• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimi başarısızlığımız,1 günde psikolojisi bozuldu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
bunu denıycem bu akşam..
birde bu süreçte banyoda yaptıramadım..normalde yaşasın banyo zamanı diye koşan çocuk
şimdi hayır yapmıycam diye kıyameti koparıyor..
bezinin açılması ile çıplak kaldıgında yine bacaklarından akacak gibi hissediyor sanırım..
aman ne zor bir süreçmiş yaa valla stres tavan yaptı bende
Allah yardımcınız olsun, o da farklı bir durumla karşılaştığından korktu heralde kıyamam. İnşallah faydası olur.

gecen sali oglumla basladik tuvalet egitimine.

Allahim ilk 2 gun karalar bagladim resmen. tuvalete gidiyoruz yapiyor 2 dakika sonra devami altina yapiyor. yikadigim camasir sayisini hatirlayamiyorum. neredeyse kiyafeti kalmadi.

cocugu olan samimi arkadaslarima sufekli ayni sorular bu normal mi cok zormus ikk defa bu kadar zorlaniyorum annelikte vs herkesin basini agrittim:halay:

dediginiz gibi oglum da cok moralini bozuyordu kacirinca. tuvalete gelmek ustunu degistrmek istemiyordu.bir nevi gurur yapiyolar.

4.gun cisini daha uzun sure tutmaya basladi. cisim geldi demese de tuvalete goturene kadar tutmaya basladi.ben de 1 saat 1.5 saatte goturuyorum suan.

disari cikarken yanima ayakkabi dahil aliyorum kac gundur belki ayakkabisi da islanir diye:KK48:

genelde ciktigimiz ustle geri donduk. tabi disarda da tuvalete ikna ediyorum yapiyoruz.

ILK GUNLER GERCEKTEN COK ZORMUS.ANNE DE COCUK KADAR HAZIR OLMALI. KESKE BIRAZ DAHA BEKLESEYDINIZ. KOLAYLIKLAR DILERIM:KK54:

Canım bir kere önce şuna kendini hazırla.Bu eğitim öyle 3gün 5.günde bitmeyecek.Uzun soluklu bir maratona hazırlan.Eğer kısa zamanda öğrenirse bu da sana güzel bir sürpriz olur.Ama genelde öyle olmuyor.Arkadaşımın biri çok kolay yapacağını düşünmüştü bu alıştırmayı.Görümcesi demişki benimki 1 haftada öğrendi,15 günde tamamdı, çabuk öğrenir,korkma.Ben bunu duyunca kendi sürecimizi anlatıp kendini hazırla demiştim.Çocuğuyla çok sorun yaşadılar,iş psıkıyatra kadar vardı.Annenin gerginliğini çocuk hissediyor.Biraz relax ol.Bu demek değilki boşver geldiği yerde yapsın.Ama sabırlı, lakayt görünümlü olursan çocukta daha rahat oluyor.

ben biraz erken pes ettim sanırım haklısınız,ama altına kaçırdıgınıda yaşadıgı üzüntü ve aglamalar daha fazla ilerlemesın dıye aynı günün akşamı taktım tekrar bezi..bunu günlük bir deneme olarak düşünüp unutur belkı diye ama öyle olmadı malesef..
acaba şuanda tekrar kendını tuttugu anlarda tuvalete götürmek için ugrasmalımıyım..bezi tak çıkar olayından dolayı da iyice kafası karışır diye korkuyorum

Ne çabuk pes etmişsin bizim 1.5 ay oldu hala kaçırıyo kakasını altına yaptığı oluyo, sihirli değnek değmeyecek bu bir süreç

ayrı bir yöntem,
erken tuvalet iletişimi diye geçiyor,
biz bir yaşında başladık, bezi tamamen 20 aylıkken attık.

Ben de istiyorum bundan.
Karmaşık bir şey mi tuvalet iletişimi, internetten bir iki yazı okusak yeter mi?
10 aylık bebe için geç kalınmış bir adım var mı?

Peki toplam ne kadar sürdü başlamanız ve bezi çıkarmanız?
Ben mutlaka öğrenecek diyerek başlamıyordum,bezini çıkarıp klozet aparatı oluyor.ya çocuklar için,ona oturtuyordum,8 10 dakika,sonra bezini bağlıyordum,,tabi sıkılmasın diye yanında durup oyalıyordum.Çişinin geldiğini farkedip,çiş demeye başlayınca bezi aralıklarla çıkarmaya başladım.Sanırım bir ya da bir buçuk aydır bu süre.Zaten seviniyorlar bunu başarınca, çocuklarım kendilerine sevinçle dokunup,anne bez yok diyorlardı.Hatırlayınca o hallerini özledim kuzularımın.Sabırlı ol annesi,bu süreç bir şekilde atlatılıyor.Sana iyi yada kötü anısı kalıyor.

merhaba. yakın zamanda bende aynı süreçten geçtim. oğlum 35 aylık ve sizdeki belirtilerin aynıları bizde de vardı. yani başlamaya hazır olduğuna dair. sabahları bezi kuru kalıyordu vs. geçen hafta cumartesi başladık. bezi çıkardım. anlamayacağını bile bile anlattım artık bez yok çişimizi kakamızı tuvalete yapacağız diye. ilk gün asla lazımlığa oturmadı, altına yaptı çişini ve yaptıktan sonra söyledi. bu durum cumartesi günü bir kaç kez tekrarladı. geceleri de aynı şekilde bezsiz yatırdım, sabaha karşı çişini yapmış yatağa. hiç kızmadım. değiştirdik. pazar günü uyandı lazımlığa oturttum. direndi yapmadı çişini. zorlamadım . altına yaptı. pazartesi işe gittim ve bakıcıya tembihledim.sağolsun o da çok ilgilendi. sabah uyanmış, yok çişim demiş , sonra çok sıkışınca kendi oturmuş lazımlığa ve çişini yapmış. öğlen eve gelirken ona araba aldım, anlattım çişini yaptığın için sana hediye aldım diye, sevindi. akşamına altına yapmaya devam. ertesi gün kakasını yapmış ben işteyken, bakıcının zoru ile. yapmış ... neyse buu düzen hep böyle gitti hep altına yaptı vs ben vazgeçmedim bez bağlamadım. perşembe günü 2 saat tren yolculuğu yaptık ve mecbur kaldık bez bapğlamaya, akşama eve gelince direkt anne çişim geldi dedi, ben şok. nasıl sevindim. hemen bezini çıkardık, yaptı çişini. alkışladık vs. sonra hep söyledi çişini . ama kakasını yapmadı perşembeden pazara kadar. pazar günü sabah kakam geldi diyerek oturdu lazımlığa. bir de adaptör aldık bazen orayı da kullanıyor. diyeceğim o ki pes etmeyin, ben de ilk günler Allahım bu çocuk öğrenemeyecek herkes öğreniyor , bizimki bezle kalcak diye ağladığım bile oldu, ama birden bire adapte olması beni çok mutlu etti. darısı size olsun inşAllah. sevgiler.

Allah yardımcımız olsun.Bizde bu gün başladık,yorumlardan derlediğim kadarıyla sabırlı olmamız gerekiyor.Arkadaşın da dediği gibi sihirli bir değnek değmiyor malesef.

Bayılıyorum bu tür babalara benimki kendi götürür gece muhtemelen!Hala banyosunu yaptırıyor sağolsun!Şanslı bebeler vesselam!daim olsun...
teşekkür ederim.
Bu arada benim kızım 20 aylıktı bezi çıkardığımızda.Şu başlama külotlarından almıştım baya hani dışı naylonlu donlar varya onlardan.Neyse o donları giydirdim bir kaç gün bir gün ne göreyim kızım muşamba sesini duyunca eliyle yokluyo sıpa hooppp altına yapıyor.
Hemen normal külot aldım öyle devam ettim.Tabi ilk 1 hafta çok zorluydu gece+ gündüz olunca.
Çok şükür atlattı.
Darısı tüm çiş eğitimine başlayanların başına.

Ben de istiyorum bundan.
Karmaşık bir şey mi tuvalet iletişimi, internetten bir iki yazı okusak yeter mi?
10 aylık bebe için geç kalınmış bir adım var mı?

Ay yok geç olur mu hiç. Ben açıkçası çok üzerine düşmedim bana ve ona uyan zamanlarda tuvalete götürdüm, bir ay sonra hastalık harici kakasını hep wc ye yaptı, çünkü saati belliydi, uyanır uyanmaz yapardı, ben de götürürdüm zaten, ondan tuttururduk :) biraz şansa yani. Face de grupları var oraya da bakabilirsiniz, bezsiz bebek veya tuvalet iletişimi diye aratın. Emzirme kampıyla ünlü tomrisin sitesinde de uzunca bir yazı dizisi var bu konuda, orayı okuyun, fikrinize yaşam tarzınıza uyarsa başlayın.

Merhabalar;
Aslında kızınız hazırmış gibi geldi bana.Sanki siz çok çabuk pes etmişsiniz.
İlk 1 hafta bende zorlanmıştım ki gece ve gündüz aynı anda bıraktı bezi kızım.
Ahh ahh gece wc ye kaldırdığımda eşim bardaktan bardağa su boşaltarak efekt veriyordu onu hatırladım birden:))

Sesli güldüm son satıra

Sanki ara vermeseymişsiniz kızınız için daha iyi olacakmış gibi geldi. Çünkü çocuk çişini tuvalete yapacağının farkında bezini ıslatınca suçluluk duyuyor. Şimdi siz onu tekrar beze yapması gerektiğine ikna edeceksiniz, 1 ay sonra bir daha baştan tuvalete yaptıracaksınız. kafası karışır gibi geldi. Ara vermeyip devam mı etseniz acaba, sonuçta 1 günde alışamaz, biraz zorlansanızda 1 haftada çözersiniz işi bence

İnanın faydası olur mu bilmiyorum ama bir kişisel gelişim uzmanı bize seminer yaptığında bu tip durumdan bahsetmişti. Kızı da çişini kaçırınca ağlıyormuş aile normal karşılasa kızmasa da . O da bi gün kızı çişimi yaptım diye ağlarken kendi üzerini ıslatmış gitmiş kızının yanına. AA ben de yapmışım normal bi şey bu diye anlatmış :) çocuğun yaklaşımı düzelmiş sonra büyükler de yapabiliyor diye korkmamış.

Ben de bunu önerecektim

Demek yapan varmış

Benimki 22 aylıktı alıştığında bir kere dışarı çıkarken eşim takmış bez arabada sıkıntı olmasın diye

Tutturmuş çişim geldi diye ki konuşmuyordu da

Hazir islakliktan rahatsiz olmaya baslamisken birakmamaliydiniz neyse olan olmus bence bu denemeyi unutana kadar bekleyin. Yakin zamanda denemeyin

teşekkür ederim.
Bu arada benim kızım 20 aylıktı bezi çıkardığımızda.Şu başlama külotlarından almıştım baya hani dışı naylonlu donlar varya onlardan.Neyse o donları giydirdim bir kaç gün bir gün ne göreyim kızım muşamba sesini duyunca eliyle yokluyo sıpa hooppp altına yapıyor.
Hemen normal külot aldım öyle devam ettim.Tabi ilk 1 hafta çok zorluydu gece+ gündüz olunca.
Çok şükür atlattı.
Darısı tüm çiş eğitimine başlayanların başına.
Benim oğlum 21 aylık , her çişi geldiğinde söylüyor şuan tam zamanı aslında
Geçen gün başladım ilk günün gecesinde bezi tekrar bağlamak zorunda kaldım çünkü lazımlığa oturmayı kabul etmedi , deliği büyük geldi popısu içine kaçıyor , bende baskı yapmak istemedim
Aslında ilk gün olmasına rağmen çiş deyip banyoya koştu 3-4 kere ama İşte lazımlığa oturmayıp banyoya yaptı hep .
Siz hangi lazımlık ile başladınız ?
Klozet adaptörünü henüz kabul etmiyor bu arada

bence devam etseydiniz başarılı olabilecekmiş. çünkü çişi geldiğinde farkına varabiliyor.
diğer taraftan çiş alıştırma külotları var onlardan alsanız o bezi çıkmış gibi hissedecek ama o ıslaklık hissi onu rahatsız etmeden çözebileceğinizi düşünüyorum.
bezliyken de lazımlığa götürmek bir fikir olabilir.
anne değilim ama kardeşimi bu şekilde alıştırmıştık. (13 aylıktı, bir rahatsızlığı sebebiyle pişik çok fazla oluyordu erken alıştı.)

Back