Ben hep sola yatmak zorunda kaldım. Bebeğim sağa yatınca rahatsız oluyordu çok tepişiyordu. Sol yanlarım batıyordu sabaha kadar. Yastık da çare etmiyor fazla ümit bağlamayın. Bir avazda gelsin kuzunuz...
Bizi besleyen önemli damarlar sırtımızda bulunuyormuş. Ağırlıktan dolayı kan akışını zayıflatabilir diye öyle söylüyorlar. Ama endişe etmeyin bende bazen uyandığımda sırtüstü olarak buluyordum. Zaten hamileliğin son üç ayında sırtüstü yatmak imkansızdı benim için. Hemen nefesin kesiliyordu o yüzden öyle yattığım an uyanıyordum
Yok canım herkesin aldığı kilo vb değişir. O yüzden belki sen şu an rahat yatabiliyorsundur çok kasma boşver 7/24 sırtüstü yatmıyorsun ya bir şey olmaz Allahın izniyle
Ben yari oturur pozisyonda rahat ederim 30.haftalardan sonra deneyebilirsiniz. Hep sola yat derler bebege kan akisi acisindan ama bende sola hic yatamam sağ yatişi severim o yuzden riske atmayip oturur pozisyonda yatiyordum ha birde hamile yastigi ben, bebek doğunca da cok ise yariyor.
Merhabalar
Ben de sola yatınca kalbim sıkışıyor gibi hissediyorum. Bir de RSV geçirdim 1 ay önce. Covid gibi bişey. Burnum tıkanıyor ve nefes alamıyordum sol yana yatınca. Ben de sırtımı ve belimi yastıklarla destekleyerek yarı oturur pozisyonda uyudum hep. Ama tabiki sabaha kadar biraz aşağı doğru kayıyordum. Sırt üstü pozisyon gibi risk taşıyor mudur sizce ? Bunun cevabını hiç bir yerde bulamadım. Siz bunu doktorunuza falan sordunuz mu ?