Tesekurler ne guzel yazmissiniz.Valla insan uykulu haliyle suraya kivrilivereyim diyor ama yok yani ona yazık yine o yuzden cok kararlıyim O da alisicak insallah ozaman biraz daha dayanayim tekrar tesekurler:)Bence tavrınız gayet uygun görünüyor. Kararlılığınızdan taviz vermediginiz sürece mutlaka ki alişacaktir. Sakın aman bu gecelik yativereyim çok ısrar etti demeyin. Gerekirse on dk da bir yanına gidin ama geri adım atmayın. Evet zorlayıcı ama nihayetinde yılların alışkanlığı öyle bi kaç gecede yok olup gitmeyecek. Ben kararlı ve anlayışlı olduğunuz sürece uzun da olsa güzellikle sonuca ulasacaginiza inanıyorum. Lütfen sinirlenip yeter, simariklik yapma , sus ağlama , kocaman kız oldun, utanmıyor musun vs. Şeklinde konuşmayın. Ödül olayından da vazgeçin bence. O da çok doğru bir yaklaşım değil. Anlıyorum senin için zor ama yapabilecegine inanıyorum tarzı konuşun, sarılın destek olun, her ihtiyaç duyduğunda bekletmeden yanında olun, güvenini sarsmayin yeter.
Odasını ayırmakta geç kalmamıssiniz, bu işin tek bir doğrusu yok. Aile içi dinamik, yaşantı, ayrılık, ölüm gibi gibi o kadar çok etken var ki sureci etkileyen asıl sorun sanki çocuklar robotmus gibi şu yaş da memeyi kes bu yaşta yatağı ayır reçeteleri.Merhaba:)
5 yaşında bir kızım var.Geçen sene oda aldık ona artık kendi odasında yatsın diye (evet 4 yaşına kadar bizim odamızda Kendi yataginda uyudu) ama hasta oldu,üşüyor mü, sık uyanıyor, beni istiyor gibi bahanelerle bir sene de odasındaki yavru yatakta yattım gak dedikçe elini tuttum guk dedikçe su verdim.Eşim de koca yatakta tek başına sere serpe yattı:)
Havalar ısındı sabah kalkıp işe gitme derdi kalmadı eşim evde cogunlukla bahanem kalmadı yani bu süreçte.Konustuk artık babanla ben odamızda yaticaz sen odanda ama seslenirsen geliriz dedik.Aslında gece yanımıza geliyordu onu engellemek için yatağında uyandığı her sabah icin teşvik primi verdik:) artık yatagında ama gece her iki saate bir anne diye sesleniyor babası gidince kabul etmiyor illa beni istiyor agliyor uykusu aciliyor vs.üstelik dalması da uzun sürüyor yanımda bekle ben uyuyana kadar diyor.
Netice olarak sorum su arkadaslar yaklaşık on gündür kendi yatağinda odasında uyuyan bir cocuk ama iki saate bir tekrar uyutmak icin yanina giden bir ben varız.
Gelmiyorum demek ağlatmak nasılsa alışır gibi düşünceler benim için yok.
Nezaman kendi kendine tekrar uykuya dalar ne zaman alışır beni yanına cagırmaz acaba bilgisi ya da tecrubesi olan var mı?
Not: evet yatagini ayirmak icin cok geç kaldım biliyorum ama yaptık bi hata zararın neresinden dönsem kardır.Anne yanımda yat lutfen cumlesiyle mis kokusuyla mışıl mışıl uyumak çok işime geliyordu acikcası.
Cagirma demek de istemiyorum ya gercekten korkarsa ve cagirmazsa bana ihtiyaci olurda gel demezse diye dusunuyorum cok uzulurum o zaman da.Kendini guvensiz hissetsin istemiyorum.Ben kucukken kotu ruya gordugumde annemi cagirirdim gelmezdi aglardim cok uzulurdum acisi hala icimde.O yuzden kosarak gidiyorum yanina ama ya alismazsa diye korkuyorum yani 2 3 ay boyle devam edemem tabi:) yolun basindayiz sanırım kolay gelsin bana.Tskrler:)Sabırla devam edin. Gidin uyutun dönün. Eninde sonunda adapte olacak.
Ben bir yaşında ayırdım odayı. İki hafta zırt pıet çağırdı illalah ettm ama pes etmedim. Şimdi 3,5 yaşında kendi uyuyor yatağında. Biz gel yat desek yatmaz. Alıştıklarında da seviyorlar.
Ödülü pek kullanmam ben ama isterseniz yatağında sizi çağırmadan uyandığı her güne çıkartma verip 15 çıkartma biriktiğinde istedği bir oyuncağında alabilirsiniz.
Ama hangi cocuk derki tamam anne ben 4 yasina geldim sen git ben kendim uyurum diye.Hepsi annesiyle yatmak ister diye dusunuyorum.E bunun da bi son noktası olması lazım kızıma kalsa o hep benle yatar sonsuza kadar:)Odasını ayırmakta geç kalmamıssiniz, bu işin tek bir doğrusu yok. Aile içi dinamik, yaşantı, ayrılık, ölüm gibi gibi o kadar çok etken var ki sureci etkileyen asıl sorun sanki çocuklar robotmus gibi şu yaş da memeyi kes bu yaşta yatağı ayır reçeteleri.
Muhtemelen sizin kaygıniz yansıyor çocugunuza ve daha çok yapışıyor. Yeriniz de olsam akışa bırakirim. Çocuğumun ihtiyacına göre hareket ederim. Hele ödüllendirmeye falan hiç girmem.
Ablam da kıyamadı, kızı 9 yaşında odasında uyumaya başladı. Eninde sonunda diyorlar da biraz ergenliğe doğruAma hangi cocuk derki tamam anne ben 4 yasina geldim sen git ben kendim uyurum diye.Hepsi annesiyle yatmak ister diye dusunuyorum.E bunun da bi son noktası olması lazım kızıma kalsa o hep benle yatar sonsuza kadar:)
Cinsellin icin evde pek cok mekan var o sıkıntı olmadı hic.Evet iki saate bir uyanıyor gün içinde de uykusuz kalıyor oglen bir saat uyutuyorum.Çocuğunuz iki saatte bir uyanıyor mu??? Nasıl dinleniyor? Nasıl uykusunda büyüme hormonu salgılanıyor? Yeniden uykuya dalması da zor diyorsunuz.
Ne kadar büyük kötülük yapmışsınız/yapıyorsunuz çocuğunuza.
Yazık değil mi? Deliksiz uyku uyumak her çocuğun hakkı değil mi?
Size özel soru değil ama genele soruyorum: çocukla aynı odada yatınca nasıl bir cinsel hayatınız oluyor?
Tavsiyem: Çocuğunuzu karşınıza alın, göz seviyesine inin. Artık büyüdün, babanla ben de senin uykunda dönme sesinden uyuyamıyoruz, BİZİM de kaliteli uykuya ihtiyacımız var, sen de büyüdün, artık kendi odanda yatacaksın. Uyanıp korkarsan yanına geleceğim, AMA güvende olduğunu gördüğüm zaman yanında BEKLEMEDEN kendi odama döneceğim. Sen ne zaman istersen uykuya dalabilirsin. Sabah olunca görüşeceğiz yeniden. Bu büyümen ve sık sık hasta olmaman için de çok önemli.
deyip KARARINIZIN ARKASINDA DURACAKSINIZ.
Tesekkurler:) 9 yasindaki geciş nasil saglandı acaba:)Ablam da kıyamadı, kızı 9 yaşında odasında uyumaya başladı. Eninde sonunda diyorlar da biraz ergenliğe doğru
Kolay gelsin, çabuk adapte olur umarım
Aslında bunların hepsi bir bütün. Bebekliginden itibaren gerçekten ihtiyacı karşılanmis, onemsenmis bir çocuk zamanı gelince bağımsızlasacaktir.Ama hangi cocuk derki tamam anne ben 4 yasina geldim sen git ben kendim uyurum diye.Hepsi annesiyle yatmak ister diye dusunuyorum.E bunun da bi son noktası olması lazım kızıma kalsa o hep benle yatar sonsuza kadar:)
Ben artık kendim uyuyacağım demiş. Şimdi 13 yaşında geç yatar geç kalkar. Gece korkuyordu ilk zamanlar, şu led toplardan aldı doladı bir köşeye rahat uyuyor artıkTesekkurler:) 9 yasindaki geciş nasil saglandı acaba:)
Yazdıklarınızi tam anlayamadım.ayırmamalı miyım odasını? Bağımsızlaşmayan çocuğu napicaz? Benimki bağımsızlaşmıyor malesef.Ben ona çok düskün olduğum için cok tedirgin,çocuguna bağımlı bi anne olduğum için( malesef) ve bunu tam olarak düzeltemedigim icin böyle bi çocukum oldu ona kalsa dedigim gibi sonsuza kadar benimle yatar.Bu durumda ne yapmaliyim benimle mi yatsın?Aslında bunların hepsi bir bütün. Bebekliginden itibaren gerçekten ihtiyacı karşılanmis, onemsenmis bir çocuk zamanı gelince bağımsızlasacaktir.
Bağ odaklı ebeveynligi benimsemis annelerin çocuklarının odalarıni kendileri ayırmak istediklerini görüyorum.
Tabii ergenliğe kadar yatırın.Yazdıklarınızi tam anlayamadım.ayırmamalı miyım odasını? Bağımsızlaşmayan çocuğu napicaz? Benimki bağımsızlaşmıyor malesef.Ben ona çok düskün olduğum için cok tedirgin,çocuguna bağımlı bi anne olduğum için( malesef) ve bunu tam olarak düzeltemedigim icin böyle bi çocukum oldu ona kalsa dedigim gibi sonsuza kadar benimle yatar.Bu durumda ne yapmaliyim benimle mi yatsın?
Tabi ki burada çok kısıtlı bilgiler ile ilerlemek çok mümkün değil. Çocuğunuz ile ilişkinize,.aile içi ilişkilerinize bakmak gerekir.Yazdıklarınızi tam anlayamadım.ayırmamalı miyım odasını? Bağımsızlaşmayan çocuğu napicaz? Benimki bağımsızlaşmıyor malesef.Ben ona çok düskün olduğum için cok tedirgin,çocuguna bağımlı bi anne olduğum için( malesef) ve bunu tam olarak düzeltemedigim icin böyle bi çocukum oldu ona kalsa dedigim gibi sonsuza kadar benimle yatar.Bu durumda ne yapmaliyim benimle mi yatsın?
Ben size nazik nazik yazarken bana bukadar ters bir cevap yazacak kadar neler yaşadınız acaba bugün veya hayatınızda.Cumleniz düşüktü anlatmak istedığiniz her ne idiyse anlaşılmıyordu.Sizi kırmadan anlamadım yazdım yoksa.Ne biçim cumle kuruyosun bi düzgün yaz da önce de yazabilirdim ama ben kibar bi insanim:)Tabii ergenliğe kadar yatırın.
Anne çocuk arasındaki ilişkinin sağlıklı ve güvenli ve sevgi dolu olması kaliteli denen uykudan çok daha kıymetlidir. 5 yaşındaki bir çocuğun böyle katı bir dilden anlama ihtimali yok. Uykuya ihtiyacı varsa uyur zaten. Demek ki uykudan çok annesine ihtiyacı var bu çocuğun. Çok komik bu kaliteli uyku lafı. Ne hikmetse dünyada uyumayı bilmeyen tek canlı da insan yavrusu. İlla kaliteli uyku diye bütün çocuklara uyan bı kalıba sokulup kendi rızası hiç sorulmadan uyutulmak zorunda. Bence hiç canınızı sıkmayın böyle şeylerle. Hiç geç filan da kalmamissiniz. Her çocuğun her ailenin ihtiyaçları farklıdır. Bı yola girmissiniz zaten merak etmeyin illa ki sonuca ulaşacaksınız. Hedefiniz çocuğu ayrı yatmaya alıştırmak olmasın o zaten olacak. Hedefiniz çocuğunuzla ilişkinize zarar vermemek olsun sadece.Cinsellin icin evde pek cok mekan var o sıkıntı olmadı hic.Evet iki saate bir uyanıyor gün içinde de uykusuz kalıyor oglen bir saat uyutuyorum.
Sizin soylediginiz gibi sen uyu guvende oldugunu gorunce beklemeden odama donecegim dersem aglamaya baslar ve komşular bu durumdan pek hoşlanmazlar malesef.
Butun cabam cocuguma kotuluk yapmadan kendi yataginda uyumasini saglamak yonunde.Tesekkurler msjiniz icin