Gece beslenmesi ne zaman kesilir?

sunun icin soruyorum mama kac ml vermeliyim normalde 120 ml iciyor gunduz gece daha mi az vermeliyim? emmeyi yeni birakti mama isini tam oturtamadim o yuzden
Siz 4 ölçek yapın. Yiyebildiğini alıyor zaten. Gerisini bırakıyor.

5 ay çok erken gibi ama doktora bir danışın kilosu boyu normalse ve Dr kesin diyorsa kesin. Çünkü uyanmıyormuş artık. Gece kendisi kalksa kesmeyin 1 yaşa kadar derdim ama yine de en iyisini doktoru bilir. İnternette yazan bilgiler bütün bebekler için geneldir ama bu gibi konular çocuğun durumuna göre belirlenir bence. Mesela prematüre bebekler 3. Ayında gece beslenmesinden kesilemezler ya da gelişimi geriden gelen bebekler için bu geçerli değildir gibi gibi.

Kilosunu takip edin iyi gidiyorsa daha az verrbilirsn. Sinirdaysa aynı 120 devam. Hem mama verdigin için daha tok iyi uyuyordur. Meme emince en çok 2 saat dayanabiliyor. Gece gündüz emişiyoruz valla
sunun icin soruyorum mama kac ml vermeliyim normalde 120 ml iciyor gunduz gece daha mi az vermeliyim? emmeyi yeni birakti mama isini tam oturtamadim o yuzden

Bebeğiniz talep etmiyorsa vermeyin. Acıkırsa o uyanır zaten. Benim oğlum saat başı uyandığı için 22 aylıkken kesebilmiştim 😂

Bana doktorum 1 yaşta kesebilirsiniz demişti. Ama emzirmeye bitirene kadar da sürekli uyanırdı.

Takip eden doktoru yok mu? Aylık kontrole götürmüyor musunuz? Mama miktarını falan doktor belirlemeli sanırım ben mama vermedim bilgim yok ama doktorla görüşmeniz gerekir benc e

Doktor ikizlerime 1 yasinda kesmemi önermişti. Sizinki çok ufak daha uyanmamasi acikmadigi anlamında gelmiyor 10 saat cok uzun bir sure 5 aylik bir bebek icin ben gece uykuda beslerdim hatta 1 yasinda kesmeye basladigim vakit gece 12 de son beslerdim artik sabaha kadar sonra gece 12 de de istememeye başladılar oyle kendiliginden kesildi aksam yemeginden sonra tabi yine elma muz illa bisiler veriyorum yatana kadar sizinki ufak bence uykuda beslemelisiniz

Arttirmaniz gerekiyor 120 cc cok az kademeli Arttirmaniz gerekiyor 150 sonra 180 cc az veriyorsunuz biraz fazla yapın icmedigini belki bi yarım saat sonra tekrar denerseniz icmiyorsa dökün ama fazla yapın biraz

Gecede gunduzde aynı cc vermeniz gerekiyor gündüz başka gece başka olmaz arkadaşım hep aynı ver ve kademeli olarak arttır yineliyorum 120 cc az benimkiler içtikleri zaman hep biberonun dibinde 15 cc 20 cc kalırdı içim rahatlardi heh derdim doydular

Kilosunu takip edin iyi gidiyorsa daha az verrbilirsn. Sinirdaysa aynı 120 devam. Hem mama verdigin için daha tok iyi uyuyordur. Meme emince en çok 2 saat dayanabiliyor. Gece gündüz emişiyoruz valla
benimki emerken de 1 kere uyaniyordu sanirim bebisten bebise degisiyorr

Gecede gunduzde aynı cc vermeniz gerekiyor gündüz başka gece başka olmaz arkadaşım hep aynı ver ve kademeli olarak arttır yineliyorum 120 cc az benimkiler içtikleri zaman hep biberonun dibinde 15 cc 20 cc kalırdı içim rahatlardi heh derdim doydular
5 aylik kizim 7 bucuk kilo 150 vereyim dedim icmedi birakti 120den devam doktor kilosu iyi dedi hatta biraz tombis

Takip eden doktoru yok mu? Aylık kontrole götürmüyor musunuz? Mama miktarını falan doktor belirlemeli sanırım ben mama vermedim bilgim yok ama doktorla görüşmeniz gerekir benc e
her sey yoluda kilosu da sagligi da iyi cok sukur gece beslenmesini soracagim ama veriyorum hala 1 kere o uyurken

benimki emerken de 1 kere uyaniyordu sanirim bebisten bebise degisiyorr
Ah ah benimkide o aylarda 1 kere uyaniyordu. Aslında dönem dönem farklilar. Benimki 4 ve 4.5 Ayları çok iyidi gece gündüz huzurluydu. Ne olduysa 4.5 ayi geçti her şey berbat olmaya başladı. Belkide dedikleri 4. Ay atağıydi. Dün 7 aylık oldu mesela şuan burda saat 01:13 ve bebeğim az önce uyudu. Her gece farklı bi düzen olusturamiyorum. Bazi günler iyi uyuyor. İyi uyuyordan kastım yani 2 saatte kalksada razıyım. Hani düzenli 2 saatte bir kalksa iyi uyudu dicem. Bazen bütün gece her an aglayarak uyuaniyor destekli uyutuyorum yine mikirdanarak uyaniyor yani tam uykuya dalamiyor. Ama maşallah geceki alamadığı uykuyu gündüz alıyor. Ne oluyorsa gece oluyor.

3.aydan sonra saate kadar çocuk uyanmıyor ise vermeyebilirsiniz diyor çoğu doktor. Bende 3.ayda uyku düzeni oluştuğu için yatarken verdim bir de 24.00 da veriyordum. Gece kendi isterse verirdim. Tamamen geceyi de 1 yaşında kestim zaten o da istemedi

Ah ah benimkide o aylarda 1 kere uyaniyordu. Aslında dönem dönem farklilar. Benimki 4 ve 4.5 Ayları çok iyidi gece gündüz huzurluydu. Ne olduysa 4.5 ayi geçti her şey berbat olmaya başladı. Belkide dedikleri 4. Ay atağıydi. Dün 7 aylık oldu mesela şuan burda saat 01:13 ve bebeğim az önce uyudu. Her gece farklı bi düzen olusturamiyorum. Bazi günler iyi uyuyor. İyi uyuyordan kastım yani 2 saatte kalksada razıyım. Hani düzenli 2 saatte bir kalksa iyi uyudu dicem. Bazen bütün gece her an aglayarak uyuaniyor destekli uyutuyorum yine mikirdanarak uyaniyor yani tam uykuya dalamiyor. Ama maşallah geceki alamadığı uykuyu gündüz alıyor. Ne oluyorsa gece oluyor.
gece uyanirsa geri uykuya donmesi 1 saati de bulsa destek vermiyorum ben korkuyorum uyku egitimi aldik aslinda ne zaman ki destegi cektim gece uyanmasi bitti ama benimki emmiyor iste belki de o yuzdendir her uyandiginda kucaginiza aliyor musunuz

3.aydan sonra saate kadar çocuk uyanmıyor ise vermeyebilirsiniz diyor çoğu doktor. Bende 3.ayda uyku düzeni oluştuğu için yatarken verdim bir de 24.00 da veriyordum. Gece kendi isterse verirdim. Tamamen geceyi de 1 yaşında kestim zaten o da istemedi
gece alarm kurmayi unutmusum bu gece veremedim uyanmadi o da uyandiginda da mutlu uyaniyor ama yine de 6 aylik olana kadar gece verecegim uyku arasinda sonra artik o isterse veririm diyecegim ama ondan da korkuyorum aglayip mama gellmesine alisirsa yandik😅

X