- 2 Ekim 2019
- 357
- 2.098
- 34
Çocukta değil sizde sıkıntı var ,Merhaba:)
5 yaşında bir kızım var.Geçen sene oda aldık ona artık kendi odasında yatsın diye (evet 4 yaşına kadar bizim odamızda Kendi yataginda uyudu) ama hasta oldu,üşüyor mü, sık uyanıyor, beni istiyor gibi bahanelerle bir sene de odasındaki yavru yatakta yattım gak dedikçe elini tuttum guk dedikçe su verdim.Eşim de koca yatakta tek başına sere serpe yattı:)
Havalar ısındı sabah kalkıp işe gitme derdi kalmadı eşim evde cogunlukla bahanem kalmadı yani bu süreçte.Konustuk artık babanla ben odamızda yaticaz sen odanda ama seslenirsen geliriz dedik.Aslında gece yanımıza geliyordu onu engellemek için yatağında uyandığı her sabah icin teşvik primi verdik:) artık yatagında ama gece her iki saate bir anne diye sesleniyor babası gidince kabul etmiyor illa beni istiyor agliyor uykusu aciliyor vs.üstelik dalması da uzun sürüyor yanımda bekle ben uyuyana kadar diyor.
Netice olarak sorum su arkadaslar yaklaşık on gündür kendi yatağinda odasında uyuyan bir cocuk ama iki saate bir tekrar uyutmak icin yanina giden bir ben varız.
Gelmiyorum demek ağlatmak nasılsa alışır gibi düşünceler benim için yok.
Nezaman kendi kendine tekrar uykuya dalar ne zaman alışır beni yanına cagırmaz acaba bilgisi ya da tecrubesi olan var mı?
Not: evet yatagini ayirmak icin cok geç kaldım biliyorum ama yaptık bi hata zararın neresinden dönsem kardır.Anne yanımda yat lutfen cumlesiyle mis kokusuyla mışıl mışıl uyumak çok işime geliyordu acikcası.
Siz çocuğunuza "bağımlı" olarak görünüyorsunuz karşıdan.
Her şeyin aşırısı zararlıdır , çocuğunuzu bırakın artık , ayrı uyusun.
Uyku oyuncağı , gece lambası gibi şeylerle destekleyin.
Yanlış yapmışsınız ve yapmaya da devam ediyorsunuz.