- 7 Ağustos 2017
- 9.922
- 36.907
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Olur takip alirim simdi bakalim teşekkürlerAkif basarani instagrsmds takip.ediyorum
.yorumlarda gördüm. Bikac kişiyi bu konuda Siz yine ondanda bilgi alın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Olur takip alirim simdi bakalim teşekkürlerAkif basarani instagrsmds takip.ediyorum
Akif başaran yazinca birsuru kisi çıktı.tam olarak ne yaziyorAkif basarani instagrsmds takip.ediyorum
Bebim oglumda 3yasında atipik harf sayı cok düşkün bazı yazıları bile okuyo bu kötü büişeymiymiş beyapmak gerekir acaba 1senedir özel eğitim alıoKardeşimde iletişim kurmazdı hatta duymuyo mu acaba diyip kontrol ediyolardı. Tv izlediği zaman sesi kıstılar kardeşimde arkasını dönüp arabasının tekeriyle oynamaya başladı sonra tekrar tv sesini açtılar hemen arkasını döndü tv baktı tamam dediler çok şükür duyuyo ama yinede cevap vermezdi bize. Çok geç konuşma bizde ırsi dediler öyle dediler böyle dediler 6 yaşına kadar bekledi böyle çocuk milletin dediğine bakarak hareket ettiler maalesef. Konuşmuyodu iletişim kurmuyodu fakat 4 yaşında okumayı çözdüğünü farketti babam çok şaşırmıştı takvim yapraklarındaki sayıları günleri okuyodu meğersem IQ yüksekliğide varmış %97 çıktı ilk eğitime gittiğinde hemen IQ seviyesini düşürmeye çalıştılar düşmezse çok tehlikeliği olacağını söylediler çok şükür düşürebilmişlerdi. Dediğiniz gibi yolunuz uzun ama değecek. Okula, üniversiteye gittiği günleri,sizinle konuşup sohbet ettiği günleri de görüceksiniz inşaAllah benim annemde çok ağlardı hergün ağlardı düşünürdü napıcam diye şimdi oğluşu bi tane markete git der gider şunu al der alır bunu yap der yapar. Hatta abimle bana ekmek alın derken biz kem küm ederdik sizde hayır yok bu oğlanda hayır var ondan isteyince hemen gidiyo alıyo derdi hala da öyle der annemin her ihtiyacını görür rahatlıkla
Şimdiki çocuklar sürekli telefon tv izledikleri için bu tür şeylere aşina olabiliyolar ama siz yine de bi danışın isterseniz. Özel eğitimdeki öğretmenine danışmanızda fayda var eğer IQ seviyesi çok yüksek çıkarsa düşürmeleri gerekebilir bize düşürmeleri gerektiğini ilerde bunun kardeşime zarar vereceğini söyleyip düşürmüşlerdi. Belki o zamandan bu zamana tedavi şekillerinde değişmede olmuş olabilir o yüzden çok yorumda yapamıyorum. Endişe edilecek bi durum yok ama sakın kafanıza takmayın herşey çok güzel olucaktırBebim oglumda 3yasında atipik harf sayı cok düşkün bazı yazıları bile okuyo bu kötü büişeymiymiş beyapmak gerekir acaba 1senedir özel eğitim alıo
Nasıl düşürdüler peki bana üzerinde durmayın o söylesin onay vermeyin siz baska seye yönlendirin söylendi. Çok tesekkür ederim iyi dilekleriniz için inşallah yasıtlarını yakalar amavım mutlu cocuk olsun :)Şimdiki çocuklar sürekli telefon tv izledikleri için bu tür şeylere aşina olabiliyolar ama siz yine de bi danışın isterseniz. Özel eğitimdeki öğretmenine danışmanızda fayda var eğer IQ seviyesi çok yüksek çıkarsa düşürmeleri gerekebilir bize düşürmeleri gerektiğini ilerde bunun kardeşime zarar vereceğini söyleyip düşürmüşlerdi. Belki o zamandan bu zamana tedavi şekillerinde değişmede olmuş olabilir o yüzden çok yorumda yapamıyorum. Endişe edilecek bi durum yok ama sakın kafanıza takmayın herşey çok güzel olucaktır
Tedavi şekli belkide söyledikleri gibi yapmanızdır. Kardeşimin ki özel eğitime giderek düzeldi öğretmeni nasıl bişey uyguladı hiç hatırlamıyorum, ilgisini belki farklı yönlere çekerek yapmışlardır size söylendiği gibi. Tedaviye erken başladığınız için güzel sonuçlar alacaksınızdır eminim Kardeşim 7 yaşında geç başlamasına rağmen iyi sayılacak bi gelişme gösterdi sizin evladınız daha küçük o yüzden bu eğitimler daha çok etkili olacaktırNasıl düşürdüler peki bana üzerinde durmayın o söylesin onay vermeyin siz baska seye yönlendirin söylendi. Çok tesekkür ederim iyi dilekleriniz için inşallah yasıtlarını yakalar amavım mutlu cocuk olsun :)
Merhabalar,çocuğunuzla ilgili bir gelişme var mı acaba bizde şuan aynı durumdayız 3 yaşına girecek karşılıklı iletişim konuşma başlatma yok,çok kelime var fakat iletişim çok zayıfDaha öncede bahsetmistim çocuğum icin otizm demisti doktoru birsuru testler istedi bir kismini yaptik birkaç yapmadigimizda var. Ama doktor once istediği işitme testi vardi raporu cikarmak icin egitime baslamasi için.bugun ogleden sonra hastaneye gidecegiz. Hernekadar kendimi bastirmaya unutmaya dikkatimi dagitmaya calissamda, arada benimde çöküs anlarım oluyor tipki simdiki gibi.bilinmezlik beni cok kaygilandiriyor.bundan sonraki yol nasil olucak oglumda gelişme olacakmi vs.cok üzülüyorum alismaya calisiyorum alismaktan baska carem yok zaten. Benim dünyalar tatlisi bir oglum var o benim herşeyim iyi olmasini akranlari gibi olmasini istiyorum.elimden geldigince yardimci olmaya çalışıyorum.
Ahh yavrum ona (askim bitanem herşeyim hayatim seni cok seviyorum ) dediğimde dediklerimi tekrarlar sadece.kendi kendine bana bunlari demez sadece tekrar eder.olsun iyi olsunda demese de olur. Tedirgin olduğunda annecim der wc ye gitmek istediğinde soyler ama oglum hicbirzaman benimle diyaloga girmedi.acaba egitimden sonra diyalog kurabilecekmiyiz okadar cok istiyorum ki.
Kizlar lutfen dualarinizi esirgemeyin. Allah kimseyi cocuguyla imtihan etmesin gercekten cok zor. Gelecek kaygilarim var oglumla ilgili.arada dibe çöküyorum böyle. Yazip rahatlamak istiyorum sizlerinde merak etme geride kalicak demesine cok ihtiyacim var.sadece iç sesimle konusmak yetmiyor artık