Bu hayata hepimiz sadece bir kere geliyoruz, ve bunu sekillendirmek bizim elimizde. Mutsuz olacagin hicbir isi yapma, inan ki insanin ic huzuru,mutlulugu her seyden daha mühim. Ayrica hic de gec kalmis degilsin daha genceciksin, mis gibi de hayallerini gerceklestirirsin. 40 yasinda üniversiteye baslayanlar var, ve cok iyi sonuclar aliyorlar. Bence hayallerinin ve ic huzurunun pesinden gitmelisin.
turkıyede olsaydım bende ıkıncı unı olarak psıkolojı okumayı ıstıyodum aynı yastayız ve bence nerden donsen kar otur tekrar hazırlan unı sınavına sınav sıstemı degıstı sanırım turkıye de ne zaman sınavlar bılmıyorum ama yetıstırebılecegıne ınanıyosan basla. ayrıca kardesının hakkına nıye gıresın onun kısmetı ayrı senınkı ayrı bız 3 kardes aynı zamanda unı okuduk hıcte haklarına gırdıgımı dusunmuyorum aynı sekılde onlar hakkındada benım hakkımı yıyıyolar dıye dusunmedım. bence hayallerını gerceklestır psıkolojı benımde hala hayalım ve deger bence
Neye gore kime gore gec kalmislik? 5 senede 2. Siniftasin ve bu sekilde nefret ederek daha bi 5 yil da ancak bitirirsin ama kendini de yiyip bitirmis olursun. Ama simdi herseye bi rest cekip azimle calisip istedigin bolumu kazanirsan 4 senede bitirmis mutlu bir birey olursun. Onemli olan gecen zaman degil o her halukarda gececek. Onemli olan senin bu gecen zaman zarfinda mutlu olman...
anladım ama bence halledersın ya hıc sayısalı olmadan kardesım malıye bıtırdı yapılır yanı yterkı ısteÇok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, psikolojiyi bitirmek yeterli olmuyor, yüksek lisansıyla beraber en iyi ihtimalle 30 yaşında mezun olacağım. 8 sene geriden geleceğim. Allahım neden en başında psikolojide diretmedim nereden yazdım bu bölümü bilmiyorum. Sistem değişti evet, benim sözel çalışmam gerekecek matematik ve fenden eksiğim yok yetişir diye düşünüyorum. Ama hayatımda hiç Türkçe ve coğrafya çalışmadım.
arkadas haklıPsikoloji bölümü bildiğim kadarıyla pek ağır değil. Hatta haftalık ders saati çok az diye biliyorum.
Sizi şu an asıl üzen maddi durum. Psikoloji okurken part time çalışırsınız, yazları da full çalışırsınız bu sayede ailenize pek yük olmazsaniz içiniz de rahat eder.
Olur yani bence
Psikoloji bölümü bildiğim kadarıyla pek ağır değil. Hatta haftalık ders saati çok az diye biliyorum.
Sizi şu an asıl üzen maddi durum. Psikoloji okurken part time çalışırsınız, yazları da full çalışırsınız bu sayede ailenize pek yük olmazsaniz içiniz de rahat eder.
Olur yani bence
Kardeş depresyondasın belliki bende depresyondayım gel sarılalım insanlar pis kaka zaten
Krizantem sen daraldın bu ara,
Canım yaşın daha çok genç neden olmasın. Ama kazanacaginin garantisi yok.
Ben olsam bi silkelenir, hem okula asılır hem de sınava çalışırdım. Kazanırsan yakarsın gemileri :)
Hem kafan derslere yogunlasirsa erkek arkadaşını da kendi haline bırakırsın bi süre. Onun da düşünme fırsatı olur
Sınav sonrası tercih yaptırırken öğrencilere her 10 eşit ağırlıkçıdan 5’i psikoloji diyor. Ne var bu psikolojide anlayamadım hala. Bölüm çok güzel ona lafım asla yok yani bir insanın hem kendi ruh halini tanıyıp hem de bunu başkaları üzerinden meslek olarak icra etmesi harika ama son dönemdeki bu yükselişi anlamıyorum.
Türkiye’de psikoloğa gitme yüzdesini de düşünürsek çok zengin ve havalı bir muhitte danışma hizmeti vermeyecekseniz bence gerek yok. Psikologluk biraz çevre gerektiren bir meslek yani tavsiye üzerine ününüz artıyor ve iyi para kazanmaya başlıyorsunuz yoksa iş imkanı çok çok iyi değil. Ha yüksek lisans yapıp ilerlerseniz orası ayrı,o zaman çok güzel bir hayatınız olabilir.
Ben psikoloğum.
Eski cazibesi kalmadı bu mesleğin eğer çalışmak zorundaysan okuma derim. Kendine daha garanti bir meslek bul.
Çok fazla kontenjan açıldı yığılma oldu bu meslekte.
Ders saatleride az değil okula devam etmek zorundasın.
Okuduğun kimya bölümünde de iş bulma sıkıntısı var sanırım.
Keşke bölümü sevmediğine karar verdiğinde kendine hemen başka bir yol çizseydin.
Kimya ogrt mezunu biri olarak soyleyim termodinamik seven var midir :) hic sanmiyorm. Bende analitk lab i 5 yilda zar zor verdim. İsteyerek mi gittm kimyaya pek saylmaz aslinda eczaci olablrdm ama cok iyi bi unide okumak hayalimdi iyi uni siradan bolum okudum. Pdr okumayida cok istiyodum bi sayisalci babam oldgu icin hic bi zaman musade etmedi. Unide evet cok zorlandm sevmeye sevmeye gittim ama mecbur olduğumu bildigim icin afedersn essek gbi calstm 5 yilda zor gectgm derslerim oldu sacma sapan organik sinai diye dersmiz vardi vizesinden 01 almistm saka gbi. Severek okumadm ama isimi severek yapiyorm.
Bana sorarsan part time is bul kendine hem calis hem psikoloji oku. Yeni sistemi universte giris sinavini takp ettiysen zaten sozel cokta calismana gerek yok eskisi kadar soru sayisi olmucak hatta sosyal hic cozmeyecekti sayisalcilar ama tepki alinca getirildi tekrar. Hayallerinin pesinden gidebilirsin ben gitmedim gec kalmislik hissi vardi bende istesem tekrar okuyabilirdm ama ona bile usendim. Gucun varsa tekrar basla hayata. Ama zorlarsan kimyayida bitirirsin bence okumayi sevmeyebilirsn ama calisirken bunlarla cokta muhatap olmucaksn isini seversn bence :) karar senin canm Allah yardmcin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?