• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçer mi bunlar?

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.500
333
Merhaba arkadaşlar konu kız kardeşim . Sessiz hassas narin bir yapısı vardır. Herkesi kendi gibi görür art niyet aramaz kimsede çabuk bağlanır. Daha önce iki ilişkisi oldu ve aldatıldı. Hayatımız boyunca baba yüzü görmediğimizden midir bilmiyorum özellikle kız kardeşim hayatına giren erkeklere çok çabuk bağlanabiliyor hayatının merkezi oluyorlar kısa bir süre içinde. Henüz 21 yaşında ama aldatılma gibi yıkıcı olaylar yaşadığında o önemsemediğimiz ergence bulduğumuz aşk acısı değil yaşadığı ciddi ciddi hayata küsüyor içine gömülüyor.

Bahsi geçen şahısla geçen yaz 1 ay gibi kısa bir süre içinde tanışıp sevgili oldular. O yaz 1 sene önce aldatılması üzerine ayrıldığı eski erkek arkadaşı için hala acı çekmekteydi ve bildiğiniz evden falan çıkmıyordu depresyondaydı. Bu yeni kişiyi öğrendiğimde çok sıcak bakmadım bir boşlukta olduğunu ve hemen güvenmemesi gerektiğini söyledim. Üstelik biz yurtdışında yaşıyoruz bu uzak mesafe ilişkisi olacaktı ve sağlıklı bir ilişki olacağına ihtimal vermiyordum. Ama çok mutluydu evden dışarı çıkmayan kız birden cıvıl cıvıl oldu hayata döndü neşelendi.

Öyle böyle derken 9 ay geçti. Uzaktalar 1 ay sonra Türkiye ye gittiğinde görüşeceklerdi. Kardeşimin anlattıkları kadarıyla güzel bir ilişkileri olduğunu iyi anlaştıklarını biliyorduk. Fakat yaklaşık 2 ay önce sık sık kavga etmeye başladılar kardeşime ağır laflar edip sonra manyak gibi ağlaya sızlaya yalvara yakara geri dönüyordu. 1 ay kadar önce de kardeşim aldatıldığını öğrendi bütün suç onun üstüne yıkıldı klasik erkek işte kendi vicdanını rahatlatmak için kardeşimi suçladı gitti. Bu olayın daha 1 hafta öncesinde yine araları bozuktu ve beyfendi bana mesaj atmıştı kardeşine ulaşamıyorum beni engellemiş ben onu çok seviyorum sen bir konuşsan barışsak vs .

Kardeşim şuan yaşadıklarının şokunda sürekli kendiyle bir hesaplaşma içinde olana bitene anlam veremeye çalışıyor. Ne desem ağlıyor ne konuşacağımı da şaşırdım artık. Dışarı çıkalım diyorum gelmiyor evden çıkmıyor bu sefer de o bu haldeyken ben çıkıp gezicem dolaşıcam diye suçlu hissediyorum. İstisnasız her sene bu olayı yaşıyoruz toparlamamıyor. Huzursuzluk herkese anneme özellikle çok yansıyor çok üzülüyor. Biliyorum ki yine toparlanması uzun zaman alacak. Sınavlarına hazırlanıyor bir taraftan. Türkiye'deyken 2 ay gibi bir süre nerdeyse hergün görüşmüşlerdi şimdi gittiğinde hatıralar gözünde canlanacağı için üzüleceğini söylüyor. Ve korkarım yine berbat bi tatil geçiricez ben bu yaz mezun oluyorum çok yoğun ve yıpratıcı geçen bir seneydi ve tatil güzel geçsin istiyordum ama o evde ağlayıp sızlarken ben dışarda yarı mutlu yarı mutsuz aklım hep onda kalacak içim rahat hiçbişey yapamıcam.

Malesef hep böyleydi çok sancılı geçiyor bu tür olayları atlatma dönemi ve ben ona yardım etmek onu mutlu etmek için ne yapabilirim onu bu durumdan nasıl çekip çıkartabilirim bilmiyorum. Keşke bunlar yaşanmasaydı ama yeterince tecrübe kazandı bundan sonra bi iliskiye bodoslama atlamaması gerektiğini söylüyorum . Herşey güzel olacak senin de karşına istediğin gibi biri çıkacak diyorum . Olayın olduğu gün şahsın kardeşimi aldattığı kızla konuşmuş siz ne ara sevgili oldunuz biz 9 aydır birlikteydik demiş . Kız da kardeşime " x artık benim defol git aramızdan kim bilir ne yaptın da kendinden soğuttun bizden uzak dur x beni seviyor " gibi şeyler söylemiş kardeşime hakaret etmiş ve bunları hazmedemiyor .

Çok uzun oldu biliyorum ama bende çok üzgünüm ve bunaldım bir taraftan finallere hazırlanmaya çalışıyorum. Yaşadığı kötü dönemin bir kaç ay sonra biteceğini bilsem neyse ama abartısız bir seneyi bu halde geçiriyor biraz olsun toparlanamıyor. Kafam karman çorman arkadaşlar kardeşime nasıl yardımcı olabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum . Herkese şimdiden teşekkürler.

Psikoloğa götürün..siz tek başınıza yardımcı olma konusunda yetmiyorsunuz demek ki..kardeşiniz her olaydan sonra depresyona giriyor gibi görünüyor,tabii ki dr değilim,anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç bu..bu arada sizler de etkileniyorsunuz,,etkilenmemeye çalışın..sonuçta herkesin aslında kendi hayatı.

bırakın yaşasın sonuçta sızı dınlemıyor hemen başka bır sevgılı bulma derdınde ona dıyın kı sen boyle acı çek kapat kendini eve hem bize hem kendine zindan et hayatı ama o adamlar çıksın dolaşsın neşeli mutlu aileleri olsun sende bızı uzduğunle kal ne oldu hayat mı durdu herkes hatasının bedelini yaşar, bırak onlar yanlış yapan taraf olsunlar sen onune yoluna bak daha ne kadar guzel bir ömür seni bekliyor sevgili midir yani hayat?

Psikoloğa götürün..siz tek başınıza yardımcı olma konusunda yetmiyorsunuz demek ki..kardeşiniz her olaydan sonra depresyona giriyor gibi görünüyor,tabii ki dr değilim,anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç bu..bu arada sizler de etkileniyorsunuz,,etkilenmemeye çalışın..sonuçta herkesin aslında kendi hayatı.

Psikoloğa götürmeyi düşündüm istemiyor anneme de açıcam konuyu umarım annem ikna edebilir de kabul eder. Evet kesinlikle ağır bir depresyonda. Hayat böyle karaktersizlerden ibaret değil yani aldatılan ve evli olan insanlar var boşanmak çok daha zor ve yıpratıcı bir olay. Ucuz kurtuldu aslında. Böyle şeylerle telkin etmeye çalışıyorum. Ne bileyim yani insanların sevgisi başladığı gibi bitebiliyor . Herşeyi geçtim kader kısmet denen bir olay var. Nasipte yoksa olmaz. Hiç bi şekilde yardımcı olamıyorum sabahtan beri dil döküyorum ve yine ağlama krizine girdi bende kendimi berbat hissediyorum böyle olunca. Korkuyorum ki gram ilerlemeyecek bir sene sonra bugün de halimiz aynı olacak. İşte bunu istemiyorum onun kadar annem de bende yıpranıyoruz dediğiniz gibi. İnsanın bir saatten sonra kendini toparlayabilmesi lazım ama daha önce de yaşadık ve olmuyor yapamıyor . Ya aylarca aynı ruh hali devam edecek ya da karşısına yeni biri çıkacak hoşlanıcak ilişkiye başlayacak ve hayata dönecek.. Hep böyle oluyor..

bırakın yaşasın sonuçta sızı dınlemıyor hemen başka bır sevgılı bulma derdınde ona dıyın kı sen boyle acı çek kapat kendini eve hem bize hem kendine zindan et hayatı ama o adamlar çıksın dolaşsın neşeli mutlu aileleri olsun sende bızı uzduğunle kal ne oldu hayat mı durdu herkes hatasının bedelini yaşar, bırak onlar yanlış yapan taraf olsunlar sen onune yoluna bak daha ne kadar guzel bir ömür seni bekliyor sevgili midir yani hayat?

Aslında hemen başka bir sevgili bulma derdinde değil de şöyle anlatayım. Mesela bir ilişkiden çıkarız en fazla 5-6 ay sonra toparlanmış oluruz zaman geçtikçe iyiye gideriz ve sonunda atlatırız . Yeri zamanı gelince başka bir iliskiye hazır hissederiz kendimizi. Kardeşim yeri geliyor 1 yeri geliyor 2 sene hep aynı ruh halinde acısını yaşıyor. Sonra pat diye karşısına biri çıkıyor o ruh halinden eser kalmıyor hayat dolu bambaşka bir insan oluyor bir anda. Tuhaf olan yanı burası. Bir başkası olmadan kendini mutlu edebilmesi lazım. Yani malesef bu bana anneme de yansıyor inanın bazen kaçıp kurtulmak istiyorum bu evden gram huzur yok. Sabahtan beri dil döküyorum yine ağlama krizine girdi bende kendimi berbat hissediyorum böyle olunca . Ne söylesem olmuyor.

kız kardeşin hatalı. doktora gitsin diyeceğim de bu ancak şu anki depresyonu için işe yarayabilir. ilişki konusunda hataları için doktor işe yaramaz. kendisinin gözünü açması lazım. kaldı ki sanıyorum internetten buldu. görmeden etmeden 9 ay ilişki mi yürütülür?

kız kardeşin hatalı. doktora gitsin diyeceğim de bu ancak şu anki depresyonu için işe yarayabilir. ilişki konusunda hataları için doktor işe yaramaz. kendisinin gözünü açması lazım. kaldı ki sanıyorum internetten buldu. görmeden etmeden 9 ay ilişki mi yürütülür?

Geçen yaz Türkiye'deyken ortak arkadaşları tarafından tanıştırılmış bu kişiyle . İnternetten bulmadı 2 ay orda görüştüler aynı şehirdelerdi , yurtdışında gelince 7 ay uzaktan devam etti . Ama yine de herşeyin çok çabuk geliştiğini dikkatli olması güvenmemesi gerektiğini söylemiştim ben en başında hatta tartışmıştık onun mutlu olmasını istemediğimi düşünmüştü. Keşke yanılsaydım bunları yaşamasaydı. 2 ay öncesine kadar da bir sorunları yoktu herşey karşı tarafın dengesizliğini ortaya çıkarmasıyla bu duruma geldi işte. Yani eğer sorun varsa da kardeşim bize hiç bahsetmiyordu hep iyi anlatıyordu karşı tarafı bizde olumlu düşünüyorduk . 2 gün önce tanıştığı kızla aldatmış kardeşimi. Gerçek yüzü bu şekilde ortaya çıktı. Ve 1 hafta önce ağlayıp sızlayıp kardeşime yalvarıyordu. Yani aslında gayette sorunlu psikolojisi bozuk bir insan . Biz bilmiyorduk.

Geçen yaz Türkiye'deyken ortak arkadaşları tarafından tanıştırılmış bu kişiyle . İnternetten bulmadı 2 ay orda görüştüler aynı şehirdelerdi , yurtdışında gelince 7 ay uzaktan devam etti . Ama yine de herşeyin çok çabuk geliştiğini dikkatli olması güvenmemesi gerektiğini söylemiştim ben en başında hatta tartışmıştık onun mutlu olmasını istemediğimi düşünmüştü. Keşke yanılsaydım bunları yaşamasaydı. 2 ay öncesine kadar da bir sorunları yoktu herşey karşı tarafın dengesizliğini ortaya çıkarmasıyla bu duruma geldi işte. Yani eğer sorun varsa da kardeşim bize hiç bahsetmiyordu hep iyi anlatıyordu karşı tarafı bizde olumlu düşünüyorduk . 2 gün önce tanıştığı kızla aldatmış kardeşimi. Gerçek yüzü bu şekilde ortaya çıktı. Ve 1 hafta önce ağlayıp sızlayıp kardeşime yalvarıyordu. Yani aslında gayette sorunlu psikolojisi bozuk bir insan . Biz bilmiyorduk.

yani uzak mesafede, tanımadan başlanmış bi ilişki... başka bişey ummak mucize olur. 3 ilişkisi olmuş. 3ü de aldatmayla bitmiş. kardeşiniz bi oturup düşünmeli.

yani uzak mesafede, tanımadan başlanmış bi ilişki... başka bişey ummak mucize olur. 3 ilişkisi olmuş. 3ü de aldatmayla bitmiş. kardeşiniz bi oturup düşünmeli.

Haklısınız ve bu durumun sebebi de hep pat diye başlaması bir ilişkiye. Arkadaş olarak tanı, zaman ver, karşı tarafın hislerinden emin olmadan senin güvenini kazanmadan hemen bağlanma diyorum hep. Umarım bundan sonra dinler. Aslında oturup düşünmesi gereken en önemli konu mutlu olmak için bir başkasına ihtiyacının olmaması. Olay henüz çok yeni şuan yaşadıkları normal ama ben onu 1 sene sonra yine aynı halde görmek istemiyorum işte bu normal değil. Hayatında biri olmadan mutlu olmayı öğrenmesi gerekiyor. Bilmiyorum gerçekten üzülüyorum ve endişeleniyorum bir aydır bütün arkadaşlarıyla da arası açıldı hepsini hayatımdan çıkarttım diyip duruyor tamamen içine kapandı.

Haklısınız ve bu durumun sebebi de hep pat diye başlaması bir ilişkiye. Arkadaş olarak tanı, zaman ver, karşı tarafın hislerinden emin olmadan senin güvenini kazanmadan hemen bağlanma diyorum hep. Umarım bundan sonra dinler. Aslında oturup düşünmesi gereken en önemli konu mutlu olmak için bir başkasına ihtiyacının olmaması. Olay henüz çok yeni şuan yaşadıkları normal ama ben onu 1 sene sonra yine aynı halde görmek istemiyorum işte bu normal değil. Hayatında biri olmadan mutlu olmayı öğrenmesi gerekiyor. Bilmiyorum gerçekten üzülüyorum ve endişeleniyorum bir aydır bütün arkadaşlarıyla da arası açıldı hepsini hayatımdan çıkarttım diyip duruyor tamamen içine kapandı.

dediğim gibi doktora gönderebilirsiniz eğer giderse. belki terapi iyi gelir. ama sonuçta insanın kendi içinde olması lazım. her önüne gelene güvenirse daha çooook üzülür. açıkçası aklı başına gelmez yine size dert olur gibi geliyor bana.

Hayatına giren kişilere çok çabuk bağlanması ona çok büyük zarar verir . Bence bir psikoloğa gidip yardım alabilir .
Özellikle baba sevgisi görmemiş biriyse kendinden büyüklere de ilgi duyabilir .

Evet baba sevgisini çocukken ve genç kızlığımızda alamadığımızda malesef hayatımıza giren erkeklere çok saf duygularla bağlanıyoruz. Bende zamanında güvendim, bağlandım . Aşık oldum ve de aldatıldım. Bi kere değil hem de. Hatayı kendimde aradım. Kendimi sorguladım hep. Halbu ki ilişkide en masum kişi hep ben oldum. Saf sevgi besledim. Baba sevgisini başka erkeklerle doldurmaya çalışmak belkide tek hatamdı. Aşk acısı ağlayarak, acı çekerek atlatılır. Zaman geçtikçe hafifler. En önemlisi de ilerde gerçek anlamda aşkı bulur. Baba sevgisi yükünü sırtına takmadan, sevgiliye duyulan aşkı. O zaman yanlış insanlara körü körüne bağlanmaz ve doğruyu yanlışı ayırt edebilir. Ve artık hiç bir zaman aşk acısını bu kadar derin çekmez. Sadece kalbini değil mantığınıda devreye sokar. İlerde de geçmişüne bakarak aldatılmış bile olsa gülümser. Çünkü saf sevgiyle sevdiğiniz anılar kalır akılda. Kötüyü hatırlamaz. Hey gidi gğnler ya neler için ağlamışım der. Hayat böyle işte

dediğim gibi doktora gönderebilirsiniz eğer giderse. belki terapi iyi gelir. ama sonuçta insanın kendi içinde olması lazım. her önüne gelene güvenirse daha çooook üzülür. açıkçası aklı başına gelmez yine size dert olur gibi geliyor bana.

Çok teşekkür ederim umarım terapinin bi faydası olur. Bende bunaldım gerçekten ister istemez dert oluyor yanında olmak yardımcı olmak istiyorum o benim canım sonuçta iyi olsun istiyorum ama bazen de belki bencilce düşünüyorsun diyebilirsiniz ama kaçıp kurtulmak istiyorum artık bu evden bu ortamdan. Senelerdir aynı şeyleri yaşıyoruz annem ve babamın saçma sapan evliliği bize sevgi nedir tattıramamaları derken bir de kardeşimle uğraşıyoruz. Bilmiyorum şu bir aydır sabah kalkarken bile akşamdan dayak yemiş gibi yorgun uyanıyorum onu böyle gördükçe bende yıpranıyorum.

Evet baba sevgisini çocukken ve genç kızlığımızda alamadığımızda malesef hayatımıza giren erkeklere çok saf duygularla bağlanıyoruz. Bende zamanında güvendim, bağlandım . Aşık oldum ve de aldatıldım. Bi kere değil hem de. Hatayı kendimde aradım. Kendimi sorguladım hep. Halbu ki ilişkide en masum kişi hep ben oldum. Saf sevgi besledim. Baba sevgisini başka erkeklerle doldurmaya çalışmak belkide tek hatamdı. Aşk acısı ağlayarak, acı çekerek atlatılır. Zaman geçtikçe hafifler. En önemlisi de ilerde gerçek anlamda aşkı bulur. Baba sevgisi yükünü sırtına takmadan, sevgiliye duyulan aşkı. O zaman yanlış insanlara körü körüne bağlanmaz ve doğruyu yanlışı ayırt edebilir. Ve artık hiç bir zaman aşk acısını bu kadar derin çekmez. Sadece kalbini değil mantığınıda devreye sokar. İlerde de geçmişüne bakarak aldatılmış bile olsa gülümser. Çünkü saf sevgiyle sevdiğiniz anılar kalır akılda. Kötüyü hatırlamaz. Hey gidi gğnler ya neler için ağlamışım der. Hayat böyle işte

Haklısınız bunu bende yaşadım hep daha çok seven daha çok bağlanan taraf oldum hep masum sevdim. Sebebi sadece dediğiniz gibi o baba sevgisini başkalarında aramamız sevgili değil aslında ben hep bana iyi bir baba olabilecek birini aradım. Bende aldatıldım. Sonra dediğiniz gibi artık doğruyu yanlışı ayırt edebilecek duruma geldim. Aslında öğrendiğim en önemli tecrübe birine körü körüne bağlanmamak çok çabuk güvenmemekti . aslında bir noktadan sonra insanları sevememeye başlıyorsunuz. Hissizleyorsunuz. Bende böyle oldu. İşte o noktadan sonra mantık devreye girdi ve ben bidaha asla eski ben olmadım.

Haklısınız bunu bende yaşadım hep daha çok seven daha çok bağlanan taraf oldum hep masum sevdim. Sebebi sadece dediğiniz gibi o baba sevgisini başkalarında aramamız sevgili değil aslında ben hep bana iyi bir baba olabilecek birini aradım. Bende aldatıldım. Sonra dediğiniz gibi artık doğruyu yanlışı ayırt edebilecek duruma geldim. Aslında öğrendiğim en önemli tecrübe birine körü körüne bağlanmamak çok çabuk güvenmemekti . aslında bir noktadan sonra insanları sevememeye başlıyorsunuz. Hissizleyorsunuz. Bende böyle oldu. İşte o noktadan sonra mantık devreye girdi ve ben bidaha asla eski ben olmadım.
Hissizleştiğinizi sanıyrsunuz. Sevgi ciğer gibidir. Kendini yeniler ve tazeler. Merak etmeyin yine seversiniz

Hissizleştiğinizi sanıyrsunuz. Sevgi ciğer gibidir. Kendini yeniler ve tazeler. Merak etmeyin yine seversiniz

Sevdim :) biraz zaman aldı ama bekledi beni vazgeçmedi sevdirdi kendini :) bana hem sevgili, hem arkadaş, hem eş, hem bi baba olabilecek biri çıktı karşıma şükürler olsun ki :)

Sevdim :) biraz zaman aldı ama bekledi beni vazgeçmedi sevdirdi kendini :) bana hem sevgili, hem arkadaş, hem bi baba olabilecek biri çıktı karşıma şükürler olsun ki :)
İkimizde sonunda doğru kişiyi bulmuşuz ne mutlu :) darısı kardeşinizinde başına. O acısını yaşasın. Eve kwndini kapatınca zorla dışarı çıkartın. Sizin moraliniz bozukmuşta hava almaya eşlik etmesini ister gibi. Ben 70lerin 80lerin müziğini çok severim ve o şarkıları dinlediğimde enerji patlaması yaşarım. Yüksek sesle o evde olduğunda o şarkıları açın. Pozitif şarkılar onlar hep. Şarkılar bazen insanlara mutluluk verebilir. Böyle böyle kardeşinize destek olabilirsiniz

İkimizde sonunda doğru kişiyi bulmuşuz ne mutlu :) darısı kardeşinizinde başına. O acısını yaşasın. Eve kwndini kapatınca zorla dışarı çıkartın. Sizin moraliniz bozukmuşta hava almaya eşlik etmesini ister gibi. Ben 70lerin 80lerin müziğini çok severim ve o şarkıları dinlediğimde enerji patlaması yaşarım. Yüksek sesle o evde olduğunda o şarkıları açın. Pozitif şarkılar onlar hep. Şarkılar bazen insanlara mutluluk verebilir. Böyle böyle kardeşinize destek olabilirsiniz

Amin inşallah o da mutluluğu bulur :) güzel dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim müziği kesinlikle uyguluycam bende 80-90 şarkılarına bayılırım sadece yüksek sesle dinlemem gerekecek bundan sonra :D

Amin inşallah o da mutluluğu bulur :) güzel dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim müziği kesinlikle uyguluycam bende 80-90 şarkılarına bayılırım sadece yüksek sesle dinlemem gerekecek bundan sonra :KK70:
Herşey kardeş için heeeyoooo :-)

Back