gebelikte sigara içenler

Merhaba,
Hamile olduğumu öğrenmeden günde 4-5 adet içiyordum. Şu an 33 haftalık hamileyim ve hamileliğimi olduğumu 6. haftada öğrendim. Bebek beklemiyorduk öğrendiğim an şok oldum ve son sigaramı yaktım ve yarıya kadar içtim. Daha sonra mide bulantılarım başladı, şu an sokakta kokusunu alsam midem ağzıma geliyor. Hamile olalım veya olmayalım elbette en iyisi hiç içmemek, hamilelikten sonra da içmemek. Eşim de benim gibi tek tük içerdi şimdi ona da bıraktırıyorum ki hem hamilelikten sonra da içmeme konusunda birbirimize destek olabilelim hem de çocuklarımıza sigara içen anne-baba profili çizmeyelim. Eşlerinizle birlikte başlarsanız eminim daha süreci kolaylaştırabilirsiniz.
Benim bildiğim bir bırakma yöntemi var, bunu eşimin teyzesi söylemişti. Kendisi uzun zaman bazen günde birkaç paket sigara içermiş, şimdi ise 20 seneyi aşkındır bu yöntemle ağzına sigara koymamış. Yöntemi çok basit: Her sabah aç karnına sigara tütününü ağzında çiğneyip tükürmek.

Arkadaşlar gebelik varmı sizce. Ya o diğer çizgi sonradan oluştu ama

Eklentiler

• IMG-20211217-WA0001.jpeg
    IMG-20211217-WA0001.jpeg
    47,7 KB · Görüntüleme: 187
Aynen sigara yi hiç içmemiş biri olarak bole yorum atılmaz herkesin özgür iradesi evet günde 2 palet içerken 5 +4 gebeyim azalttım 8 9 tane içiyorum ama bırakamıyorum

7 haftalık hamileyim, midem bulanmıyor istifra edesim gelmiyor. sabahları uyanınca çikolata gibi yiyesim geliyor sigarayı hala saat başı yakıyorum sigarayı günde 1 paket içiyorum. üzülüyorum bırakamıyorum diye. ama normal zamanda 2 kere bırakmayı denedim sinirden etrafımda insan kalmadı tekrar başladım ikisinde de. azaltmaya çalışıyorum. vicdan azabı da çekiyorum bi yandan da annemde içmiş bana hamileyken hiç bişey olmamış diyip teselli ediyorum kendimi. azaltmaya çalıştıkca daha çok stres yapıyorum 17 senedir sigara içiyorum hamile kalınca tiksinirim dedim ama yok tiksinmedim daha bile tatlı geliyor sigara :KK43:

7 haftalık hamileyim, midem bulanmıyor istifra edesim gelmiyor. sabahları uyanınca çikolata gibi yiyesim geliyor sigarayı hala saat başı yakıyorum sigarayı günde 1 paket içiyorum. üzülüyorum bırakamıyorum diye. ama normal zamanda 2 kere bırakmayı denedim sinirden etrafımda insan kalmadı tekrar başladım ikisinde de. azaltmaya çalışıyorum. vicdan azabı da çekiyorum bi yandan da annemde içmiş bana hamileyken hiç bişey olmamış diyip teselli ediyorum kendimi. azaltmaya çalıştıkca daha çok stres yapıyorum 17 senedir sigara içiyorum hamile kalınca tiksinirim dedim ama yok tiksinmedim daha bile tatlı geliyor sigara :KK43:
merhaba bırakabildiniz mi? hamilelikte resmen daha da cok icesim geliyor nasil bi sey bu

merhaba bırakabildiniz mi? hamilelikte resmen daha da cok icesim geliyor nasil bi sey bu
Merhaba birakamadim hala devam biraz azalttim gibi bebegin sagligi iyi 24+3 suanda hayirlisi diyorum. Psikiyatriye ve psikologada gittim destek almak icin ama malesef birakamadim

X