slm arkadaşlar kızım 5 yaşında geceleri altını ıslatıyo gündüz tuvaleti gelince kendi gider çok şükür gündüz problemimiz yok ama gece ıslatıyo bende çok deli yatıyo altına bişey sersemde yine bazı yerleri ıslatabilir diye altını bağlıyorum kendiside memnun değil bu durumdan bezi temiz uyandığında çok seviniyo bunu nasıl aşıcaz geceleri sürekli uyandırayımmı susadığı zaman uyanıyo çişi gelince niye uyanmıyo cadı kızım :1rolleyes::enbuyukkk:
bıraz gec kaldıgınızı dusundum acıkcası bu bez konusunda..
5 yasında kı kızınız herseyı algılayıp kavrayabılır artık..
aksamları fazla sıvı vermeyın ve uyumadan once wc ıhtıyacı varsa gıderın ..
enaz 1 kez kaldırın gecelerı ..zaten yataklarına gerı donduklerınde hemen uyuyorlar..
hem sız rahat edersenız hemde kızınız rahatsız olmaz..
en fazla 2 haftanızıı alır bu durum..
sonrasında gecelerı tuvaletı geldıgınde uyanır ..yerimseniben
insallah yaa bende de ole ogluma diyorum bak sen bebeksin bu pampers bebekler baglar diyorum hayir bebek deilim diyooo bir ara alisiyordu ama kendini usuuttu sabahlara kadar bole uyuyunca acaba kisi atlatip mi devaml etsek cunku havalar cok soguk ve surekli hastalaniyor benim oglum uff napcam simdi
insallah yaa bende de ole ogluma diyorum bak sen bebeksin bu pampers bebekler baglar diyorum hayir bebek deilim diyooo bir ara alisiyordu ama kendini usuuttu sabahlara kadar bole uyuyunca acaba kisi atlatip mi devaml etsek cunku havalar cok soguk ve surekli hastalaniyor benim oglum uff napcam simdi
canim aynen üstteki arkadasima katiliyorum aksamlari cok sivi icmemesine dikkat et ve yatmadan önce mutlaka wc ye gitmesini sagla olsun olmasin gelir wc ye gidince :))) ve bence saat kur 2-3saat araliklarla kizini zorlada olsa kaldirip wc götür benim kizimda 2bucuk yasinda brakti o bile gecdi benim icin ama cocuk doktorum dedi her cocuk bir algilamaz tuvalet isini diye istersen birde cocuk doktorunuza danis canim........
insallah en kisa zamanda halledersiniz
Kızım 3,5 yaşında,gündüz herşey yolunda fakat, gece sorunu yaklaşık iki aydır bizdede devam ediyor.Geceleri 2- 3 kere kaldırıyorum tuvalete ama yine ıslak uyanıyoruz. Uykusunun ağır olduğunu düşünüüyorum sadece.
Farklı bir yaklaşımı olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.
kızım bu aralar altını ıslatmadan kalkıyo çok şükür yakında kardeşi doğacak o zaman geceleri daha çok uyanık olacağımdan sık sık uyandırırm kızımı o zaman daha da iyi olur galiba
arkadaşım biz ilk tuvalet eğitimine başladığımızda bana büyüklerim çocuk gece uyur kalır altına yapar sen yinede gece altına bez bağla dediler ilk zamanlar çocukgündüz çişini söylüyor gecede hiç altına yapmadan kalkıyordu daha sonraları fark ettiki bez var altında çişini yapmaya başladı geceleri burdan size tavsiyem özellikle yeni tuvalet eğitimine başlayan annelere çocukları güzdüz bez bağlamayı kestiğiniz anda gecede bez bağlamayın. daha sonrası zor oluyor şu an 4 yaşında oğlum 10 aydır kendi kalkıyor geceleri tuvalete burdan size şunu söylmek isterim akşamları fazla sıvı gıdalar vermeyin ve yatmadan önce mutlaka tuvaletini yaptırın alıştırına kadarda gece çocuk uyuduktan 1 saat sonra çişe kaldırın göreceksiniz çocuk çişini kesecektir.
slm arkadaşlar kızım 5 yaşında geceleri altını ıslatıyo gündüz tuvaleti gelince kendi gider çok şükür gündüz problemimiz yok ama gece ıslatıyo bende çok deli yatıyo altına bişey sersemde yine bazı yerleri ıslatabilir diye altını bağlıyorum kendiside memnun değil bu durumdan bezi temiz uyandığında çok seviniyo bunu nasıl aşıcaz geceleri sürekli uyandırayımmı susadığı zaman uyanıyo çişi gelince niye uyanmıyo cadı kızım :1rolleyes::enbuyukkk:
:1shok:İnanamıyorum, 5 yaşındaki çocuğun altı bağlanırmı ya. Naptınız siz.Bezi bir kere attınızmı gecede gündüzde bağlamayacaksınız bir kere. Alışma sürecinde tabiki çarşaf da ıslanacak, yatak da. Bunun için önlem alacaksınız. Ki 5 yaşında hala geceleri altını ıslatıyorsa geç kalmadan bir doktora görünen bence. Yazıktır çocuğa.