gebelikte sigara içenler

Bazı yorumları esefle kınıyorum. Burada felaket senaryoları yazmak yerine, içen arkadaşlar nasıl sigarayı bırakabilir bunun kritiği yapılabilir. insanları ayıplamak "aaaaaaaaa, bebeğini düşünmüyor musun sen, sakat olcak" gibi cümleler yerine daha yapıcı olabilirsiniz.

sigara içmeyen biri boru boru konuşabilir (normaldir) dünya üzerinde kola içmek bile bırakılamazken kaldı ki sigara gibi ağır bir bağımlılığı bırakmak kolay değil. yoksa burdaki hiç bir anne salak değil bebeğini zehirleyecek kadar.

Ben de 6 yıl sigara içtim ve bebeğim 1 aylıkmış (haberim yok) sigara içtim, günde 10 adet. en az. sonra öğrenir öğrenmez aynı gün dakika bıraktım. ve o gün bu gündür ağzıma bile vurmadım. bu tamamen irade meselesi. inşallah sigara içen arkadaşlarda en kısa zamanda bırakırlar. :KK71:günde 2 3 adet içmeye bile izin vermiyor benim doktorum. sonuç olarak duman, ne yazık ki plesanta yolu ile bebeklere ulaşıyor.
:KK50:

tartışma çıkacağı belli:KK36:
ama lütfen biraz saygı çerçevesinde yorum yazın!

Yazmadan önce belirttigim gibi hakarete gerek yok. Cok agir konusurum demissiniz size bu hakki kimse vermiyor, heleki sigara icmemis biri olarak yorum yapmaniz bile gereksiz!

arkadaşın ağır konuştuğu yok,önce mesajını iyi okumanı öneririm,doktoruma sordum çok ağır konuştu valla burda yazmak istemem demiş,içmeyen biri olarak buraya mesaj yazmana gerek yok demişsin herkes istediği yere yazar,gayet güzel bir msj yazmış,kötü birşey dememiş bebeklerinize yazık demiş.....

bende günde yarım bir paket arası içerdim tedavilerde bırakır her negatifte daha fazlasıyla başlardım
ama hep allahıma yalvardım tiksindir beni diye..doğla yolla oldu gebeliğim 4 haftalıkken bilmeden oldğu için içmiş bulundum sonra öğrenir öğrenmez kan testi yapmaya gittim kanımı verdim bahçeye çıktım yıllarca bekledğim olmuştu hamileydim son bir sigara yaktım yarıda söndürdüm ve sonucumu aldım hamileydim..bir anda bıçakgibi kestim 2 hafta beynen zorlandım ama 8 haftalıkken bulantılarım başladı bir tiksindim inanamazsınız eşimi yanıma bile sokmadım öpemiyordu bile dişlerini fırçalasa bile üstüne sinen koku mahvediyordu....şimdi o tiksinmelerim kalmadı ama sigara aklıma bile gelmiyor şimdi tek duam doğumdan sonra başlamamak
inşallah içen arkadaşlarımda en kısa zamanda bırakırlar

Yazmadan önce belirttigim gibi hakarete gerek yok. Cok agir konusurum demissiniz size bu hakki kimse vermiyor, heleki sigara icmemis biri olarak yorum yapmaniz bile gereksiz!

ben çok ağır konuşurum demedim dikkatli.oku..dr çok ağır konuştu burda yazmayayım dedim...istediğim yerede yazarım.gerekli olup olmadığına sen karar veremezsin..sigaranın zaraını bilmek için içmeye gerek yok

Son düzenleme:
Ayrica bu kadar büyük konusmayin derim olaki bir gün sizin basiniza yada cocugunuzun basina bahsettiginiz hastaliklarla ilgili birsey gelir ( insallah böyle bir sey olmaz) sonra sorarsiniz Allahim ben nerde büyük konustum diye herkes yorum yaparken biraz dikkat etsin

okuduğundan ne anladın acaba..sanki beddua etmişim..inşallah hasta olurlar demişim..ben bebekleri düşündüğüm için yazdım..kim ister küçücük bir bedenin hasta olarak doğmasını...
annesiniz yapmayın dedim yanlış bişeymi allah aşkına..neden açılıyorki o zaman bu başlık..hem kimse bişey demeyecek hem bırakmıyorsunuz.napayım alkışmı tutayım...kaldıki burda hakaret falan etmedim kimseye sadece olabilecek şeyleri söyledimki belki vicdan yapar daha çabuk bırakırsınız..
haber izliyorsunuz malum günlerdir kanser hakkında haber yapıyorlar..
kaç tv de programda onkoloji uzmanı erkan topuzun konuşmasını dinledim..
sigara en büyük sebep diyor.
heleki çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız hamile kalmayı düşündüğünüz tarihten tam 100 gün önce bırakıp vücudunuzu temizlemelisiniz diyor.
daha ne diyeyim...

Son düzenleme:
arkadaşlar kimsenin gerilmesine gerek yok aslında arkadaş sadece bir uyarıda bulunmuş ve hakaret filan etmemiş sonuçta
ama sanırım gebelik gerginliği
bende aşırı derecede zorluyorum şuan kendimi günde bir paket içerken günde 1 tane içiyorum
3 gündür
ama başaracağıma inanıyorum allahın izniyle inşallah

bende günde yarım bir paket arası içerdim tedavilerde bırakır her negatifte daha fazlasıyla başlardım
ama hep allahıma yalvardım tiksindir beni diye..doğla yolla oldu gebeliğim 4 haftalıkken bilmeden oldğu için içmiş bulundum sonra öğrenir öğrenmez kan testi yapmaya gittim kanımı verdim bahçeye çıktım yıllarca bekledğim olmuştu hamileydim son bir sigara yaktım yarıda söndürdüm ve sonucumu aldım hamileydim..bir anda bıçakgibi kestim 2 hafta beynen zorlandım ama 8 haftalıkken bulantılarım başladı bir tiksindim inanamazsınız eşimi yanıma bile sokmadım öpemiyordu bile dişlerini fırçalasa bile üstüne sinen koku mahvediyordu....şimdi o tiksinmelerim kalmadı ama sigara aklıma bile gelmiyor şimdi tek duam doğumdan sonra başlamamak
inşallah içen arkadaşlarımda en kısa zamanda bırakırlar

ne güzel öğrenir öğrenmez bıramışsın tebrik ediyorum:13:

Arkadaşlar yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum .Ben öğretmenim ve bir öğretmen arkadaşım hamileyken sigara içiyordu bir gün doktor bir arkadaşım beni ziyarete geldi arkadaşlar dediki şu arkadaşımıza bi şey söylede içmesin dediler sen doktorsun belki seni dinler diye sigara içen arkadaştan öyle bir cevap geldi ki şaşıp kaldık nasıl yani diye
Ben sinirli olduğum zaman sigara içiyorum çocuğum sinir hastası olacağına astım hastası olsun dedi
arkadaşım ve ben birbirimize baktık ve hiç cevap vermedik.İçtiği sigaranın bebeğin sadece ciğerine gittiğini sanıyor .Oysaki kanınızda dolaşan zararlı maddeler dolaşım sistemi sayesinde çocuğun bütün gelişimini etkiliyor.Çocuğunuza normal hastalıksız bir insan olma şansı tanımıyorsunuz yazık ilerde çok vicdan azabı çekersiniz.Azaltın yardım alın ama mutlaka bırakın.

1. Sigara kullanmıyorum
2. Hamile değilim ( Allah nasıp ederse bebıs ıstıoyoruz bakalım nasıp kısmet )

Boyle yazıma baslamak ıstedım
Evet benımde esım ıcıyopr ve cok zorlanıyor bırakmak ıcın.
arkadasım hamılelıgınde ara ara ıctı emzırme donemınde bıraz fazla ıctı.
Hep kızmısımdır ona
ama sebebı sıgara degıldı sadece
hem sıgara ıcerdı hemde
ayyy ben hazır yogurt vermem derdı
yıne sıgara ıcerdı
ayyyyyyy su ınsanlara bak nasıl cocuk bakıyorlar derdı
cok yakın bır arkadasım hamılelık boyunca ve emzırmede ıctı ve suan kızı sureklı hırıltı cekıyor
ve anlattıgım kısı bu kzıı hep kınardı ve kendıde onun gıbı yapdı
burda kımseyı kınamaya yahut yargılamaya hakkımız yok
bu ısın en kısa cumlesı ,
HERKESIN KENDI COCUGU lafı yeterlıdır sanırım
ama bırakmak ıcın bence saglık ocakları yada kuruluslarından hamıs bır bayan ıcın en ıyısı

Tartışmaya gerek yok. Sigara bırakılması zor birsey. bütün hamileler kendinden önce tabiki bebeğini düşünüyor ama anne açısından zor bir durum. hamileliğin verdiği değişimler sıkıntı stres sigarayı bırakmak istemek ama bir türlü bırakamamak.. irade meselesi sigara içiyor diye kimseyi yargılamaya hiç ama hiç hakkımız yok. Onlarda mutlaka bırakmak istiyordur eminim.

arkadaşlar bende sigara içen birisiyim.evet hamileyim ama günde 1 tane içiyorum.
Siz sanıyormusunuz ki sigara içmediğiniz için her türlü zehirden koruyorsunuz bebeğinizi.
Etrafımızda gördüğümüz veya görmediğimiz okadar zehir varki.
Nice bebekler biliyorum annesi sigara içipte hasta olmayan,nice bebkler biliyorum annesi sigara içmediği halde astım hastası olan...
Kaderde ne varsa o olacak zaten.
Ama hepimiz egzos dumanı mağduruyuz,nasıl koruyorsunuz kendinizi.
Tamam bazı arkadaşlar çok içiyor,allah yardımcıları olsun bıraksın inşallah.
Ama bazen sizin duygusal ruh haliniz olduğu kadar onlarında olduğunu unutmayın.
Ben buraya niye yazıyorum çünkü, bazı arkadaşlar gibi insanlar var çevremde "aaaaa sigara mı içiyorsunnnnn :KK53:" diyen sanane yaaaaaaa sananeeeeeeee
sen bana destek için mi söylüyorsun köstek içinmi.doktoru takmayan seni mi takacak.evet irademiz zayıf napalım.Ben istermiyim çocuğum hasta olsun.TEk kötü alışkanlığımda bu napayım.geri kalan herşeyime dikkat etmeye çalışıyorum.
Çok içen arakdaşlar da lütfen sizde biraz gayret gösterin,bırakın millet ne derse desin.Hafif sigaralardan alın, yada başlık takın bişi yapın ama :KK49:

Doktorlar eğer çok tiryakisi ise bırakmaaz ise günde 1 taneye izin veriyor. Ben sigara içmiyorum ama eşim kullanıyor bazen yanımda içiyor ee ne farkım kaldı benim içenlerden eşim 1 tane içiyor ben 2 tane içmiş oluyorum ister istemez kokusnu soluyorum.

arkadaşlar bende sigara içen birisiyim.evet hamileyim ama günde 1 tane içiyorum.
Siz sanıyormusunuz ki sigara içmediğiniz için her türlü zehirden koruyorsunuz bebeğinizi.
Etrafımızda gördüğümüz veya görmediğimiz okadar zehir varki.
Nice bebekler biliyorum annesi sigara içipte hasta olmayan,nice bebkler biliyorum annesi sigara içmediği halde astım hastası olan...
Kaderde ne varsa o olacak zaten.
Ama hepimiz egzos dumanı mağduruyuz,nasıl koruyorsunuz kendinizi.
Tamam bazı arkadaşlar çok içiyor,allah yardımcıları olsun bıraksın inşallah.
Ama bazen sizin duygusal ruh haliniz olduğu kadar onlarında olduğunu unutmayın.
Ben buraya niye yazıyorum çünkü, bazı arkadaşlar gibi insanlar var çevremde "aaaaa sigara mı içiyorsunnnnn :KK53:" diyen sanane yaaaaaaa sananeeeeeeee
sen bana destek için mi söylüyorsun köstek içinmi.doktoru takmayan seni mi takacak.evet irademiz zayıf napalım.Ben istermiyim çocuğum hasta olsun.TEk kötü alışkanlığımda bu napayım.geri kalan herşeyime dikkat etmeye çalışıyorum.
Çok içen arakdaşlar da lütfen sizde biraz gayret gösterin,bırakın millet ne derse desin.Hafif sigaralardan alın, yada başlık takın bişi yapın ama :KK49:

başta şunu söylemek istiyorum amacım sizi veya bir başkasını kırmak değil
egzos dumanını örnek vermişsiniz ama doğru bir örnek değil bence
ona bir şey yapamıyoruz hepimiz o konuda mağduruz ama sigara sizin kendi elinizde olan bişey
kaderde varsa hastalık da olur demişsiniz ama bunun sebebi içtiğiniz sigaralar olursa eminim çok pişman olursunuz, o zaman ''ne yapalım kadermiş oldu'' diyebileceğinizi sanmıyorum
Rabbim korusun bebeklerinizi de sizi de

Gece uyurken bile tetikte uyuyorum yanlış bir hareket yaparımda bebeğime zarar veririm diye.. burger kıngden hamburger yemek benim en büyük zevkimdir ama içinde bulunan bir maddenin zararlı olduğunu öğrendim ve vazgeçtim….evimde sigara içilirdi ama ne zaman hamile kaldım eşim direk mutfakta aldı soluğu buna annem ve kardeşlerimde dahil… narın zararlı olabileceği ihtimali var canım çok istesede yemiyorum sırf bebeğime zararı olur diye..
Halam hamileyken sigara içti ama kısıtlamadan içti günde 1 paket yada yarım paket 2 kızı var ne yazıkki hastaneden çıkamıyolar….kuzenim bebekken sigara dumanına maruz kaldığında nasıl simsiyah balgam kustuğunu gördüm içim acıdı… bu bebeği 4 yıldır istiyorum ve rabbimin bi nimeti bu bebek..bana değil herkese bir nimet …ama ne yazıkki ben bu zıkkımı içiyorum bırakmayı istemiyormuyum deli gibi istiyorum …. Günde 3-4 tane içiyorum doktorum o kadar içene biz razıyız dedi ama ben vicdan olarak rahat değilim…. Her anne gibi bende farkındayım her şeyin ne kadar zararlı olduğunu biliyorum ve birçok anne gibi ne yazıkki bırakamıyorum.. biri çıkıp desin ki bize kızlar bakın şunu yaparsanız kesin bırakırz hemen yapalım yeterki bırakalım…sigarayı mutfakta içiyoruz ve izmaritlerini çöpte kokar diye balkona bir kavanoz koydum onun içine atıyorum ve günlerce birikiyor orada aklıma onu sabah kalkar kalkmaz koklamak geldi ama cesaret edemedim miğdem kaldırırmı bilmiyorum ya yaptıktan sonra bi değişiklik olmazsa diye düşünüyorum…ama bu zıkkımı bırakmayı çok istiyorum ve bütün annelerin bütün herkesin bırakmasını istiyorum

Gece uyurken bile tetikte uyuyorum yanlış bir hareket yaparımda bebeğime zarar veririm diye.. burger kıngden hamburger yemek benim en büyük zevkimdir ama içinde bulunan bir maddenin zararlı olduğunu öğrendim ve vazgeçtim….evimde sigara içilirdi ama ne zaman hamile kaldım eşim direk mutfakta aldı soluğu buna annem ve kardeşlerimde dahil… narın zararlı olabileceği ihtimali var canım çok istesede yemiyorum sırf bebeğime zararı olur diye..
Halam hamileyken sigara içti ama kısıtlamadan içti günde 1 paket yada yarım paket 2 kızı var ne yazıkki hastaneden çıkamıyolar….kuzenim bebekken sigara dumanına maruz kaldığında nasıl simsiyah balgam kustuğunu gördüm içim acıdı… bu bebeği 4 yıldır istiyorum ve rabbimin bi nimeti bu bebek..bana değil herkese bir nimet …ama ne yazıkki ben bu zıkkımı içiyorum bırakmayı istemiyormuyum deli gibi istiyorum …. Günde 3-4 tane içiyorum doktorum o kadar içene biz razıyız dedi ama ben vicdan olarak rahat değilim…. Her anne gibi bende farkındayım her şeyin ne kadar zararlı olduğunu biliyorum ve birçok anne gibi ne yazıkki bırakamıyorum.. biri çıkıp desin ki bize kızlar bakın şunu yaparsanız kesin bırakırz hemen yapalım yeterki bırakalım…sigarayı mutfakta içiyoruz ve izmaritlerini çöpte kokar diye balkona bir kavanoz koydum onun içine atıyorum ve günlerce birikiyor orada aklıma onu sabah kalkar kalkmaz koklamak geldi ama cesaret edemedim miğdem kaldırırmı bilmiyorum ya yaptıktan sonra bi değişiklik olmazsa diye düşünüyorum…ama bu zıkkımı bırakmayı çok istiyorum ve bütün annelerin bütün herkesin bırakmasını istiyorum

helal olsun sana beee
ayakta alkışlıyorum seni
bukadar güzel ifade edilebilirdi ancak
içmeyenler bırakın demesi kolay
birde tiryakisinden dinleyin şu zıkkımı

koklamak mantıklı geldi bana sanki.. sigaradan sonra ellerindede koku kalır onuda koklayabilirsin tatlım. reklamda 171 sigarayı bırakma danışma hattı diyor ara istersen belki yardımcı olur. en kısa zmnda bırakmak dileğiyle cnmm

helal olsun sana beee
ayakta alkışlıyorum seni
bukadar güzel ifade edilebilirdi ancak
içmeyenler bırakın demesi kolay
birde tiryakisinden dinleyin şu zıkkımı

keşke hepimiz bırakabilsek adım kadar eminim kimse isteyerek içmiyo :KK43:(

koklamak mantıklı geldi bana sanki.. sigaradan sonra ellerindede koku kalır onuda koklayabilirsin tatlım. reklamda 171 sigarayı bırakma danışma hattı diyor ara istersen belki yardımcı olur. en kısa zmnda bırakmak dileğiyle cnmm

elimde koku olunca etkilenmiyorum ama evde 1 dal bile içilse sabah kalkınca çok iğrenç gliyo kokusu .... kavanozda biriktirdiğimi acaba burayamı eklesem belki başkalarına etki eder çünkü çok iğrenç bir görüntü... su dolu bir kavanoz içine 3-4 gün sigara atın üstelik hep yarım sigaralar sizce nasıl görüntü oluşur

keşke hepimiz bırakabilsek adım kadar eminim kimse isteyerek içmiyo :KK43:(
elimde koku olunca etkilenmiyorum ama evde 1 dal bile içilse sabah kalkınca çok iğrenç gliyo kokusu .... kavanozda biriktirdiğimi acaba burayamı eklesem belki başkalarına etki eder çünkü çok iğrenç bir görüntü... su dolu bir kavanoz içine 3-4 gün sigara atın üstelik hep yarım sigaralar sizce nasıl görüntü oluşur

yenibirumut arkadaşım, ben yenice hamile kalmayı istiyorum. 7 senedir sigara içiyordum hatta 8 sanırım, iki ay önce sigarayı bıraktım bebek düşündüğüm için. En çok etkili olan ve okuduğum cümle neydi biliyor musun? belki sende de faydası olur (Bu arada ben 2 günde bir paket bitiriyordum) o cümle de şu oldu "hamile iken bebeğiniz bebek göbek kordonu ile sizden her türlü yararlı ve zararlı besinleri etkileri alır. oksijenini sizden sağlar" yani senin aldığın nefesin temizliği yavruna gidiyor. Düşünsene o belki hayata gelmek istemezken anne baba olarak bir birey dünyaya getiriyoruz tamamen onun iradesi dışında, doayısyla ona en azından 9 aycık kadar bu temiz havayı borçlu değil miyiz? Ben bu şekilde düşününce çok etkilendim ve bıraktım Allah senin de yardımcın olsun. Seni anlıyorum eleştirmek kolay

yenibirumut arkadaşım, ben yenice hamile kalmayı istiyorum. 7 senedir sigara içiyordum hatta 8 sanırım, iki ay önce sigarayı bıraktım bebek düşündüğüm için. En çok etkili olan ve okuduğum cümle neydi biliyor musun? belki sende de faydası olur (Bu arada ben 2 günde bir paket bitiriyordum) o cümle de şu oldu "hamile iken bebeğiniz bebek göbek kordonu ile sizden her türlü yararlı ve zararlı besinleri etkileri alır. oksijenini sizden sağlar" yani senin aldığın nefesin temizliği yavruna gidiyor. Düşünsene o belki hayata gelmek istemezken anne baba olarak bir birey dünyaya getiriyoruz tamamen onun iradesi dışında, doayısyla ona en azından 9 aycık kadar bu temiz havayı borçlu değil miyiz? Ben bu şekilde düşününce çok etkilendim ve bıraktım Allah senin de yardımcın olsun. Seni anlıyorum eleştirmek kolay

ahhh bacım bunları düşünmedim mi en ufak detaylarına kadar hatta şunu çok iyi biliyorum bugün benim sigara içmem demek bebeğimin ergenlik çağında sigara içmesi demk...beni tek caydıracak olan tiksinme yöntemi

X