Geçer değil mi ? (Atipik otizm)

Tanısı Atipik otizm ise şuna sevinin, muhtemelen oğlunuzun çok üstün bir yanı var. Onu keşfedeceksiniz zamanla. Sizi zor ama inşallah çok güzel bir yol bekliyor. Otizimli birçok öğrenci ile çalıştım, birinin raporunu görmemiş olsam asla otizm tanısı olduğuna inanmazdım. İletişim becerileri, konuşması o kadar iyi ki. Ve çocuk 17 yaşına kadar en ufak destek almamış. Bol bol ilgilenen, güvenilir bir kurum bulun. Kendiniz sürekli etkinlik yapmaya çalışın. Emin olun çocuğunuzun diğer çocuklardan hiç farkı olmayacak. İnstagramda didemfitness var. oğlu otizmli. 9 yaşına kadar konuşmamış çocuk, anne farklı yol deneyince çocuk şuan 3 farklı dili anadil gibi konuşuyor. bu tarz kişiler size destek olacaktır. Umarım oğlunuz ve siz hep güzel günler yaşarsınız.

Çok geçmiş olsun.
Benim oğlumda da bu tür belirtiler vardı gelişimsel pediatri otizm sınırında dedi ve bizi rapora yönlendirdi.
Ben rapor alma konusunda kararsızdım.
Benim oğlum çok fazla video izliyordu ve onu tamamen kestik ve kreşe verdik.
Göz teması yoktu, iletişim yoktu, 23 aylık hiç kelimesi yoktu, adına bakmıyordu, parmakla göstermesi yoktu. yaşıtlarına hiç bir şekilde tepki vermiyordu.
Ekranı ve videoyu keseli bir ayı geçti, kreşe vereli iki hafta oldu.
kreşe başlamadan hemen önce çocuk psikiyatriye gittik rapor için heyete girmesi adına. o süreçte ekranı keseli 20 günden fazla olmuştu.
Psikiyatri videoyu kestikten sonra gösterdiği gelişimi görünce rapor ve özel eğitim beklesin hemen kreşe yazdırın dedi.
Şuan göz teması ve iletişim süper.
Parmakla nesneleri gösteriyor, adına bakıyor ve kelime söylemeye çalışıyor.
Tabi sürekli oyun oynuyoruz, eğitim kartları ve kitapçıkları aldım her şeyi göstermeye çalışıyor.
Bize oyunlar yapıyor kısacası normale dönme yolunda büyük yol kat etti.
Bu hafta sonu da konuşma terapisi almaya başlayacak toparlayacak inşaALLAH.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun bizim en büyük şansımız bu işi erken fark etmemiz ve tedbir almamız oldu inşaALLAH sizin de güzel haberlerinizi alırız.
Yıkılmayın ve sürekli oğlunuzla konuşun ekran ile ilişkisini tamamen kesin. Yanında hiç bir ekran açık olmasın.
Sizde onun yanında telefonu, bilgisayarı hiç bir şekilde elinize almayın.
Çocuklu akrabalılarınız ve arkadaşlarınız var ise bol bol görüştürün ve diğer çocuklarla birlikte ortak oyunlar kurup birlikte oynayın.
Kreşe yazdırın inanını çok büyük gelişme gösterecektir.

Biran önce sağlığına kavuşması dileği ile..

Çaba gösterilen hangi iş sonuç vermemiş ki.
Bilinçli bir annesin, ne yapman gerektiğini araştırdığına göre farkındalığını yükseltiyorsun.
Çocuk doğru ellerde yani.
Mutlaka bunun geri dönüşü olacaktır.
Yaşıtlarıyla bir arada olması da büyük bir artı.
Cevap verip vermemesine bakmadan, arkadaşınız gibi onunla konuşmaya devam edin.
Farklı olduğunu ve yapamayacağını düşünüp bazı konularda onun yerine siz halletmeyin.
Zorlandığı her şey bir zaman sonra onun rahatlıkla yapabildiği şeyler olacak.

canım yeğenimde öyle kreşe gidiyor oyun terabisine gidiyor şükür faydası oldu keşke bi kardeşi olsaydı inş senin de düzeşir

Yaa canim ben bugun 1 aralik sanıyordum 1 kasimmiş,kafamin karışıklıgi burdan bile anlasiliyor birde plan yapiyordum hastaneden çıkısta bir pasta alip ufletirim diye.dogum günü 1 aralik.dediklerinizi dikkate alacagm.suan hastaneye gidiyoruz herseyin hayırlısı

Merhabalar, sanirim ozel egitim ogretmenisiniz?
Oglumda konusma geriligi var, yasitlarina yetisebilmesi icin ne yapmamiz lazim acsba? Cok uzuluyorum cokkk
Rehabilitasyon merkezi ile veya bir uzman doktor, pedagog ile veya eğitimci ile görüştünüz mü ne dediler?

Arkadaşlar hepinizin yazdiklarini okudum sagolun bilgilendirme icin

Gittik hastaneye doktorun istedigi iki video vardi biri evin icinde biride arkadasiyla cekilen video.ikisinide izlettim,,, akraniyla olanda kiz salincakta salla beni diyor benim oglanda sallıyor'doktorr aa cok iyi salladi falan dedi,bu beni cok mutlu etti demekki gelisme var bir takim sorular sordu yine ustune basa basa ekrandan tv tablet telefon bunlari izlemicek dedi uzak durucak dedi.. raporu iceri verdik 1 hafta sonra cikicak sonra egitime basliyacagiz.dualariniz bizimle olsun insallah gecici birseydir oglum tamamen duzelir

sakin moralini bozma, atipik otizm demislerse muhtemelen bulgulari cok agir degildir. tedaviyle cok cok fazla ilerleme sansi var. bazi cocuklar o kadar guzel tedavi aliyor ki, uzmanlar bile sasiriyor.

Merhabalar. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum. Öğrencilerimde gözlemlediğim en büyük etken veli olmasıdır. Siz çocuğunuz ile ne kadar çok ilgilenir ve verilen ödevleri yaparsanız o kadar ilerleme kaydeder. Genellikle bizim problemimiz ailenin boşlamasıdır.

Merabalar adanadan yaziyorsunuz sanırım. Ozelden atarmisiniz hangi kurumda çalıştığınızi?

Kerri rivera 'nın kitabını alın orda gaps dietinden bahsediyor , internette araştırırsanız size çok yardımcı olacaktır, baya oldu show haberde izlemiştim çok otizmli çocuk iyileştirmiş .
Tesadüf mü nedir ,bugün ıstagramda 1 aile otizm tedavisi görmüş çocuğun videosunu paylaşmış ,doktor Çorluda Akif Başaran netten araştırdım çok iyi bir çocuk doktoruymuş , paylaşmak istedim, dilerseniz doktora ulaşın inşallah size de şifa olur . Karpuzlu araba

Teşekkür ederim ince dusunceniz icin.biz bir prof. var namida bayaa varmiş. Oraya da götüreceğiz her ihtimale karsi.gununu bekliyoruz suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…