Merhaba, kızım 11 aylık. 10 aylıkken işe başladım. 8 9 aylıkken gündüz uykularından önce emziriyordum. Gece uykusuna yatarken emziriyordum. Gece 23.30 gibi bir de gece 4 gibi emziriyordum. Diğer öğünler ek gıda şekliydi. Ortalama 3-3.5 saatte bir, gıda alıyordu. Şimdi ise gündüz komple katı gıda, aksam uyurken emzirme, gece 4.00 gibi yine emzirme seklinde devam ediyorum.Selam annişlerrrrr. Benim size sorum çok..
1- Gece emzirmesini bebeğiniz kaç aylıkken kesitiniz?
2- Nasıl kestiniz ( Bir anda mı yoksa azaltarak mı )
*Bu konuda doktorlar bile birbiriyle çatışıyor bu yüzden sizde durumlar nasıl merak ettim.
3- Ek gıda ve Gündüz Emzirme saatini nasıl ayarladiniz? ( Mesela 2 saatte bir acıkan bebeğe bir yemek bir emzirme mı yoksa sadece uyurken emzirme mi ya da her uyandığında emzirme sonra ek gıda mı?)
Bazı soruları 8-9 aylık bir bebeği düşünerek verebilirsiniz :)
Şimdiden hepiciginize teşekkür ederim..
Benim çocuğum gece her saat başı emiyor. Aslında 3bucuk aylıkken akşam 9bucukta yatıp gece 4te kalkıp emiyor ve sabah 8de uyaniyorda ama diş zamanı gelince yani 4bucuk aylıktan itibaren 10 dk da bir kalkmaya başlamıştı o zamandan sonra alıştı şimdi saat başı çok nadir 2 saat de bir kalkiyor.. diş acısı olmasa bile ağzına alıyor ve öyle uyuyor yani bir nevi uykuya tekrar dalmak için kullanıyor. Bunu nasıl yok edicem onu merak ediyorum. Sizinki kendi kendine mi düzen kurdu?Merhaba, kızım 11 aylık. 10 aylıkken işe başladım. 8 9 aylıkken gündüz uykularından önce emziriyordum. Gece uykusuna yatarken emziriyordum. Gece 23.30 gibi bir de gece 4 gibi emziriyordum. Diğer öğünler ek gıda şekliydi. Ortalama 3-3.5 saatte bir, gıda alıyordu. Şimdi ise gündüz komple katı gıda, aksam uyurken emzirme, gece 4.00 gibi yine emzirme seklinde devam ediyorum.
Gece emzirmeyi kesmek istiyorsaniz, bebek büyüdükçe emmeden uyuma süresi de uzayacak. Hatta şu an bile emmeden kesintisiz 9 10 saat uyuyabilir
Ben memede uyumadım hiç. Kendi arkadaşlarımdan da duyduğum kadarıyla çok sık kalkmalarinin toksa da meme aramasının sebebi, memede uyumak bence. Bebek uyandığında meme ariyor ve tekrar uykuya dalamıyor.Benim çocuğum gece her saat başı emiyor. Aslında 3bucuk aylıkken akşam 9bucukta yatıp gece 4te kalkıp emiyor ve sabah 8de uyaniyorda ama diş zamanı gelince yani 4bucuk aylıktan itibaren 10 dk da bir kalkmaya başlamıştı o zamandan sonra alıştı şimdi saat başı çok nadir 2 saat de bir kalkiyor.. diş acısı olmasa bile ağzına alıyor ve öyle uyuyor yani bir nevi uykuya tekrar dalmak için kullanıyor. Bunu nasıl yok edicem onu merak ediyorum. Sizinki kendi kendine mi düzen kurdu?
Evet kesinlikle gunduz uykusu her zaman olmasada genellikle geceyi etkiliyor.. o yüzden belirli saati var oğlumun gündüz uyku saatini kendi ayarladı zaten hep aynı saat yatar aynı saat kalkar nadir bu değişir.. benim oğlum her zaman meme de uyumuyor aslında bazen sallanarak bazen kucakta uyuyor sadece uyanınca geri uyumak için tekrar onu uykuya geçirecek bir etki olsun istiyor .. dediğiniz gibi bir dönemse bakalım ne zaman geçecek... Bazıları 1 yaş diyor ama..Ben memede uyumadım hiç. Kendi arkadaşlarımdan da duyduğum kadarıyla çok sık kalkmalarinin toksa da meme aramasının sebebi, memede uyumak bence. Bebek uyandığında meme ariyor ve tekrar uykuya dalamıyor.
Dönemsel uyanmalar da olabiliyor. Dediğiniz gibi diş çıkarma donemlerinde sık uyanmalar olabiliyor. Biz de yaşadık bunu. Gece 7 8 kez, 40 dakikada bir kalktığımı biliyorum. Bence büyüdükçe uykular da düzene giriyor. Tabi bunda annenin dikkat etmesi de şart benim fikrimce. Gündüz uykusu mesela, ayına uygun sürelerde uyumazsa, (az da uyusa çok da uyusa) gece uykusunun kalitesi bozuluyor. Bebek hem geç yatıyor hem de gece sık uyanıyor
Uyku eğitimini nasıl verdiniz ayrıntılı yazabilir misiniz? Bir de rüya öğünü nedir acaba?Oğlum 14 aylık ben 10 aylıkken gece beslenmesini kestim.uyku eğitimi verdiğim için kolay oldu kesmek.rüya öğünü yapıyorduk çünkü gece emzirmesini o yüzden problem yaşamadık.gece emmek için kalkmaz çok şükür.uyanabilir ama geri kendi kendine uyur her zaman
Evet bazı çocuklar sütü kendi kendine bırakirmis en azından emzirmeyi bırakmakta zorlanmamissinizdir kendi istemediği için. Peki 7 aylıkken nasıl bir yol izlediniz geceyi kesmek için?7 aylikken gece emzirmeyi kestim 10 aylikken de bebegimin istememesi uzerine zaten pek de sutum gelmiyordu artik tamamen birakmistim
Uyansa bile uyutmaya devam ettim bi kac gun sonra alisti istemedi zaten. Hala uyumadan once sutunu icer sonra uyur sabah 7de tekrar sutunu icer bu sekilde bi duzenimiz varEvet bazı çocuklar sütü kendi kendine bırakirmis en azından emzirmeyi bırakmakta zorlanmamissinizdir kendi istemediği için. Peki 7 aylıkken nasıl bir yol izlediniz geceyi kesmek için?
Sayfamda bunun ile ilgili ayrıntılı bir yazı var ordan okuyabilirsiniz.ruya öğünü bebeğinizi uykusunda beslemek yani onun açlıktan uyanmasını beklemeden uyuyorken beşiğinden alıp emzirmek.böylelikle uyku ile emzirmeyi bağdastirmaz.Uyku eğitimini nasıl verdiniz ayrıntılı yazabilir misiniz? Bir de rüya öğünü nedir acaba?
Teşekkür ederim fikir oldu benim içinUyansa bile uyutmaya devam ettim bi kac gun sonra alisti istemedi zaten. Hala uyumadan once sutunu icer sonra uyur sabah 7de tekrar sutunu icer bu sekilde bi duzenimiz var
Ay benimki bayaga ağlaya ağlaya uyanıyor sonra emiyor zatenSayfamda bunun ile ilgili ayrıntılı bir yazı var ordan okuyabilirsiniz.ruya öğünü bebeğinizi uykusunda beslemek yani onun açlıktan uyanmasını beklemeden uyuyorken beşiğinden alıp emzirmek.böylelikle uyku ile emzirmeyi bağdastirmaz.
Ay sizinde çok olmuş... Normalde 4 ve 6. Aydan sonra bırakın gece bebek uyusun diyor doktorlar çünkü bebek gece ram uykusuna geçmeli ki büyüme hormani salgilaya bilsin diyorlar ta ki 2 buçuk yaşa kadar sonrasinda ise 10 ile 12 saatleri arasında uyuyorsa çocuk salgilanabiliyormus. Bir de evet kucuk Bebek için ve anne için emzirmek çok büyük bir bağ ama bu iki taraf içinde eziyete donusmemeli bence bu anılar güzel depolanmali diye düşünüyorum ayrıca geçen bir doktorun yazısını okudum o da 'emzirmek bir bağ da olsa bebeğinizi her derdinde emzirmeyin bağınızı sarılarak, öperek ya da güzel bakış ve sözlerle guçlendirin ki büyüdüğünde bile hala her derdinde emme refleksi yapmasın.' diyordu çok haklı buldum cunku kuzenim her derdinde her dakika nerdeyse çocuğunu emzirirdi çocuk 9 yaşında hala en ufak bir şeyde dudağını emiyormus gibi yapıyordu 'cuk cuk cuk' diye çok zor düzeldi o şuan 19 yaşında kuzenim ' bazen arkadaşlarıyla derdi olduğunda gece uykusunda emme refleksi yaptığını goruyorum' diyordu..24ayi geçtik ben hâlâ gündüz ve gece emziriyorum.evet gece çok uyanıyor ama eninde sonunda bitecek aramızdaki bu bağ ve zorla bitirmek istemiyorum.emmek sadece gıda değil çünkü, düştüğünde, korktuğunda, sıkıldığında en iyi arkadaşı, sığındığı limanı.
Büyük olduğu için senin ki anlar muhtamelen. Çocuğa anlatıp kesebilirisin bence.. bakalım benim bebekim ne zaman anlayaca, bırakacak..Benim oglumda 27 aylik olacak artik gece gündüz emiyor halen, sanirim benimde isime geliyor onunda ama 2,3 aya tamamen kesmeyi düşünüyorum.
Instagramda izmiremzirmedanismani diye bir hesap var emzirme konusunda yerli yabancı makale,uzman fikirleri paylaşıyor. orada okuduklarımla bu süreci doğal bir şekilde akışına bırakarak geçirmeyi tercih ettim.ilk 4ay ememedi benim oğlum, dil bağı kesilince tam anlamıyla emmeye başladı. çok ağladım ilk 6ay bile emzirmeyeceğim diye çok şükür 2yasina girdi. dediginiz gibi döneme saplanma davranışları kritik dönemler sağlıklı atlatilmadiginda olur.oral dönemde yeterinde tatmin olamayan saplanıp kalır. ama sizin dediginiz durumu daha önce görmedim, okumadım.Ay sizinde çok olmuş... Normalde 4 ve 6. Aydan sonra bırakın gece bebek uyusun diyor doktorlar çünkü bebek gece ram uykusuna geçmeli ki büyüme hormani salgilaya bilsin diyorlar ta ki 2 buçuk yaşa kadar sonrasinda ise 10 ile 12 saatleri arasında uyuyorsa çocuk salgilanabiliyormus. Bir de evet kucuk Bebek için ve anne için emzirmek çok büyük bir bağ ama bu iki taraf içinde eziyete donusmemeli bence bu anılar güzel depolanmali diye düşünüyorum ayrıca geçen bir doktorun yazısını okudum o da 'emzirmek bir bağ da olsa bebeğinizi her derdinde emzirmeyin bağınızı sarılarak, öperek ya da güzel bakış ve sözlerle guçlendirin ki büyüdüğünde bile hala her derdinde emme refleksi yapmasın.' diyordu çok haklı buldum cunku kuzenim her derdinde her dakika nerdeyse çocuğunu emzirirdi çocuk 9 yaşında hala en ufak bir şeyde dudağını emiyormus gibi yapıyordu 'cuk cuk cuk' diye çok zor düzeldi o şuan 19 yaşında kuzenim ' bazen arkadaşlarıyla derdi olduğunda gece uykusunda emme refleksi yaptığını goruyorum' diyordu..
Zor böyle şeyler ya Allah bütün çocuğu olanlara kolaylık versin... Çok karışık bir çocuk yetiştirmek onun için en iyisini bulabilmek.
Onu da zaman gosterecek artikBüyük olduğu için senin ki anlar muhtamelen. Çocuğa anlatıp kesebilirisin bence.. bakalım benim bebekim ne zaman anlayaca, bırakacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?