- 7 Ağustos 2017
- 9.922
- 36.907
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Özel bir öğrencim vardı,4 yaşındaydı ona da otizm denmişti ama ailesi öyle üzerine düştü ilgilendi ki bunun üstesinden geldiler şu an her şey daha kolay onlar için, sürecin başındaki gibi değil. Merak etmeyin, zamanla hepsi düzelecel yeter ki siz güçlü olun sevginizi ve ilginizi eksik etmeyin, sabredin mutlu günleri göreceksiniz eminim. Allah yardımcınız olsunDaha öncede bahsetmistim çocuğum icin otizm demisti doktoru birsuru testler istedi bir kismini yaptik birkaç yapmadigimizda var. Ama doktor once istediği işitme testi vardi raporu cikarmak icin egitime baslamasi için.bugun ogleden sonra hastaneye gidecegiz. Hernekadar kendimi bastirmaya unutmaya dikkatimi dagitmaya calissamda, arada benimde çöküs anlarım oluyor tipki simdiki gibi.bilinmezlik beni cok kaygilandiriyor.bundan sonraki yol nasil olucak oglumda gelişme olacakmi vs.cok üzülüyorum alismaya calisiyorum alismaktan baska carem yok zaten. Benim dünyalar tatlisi bir oglum var o benim herşeyim iyi olmasini akranlari gibi olmasini istiyorum.elimden geldigince yardimci olmaya çalışıyorum.
Ahh yavrum ona (askim bitanem herşeyim hayatim seni cok seviyorum ) dediğimde dediklerimi tekrarlar sadece.kendi kendine bana bunlari demez sadece tekrar eder.olsun iyi olsunda demese de olur. Tedirgin olduğunda annecim der wc ye gitmek istediğinde soyler ama oglum hicbirzaman benimle diyaloga girmedi.acaba egitimden sonra diyalog kurabilecekmiyiz okadar cok istiyorum ki.
Kizlar lutfen dualarinizi esirgemeyin. Allah kimseyi cocuguyla imtihan etmesin gercekten cok zor. Gelecek kaygilarim var oglumla ilgili.arada dibe çöküyorum böyle. Yazip rahatlamak istiyorum sizlerinde merak etme geride kalicak demesine cok ihtiyacim var.sadece iç sesimle konusmak yetmiyor artık
O bizim birtanecik cocugumuz tek bir istediğini bile geri cevirmiyoruz.zaten tek çocuk elimden geldigince onu eglendirmeye akranlariyla yanyana getiriyorum.gecerr insallah bundan sonraki süreç nasil olucak görücegiz.saolun desteğiniz icinÖzel bir öğrencim vardı,4 yaşındaydı ona da otizm denmişti ama ailesi öyle üzerine düştü ilgilendi ki bunun üstesinden geldiler şu an her şey daha kolay onlar için, sürecin başındaki gibi değil. Merak etmeyin, zamanla hepsi düzelecel yeter ki siz güçlü olun sevginizi ve ilginizi eksik etmeyin, sabredin mutlu günleri göreceksiniz eminim. Allah yardımcınız olsun
Çok geçmiş olsun. İnanıyorum ben geçecek ve çok güzel olacak her şey. Sizde inanın. Çocuklar melek hissederler, canınızın sıkkın olduğunu. Tedavinin haricinde eğitim ve sevgi de insanı iyileştirirDaha öncede bahsetmistim çocuğum icin otizm demisti doktoru birsuru testler istedi bir kismini yaptik birkaç yapmadigimizda var. Ama doktor once istediği işitme testi vardi raporu cikarmak icin egitime baslamasi için.bugun ogleden sonra hastaneye gidecegiz. Hernekadar kendimi bastirmaya unutmaya dikkatimi dagitmaya calissamda, arada benimde çöküs anlarım oluyor tipki simdiki gibi.bilinmezlik beni cok kaygilandiriyor.bundan sonraki yol nasil olucak oglumda gelişme olacakmi vs.cok üzülüyorum alismaya calisiyorum alismaktan baska carem yok zaten. Benim dünyalar tatlisi bir oglum var o benim herşeyim iyi olmasini akranlari gibi olmasini istiyorum.elimden geldigince yardimci olmaya çalışıyorum.
Ahh yavrum ona (askim bitanem herşeyim hayatim seni cok seviyorum ) dediğimde dediklerimi tekrarlar sadece.kendi kendine bana bunlari demez sadece tekrar eder.olsun iyi olsunda demese de olur. Tedirgin olduğunda annecim der wc ye gitmek istediğinde soyler ama oglum hicbirzaman benimle diyaloga girmedi.acaba egitimden sonra diyalog kurabilecekmiyiz okadar cok istiyorum ki.
Kizlar lutfen dualarinizi esirgemeyin. Allah kimseyi cocuguyla imtihan etmesin gercekten cok zor. Gelecek kaygilarim var oglumla ilgili.arada dibe çöküyorum böyle. Yazip rahatlamak istiyorum sizlerinde merak etme geride kalicak demesine cok ihtiyacim var.sadece iç sesimle konusmak yetmiyor artık
Haklisiniz gecicek bende inanıyorum aslında,bazen kaygılaniyorum kafamdaki sesler susmuyor. desteginize ihtiyac duyuyorum cok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun. İnanıyorum ben geçecek ve çok güzel olacak her şey. Sizde inanın. Çocuklar melek hissederler, canınızın sıkkın olduğunu. Tedavinin haricinde eğitim ve sevgi de insanı iyileştirirEvladınızla birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum
Zaten ayni evin icindeyiz çalışmıyorum hep onunlayim.markete bile beraber gideriz babasi evde olsa bile,yapışık gibiyiz parka yegenlerim var yaşina yakin onlara yada onlar bize yanyana gelmesini saglarim.oyuncaklariyla beraber oynariz.zaten tek oynamak pek hosuna gitmez illa arabalarindan birini elime sıkıştırır.yemek yaparkende yanimda ev işi yaparken bile supurgeyi elimden alir kendi süpürmek ister yerleri oyun oynar bu şekil,yemegini yedikten sonra kendi kaldirir tabagini birakir tezgah ustuneTüm zamanınızı çocuğunuzun gelişimine ayırın. Geçecektir. Eczacı bir kadın vardı bulamadım hesabını ilgi sevgi bol oyun çocuğun videolarını görseniz otizmli olduğuna inanamazsınız. Çok geçmiş olsun.
Anladığım kadarıyla oğlunuz küçük yaşlarda ve erkenden teşhis ederek tedaviye başlamanız çok büyük bi artı sakın korkmayın eğitim çok iyi gelicektir. Benim kardeşimde otizimliydi ama maalesef ailem çok geç anlamış 6 yaşında doktora götürdüler ve ilkokula başladığında eğitimede gitmeye başladı. Okula hiç ayak uyduramamıştı. Annem babam keşke erkenden farketseydikte daha farklı şeyler yapabilseydik der. Eğitimi geç almasından dolayı okulda çok dışlandı arkadaş edinemedi ve bu durumda onu çok etkiledi o günden sonra elimizden gelen herşeyi yapmaya çalıştık çok zor zamanlarımız kriz ataklarımız oldu detaya girsem çok uzun olur. İlerde napıcaz nasıl başa çıkıcaz dedik ama çok şükür ki hiç tahmin edemeyeceğimiz dereceye geldi. Kardeşim şimdi 23 yaşında ve üniversiteye gidiyo, tek başına geziyo,bi kaç tane arkadaşıda var. Diyalog kurulduğunda konuşma tarzından bi problem olduğu anlaşılıyo tabi ama etrafın normal karşılaması ona kendini kötü hissettirmiyo. Kardeşim çok geç eğitime başlamasına rağmen bu dereceye geldiyse sizin oğlunuzda Allahın izniyle çok çok iyi olucaktır içinizi ferah tutun. Bi yakınımın çocuğuda otizimliydi 2 yaşında eğitimlere başladı şimdi 5 yaşında sanırım çok iyi gelişim gösterdi herşeyi gayet iyi. Canınızı sıkmayın her zaman yanında olup destek verin, onlara en iyi gelen şey etrafındakilerin ona sevgiyle yaklaşmasıDaha öncede bahsetmistim çocuğum icin otizm demisti doktoru birsuru testler istedi bir kismini yaptik birkaç yapmadigimizda var. Ama doktor once istediği işitme testi vardi raporu cikarmak icin egitime baslamasi için.bugun ogleden sonra hastaneye gidecegiz. Hernekadar kendimi bastirmaya unutmaya dikkatimi dagitmaya calissamda, arada benimde çöküs anlarım oluyor tipki simdiki gibi.bilinmezlik beni cok kaygilandiriyor.bundan sonraki yol nasil olucak oglumda gelişme olacakmi vs.cok üzülüyorum alismaya calisiyorum alismaktan baska carem yok zaten. Benim dünyalar tatlisi bir oglum var o benim herşeyim iyi olmasini akranlari gibi olmasini istiyorum.elimden geldigince yardimci olmaya çalışıyorum.
Allahim cok amin benimde oglum bana ruyalarini herseyini anlatsin cok istiyorumBir atipik otizim annesi olarak yazıyorum. 7.5 yaşında şuan kızım, ilgiyle, sevgiyle, eğitimle baya hafifledi bizim durumumuz. Raporumuz hafife düştü.
Onu ne kadar çok sevdiğimizi hep gösterdik, ortamlara soktuk, hayattan soyutlamadık, diğer çocuklardan farklı davranmadık hiç. Normal gelişiminde bir çocuk olsaydı nasıl kurallar olacaksa o kuralları koyduk.
Durumunuzu anlıyorum, 5 yıl öncesinde bende sizin gibiydim, ama güçlü olmanız gerekiyor yavrunuz için, güçlü ve sabırlı. Güçlü olacaksınız ki, oğlunuzun eğitimine destek verin. Benim kızımında konuşması geç olmuştu, şimdi sabahları rüyalarını anlatıyor
Birde normal kreşi öneririm, yaşıtlarıyla ve normal gelişimi çocuklarla olduğu zaman daha çabuk gelişim gösterecektir. Gideceğiniz özel eğitim kurumunu da çok iyi araştırın, eğitim seviyesi, eğitmenleri nasıl gibi. Ağır durumu olmayan çocukların olduğu bir kurum çok iyi olur, çocuklar gözlemleyerek öğrenir.
Hiç korkmayın, sadece bir mücadelenin içine giriyorsunuz şimdi, ödülünüzde öncelikle durumunun hafiflemesi, sonrasında yavrunuzun eğitimle raporunun kalkması olacaktır. Biz şimdi o büyük ödül için savaşıyoruz.
Bu kısma kesinlikle katılıyorum kardeşimin gittiği yerde çok ileri derecede rahatsızlığı olanlar da vardı, bedensel engelli çocuklarda vardı. Bu yüzden onları gördükçe daha çok hırçınlaştı ve psikolojisini etkiledi gitmek istemedi daha sonra farklı bi yere gönderk. Bir de kardeşimin zamanında otizim hakkında bilinçlenmiş insanlar yoktu eğitimciler yoktu şimdi gerçekten çok şanslı bi dönemdesiniz ki eğitim kaliteleri çok daha arttı bu sizler için çok iyi bi durum. Rabbim bahtlarını ömürlerini hayırlı kılsın inşaAllah. Çok iyi yerlere geliceklerdir merak etmeyinAğır durumu olmayan çocukların olduğu bir kurum çok iyi olur, çocuklar gözlemleyerek öğrenir.
Cok sevindim kardesiniz adina,aslinda gözle görülür bir belirti yoktu oglumda enazindan ben gormuyordum bunu herşey yolunda gözüküyordu belki kardesinizdede oyle olmustur.oglumu konusma gecikmesi yani diyalog kuramadigi icin göturmustum doktor otizm diyince dünyam basima yıkıldı acikcasi.deli gibi arastirmalara koyuldum buralarda sorular sordum aklınıza gelicek herseyi iste.korktugum kadar birsey olmadigini anlayinca biraz rahatladim.doktorumuzda egitimle duzelir dedi oda icime su serpti..yolumuz uzun ama degecekAnladığım kadarıyla oğlunuz küçük yaşlarda ve erkenden teşhis ederek tedaviye başlamanız çok büyük bi artı sakın korkmayın eğitim çok iyi gelicektir. Benim kardeşimde otizimliydi ama maalesef ailem çok geç anlamış 6 yaşında doktora götürdüler ve ilkokula başladığında eğitimede gitmeye başladı. Okula hiç ayak uyduramamıştı. Annem babam keşke erkenden farketseydikte daha farklı şeyler yapabilseydik der. Eğitimi geç almasından dolayı okulda çok dışlandı arkadaş edinemedi ve bu durumda onu çok etkiledi o günden sonra elimizden gelen herşeyi yapmaya çalıştık çok zor zamanlarımız kriz ataklarımız oldu detaya girsem çok uzun olur. İlerde napıcaz nasıl başa çıkıcaz dedik ama çok şükür ki hiç tahmin edemeyeceğimiz dereceye geldi. Kardeşim şimdi 23 yaşında ve üniversiteye gidiyo, tek başına geziyo,bi kaç tane arkadaşıda var. Diyalog kurulduğunda konuşma tarzından bi problem olduğu anlaşılıyo tabi ama etrafın normal karşılaması ona kendini kötü hissettirmiyo. Kardeşim çok geç eğitime başlamasına rağmen bu dereceye geldiyse sizin oğlunuzda Allahın izniyle çok çok iyi olucaktır içinizi ferah tutun. Bi yakınımın çocuğuda otizimliydi 2 yaşında eğitimlere başladı şimdi 5 yaşında sanırım çok iyi gelişim gösterdi herşeyi gayet iyi. Canınızı sıkmayın her zaman yanında olup destek verin, onlara en iyi gelen şey etrafındakilerin ona sevgiyle yaklaşması
Allahim cok amin benimde oglum bana ruyalarini herseyini anlatsin cok istiyorumbi kac kurum arastirdim simdi kafamda bir kurum var ama oraya gidip once bir göreceğim ondan sonra karar verecegiz.bizim cocuklarimz cok iyi olacak insallah bugunde onun dogum günü tesadufe bakin raporuda bugun alacagiz bir sonraki dogum gunune kadar insallah cok iyi yerlere geliriz.benim inancim varda.dedigim gibi bazen çöküş animda oluyor
Kardeşimde iletişim kurmazdı hatta duymuyo mu acaba diyip kontrol ediyolardı. Tv izlediği zaman sesi kıstılar kardeşimde arkasını dönüp arabasının tekeriyle oynamaya başladı sonra tekrar tv sesini açtılar hemen arkasını döndü tv baktı tamam dediler çok şükür duyuyo ama yinede cevap vermezdi bize. Çok geç konuşma bizde ırsi dediler öyle dediler böyle dediler 6 yaşına kadar bekledi böyle çocuk milletin dediğine bakarak hareket ettiler maalesef. Konuşmuyodu iletişim kurmuyodu fakat 4 yaşında okumayı çözdüğünü farketti babam çok şaşırmıştı takvim yapraklarındaki sayıları günleri okuyodu meğersem IQ yüksekliğide varmış %97 çıktı ilk eğitime gittiğinde hemen IQ seviyesini düşürmeye çalıştılar düşmezse çok tehlikeliği olacağını söylediler çok şükür düşürebilmişlerdi. Dediğiniz gibi yolunuz uzun ama değecek. Okula, üniversiteye gittiği günleri,sizinle konuşup sohbet ettiği günleri de görüceksiniz inşaAllahCok sevindim kardesiniz adina,aslinda gözle görülür bir belirti yoktu oglumda enazindan ben gormuyordum bunu herşey yolunda gözüküyordu belki kardesinizdede oyle olmustur.oglumu konusma gecikmesi yani diyalog kuramadigi icin göturmustum doktor otizm diyince dünyam basima yıkıldı acikcasi.deli gibi arastirmalara koyuldum buralarda sorular sordum aklınıza gelicek herseyi iste.korktugum kadar birsey olmadigini anlayinca biraz rahatladim.doktorumuzda egitimle duzelir dedi oda icime su serpti..yolumuz uzun ama degecek
Kerri rivera 'nın kitabını alın orda gaps dietinden bahsediyor , internette araştırırsanız size çok yardımcı olacaktır, baya oldu show haberde izlemiştim çok otizmli çocuk iyileştirmiş .Daha öncede bahsetmistim çocuğum icin otizm demisti doktoru birsuru testler istedi bir kismini yaptik birkaç yapmadigimizda var. Ama doktor once istediği işitme testi vardi raporu cikarmak icin egitime baslamasi için.bugun ogleden sonra hastaneye gidecegiz. Hernekadar kendimi bastirmaya unutmaya dikkatimi dagitmaya calissamda, arada benimde çöküs anlarım oluyor tipki simdiki gibi.bilinmezlik beni cok kaygilandiriyor.bundan sonraki yol nasil olucak oglumda gelişme olacakmi vs.cok üzülüyorum alismaya calisiyorum alismaktan baska carem yok zaten. Benim dünyalar tatlisi bir oglum var o benim herşeyim iyi olmasini akranlari gibi olmasini istiyorum.elimden geldigince yardimci olmaya çalışıyorum.
Merhabalar, sanirim ozel egitim ogretmenisiniz?Özel bir öğrencim vardı,4 yaşındaydı ona da otizm denmişti ama ailesi öyle üzerine düştü ilgilendi ki bunun üstesinden geldiler şu an her şey daha kolay onlar için, sürecin başındaki gibi değil. Merak etmeyin, zamanla hepsi düzelecel yeter ki siz güçlü olun sevginizi ve ilginizi eksik etmeyin, sabredin mutlu günleri göreceksiniz eminim. Allah yardımcınız olsun
Ben Mehmet Ali Alaboranın esi pınar hn vardı,tiyatrocu.Daha öncede bahsetmistim çocuğum icin otizm demisti doktoru birsuru testler istedi bir kismini yaptik birkaç yapmadigimizda var. Ama doktor once istediği işitme testi vardi raporu cikarmak icin egitime baslamasi için.bugun ogleden sonra hastaneye gidecegiz. Hernekadar kendimi bastirmaya unutmaya dikkatimi dagitmaya calissamda, arada benimde çöküs anlarım oluyor tipki simdiki gibi.bilinmezlik beni cok kaygilandiriyor.bundan sonraki yol nasil olucak oglumda gelişme olacakmi vs.cok üzülüyorum alismaya calisiyorum alismaktan baska carem yok zaten. Benim dünyalar tatlisi bir oglum var o benim herşeyim iyi olmasini akranlari gibi olmasini istiyorum.elimden geldigince yardimci olmaya çalışıyorum.
Celal Şengör de Atopik otizm ve zehir gibi bir Adam..Ben Mehmet Ali Alaboranın esi pınar hn vardı,tiyatrocu.
Onun otizmli oldugunu ögrendiğimde cok sasırmıstım.
Ben dahil ön yargılarımız var cünkü
Otizmin cesitleri var,her otizmli farklıymıs.
Kadın tiyatrocu,okadar oyuna cıkmıs.
İciniz bi nebze rahatlasın diye yazdım,eğitim her alanda farkını gösterir merak etmeyin.
O zehrini baska yerlerde kullanmasa daha iyi tabiCelal Şengör de Atopik otizm ve zehir gibi bir Adam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?