• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Geç yumurtlama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yumurtlamanın gerçekleştiği dönemde döllenme olur hamile kalırsan yerleşme 12 gün falan sürer..sonrasında gebeliği gözlemlersin
Ama döllenme olmazsa yumurtlamadan sonraki 14.gün adetin gelir.
Yani evet geç yumurtlama geç adet demektir
Adet o ay Yumurtlama olduktan sonraki 14.gün gelir bu 14 her kadında aynıdır değişmez ve buna da lutuel faz denir.
Yumurtlamanın hangi aralıkta olduğu ise adet döngüsüyle ilgilidir. Kimi 24 günde adet görür hemen yumurtlama dönemi başlar kimisi ayın ortalarında ..

Yumurtlamanın gerçekleştiği dönemde döllenme olur hamile kalırsan yerleşme 12 gün falan sürer..sonrasında gebeliği gözlemlersin
Ama döllenme olmazsa yumurtlamadan sonraki 14.gün adetin gelir.
Yani evet geç yumurtlama geç adet demektir
Adet o ay Yumurtlama olduktan sonraki 14.gün gelir bu 14 her kadında aynıdır değişmez ve buna da lutuel faz denir.
Yumurtlamanın hangi aralıkta olduğu ise adet döngüsüyle ilgilidir. Kimi 24 günde adet görür hemen yumurtlama dönemi başlar kimisi ayın ortalarında ..
Yok canım geç yumurtlayıp adeti geç olmayanlar oluyor. Bu birebir böyle olmuyor. Ben ovulasyonu pozitif görüp 11-12.gün en geç normal de adet oluyorum. 14 günü hiç bulmaz benim

Yok canım geç yumurtlayıp adeti geç olmayanlar oluyor. Bu birebir böyle olmuyor. Ben ovulasyonu pozitif görüp 11-12.gün en geç normal de adet oluyorum. 14 günü hiç bulmaz benim
Canım benim hep 14.gün oluyor..
Ve uygulamalardada lutuel faz hep sabit olduğu için her kadında aynıdır diye biliyordum bilgi ℹ️ amaçlı : Foliküler faz kadından kadına adet döneminin uzunluğuna bağlı olarak değişmekle birlikte luteal fazgenellikle sabit olup yaklaşık 14 gündür.
Luteal faz boyunca rahim iç yüzeyini kaplayan tabaka olası bir hamileliğe hazırlık yapmak için kalınlaşır. Eğer kişide luteal faz bozukluğu varsa rahim iç yüzeyi her ay uygun şekilde gelişemez. Bu durumda hamile kalmak veya gebeliğin sürdürülmesi zorlaşır. Luteal faz yaklaşık olarak 12 ila 14 gün sürer.
Luteal fazın uzunluğu, çoğu kadın için hamilelik olmadıkça ortalama olarak 12 ila 14 gündür.

Kızlar adete 4 gün kala yumurtlamam oldu. Şuan adetim 5 gün geçti . Geç yumurtlama olunca adette geç mi oluyor. Başına böyle bişey gelen var mı? Adetlerim düzenlidir. Dün gebelik testi yaptım yani yumurtlamanın 8 günü adetin 4. Günü olmuş oluyor negatif çıktı. Şimdi ne yapmalıyım bu durumu yaşayan var mı?
Merhaba aynı durum bendede Adetime 6 gün kala yumurtladım ve şuan olmam gereken tarihten 3 gün gecikti. Sizdede sürekli bel ağrısı adet sancısı oldumu. Son durum nedir

Ben de çok üşüyorum önce hiç üşümezdim sol kasığımda ara ara ağrı oluyor. Karnım adet olacak gibi binağrı geliyor arkasından akıntı geliyor ağrım geçiyor
Aynı durum bende de var ara ara kanamalarım oluyor ve ayaklarımı ısıtamıyorum ve kasıklarımda sırtımda ağrılar oluyor. Akıntı olunca kasık ağrım biraz geçio. Nedeni neymiş çözebildinizmi

Back
X