Kimya Mühendisliği önü açık, güzel paralar kazanabileceğin bir bölüm. Yeni mezun birkaç arkadaşım güzel işler buldu, oradan biliyorum. Psikoloji konusunda bilgim yok yanlış bilgi vermeyeyim şimdi.
Ben de eskiden mutlu olacağım bir meslek sahibi olmak isterdim. İşimi severek yapayım, her gün mutlu uyanayım falan... Ama öyle olmadı. Bilgim olmadan rastgele tercih yapıp bir bölüme geldim. Öyle pişman oldum ki anlatamam. Her gün ruhum acı çekiyor ya. Okula gitmek istemiyorum, bu mesleği istemiyorum. Ben matematik ve fizikten nefret ederim mühendislik nasıl bana göre olsun?
İlk sene derslerim de iyiydi. İç sesimi bastırabiliyordum o yüzden. Şşş kapa çeneni kız, ne güzel okuyoruz işte diyodum ona
Derslerim kötüye gitmeye başlayınca iç sesim dans ederek "ben demiştim zuhahaha" diye bağırarak geri döndü. Okulum uzadıkça uzadı. Ben de sonunda bir plan yaptım.
Dedim bütün paramı bidon bidon benzine yatırayım. Gece okula gizlice girip her yeri güzelce benzinlerim. Sonrada yanışını izlerim nihohaha
Şaka yapmıyorum, okulu yakmama çok az kalmıştı
Okulum bu dönemin sonunda bitecek umarım. Yani artık bitsin n'olur. Bütün yetkililere sesleniyorum buradan
Bölümümle tanışmamız görücü usulü oldu ama zamanla birbirimizi tanıdıkça ona ısındım. Bence sen de okulla işin bittikten sonra mesleğini seveceksin. Okulda bu kadar çok başarısızlık üst üste gelince insan bölümden de hayattan da bıkıyor. Ne yaşama hevesi bırakıyor ne bir şey... O yüzden başka şeylere yöneliyorsun böyle.
Birde şu var: bu okula 5 seneni verdin. Bir anda bırakıp gideceksin, eline de hiçbir şey geçmemiş olacak. Ben bunu göze alamadım o yüzden bırakamadım okulu.
Yaşım da genç aslında "hayallerini takip et" temalı bir cevap vermemi bekliyor insan ama okulunu bitir diyerek mesajımı sonlandırıyorum