Gece emzirmesini ne zaman nasıl kestiniz?

Ay sizin ilk donemleriniz zormuş geçmiş olsun. Dediğiniz gibi oral dönemi zor atlatan bebekler böyle oluyor..

Ben 26 ay emzirdim.çok bağımlıydı kesmem biraz zor oldu ama pat diye kesmedim.doğru değil bebekleri o şekilde memeden kesmek.azalta azalta bi ayda kestim çok şükür.önce gündüzü bitirdim sonra geceyi.

Ben 26 ay emzirdim.çok bağımlıydı kesmem biraz zor oldu ama pat diye kesmedim.doğru değil bebekleri o şekilde memeden kesmek.azalta azalta bi ayda kestim çok şükür.önce gündüzü bitirdim sonra geceyi.
ben de bu kış geçtikten sonra azaltarak kesmek istiyorum. 24aylik ve sürekli meme istiyor,2 çekip bıraktığı da oluyor 5dakika emdiği de... inşallah güzelce, üzmeden bırakırız

22 aylik ve bazen gece kalkip emiyor bazen sabaha karsi kalkiyor kendi kendine birakmasini bekliyorum ya da memeden kesmeyi

22 aylik ve bazen gece kalkip emiyor bazen sabaha karsi kalkiyor kendi kendine birakmasini bekliyorum ya da memeden kesmeyi
Benim çocuğum 45dk da bir kalkıyor bende gece iyi uyuyamadigim için sabah çok dinç olamıyorum hala kesmeye çalışıyorum ..
Geçen bir video daha izledim baba kuvveti lazımmış yani bebek emmiyecegi zaman yanına gece anne değil baba gitsin diyor net.de bir doktor.
Bende deneyelim dedim ve benim geçen gece 1 saatte uyuyamadigim çocuğu o 5dk da kucağında uyuttu yatağına koydu..

Resmen şoka girdim

Eşim işte çok yoruluyor o yüzden gece sürekli kalkamiyor ama arada kalktığında o uyutuyor çocuk geri hemen uykuya dalıyor şuan bazen 1 saat bazen 2 saate yakın uyumaya başladı.

Baba haricinde annenin tek yapabileceği yöntemleri bilmek daha önemli benim için aslında çünkü eşim hep kalkamadigi için.

Baba haricinde annenin tek yapabileceği yöntemleri bilmek daha önemli benim için aslında çünkü eşim hep kalkamadigi için.
Canım merhaba bende aynı dertten muzdaribim konuyu acali çok olmuş ama bi çözüm bulmuş muydun bana da yardımcı olabilir mısın

Canım merhaba bende aynı dertten muzdaribim konuyu acali çok olmuş ama bi çözüm bulmuş muydun bana da yardımcı olabilir mısın
Vallaha canım geçen daha da farklı bir konu daha açtım çocuğun gece uyumuyor diye kimisi kesince uyur dedi kimisi uyumaz ben konuyu açtıktan sonra gece 10dk da bir kalkan çocuk 3 saatte bir kalmaya başladı ve ben emzirmeyi kesmedim tabiki şuan hala devam ediyor emmeye bazı geceleri uyuyor bazi geceler uyumuyor..
Bende kesmedim çünkü gece uyandığında kucağımda pış pış yapmaktansa emzirip hemen susturmak psikolojikmen beni daha da rahat hissettiriyor.
Sanırım aklı biraz daha alinca kesicem 'annem süt bitti' falan gibi..
Ama senin gücün varsa kes inan insan daha rahat ediyor kendi arkadaşlarımdan ve komşularından biliyorum. Ne yazık ki ben fazla yorgun ve bitkkkinim bu işe başlamak için.

20 aylıktı gece beslenmesini kademe kademe kestim.
Aslında biraz kendiliğinden de oldu. Öff emzirmiycem yat hadi diyip sırtımı döndüğüm zamanlarda oldu yani
25 aylığız gündüz sadece 2 defa emiyor. Bunu da kademeli azalttım.
Yaza kadar teke düşürüp sonra onu da kesicem nasipse

Oğlum 9 aylık benimde sanırım vakit geçtikçe sütüm azalıyo ek gıdayla desteklediğim için yeterli oluyo normalde memeye düşkün değil desteksiz uyumayı da biliyo daha hiç ayağımda sallamadım 4 aylıkken odasını ayırdım bu duruma alıştı uyku vakti geldi mi yatağına koydum mu sağa sola döner uyur sessizce ama sonrası sabaha kadar 2 saate bir uyanır memesiz asla uyumaz bunu iki aydır huy edindi yoksa öncesi ilk yattığında 5 saat sonra uyanırdı. o kadar caresizim ki dün gece sadece 45 dk uyudum ne yapmaliyim di-ye araştırdım sabaha kadar. Dün gece de gece 1 de uyudu 3 de kalkicak ya 02:45 e alarm kurdum kalktım uykulu emzirdim yatırdım onun düzenini bozdum yani sonra 5 de uyandı 1 den beri kesintisiz uyuduğu için kalktığında uyku sersemliği ile bir iki dk mızırdandı uykusu ağır geldi geri yatti sonra 7 de emzirdim 9 da uyandı günaydın dedim aldım yatağından şimdilik böyle gibi ya bakalım bu duruma da alışır InşAllah .

Benim çocuğum 3 aylıkken gece sadece 1 kere uyanirdi sonra diş ağrısı girdi ve hala geceleri sürekli uyanır ağrısı olmasa bile. Dediğiniz gibi bunu hey ediniyorlar. 9 aylıkken uyku eğitimi verdim gece emzirerek uyutmayı bıraktım sadece uyandıktan biraz sonra emiyor ve emerken oyun oynuyorduk sonra da gece emmesini bıraktık ve uyumaya başladı yaklaşık 5 gün sonra akşam 9 sabah 6 uyuyordu.
Size tavsiyem benim yaptığım gibi gece emmesini kesebilirsiniz ne şanslısınız ki yatakta kendi kendine uyuyan bir bebeğiniz var. Ama benim yaptığım hatayı yapıp gündüzleri emmerek uyumaya yeniden başlamayın hemen geceyi de bozuyorlar

Canım ben mesela gündüz için öğle 1 de uyutucam ya 12:15 de emziriyorum en az 15 dk bekliyo sonra birşeyler yediriyorum odasına geçip bezini değiştirip 12:45de yatağına yatırıyorum uyku ile emme ilişkini bu şekilde ayarladım gece için de aynısını yapıyorum. benimde kati fikrim gece temelli kesmek fakat bu aralar durumumuz malum şu virüs olayı geçene kadar gece de emzirmek istiyorum onun bağışıklığı için en iyi şey bu. Bide bu ara o uyuyoken kalkma vaktinden önce ben kalkıp onu emzirdiğim için uyku düzenini şaşırdı uyansa bile bir iki mırıldanıyo uykusu ağır geliyo geri yatıyo hemen (bunu da detaylı bi şekilde yazıyorum canım bi başkasına örnek olması adına çünkü ben bu sıkıntısı ile basbasayken yeterli bilgiyi hiç bi yerde bulamadım gece beslenmesini kes cümlesinden başka . InşAllah yazdıklarmda bi başkasına faydalı olur

SU virüs herkesin düzenini şaşırttı zaten..
Benim çocuğumda şuan geniz akıntısı var gece yine aşırı sık uyanmaya başladı. Nasıl bir çözüm bulurum akıntısına bilemiyorum hiç bir yerde doğru dürüst bir şey yok. Şuan hastaneye de goturemiyorum. Çevremde ki yakın tüm hastaneler karantina hastanesi oldu.

Bende doğum yaptığında memede benimle yatakta uyusun istemiyorum. Ama neyi nasıl yapicam kafamda da kuramadim

Merhaba sayfanızda göremedim acaba nerden bakabilirim yaziyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…