gebelikte sigara içenler

ruya_119

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
128
9
38
ya arkadaşlar 6 haftalık hamileyim sigara kullanan biri olarak hamile olduğumu öğrendikten sonra bıraktım. bıraktım ama nasıl ama bıraktım.. eşimin her içişinde bi kaç kez çekmek istiyorum içim istiyor benim gibi olanlar varmı aranızda

ya arkadaşlar 6 haftalık hamileyim sigara kullanan biri olarak hamile olduğumu öğrendikten sonra bıraktım. bıraktım ama nasıl ama bıraktım.. eşimin her içişinde bi kaç kez çekmek istiyorum içim istiyor benim gibi olanlar varmı aranızda

canım yapma sakın iradene sahip çık ve atlatmaya çalış hamılelığımın 5 ayına kadar kustum kokusunu duyunca sonrasında ıctım suan 5 aylık kızım var bin pişmanım sabır sakız çiğme yap bişyler ama içmee hayırlı doğumlar

canım sabah paket alıp akşam eve gelirken yeni paket alan birisiydim,hamile kaldım haberim olmayarak ilk 1 ay içtim,daha sonra hamile olduğumu öğrendim bırakamadım tabi haliyle hamile olduğunuzu biliyorsunuz,ama unutuyorsunuz içmek istiyorsunuz bırakmak zor ama 7 haftalık hamileyken bıraktım...
oda sabah peş peşe 2 tane sigara içmekle oldu..
kahvaltımı yaptım hemen arkasından (hiç adetim değildi)2 tane peş peşe sigara içtim başım döndü,tansiyonum düştü iğrenç geldi,öğlen oldu yine içecekken sabahki mide bulantımı tansiyon düşüklüğü aklıma geldi "ay yine aynısı olucam yaa akşam üstü içerim"dedim.akşam üstü de yine fena olucam korkusu ile o anı tekrar yaşarım die içmedim,bir baktım ki sigara içmekten tiksinmişim...isteyerek yaptım ama istemeyerek oldu yani...
inşallah bırakırsın,bebeğin doğduğunda burun tıkanıklıkları,ciğer problemleri,astım rahatsızlıkları baş gösterir pişman olursun..

birde komşum anlattı sezaryen oldu ,bebek doğduktan sonra dikişler bittikten sonra kız ayılmaya başlamış asistan ve doktorun konuşmalarına şahit olmuş,asistan demişki "hocam amnios sıvısı neden simsiyahtı" demiş.doktorda"bayan gebelik süresince çok sigara içmiş" demiş,oğlu şu an 4 yaşında her ay hastanedeler astım hastası evde sürekli hava veriyorlar...
gözünü korkutmak istemem ama bunlar gerçek..
ben şu an 17 aylık oldu kızım emzirmeden de kestim günde 1 tane içmeye başladım balkonda...ama hamileyken ve emzirirken azıma sürmedim...umarım sende bırakırsın bir an önce...
sağlıklı hamilelik hayırlı doğumlar dilerim...

bir şey daha bırakmama ne çok destek eşimdi..
sabah giderken paketi bırakırdı eve istersen iç sen bilirsin evladımızı düşünmezsen iç yanına kahvede yap derdi..
hiç sert davranmadı hep bana bıraktı,akşam balkonda içerdi gel içmek istermisin diye,o öyle yapınca içimden gelmezdi...
şimdi diyo sana hayır içmeyeceksin deseydim gizli gizli içerdin diyo :KK53:

Bende hamile oldugumu bilmeden içtim 1 ay günde 1 paket.Hamile kalmam süpriz oldu bilseydim önceden bırakırdim.Test yaptigim gün dahada ağzıma sürmedim.Dünyaya neden 1-0 yenik başlasınki bebeğim.Ablam hamileyken eniştem cok sigara icti ablamin yanında.Yeğeminde astım var en ufak bi seyde kötü oluyo göğsü hırıl hırıl ediyo.Direk hastaneye.Eşimde sigara kullaniyo balkonda içiyo.Yanimda içmez.Bebeğini düşün canım.Çok şanslısın hamilesin.Senin yerinde olmak isteyen kac kişi vardırki.Ilk başlarda zor olacak ama kendine hakim olmalısın bebeğini düşünmelisin canım.

haklısınız kızlar
söyledikleriniz çok doğru düşüncelerimi bu yönde ilerleticem sağolun

Bende ikinci hamileligimi yasiyorum ilk hamileligimde 5-10 arasi iciyordum cok sükür saglikli ve normal kiloda bir kiz cocugum oldu simdi 10 yasinda bu yasa kadar doktor yüzü görmedi diyebilirim. Su an ikinci bebegime hamileyim 8 haftalik ama bunda biraz daha fazla iciyorum vicdan yapiyorum doktorum hipnozdan bahsetti bu hafta onu deniycem umarim ise yarar.

Not: Daha önce burada böyle bir topic acilmisti ve sigara icmeyenler icenleri hakarete varana kadar elestirmisti topic kapandi dogal olarak, yorum yazarken yazdiklarimiza dikkat edelim arkadaslar sonucta hepimiz hassasiz...

Bende ikinci hamileligimi yasiyorum ilk hamileligimde 5-10 arasi iciyordum cok sükür saglikli ve normal kiloda bir kiz cocugum oldu simdi 10 yasinda bu yasa kadar doktor yüzü görmedi diyebilirim. Su an ikinci bebegime hamileyim 8 haftalik ama bunda biraz daha fazla iciyorum vicdan yapiyorum doktorum hipnozdan bahsetti bu hafta onu deniycem umarim ise yarar.

Not: Daha önce burada böyle bir topic acilmisti ve sigara icmeyenler icenleri hakarete varana kadar elestirmisti topic kapandi dogal olarak, yorum yazarken yazdiklarimiza dikkat edelim arkadaslar sonucta hepimiz hassasiz...

evet hakaretın ne gereği var.
ya kendi yaptığımızdan utanıyoruz ve hala ustumuze geliyorlar.
ben senelerdir gunde 2-3 ad. sıgara ıcerdım ama hamile kaldıktan sonra azaltacağıma 4e cıktı rakkam. oda kendimi kasıyorum. kasmasam canım daha fazla isteyecek.
ama acayıp bir durum kızlar aşerme gibi bişey galiba. sıgara aşerilirmi demeyın gercekten oluyormuş.
ben senelerdir hep dua ederim bana ve sevdiklerime şu sıgaradan tiksindir yarabbim diye.
offff insallah tiksiniriz. çok iradesizim çok utanıyorum kendimden:KK43:

Böyle bir konunun altına cevap yazmaya bile utanıyorum, hatta dumanın kokusunu her duyduğumda kendimden bile utanıyorum ama napayım bırakamıyoruummmm:KK50:

Gerçi ben günde yaklaşık 1 paket sigara içerdim, hamile kaldığımı öğrendiğim gün 7 taneye düşürdüm, şu anda ise 3,5 aylık hamileyim günde 2-3 tane içiyorum. Doktoruma günde 7 tane içiyorum dediğimde en azından 3'e düşürmemi istemişti ve bana imkansız gelmişti ama ben düşürdüm ve bu yüzden de mutluyum. Kendime güveniyorum bırakacağım...

Böyle bir konunun altına cevap yazmaya bile utanıyorum, hatta dumanın kokusunu her duyduğumda kendimden bile utanıyorum ama napayım bırakamıyoruummmm:KK50:

Gerçi ben günde yaklaşık 1 paket sigara içerdim, hamile kaldığımı öğrendiğim gün 7 taneye düşürdüm, şu anda ise 3,5 aylık hamileyim günde 2-3 tane içiyorum. Doktoruma günde 7 tane içiyorum dediğimde en azından 3'e düşürmemi istemişti ve bana imkansız gelmişti ama ben düşürdüm ve bu yüzden de mutluyum. Kendime güveniyorum bırakacağım...

bende aynen günde 1 paket içen biriyim
4 gün önce hamile olduğumu öğrendim
o gün yarıya indim
bir gün sonra 4 tane içtim birgün sonra 2tane içtim
dün sadece 1 tane bide eşimden birkaç nefes
bugünde
biraz önce içtim ama çok kötü oldum
inş. bende tiksinerek bırakacam

bende ilk gebeliğimde günde 2 tane içtim hep ama nedense hiç vicdan yapmıyordum cünki adeti bana az geliyordu öle böle gün sayarak geciridm 9 ayı kırkım cıktı doğumdna sonra tek derken günde 7 taneye kadar cıkardım simdi gene hamileyim ve bunda tiksindim 3 ay agzıma süresim gelmedi ama asermelerim gecti ve canım bazen öle cok istiyorki o an biri uzatsa hemen alıp içivercem bahsederken bile canım istiyor suan ama kararlıyım içmeyecem

bende aynen günde 1 paket içen biriyim
4 gün önce hamile olduğumu öğrendim
o gün yarıya indim
bir gün sonra 4 tane içtim birgün sonra 2tane içtim
dün sadece 1 tane bide eşimden birkaç nefes
bugünde
biraz önce içtim ama çok kötü oldum
inş. bende tiksinerek bırakacam

İnşallah bırakırsın. Ben istifra ettikten sonra bile sigara içmek istiyordum hatta ağladığımı biliyorum sigara yüzünden. Bugün 3 tane içtim mesela, ve o kadar mide bulantısı yaşıyorum ki içtikten sonra ama kusana kadar içmek istiyorum. İçmiyorsam sırf iradem yüzündendir. Eşim içtiğinde ise onun kokusundan tiksiniyorum "öfff yine mi sigara içtin, ne kadar kötü kokuyor diyorum" :KK1: ne büyük çelişki değil mi

Hayatımda hiç sigara içmedim, içmenin ne demek olduğunu da nasıl bir alışkanlık olduğunu da bilmiyorum.Bırakmak kolay olmasa gerek.Ama irade meselesi olduğunu ve bunu başarabileceğinize inanıyorum.Ben de hamileyim şuan.Canım öyle kola çekiyor ki, 2 yudum içsem bile vizdan azabı hissediyorum.
İnşallah bırakabilirsiniz....

Hayatımda hiç sigara içmedim, içmenin ne demek olduğunu da nasıl bir alışkanlık olduğunu da bilmiyorum.Bırakmak kolay olmasa gerek.Ama irade meselesi olduğunu ve bunu başarabileceğinize inanıyorum.Ben de hamileyim şuan.Canım öyle kola çekiyor ki, 2 yudum içsem bile vizdan azabı hissediyorum.
İnşallah bırakabilirsiniz....

Tesekkürler güzel yorum ve dileklerin icin ben 26 saat oldu icmiyorum ama deliricek gibiyim hayatimda ilk kez bu kadar uzak kaldim sigaradan umarim sonu gelir

Selam kizlar ..
Bende hayatim boyunca sigara icmedim diyebilirim aslinda ..
Lise yillarimda arkadaslar yüzünden 1. ay kadar sigara icmistim
ve daha sonra annemin yakalamasiyla büyük bir yemin edip o gün birakmistim ..
ALLAH'TAN bagimli filan degildim ..

Benim annem bana hamileyken tek tük iciyormus ..
yani günde 5-6 tane filan .. bu 9.ay böylece sürmüs ..
ve ben dogduktan 1.ay sonra solunum yetmezliginden hastaneye yatirilmisim ..
bu daha sonra kronik bronsite neden olmus..
ve ben suan 21 yasindayim ve agir kronik bronsit hastasiyim ..

Doktorlar bile o dönem anneme cok kizmis daha kötü sebeplere neden olabilirdi bu olay diye ..

Ve ben her nefes darligi cektigimde ahh anne icmesen olmuyormuydu o nalet sigaralari diyorum ..
yani annemi sucluyorum ister istemez .. biliyorum böyle olacagini bilseydi icmezdi ama
is isten gecti ..

sizi hic bir sekilde elestirmiyorum .. sakin ha yanlis anlamayin ..
sadece belkide % 70 küsür ihtimalle icinizdeki bebekte büyünce size böyle diyebilir ..
bunu hatirlatmak istedim size ..

umarim yanlis anlasilmam ..

bebeginize saglicakla kavusmaniz dilegi ile :KK70:

dr larınız nasıl izin veriyor ben onu anlamıyorum..ben ömrümde içmedim ve buarayı okuduktan sonra merak edip druma sordum..sarfettiği cümleleri burda yazmak istemiyorum çok ağır konuştu valla..

bazıları çok sağlıklı çocuk doğurdum bu demek değildir ki çocukların hiçbirine bişey olmayacak hepsi sağlıklı doğacak..Allah korusun ama kanserin 1 numaralı dostu sigara bunu herkes biliyor..sigara içenlerin hayata bu yönden 1-0 yenik başladığını düşünüyorum..dıştan sağlıklı görünseler bile diğer insanlara göre ilerleyen yaşlarda dönüşü olmayan hastalıklara daha çok açık olabilirler..
yapmayın nolur..yazık bebklere yaaa...kendinizi düşünmüyorsunuz onları düşünün bari..

dr larınız nasıl izin veriyor ben onu anlamıyorum..ben ömrümde içmedim ve buarayı okuduktan sonra merak edip druma sordum..sarfettiği cümleleri burda yazmak istemiyorum çok ağır konuştu valla..

bazıları çok sağlıklı çocuk doğurdum bu demek değildir ki çocukların hiçbirine bişey olmayacak hepsi sağlıklı doğacak..Allah korusun ama kanserin 1 numaralı dostu sigara bunu herkes biliyor..sigara içenlerin hayata bu yönden 1-0 yenik başladığını düşünüyorum..dıştan sağlıklı görünseler bile diğer insanlara göre ilerleyen yaşlarda dönüşü olmayan hastalıklara daha çok açık olabilirler..
yapmayın nolur..yazık bebklere yaaa...kendinizi düşünmüyorsunuz onları düşünün bari..
Yazmadan önce belirttigim gibi hakarete gerek yok. Cok agir konusurum demissiniz size bu hakki kimse vermiyor, heleki sigara icmemis biri olarak yorum yapmaniz bile gereksiz!

Ayrica bu kadar büyük konusmayin derim olaki bir gün sizin basiniza yada cocugunuzun basina bahsettiginiz hastaliklarla ilgili birsey gelir ( insallah böyle bir sey olmaz) sonra sorarsiniz Allahim ben nerde büyük konustum diye herkes yorum yaparken biraz dikkat etsin

offff size emanet minicik bedenleri daha dünyaya gelmeden zehirliyorsunuz:KK50:
bebeğiniz doğduktan sonra bu içtiğiniz sigaralar yüzünden bi hastalığı olursa çok vicdan azabı çekerseniz lütfen düşünün bunları lütfen
umarım hepiniz en kısa sürede bırakırsınız

bende sigara tiryakisi idim. hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım ve daha içmedim eşim içiyor ilk zmnlar cnm çekti ama suan nefret ediyorum hatta onu nsl içmişim diyorum. içmeyin sizde o ufacık bedenleri zehirlemeye hiç ama hiç hakkımız yok:KK19::KK20:

X