Tuvalet Eğitimi Bezden kurtulmak

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Cok acele etmiyor musunuz? Daha baslayali kac gun olmuş, her cocuk farklidir kimi 3 günde ögrenir kimi 1 hafta hatta 15 gün vs bu sure uzar. Sizin yapmaniz gereken sabırla davranmak kizmamak. Alistirma külodunuda kullanmayin bence, çocuk ne olduğunu kavranaya kadar evden baska yerde kalmasın. Ilk zamanlar icin sticker yaptistirabilirsiniz lazimliga ya da banyoda duvara. Ama bunu uzub tutmayın ödüle baglamasin oturmaya baslayinca bunun yapmasi gerekli bisey olduğunu anlasin
Cok haklisiniz hic aklima gelmemisti cok tesekkur ediyorum

Ya

O lafin gelisi 5 dk da bir bende unutuyorum sormayi aklima geldikce soruyorum. Evet orda hata yaptigimin farkindayim ama cok israr ettim hicbi sekilde gelmek istemedi biraktim bende
Zaten çocuğunuz kendisi talep etmiş. Gitmek istemiyorsa ısrar etmek doğru değil. Çok üstüne gittiğiniz için söylemek istemeyebilir,tutabilir. En önemlisi kaka da sorun yaşayabilirsiniz. rahat olun. Bezleri unutun artık.

Zaten çocuğunuz kendisi talep etmiş. Gitmek istemiyorsa ısrar etmek doğru değil. Çok üstüne gittiğiniz için söylemek istemeyebilir,tutabilir. En önemlisi kaka da sorun yaşayabilirsiniz. rahat olun. Bezleri unutun artık.
Cok tesekkur ediyorum guzel yorumunuz iciin insallah :))

Bence çok erken başlamış, güzel de sonuç almışsınız. Daha ne bekliyorsunuz ki?
Kızım 30-31 aylıkken bıraktı bezi. Hiç zorlanmadı, toplasan 5 kere filan altına kaçırmıştır. Ama dediğim gibi, 2,5 yaşını çoktan geçmişti. Sizinki 2 yaşını daha yeni dolduracakmış. Geç kaldın diyenler de halt etmiş. Bu milletin de her konuda bilgisi, fikri var. Takmamak lazım.
Hayir oglum 32 aylik 2 yasini coktan doldurdu ocakta 3 olucak

Haklisiniz eger cocugunuz daha tuvalete yapmak istemiyosa bence zorlamayin demekki daha hazir hissetmiyo kendini. Eninde sonunda birakicak buyudukce anliycak bence bezi birakmanin yasi yok bu yaz komsunun cocugu 4 yasina girdi bi anda birakmis kendi istegiyle o yuzden caninizi sıkmayin. Bende bezi istemeyince heves ettim belki alisir diye insallah boyle devam edicem pes etmek yok yorumunuz icin tesekkur ediyorum
Rica ederim uyurken yapmaması cok önemli biraz sabır gerektiren bir durum gündüzde oyuna filan daldığı için kaçırıyordur canım...

Üzerine gitmiyorum çünkü çok korkuyor tamam anne diyor sonra çığlık atıyor kendine bıraktım ama arada yokluyorum bak oglum lavaboya gitsek filan diye bakalım ne zaman bırakacağız...

Rica ederim uyurken yapmaması cok önemli biraz sabır gerektiren bir durum gündüzde oyuna filan daldığı için kaçırıyordur canım...

Üzerine gitmiyorum çünkü çok korkuyor tamam anne diyor sonra çığlık atıyor kendine bıraktım ama arada yokluyorum bak oglum lavaboya gitsek filan diye bakalım ne zaman bırakacağız...
Insallah en yakin zamanda birakirsiniz hic ummadiginiz anda kendisi istiycek merak etmeyin bende hic beklemiyodum dedim yaza ertelerim ama firsat bu firsat

Merhabalar yine ben bu sefer baska konuyla ilgili burdayim.
Öncellikle oglum ocakta 3 yasina giricek 2 tamamen bitiyo. Bu sure zarfinda 2 kere bezden kurtarmak icin caba sarfettim ama malesef dayanamayip geri taktim. Her goren 'aa hala bez mi kullanyorsunuz ?' deyip benim canımı sıkıyolardi. Denedigim gunlerde kakasini cisini soyledigi icin baslamak istedim. 5 dk da bir hep sordum bazen zorla goturdum yaptirdim lazimliga. Ama ben sormayinca altina yapiyodu. Hic rahatsizda olmuyodu cunku alistirma kulodu takiliydi fazla hissetmiyodu. Ben pes ettim beze tekrar basladim.Neyse dun sabah kalkti kahvalti ettik 'anne çisim geldi ' dedi. Hemen tuvalete kostuk oturdu cisini bi guzel yapti. Tam bez takicaktim ki 'bez takma istemiyorum ' dedi ben sevindim tabii tamam oglum ama cisin kakan gelince bana soyle dedim. Hep sordum koca gun toplasan 2 kere cisini soyledi olsun sonucta soyledi.Her goturdugumde lazimliga yapti. Oglen uykusuna yatti 2 saat araliksiz uyur o sure zarfinda hic yapmadi. Uyanir uyanmaz sordum yok dedi ama vardi bence goturdum yapti. Aksama dogru oyun oynarken altina yapti hic kipirdamiyo rahatsiz oldu anladim tabi olsun dedim bidahakine soylersin unutmadan dedim. Degistirdim ustunu neyse yemek falan yedik hep kakasini soruyorum normalde her yemekten sonra yapar dun hic yapmadi hep yok dedi. Neyse disari ciktik pasta almaya gidiyoruz babamin dogum gunuydu aldik hep yolda soruyorum cunku alistirma kulodu takmadim hani hissetsin rahatsiz olsun bidaha yapmasin diye tam aldik donuyoruz bu kipirdamadan yolun ortasinda durdu biraz mirildandi agliyomus gibi. Allahtan yanima ne olur ne olmaz diye kiyafet aldim hemen bi apartman girisinde degistirdim gidene kadar hep kontrol ettim yapmadi. Anneme gittik orda kalmak istedi. Anneme tembihledim sakin dedim altina yapsada bez takma hep sor varmi cisin diye. Bir iki kucuk hatasi olmus ama onun disinda tuvalete yapmis. Uyurken takmamis bez altina ortu koymus gece ustune basarak soyledim tuvalete kaldir 2 kere kaldirmis yapmamis ellememis bidaha sabaha kadar hic altina yapmamis. Sabah kalkar kalkmaz cise goturmus annem neyse kahvalti falan etmisler. Telefonla oynarken bu arada annemin adi emine bazen anneanne der bazen emine der kafasina gore :))) 'eminee kakam geldi 'diye seslenmis annem hemen lazimligi yanina goturmus oturmus bi guzel kakasini yapmis. 1 saat sonra cisi gelmis soylemis ama azicik kacirmis altina sonra bidaha 'eminee kakam geldi 'diye bagirmis yine kakasini bi guzel yapmis. Sonra bana getirirken alistirma kulodunu giydirmis gelene kadar hic yapmamis geldi sordum hep yok dedi tam balkonda oynuyo 'anne cis yaptim galba' dedi bacaklarina bakiyo akmismi diye baktim alistirma kiloduna yapmisti kos tuvalete hemen dedim kostuk cikardim tuvaletede yapti suan uyuyo hic yok sorunum şu ki uyurken hic cis yapmiyo ama gunduzleri kaciriyo kakasini soyluyo ama cisini o kadar soylemiyor. Sizce kac gunde yada haftada alisir pes etmek istemiyorum. En azindan bez derdinden kurtuluruz malum bitane degil 2 tane var ve herseye zam geldi. Bide krese gidicekti yazdirdik ama bezden kurtarip gondermek istiyorum. Cok uzun oldu sanirim. Okuyana simdiden tesekkur ediyorum ❤
Kakasını öğrendiyse büyük başarı çünkü çoğu çocuk kakasını geç öğreniyor benim kızimda ayni durumda çişini söylüyor ama kakasını soylemiyor bende dışarı çıkınca mecbur alıştırma külotlu bez kullanıyorum disardada sürekli soruyorum çiş geldimi diye sabır lazım

Kakasını öğrendiyse büyük başarı çünkü çoğu çocuk kakasını geç öğreniyor benim kızimda ayni durumda çişini söylüyor ama kakasını soylemiyor bende dışarı çıkınca mecbur alıştırma külotlu bez kullanıyorum disardada sürekli soruyorum çiş geldimi diye sabır lazım
Biz sonunda kurtulduk darisi basiniza dediginiz gibi sabir cok onemli kizmamak lazim zamanla alisiyolar eger ogrenirse pasta alip kutlama yapicam demistim insallah bu hafta yapicaam :))) tesekkur ediyorum yorumlariniz icin

X