gebelikte sigara içenler

ahhh bacım bunları düşünmedim mi en ufak detaylarına kadar hatta şunu çok iyi biliyorum bugün benim sigara içmem demek bebeğimin ergenlik çağında sigara içmesi demk...beni tek caydıracak olan tiksinme yöntemi

Aslında madem bırakamıyorsun bari bununla ilgili stres sıkıntı yapma, en azından o kısmı yansımasın bebeğine. psikolojinin iyi olması lazım diye biliyorum hamilelikte. Bizim işyerinde bi ablamız var valla diyo ben iki hamileliğimde de 1 paket içtim hiç azaltmadım çocuklarında da maşallah en ufak bi sağlık sorunu yok. Yani olabiliyor. önemli olan vicdanını rahatlatmak. en azından şu an içtiğinden daha az içmeye çalış o zaman bunu başardığın için hem daha mutlu olursun en azından stresin olmamış olur. mesela günde 7 tane içiyorsan önümüzdeki hafta günde 6 tane içeceğim de sonra 5-4 o şekilde bünyen de alışır belki?

[ı]bunları sabah kalkıp koklamak fayda edermi[/ı]

Eklentiler

• $P2200247.jpg
    $P2200247.jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 278
  • $P2200245.jpg
    $P2200245.jpg
    81,8 KB · Görüntüleme: 188
  • $P2200243.jpg
    $P2200243.jpg
    71,2 KB · Görüntüleme: 230
  • $P2200240.jpg
    $P2200240.jpg
    64 KB · Görüntüleme: 253
Son düzenleme:
[ı]bunları sabah kalkıp koklamak fayda edermi[/ı]

Vaaayy şahane bi birikim olmuş :KK9: canım dene bakalım herkesin farklı bir bünyesi var etki ederse ne ala, ya da tadının en ağır olduğunu düşündüğün pis bi sigara al ondan iç içmek istediğinde. Tiksindiğin noktada da devam etme söndür?

ya arkadaşlar 6 haftalık hamileyim sigara kullanan biri olarak hamile olduğumu öğrendikten sonra bıraktım. bıraktım ama nasıl ama bıraktım.. eşimin her içişinde bi kaç kez çekmek istiyorum içim istiyor benim gibi olanlar varmı aranızda

bırakın şu sigarayı hele hele bir can taşıyorsanız içen kişinin yanında bile durmayın. şu anda önemli olan sizin zevkleriniz değil o yavrucağın sağlığıdır.sakın ha hemen bırak ağzına bile sürme.canın istediğinde bebeğini düşün bencillik etme

ben ciddi anlamda sigara tiryamkisiydim. ama tüp bebeğe karar verdiğim anda bıraktım. çünkü bir bebeğim olabilirdi. karnımda değilkenden hatta tüp bebeğe başvurmamışken tek bir şey düşünmeden bıraktım.tütüne son tableti kullandım.
bebek demek mucize demek. allahın bir lütfu hediyesi demek. şimdi bebeğim için canımı veririm diyen fakat hala sigara içmeye devam eden anne adaylarına sesleniyorum. siz bebeğiniz i,çin canınızı vermeyi bırakın pis bir zevkinize bebeğinizi kurban verecek kadar bencilsiniz... bebeğiniz doğduğunda astım hastası olduğunda yadabronşit hastanede bebeğiniz acıları çekerken siz gene gidin bir tane daha için sigara emi eksik kalmayın...
SİGARA İÇEN HİÇ BİR HAMİLEYE SAYGI DUYMUYORUM. DUYANIDA SENİ ANLIYORUM DİYENİ DE KINIYORUM!!!!

merhaba ben de hamile kalmadan once günde yaklaşık olarak genelde 1 paket içerdim.fakat 4 eylül 2010 da gebelik testi yapıp çift çizgiyi gördüğüm an bıraktım.en son testten once ıcmıstım yarım bı tane..demek ıstedıgım hersey beyınde bıtıyo ıcenlerı anlamıyorum ve hıc bır acıklaması yok bence onların yok tıksınmek ıcın ızmarıt falan koklamak bılmıyorum ne kadar ıse yarar.bence kesınlıkle beynı sartlamak gerek dıye dusunuyorum.ben arada esımın paketını gordıugumde ben de yakıyım bı tane dıyorum saka anlamında o bıle lafı bıle huzursuz edıyo benı resmen ıcersem bebegıme ıhanet edecekmısım gıbıme gelıyo..sızde ıcenler bıraz mantıklı olun lutfen...

12 sene boyunca ictim, ama hamile oldumu ögrendikten 5 gün sonra biraktim, esimde birakti, sigarayi biraktim istahim acildi kilo aldim ama bebegim icin 30 kiloda alsam icmicem... o zehirden kurtuldugum icin cok mutluyum ...

Aslında madem bırakamıyorsun bari bununla ilgili stres sıkıntı yapma, en azından o kısmı yansımasın bebeğine. psikolojinin iyi olması lazım diye biliyorum hamilelikte. Bizim işyerinde bi ablamız var valla diyo ben iki hamileliğimde de 1 paket içtim hiç azaltmadım çocuklarında da maşallah en ufak bi sağlık sorunu yok. Yani olabiliyor. önemli olan vicdanını rahatlatmak. en azından şu an içtiğinden daha az içmeye çalış o zaman bunu başardığın için hem daha mutlu olursun en azından stresin olmamış olur. mesela günde 7 tane içiyorsan önümüzdeki hafta günde 6 tane içeceğim de sonra 5-4 o şekilde bünyen de alışır belki?

Benim de azaltmam gerekli. 13 Haftalık oldum, günde 15-20 tane içiyorum.:44: Doktorum günde en fazla 5 tane kullanmalısın diyor. İnşallah başarırım.

benim de zltmam lazım 8 tane de ben içiyorum
Merhaba canım. Keşke ben de 8 tane içsem. Ama 15-20 tane içiyorum. Doktorum 5 diyor. Senin doğum yapmana da az kalmış. Bence fazla stres sıkıntı yapma. Çünkü bebek için en kötüsü, hem sigara içmek, hem de buna üzülmek. Üzülüyorsan içmiycen. İçiyosan da üzülmiycen kısacası. Ben Almanyada yaşıyom. Burada sigara içen hanımların çoğu, hamilelikte de devam ediyolar kullanmaya. Hamileliği pek takmıyolar yani. Bebekleri de sağlıklı oluyo. Çünkü vicdanlarını rahat tutuyolar, stres sıkıntı yapmıyolar. Doktorum da böyle diyo.

Merhaba canım. Keşke ben de 8 tane içsem. Ama 15-20 tane içiyorum. Doktorum 5 diyor. Senin doğum yapmana da az kalmış. Bence fazla stres sıkıntı yapma. Çünkü bebek için en kötüsü, hem sigara içmek, hem de buna üzülmek. Üzülüyorsan içmiycen. İçiyosan da üzülmiycen kısacası. Ben Almanyada yaşıyom. Burada sigara içen hanımların çoğu, hamilelikte de devam ediyolar kullanmaya. Hamileliği pek takmıyolar yani. Bebekleri de sağlıklı oluyo. Çünkü vicdanlarını rahat tutuyolar, stres sıkıntı yapmıyolar. Doktorum da böyle diyo.

Bugün o bebek sağlıklı doğabilir ama ilerde neleri tetikleyecegini bilemezsin azda icmiyorsun bende içiyordum günde bir paket hamile olduğumu öğrenince bıraktım...herşeyden habersiz bebeğin zehirlenmesi ne demek ona senden oksijen gidiyor. .Yazik günah birde kendini rahatlakmak için yurt dışındakiler şöyle böyle deme bebeğine yazık ilerde astım olan cok bebek var nefes alamazken o nasıl rahat edeceksin. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende bugun hamile oldugumu ogrendi gunde bi paket iciyordum ama hala azaltmis degilim umarim birakirim
Hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin. Sigarayı bırakabildin mi?
Burda çok sayıda başlık var, pek çok bırakma yöntemi yazmışlar. Artık sigara bırakma merkezleri de var.

Ben 15 yıldır sigara içerim, öğrendiğimde bıraktım ve düşündüğümden çok daha kolay oldu. İç huzurum çok yüksek.

Günde 1.5 paket içiyodum hamile olduğumu öğrenince günde 4 5 içmeye başladım ama aklımdan hiç çıkmıyo ya vicdan azabından kendimi kahrettim hep dua ediyorum nolur tiksineyim şundan diye ama olmuyo suan 4.5 haftalik hamileyim inşallah iğrenirim ve bi daha içmem :KK43:

Merhaba umarim cvp alirim.Yazilanlari okurken merak ettim sizi.Hamileliginiz boyunca devam ettinizmi bi sorunla karsilastinizmi

Ben 10. haftama giriyorum hamileliğimde ve şuanda hala sigara içiyorum ama önceki sigaramın nikotin zifir değerleri 10/0.9/ 10 iken yeni sigaramın 1/0.1/2 yani baya baya düşük diğerinden 1 tane bundan 10 tane gibi. Tabi ki ilk başlarda çekiodum hiç bir şey gelmiodu hatta hamile olduğumu bilmeyen arkadaşlarım nasıl içiosun bunu falan diyo ama şimdi ağır bile gelmeye başladı böyle böyle bırakıcam.

Mrb kızlar. Ben günde 10 adet sigara içen biriydm. 15 yıldr. Hamile olduğumu 6 haftalıkken öğrendim ve o zamana kadard da içtim bilmeden. Öğrendiğim gün bıraktım. Üstelik bir da prozac kullanıyordum. Onu da bir an da kestim. İki hafta çok zorlandım ama ağzımı sürmedim. Tek düşündüğüm bebeğimdi. Onun için canımı bile feda ederim gözümü kırpmadan,diye düşünüp, ona nasıl zarar veririm diye. Çok şükür 9. Haftamız bitmek üzere ve çok huzurluyum. Daha bebeğim doğmadan ona sevgimi göstermeye başladım:KK68:

Mrb kızlar. Ben günde 10 adet sigara içen biriydm. 15 yıldr. Hamile olduğumu 6 haftalıkken öğrendim ve o zamana kadard da içtim bilmeden. Öğrendiğim gün bıraktım. Üstelik bir da prozac kullanıyordum. Onu da bir an da kestim. İki hafta çok zorlandım ama ağzımı sürmedim. Tek düşündüğüm bebeğimdi. Onun için canımı bile feda ederim gözümü kırpmadan,diye düşünüp, ona nasıl zarar veririm diye. Çok şükür 9. Haftamız bitmek üzere ve çok huzurluyum. Daha bebeğim doğmadan ona sevgimi göstermeye başladım:KK68:
Tebrik ederim seni arkadaşim. Ben de 5 haftalikken ogrendim 7 senedir gunde 1.5 paket iciyordum en agir sigaradan ama ogrendigim dakika biraktimve prozac kullaniyordum senin gibi, onu da aninda kestim. Cunku oyle seviyordumki icimdeki pitircigi, asla onu zehirlemeyi goze alamadim.
Sigarayi birakamayan hamisler bebeklerimize zarar verme hakkina sahip degiliz. Inanin ben sigarayi cok seviyordum hic birakmayi dusunmedim hamilelikten once(kalp hastasi olmama ragmen). Ama ogrendigim an hic zorlanmadan biraktim. Ve biraktiktan sonra oyle rahat olacakki iciniz, vicdaniniz. Azaltmayla malesef birakilabilecegine ben inanmiyorum. Umarim en kisa zamanda hayatinizdan cikarirsiniz sigarayi..

Ay bırakmak bana da nasip olsun inşallah tebrik ederim başaranları
yeni öğrendim 2 haftalık hamişim
günde 5-7 arası içiyorum içmemem gerek biliyorum ama Alışkanlık yaklaşık 10 Yıldır. Nasıl bırakılır bilmiyorum Allah yardımCımız olsun :KK43:

X