramiyordum birde sütten kesme düşüncesi psikoljimi alt üst etti. Başka bir doktora gittim bu doktor da kendinden gayet emin bir şekilde bu durumun geçici kemik erimesi olduğunu 6 aya kadar geçeceğini söyledi rahat ol dedi sadece endokrine görün başka bir nedeni var mi onu arastirsnlar dedi kalsiyum ve d3 verdi emzirmeye devam edebilecegimi söyledi içimi çok rahatlatmıştı ama agrilarm çok şiddetliydi.
Bebeğim 55 gunlukken ailemin yanina İstanbula geldim burada da doktora gittim hemen yine bir suru kan testi film mr istendi bu doktor da kırıkların var dedi kemik iliği ödemi çıkmış mr da da dedi bebegin daha küçük olduğu için sütten kesemeyiz 5 buçuk aylık olunca tedaviye başlarız dedi egzersiz verdi mumkun olduğunca oturmamaya çalış dedi.
1 ay boyunca egzersizlerimi yaptım sürekli uzandm dikkat ettim ağrılarmda azalma oldu şuan 3. Ayimiz bitecek ilk aya gore %60 düzelme var diyebilirim ama hâlâ bebeğimi kucagima alamiyorum egilemiyorm ne zaman duzelirim bilmiyorum umarım geçici bir durumdur.
Bende kırık yok ama ayağının üstüne basma kemik yumuşamış kırılır dedi sadece kalsiyum verdi heray emar çekiliyor verdigi kalsiyumda bebeğimi çok kötü sanci yaptı cocuk dr.anne sütünü verme dedi şimdi sağıp buzluga kıyıyorum bitince dr.soyleyip kullanmicam bebegimi emzirmek istiyorum sut yoğurt yerim çok kötü bir hastalık evet geçici geçecek ama ne zaman kaç aydır annemlerdeyim annemde çalışıyor ben hiç yatamıyorum 4 5 defa ağrı kesici içiyorum öyle dolanıyorum öyle bir ağrı ki ayaklarım kitleniyor sanki birde ödem olduğu için zonkluyorMerhaba bende şuan ayni şeyleri yaşıyorum benimde hamileliğinin son zamanlarında başladı doğumdan sonra geçer diye düşündüm ama daha da şiddetli hale geldi ilk ay çok zordu ağrı kesici içmeden duramiyordum benim belim ve sirtim çok ağrıyordu ayaklarımda bir şey yoktu bebeğim 20 günlükken doktora gittim kemik erimesi teşhisi kondu hemen sütü kesmem gerektiğini söyledi doktor. Zaten bebeğimi kaldiramiyordum birde sütten kesme düşüncesi psikoljimi alt üst etti. Başka bir doktora gittim bu doktor da kendinden gayet emin bir şekilde bu durumun geçici kemik erimesi olduğunu 6 aya kadar geçeceğini söyledi rahat ol dedi sadece endokrine görün başka bir nedeni var mi onu arastirsnlar dedi kalsiyum ve d3 verdi emzirmeye devam edebilecegimi söyledi içimi çok rahatlatmıştı ama agrilarm çok şiddetliydi.
Bebeğim 55 gunlukken ailemin yanina İstanbula geldim burada da doktora gittim hemen yine bir suru kan testi film mr istendi bu doktor da kırıkların var dedi kemik iliği ödemi çıkmış mr da da dedi bebegin daha küçük olduğu için sütten kesemeyiz 5 buçuk aylık olunca tedaviye başlarız dedi egzersiz verdi mumkun olduğunca oturmamaya çalış dedi.
1 ay boyunca egzersizlerimi yaptım sürekli uzandm dikkat ettim ağrılarmda azalma oldu şuan 3. Ayimiz bitecek ilk aya gore %60 düzelme var diyebilirim ama hâlâ bebeğimi kucagima alamiyorum egilemiyorm ne zaman duzelirim bilmiyorum umarım geçici bir durumdur.