Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar bugün ilk defa kızıma gece maması muhallebisi yaptım dokturumuzun verdiği listede yazıyordu... pirinç unlu normal kullandığımız mamasından vs koyuyorduk bende yaptım yaklaşık 3-4 tatlı kaşığı yemiştir diye tahmin ediyorum belki biraz daha fazla yine istiyordu ama ilk kez veriyorum bir şey olur diye vermedim zaten uykusu var diye peşine hemen uyudu ama sürekli uyanıyor kıvranıyor sağa sola dönüp duruyor mızıklanarak bazen de ağlıyor acaba dokunmuş mudur? Ikınıyor birde arada nerdeyse uyku halinde yapıyor

verdiğime pişman oldum
Kızlar bugün ilk defa kızıma gece maması muhallebisi yaptım dokturumuzun verdiği listede yazıyordu... pirinç unlu normal kullandığımız mamasından vs koyuyorduk bende yaptım yaklaşık 3-4 tatlı kaşığı yemiştir diye tahmin ediyorum belki biraz daha fazla yine istiyordu ama ilk kez veriyorum bir şey olur diye vermedim zaten uykusu var diye peşine hemen uyudu ama sürekli uyanıyor kıvranıyor sağa sola dönüp duruyor mızıklanarak bazen de ağlıyor acaba dokunmuş mudur? Ikınıyor birde arada nerdeyse uyku halinde yapıyor

verdiğime pişman oldum
Kaç aylık ki geve muhallebi veriyorsunuz ? Mama neden vermıyorsunuz ? Gece muhallebı rahatsız edebılır bence ,yogun oldugu için
Kaç aylık ki geve muhallebi veriyorsunuz ? Mama neden vermıyorsunuz ? Gece muhallebı rahatsız edebılır bence ,yogun oldugu için
6 ay 20 günlük ek gıda sürecindeyiz normalde ya emziriyordum ya da mama veriyordum doktorun verdiği listede gece maması muhallebisi olunca bi denemek istedim şimdi uyandı zaten öyle mızıklanınca kaldırdım altını değiştirdim su içittirdim şimdi oynuyor biraz zaman geçsin öyle yatırcam... rahatsız etmişte olabilir için demem gibi bir tatlı kaşığı pirinç unu, bir su bardağı su vardı bide 4-5 ölçek mama ben tad versin diye az bir şey pekmez ilave etmiştim... normalde kafama göre hareket etmem bu akşam cahilliğim tuttu

6 ay 20 günlük ek gıda sürecindeyiz normalde ya emziriyordum ya da mama veriyordum doktorun verdiği listede gece maması muhallebisi olunca bi denemek istedim şimdi uyandı zaten öyle mızıklanınca kaldırdım altını değiştirdim su içittirdim şimdi oynuyor biraz zaman geçsin öyle yatırcam... rahatsız etmişte olabilir için demem gibi bir tatlı kaşığı pirinç unu, bir su bardağı su vardı bide 4-5 ölçek mama ben tad versin diye az bir şey pekmez ilave etmiştim... normalde kafama göre hareket etmem bu akşam cahilliğim tuttu

Cahıllik degil canım herkes oyle deneme yanılma ıle öğrenıyo . ben gece takvıye yapmadığım için pek bılemıyorm emziriyrm . ama agır gelmiştir buyuk ıhtımal yatmadan 1 saat önce falan verıp biraz hareket ettırsen belki gece daha güzel uyur hem karnı doyar hemde sindirmiş olur bence
gider geyikli gecede uyurduk...
Kayıtlı Üye
Ek gıda alışma sürecinde 3 gün kuralı vardır.
Ilk gün 1 çay kaşığı
Ikinci gün biraz daha fazlası
Üçüncü gün biraz daha fazlası verilerek vucudun verecegi tepki gözlemlenir. Alismasi saglanir.
6 aylik bebege ilk defa tattıgı hic bir seyi 4 tatli kasigi vermemeliyiz aslinda.
Bir de rezene ekleyin muhallebiye, 6 aydan itibaren verilebilir ama kendi bebeginiz özelinde doktorunuza danisin tabi ki.
Cahıllik degil canım herkes oyle deneme yanılma ıle öğrenıyo . ben gece takvıye yapmadığım için pek bılemıyorm emziriyrm . ama agır gelmiştir buyuk ıhtımal yatmadan 1 saat önce falan verıp biraz hareket ettırsen belki gece daha güzel uyur hem karnı doyar hemde sindirmiş olur bence
Aynen evet zaten ondan sonra araştırdım bir iki saat önce veriliyormuş
Hepimiz pirinç unu ile büyümüşüz ama hepimizin insülin intoleransı var

( yulaf unu, tam buğday unu falan kullansanız ayına göre. En azından daha kompleks karbonhidrat
Ek gıda alışma sürecinde 3 gün kuralı vardır.
Ilk gün 1 çay kaşığı
Ikinci gün biraz daha fazlası
Üçüncü gün biraz daha fazlası verilerek vucudun verecegi tepki gözlemlenir. Alismasi saglanir.
6 aylik bebege ilk defa tattıgı hic bir seyi 4 tatli kasigi vermemeliyiz aslinda.
Bir de rezene ekleyin muhallebiye, 6 aydan itibaren verilebilir ama kendi bebeginiz özelinde doktorunuza danisin tabi ki.
Teşekkür ederim zaten hususi olarak ay başında gittiğimde sorucam 7 aylık olunda gidicem zaten test vs yapılcak alerjisi var çünkü bana 3 gün kuralını şöyle demişti bi sebzeyi üç gün denicem ama bebek ne kadar isterse o kadar yiyecek ilk gün şu kadar kaşık vs dememişti
....
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye

verdiğime pişman oldum
Fazla gelmiş olabilir siz o listeye bakmayın muhallebi benim doktor broşürümde de vardı. Gece maması olarak vermedim. Yeni ek gıda sürecinin başında yavrun. Emzir yeterli olmuyorsa mamasını yedir . Muhallebi irmik ve yulaftan kuru meyveleri katarak yaptım sadece ara öğün olarak o da bir tatlı kaşığı sadece koyardım. Kuru meyvesi bol olurdu. İncir, kaydı , hurma . Ceviz de eklerdim. 16 aylık olacaklar benimkiler artık muhallebi istemiyor bebe değiliz diyorlar

....
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye

verdiğime pişman oldum
Birde canım muhallebiyi ben bütün öğünler bittikten sonra vermiştim. 7 aydan sonra. Çok önerilmiyor muhallebi hiçbir besleyiciligi yok demişti başka bir doktor. Ben meyve ağırlıklı sadece irmik kullandım uzun süre sonra yulafla dönüşümlü koydum. Ara öğün olarak verdim. Kaşık mamalar var canım onları deneyebilirsin biraz daha zaman geçince
Birde canım muhallebiyi ben bütün öğünler bittikten sonra vermiştim. 7 aydan sonra. Çok önerilmiyor muhallebi hiçbir besleyiciligi yok demişti başka bir doktor. Ben meyve ağırlıklı sadece irmik kullandım uzun süre sonra yulafla dönüşümlü koydum. Ara öğün olarak verdim. Kaşık mamalar var canım onları deneyebilirsin biraz daha zaman geçince
Peki nasıl ilerledim 6 aylıkken ilk zamanlar neler yapmıştınız? Yani bakıldığı zaman pek faydası yok unlu bi muhallebi sonuçta bide tadı berbattı öğürcektim az kala çocuk nasıl yedi hayret
Kelebekler vadisi
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye

verdiğime pişman oldum
Katı gelmiştir diye tahmin ediyorum. Emzirebiliyorsanız emzirin. Anne sütünün içinde sindirim kolaylaştırıcı enzimler bulunur. Motilium türevi. O katılığı atacaktır. Çok az da zeytin yağı içirin bir çay kaşığı flan tam doldurmadan. karnına masaj yapın rahatladın öyle uyutun.
Oy minik kuzu geçmiş olsun.
Katı gelmiştir diye tahmin ediyorum. Emzirebiliyorsanız emzirin. Anne sütünün içinde sindirim kolaylaştırıcı enzimler bulunur. Motilium türevi. O katılığı atacaktır. Çok az da zeytin yağı içirin bir çay kaşığı flan tam doldurmadan. karnına masaj yapın rahatladın öyle uyutun.
Oy minik kuzu geçmiş olsun.
Teşekkür ederim emzirdim bide biraz oynattım kendine geldi gibi şimdi tekrar uyutucam
Çocuğunuza pirinç unu vermeyin bu muhallebiler ileride kişide insülin direnci, şeker hastalığı vb. Sorunlara yol açıyor
Çocuğunuza pirinç unu vermeyin bu muhallebiler ileride kişide insülin direnci, şeker hastalığı vb. Sorunlara yol açıyor
Söylediğiniz iyi oldu bilmiyordum dikkate alıcam

verdiğime pişman oldum
Doktorunuzu değiştirin ya da beslenme ile ilgili söylediklerini kulak ardı edin. Muhallebi falan bunlar Nuh nebiden kalma. Doktorlarin bebek beslenmesi ile ilgili ayrıca bir eğitimleri yok. 6-8 ay ek gıdaya geçiştir. Tadim yapsanız dahi yeter.
Çocuk tabiki rahatsız olmuş, ağır gelmiş. Bu arada pirinç unu hiç de masum değil. Hele ki organik pirinç unu değilse iyice zararlı
Söylediğiniz iyi oldu bilmiyordum dikkate alıcam
Bebişlerin sağlığı önemli

Kelebekler vadisi
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Teşekkür ederim emzirdim bide biraz oynattım kendine geldi gibi şimdi tekrar uyutucam
Gaz damlan varsa ne olur ne olmaz ver istersen. Bebişte pirinç unu gaz yapabilir.
....
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Peki nasıl ilerledim 6 aylıkken ilk zamanlar neler yapmıştınız? Yani bakıldığı zaman pek faydası yok unlu bi muhallebi sonuçta bide tadı berbattı öğürcektim az kala çocuk nasıl yedi hayret
5.5 aylıkken tadimla başladım. Ben önce sebze sonra yoğurt en son meyve ile tadım sürecini tamamladım. Ve öğlen öğünü ile başladık ki alerji durumunu çabuk fark edelim. Alerji olmayan gıdalar zamanla akşam ve öğlen öğünü oldu. Mesela balkabağı yapmadı alerji püre yaptim istedikleri kadar yediler ben bı süre püre verdim kaşıkla ezdim yedirdim. Sonra çorba yaptım. Sabah öğlen öğünü tadimlar ile rayına girince kahvaltıya geçtik son öğün. Yumurta yoğurt peynir ve zeytin verdim. Şöyle hepsini yine tadım olarak verdim ve bir süre doktorların onermedigi bulamaç şeklinde verdim. Peynir de ev yapımı lor verdim. Zeytin ezmesi olacak şekilde verdim. 7 aylıkken kahvaltı öğün olarak bizde başladı. 8 8.5 aylıktan sonra bulamaç yerine artık parça şeklinde vermeye başladım. Pankek yaptım. Ben 14 aylık olana kadar yani 2 ay öncesine kadar sadece tam buğday unu kullandım. Ekmeklerini ara öğün olacak keklerini hep onunla yaptım artık tadını beğenmiyorlar çok direndim ama onlar kazandı mecburi beyaz un kullanmaya başladim. Yani tam olarak bizde her şeyiyle 8. Ayda başladı. Sebze her şeyi mevsimine uygun verdim. Patates havuç balkabağı fasulye bezelye bamya karnabahar brokoli ıspanak. Hepsi ayına göre gittim. Et sadece kıyma verdim balık yaşadığım yerde güven vermedigi için henüz vermedim tavuk vermeye de yeni başladım. 1 yaşlarina gelene kadar pilav vermedim makarna da. Sebze yemeği öyle yavan yavan ekmeksiz yedirdim. 1 yaştan sonra vermeye başladım. Ekmekte bizde sadece kahvalti da vat diğer öğünlerde vermiyorum. Böyle çok uzun elimden geldiğince sağlıklı olsun istiyorum ama ister istemez yasaklı bölgeye giriyor insan.
....
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Meyve olarakta bütün meyveleri yine ay öncelikli olmak üzere mevsimine göre gittim. Elma, armut, muz , avakado ilk tadım dönemi vermediğim meyveler oldu suyunu değil rendeleyip kendini yedirdim. Muzu ezdim avakado ile verdim. Şuan bütün meyveleri çok seviyorlar. Sebze ve meyve kırmızı çizgimdi

karbonhidrat ta veriyorum ama ölçülü bir tarafa yüklenmiyorum.. pirinç unu bir küçük paket bitmedi döktüm. Cici bebe ilk defa akraba ziyaretinde 13 aylıkken yediler. Kızım resmen saldırdı çok sevdi onun için vermeye başladım başka bir yerde saldırma gereği duymasin diye yasaklılar da böyle bir sıkıntı var. Kek evde yapıyorum ama işte bebekte olsa anlıyor. Engel olamadım galiba 10 taneye yakın yedi

bebeklerim ikiz bu arada