Tuvalet Eğitimi Gece bezleme???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Chitlenbik

Nirvana
Pro Üye
1 Haziran 2009
744
146
628
40
Kızlar 22 aylık bi kızım var... Daha önceleri çişe alıştırmayı denedik... İnatla bezini çıkarttırmadı. Bende herhalde daha zamanı var diye üstüne düşmedim. Bu son 1 haftadır anne bez bağlama diyor. Bende bıraktım bezi. Çişi gelince anne çiş var diye bağırıyor hemen götürüyoruz lazımlığa... 2 Gündür her çişi geldiğinde söylüyor. Dün arkadaşıma gittik oraya giderken de bezlemedim ve orda da söyledi çişini... Bizim oyunumuz da çişini yapınca tuvalete beraber dökmek... Bu çok hoşuna gitti... bazen çişi gelmesede çiş var diyo gidiyoruz oturuyo oturuyo sonra anne beraber dökelim diyo :)) Sadece 1 kere kaçırdı altına. Şİmdi benim sorum şu: geceleri bez taksammı takmasammı? Kaka daha yapmadı kakam var diyo gidiyoruz sadece gaz çıkarıyo...
Bugün parka giderken de takmıcam... Bakalım ne olacak... İnşallah yaz çıkmadan alışır...

bezi bırakmaya karar verince gecede bezlememek en iyisi bence
bende aynı şeyi uyguladım gece süt için uyanırdı kızım lazımlığını odasına getirip oturturdum
bazen kaçaklar olabiliyo tabi gece alıştırma külodu giydirip altınada su geçirmez alez koyuyodum çokda pahalı bişey diil ilerki zamanlardada işe yarar ayrıca

ama sonuçta bu çocuk gündüz bilinçli,fakat gündüz bilinçli iken söylüyor diye gece de çişini söyleyemz ki,
bence onu da istemediğinde yani hazr olduğunda gece bezini de kabul etmeyecektir,
ama ben olsam gece yapmadığını görene yada kendisi istemeyene kadar takardım..

Hymarry sana katılıyorum benim kızım 17 aylık gündüz bez bağlamıyorum çişini de kakasını da söylüyor ve tuvalete yapıyor ama henüz gece bezi çıkartmadım kendi hazır olunca zaten çıkaracağım gündüz hiç bağlamadım çünkü kızım hazır olduğunu belli etmişti ve gündüz bu olayı halletik ama gece için daha beklemeyi düşünüyorum kızım ne zaman hazır olursa o zaman takmam...

20 aylık oğluma bende tuvalet eğitimine başladım ve o istıkrarla devam ettım çok şükür bayağı oğrendık ama gece hiç altına bez bağlamadım gece bir sefer kaldırıyorum çişe yavrumda kalkıp yapıyor.sabahta hemen tuvalete koşuyoruz .
bence nasıl başlarsan oyle devam eder
eltım çocuklarının gece yatarken altını bağlıyordu kızı hemen hemen dört yaşına kadar bağladı

tecrübeli biri olarak aynen katılıyorum..biri 6 biri 2 yaşında 2 oğlum var..büyüğünü alıştırırken geceleri bağladım..gece bezini çıkarıp alıştırmam çok zor oldu..ama küçük oğlumda bezi bir kere çıkardım bi daha bezlemedim..arada işediği oldu tabi ama şuanda maaşaallah diyeyim 6 yaşındaki işiyo 2 yaşındaki işeiyo geceleri

dün arkadaşlara gittik... aslında kızım alışana kadar misafiliğe gitmeyecektim... ama çok ısrar ettiler... neyse gittik.. çişim var dedi.. lazımlık olmayınca tuvalete oturtmaya çalıştım... istemedi... çiş yok dedi.. aradan 5 dk geçti kızım büyük tuvaletini yapmış altına.. neyse temizledim.. ama kızmadım.. yine çişim var dedi ama oturmadı yine... bu sefer de çişini yaptı altına... kendisi de rahatsız oldu anladım hemen... Bugün sürekli çiş var diyo oturuyo bişi yapmıyo... Ne kadar zormuş bu yaa.... Bezlemek de istemiyo... şimdi birde tuvalete alıştır işin yoksa... Onu nasıl başarcam?

öncelikle kolay gelsin
benim de kıızm 22 ayını bitirdi 15 gün fana oluyo başladık çok şükür çözdük:)sizden farklı olarak yaptığım şeyleri yazmak istedim
-ilk 2 gün gündüz hiiç bağlamadım parka da gittik dışarı oynamaya da ama bağlamadım ıslatırsa eve geliriz diye yakın mesafe dolaştık 1 kere kaçırdı bi daha da olmadı dışarda da sık sık çiş tuttum apartmanın arkasına ki ona da alışsın diye sonuçta herzaman evde olmuyoruz şimdi 3 saate kadar tutabiliyor o 2 gün gece bağladım ilk gece kaldırdım 2. gece altını ıslatmıştı uyanıp bizi çağırdı
-sonra hiiiiç ama hiç bağlamadım sonuçta boşaltım sisteminin gece durmayı öğrenmesi lazım altına yatak koruma serdim 1-2 defa kaçırdı sonra onu da kaldırdım şimdi maşşalah kuru kalkıyor gece de çişe gitmek istemiyor sabah kalkınca yapıyor
çok şükür şu anda söylüyr hem kakası hem de çişi misafirliğe de gittik normal tuvaletti ben tuttum çok rahat bişekilde yaptı

gece altını bağlamak yerine yatağın üzerine serilen hasta bezlerinden kullanırsanız hem çocuk gece "nasıl olsa bezim var, salayım gitsin" rahatlığını hissetmez, hem de olası kazalarda siz ve yatak rahat eder. sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…