• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimi başarısızlığımız,1 günde psikolojisi bozuldu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bende eğitime başlıcam yakın zamanda ama gece olayı kafamı çok karıştırıyor . Gece ben onu kalkıp tuvalete götüremem ki zaten geceleri çok huysuz oluyor bi de ben zor bir hamilelik geçiriyorum .
Gündüzü alıştırıp gece bez bağlamanın ne gibi olumsuz yanları olabilir ?
Gece bez alışkanlığını bıraktırmak daha zor ve uzun oluyor.Mümkünse aynı anda başlayın.Zaten uyur vaziyette oluyorlar.
Ben ayıktırmadan götürdüm hep bir süre evde nevresim namına bişey kalmamıştı (1 hafta kadar).

Bende eğitime başlıcam yakın zamanda ama gece olayı kafamı çok karıştırıyor . Gece ben onu kalkıp tuvalete götüremem ki zaten geceleri çok huysuz oluyor bi de ben zor bir hamilelik geçiriyorum .
Gündüzü alıştırıp gece bez bağlamanın ne gibi olumsuz yanları olabilir ?
Çünki çocuğun ikilem yaşayacak altina yapmakla yapmamak arasında.gece yatmadan wc ye götürebilirsin..yatmadan 2 saat once de sivi alimını durdur.altina alez ser birkaç gün dene eğer gece de çiş yaparsa o zaman gece kalkıp çişe götürmek zorundasin.bu çok uzun bir süreç değil zamanla bunyesi çişi tutma olayina alışacak

Çünki çocuğun ikilem yaşayacak altina yapmakla yapmamak arasında.gece yatmadan wc ye götürebilirsin..yatmadan 2 saat once de sivi alimını durdur.altina alez ser birkaç gün dene eğer gece de çiş yaparsa o zaman gece kalkıp çişe götürmek zorundasin.bu çok uzun bir süreç değil zamanla bunyesi çişi tutma olayina alışacak
Tmm havaların ısınmasını bekliyorum hemen ishal oluveriyor çünkü .
İnşallah bizde kolay atlatırız

Oğlum gecen sene 2 yaşını yeni geçmişti. Sıcakları bekledim. İşer üstünü ıslatır üşür diye. Ramazana denk gelmişti.

Öyle korkuyordu ki wc den. Ağlıyordu gitmemek için. Bazen tatlı dille bazen sert bi tutumla devam ettik.

Yemin ediyorum aç karnına hiç çekilmiyordu. Ramazanda başlamış bulundum 1 kere. Tam 17 gün sürdü. Anamdan emdiğimi burnumdan getirdi ;) ama alıştı.

Ayrıca 2 yaşını doldurduğu için direk wc ye alıştırın dedi doktor. Zaten lazımlığını da hiç sevmemişti.

Biraz daha uğraşın inan ki alışır. Pes etmeyin.

off kızlar çok büyük bir sorunla karşı karşıyayım..
zaten tuvalet eğitimini 1 gün bile tam anlamıyla sürdüremedik.yazdım konunun ilk başında..
ama okadar çok etkılendı kı bu durumdan..inanın ev batsın üstü başı batsın hiç sorun değil..
ama sürekli korkuyor..çişini bezine yaparken korkuyorr tutmak istiyor tutamayınca ağlıyor tabi..
kakasını tutabıldıgı kadar tutuyor,ptesi dr. gittik fitil ve kremle yaptırabıldık,halimizi görmelıydınız..
1 günlük bir bez çıkarma sonrasında tekrar bağlanan beze yapamama durumumuz var..
artı ördek gibi suya bayılan çocuk su görünce çığlık çığlıga kacıyor..geçen yıkadım güç bela kandırarak oyunlarla falan ama çıkana kadar aglayıp feryat etti..
biz nasıl aşıcaz bu korkuyu..
utanıyor snirlenıyor inatlaşıyor ve hepsınden korkuyor...1 günde resmen psikolojısını bozdum cocugumun cok mutsuzum..

Back