merhaba. yakın zamanda bende aynı süreçten geçtim. oğlum 35 aylık ve sizdeki belirtilerin aynıları bizde de vardı. yani başlamaya hazır olduğuna dair. sabahları bezi kuru kalıyordu vs. geçen hafta cumartesi başladık. bezi çıkardım. anlamayacağını bile bile anlattım artık bez yok çişimizi kakamızı tuvalete yapacağız diye. ilk gün asla lazımlığa oturmadı, altına yaptı çişini ve yaptıktan sonra söyledi. bu durum cumartesi günü bir kaç kez tekrarladı. geceleri de aynı şekilde bezsiz yatırdım, sabaha karşı çişini yapmış yatağa. hiç kızmadım. değiştirdik. pazar günü uyandı lazımlığa oturttum. direndi yapmadı çişini. zorlamadım . altına yaptı. pazartesi işe gittim ve bakıcıya tembihledim.sağolsun o da çok ilgilendi. sabah uyanmış, yok çişim demiş , sonra çok sıkışınca kendi oturmuş lazımlığa ve çişini yapmış. öğlen eve gelirken ona araba aldım, anlattım çişini yaptığın için sana hediye aldım diye, sevindi. akşamına altına yapmaya devam. ertesi gün kakasını yapmış ben işteyken, bakıcının zoru ile. yapmış ... neyse buu düzen hep böyle gitti hep altına yaptı vs ben vazgeçmedim bez bağlamadım. perşembe günü 2 saat tren yolculuğu yaptık ve mecbur kaldık bez bapğlamaya, akşama eve gelince direkt anne çişim geldi dedi, ben şok. nasıl sevindim. hemen bezini çıkardık, yaptı çişini. alkışladık vs. sonra hep söyledi çişini . ama kakasını yapmadı perşembeden pazara kadar. pazar günü sabah kakam geldi diyerek oturdu lazımlığa. bir de adaptör aldık bazen orayı da kullanıyor. diyeceğim o ki pes etmeyin, ben de ilk günler Allahım bu çocuk öğrenemeyecek herkes öğreniyor , bizimki bezle kalcak diye ağladığım bile oldu, ama birden bire adapte olması beni çok mutlu etti. darısı size olsun inşAllah. sevgiler.