Gebelikte Sağlıklı Beslenme Günlüğü

Hayirli olsun mutlulukla kucagina alacagin gunlerin cabucak gelsin inşallah

Aminnnn çok teşekkürler :KK200:

Bide kendi duyduklarım nacizane..
Adaçayı hatta bilumum bitki çayları ıhlamur hariç.. nane limon bile içmeyin demişti ferudun kunak..
Hurma son aylarda yenmeli..
Maydonoz.. rahmi temizlediği için
Ben bunlara kendimce dikkat ettim..

hippom takvim nasipse kalp atışını duyunca :KK200:

incirle ilgili çok faydalı şey okudum bende ... 3 gündür menü yazıyorum her sabah ıhlamur var :KK66::KK66:

Günün menüsüne gelelim ....

gelmeden önce şu dip notu ekleyeyim ... Ben sıkı bir :KK14: içicisiydim ... yani öyle böyle değil ... o kadar diyeyim ... Gebeliği öğrenince bıraktım ama ara ara krizler yokluyor ... öyle olunca fazlaca yiyiorum ... kilo alma nedenim de bu olacak zaten :) varsın olsun ....

Sabah
7 zeytin / 1 incir
500 cc su

Kahvaltı
2 yumurta ile lorlu dereotlu omlet
1 kk süzme peynir
Domates / yeşil biber
Ihlamur

Ara
5 gün kurusu
2 çk fıstık ezmesi

Ara
8-9 taze ceviz
1 mandalina

Ara
sade kahve

Ara
1 büyük kase patlamış mısır

Ara
1 yeşil elma
2 kaşık yoğurt

Akşam
1 kase yayla çorbası
1 tabak kıymalı kabak sote
1 kase yoğurt

Ara
1 mandalina

aralara boğulma günümde , sebebi yukarda :))

olursun olursun ben senin metanı seviyorum ... güzel veriyordu maşallah :super::super:

yeter ki şu 2 ay iyice 80 üstü görmemeye bak .... bebek nasıl vero ? iri mi ayına göre normal mi ?
Valla özel bişi yapmiyirm yemiyirm
Oglusumà göre daha hareketliyim. Hop oturup hop kalkiom valla . Yavrum ilgi beklerke n uzanamiom pek öncesi gibi.
Bebek haftası ile uyumlu gidio . Ben tosbik bebek doguramiycM galiba. Ömer de böyle haftasiyla uyumlu gidip son haftalar geride kalıp 2700 doğmuştu. İnşallah bu öyle olmaz 3000 ı geçer

olursun olursun ben senin metanı seviyorum ... güzel veriyordu maşallah :super::super:

yeter ki şu 2 ay iyice 80 üstü görmemeye bak .... bebek nasıl vero ? iri mi ayına göre normal mi ?
Valla özel bişi yapmiyirm yemiyirm
Oglusumà göre daha hareketliyim. Hop oturup hop kalkiom valla . Yavrum ilgi beklerke n uzanamiom pek öncesi gibi.
Bebek haftası ile uyumlu gidio . Ben tosbik bebek doguramiycM galiba. Ömer de böyle haftasiyla uyumlu gidip son haftalar geride kalıp 2700 doğmuştu. İnşallah bu öyle olmaz 3000 ı geçer

Günün menüsüne gelelim ....

gelmeden önce şu dip notu ekleyeyim ... Ben sıkı bir :KK14: içicisiydim ... yani öyle böyle değil ... o kadar diyeyim ... Gebeliği öğrenince bıraktım ama ara ara krizler yokluyor ... öyle olunca fazlaca yiyiorum ... kilo alma nedenim de bu olacak zaten :) varsın olsun ....

Sabah
7 zeytin / 1 incir
500 cc su

Kahvaltı
2 yumurta ile lorlu dereotlu omlet
1 kk süzme peynir
Domates / yeşil biber
Ihlamur

Ara
5 gün kurusu
2 çk fıstık ezmesi

Ara
8-9 taze ceviz
1 mandalina

Ara
sade kahve

Ara
1 büyük kase patlamış mısır

Ara
1 yeşil elma
2 kaşık yoğurt

Akşam
1 kase yayla çorbası
1 tabak kıymalı kabak sote
1 kase yoğurt

Ara
1 mandalina

aralara boğulma günümde , sebebi yukarda :))

Çok güzel bir konu olmuş. Ama kahve yasak değilmi öyle yazıoyrdu heryerde, ben çayı bile korkarak içmeye başladım bundan dolayı. Kafein alımı sınırlı olmalıymış.

Çok güzel bir konu olmuş. Ama kahve yasak değilmi öyle yazıoyrdu heryerde, ben çayı bile korkarak içmeye başladım bundan dolayı. Kafein alımı sınırlı olmalıymış.
aynen canım.bunu biliyorum ama ben günde 4-5 fincan kahve ve 1 paketten fazla sigara içerdim :KK12:

sigarayı bıraktım , duyar duymaz ...şükür .

kahve de bir türk kahvesi ... ancak bu kadar oluyor yani .

aynen canım.bunu biliyorum ama ben günde 4-5 fincan kahve ve 1 paketten fazla sigara içerdim :KK12:

sigarayı bıraktım , duyar duymaz ...şükür .

kahve de bir türk kahvesi ... ancak bu kadar oluyor yani .
Neeeee.. sigara mı :skandal:senin gibi sağlıklı beslenmeyi hedef yapmış birine yakışıyor mu :KK43:

griple boğuşuyorum kaç gündür ... menüler c vitami yüklü ....

Dün neler yedim bakalım mesela .....

Uyanır uyanmaz kestane balı ile ılık su .....

Sabah

2 haşlanmış yumurta
Çörek otu ve isotlu peynir
Bol taze soğan , domates
Zencefilli ıhlamur
2 diş sarımsak hap niyetine :))
3-4 taze ceviz
Keçi boynuzu pekmezi

Ara
1 sade türk kahvesi

Ara
1 kase nar
1 kase yoğurt

Ara
Ihlamur
1 mandalina

Öğle /akşam
1 kase tavuk suyuna çorba
1 tabak taze fasulye
1 kk süzme peynir
1 dlm tb ekmek

Ara
1 çk fıstık ezmesi
2 incir

Ara
1 mandalina
2 ceviz

su sanırım 2 lt ancak olmuştur .. ıhlamur vs çoktu ama ....

Neeeee.. sigara mı :skandal:senin gibi sağlıklı beslenmeyi hedef yapmış birine yakışıyor mu :KK43:

maalesef hippom tek kötü alışkanlığımdı ki ... bitti gitti .... oğlumda da hamileliğimi duyar duymaz bırakabilmiştim (ki çok içerim öyle tiryakiyimdir) bunda da bırakabildim hemen ... ama çok yiyorum tabiiii .... bırakanların kilo alma nedenini anladım

maalesef hippom tek kötü alışkanlığımdı ki ... bitti gitti .... oğlumda da hamileliğimi duyar duymaz bırakabilmiştim (ki çok içerim öyle tiryakiyimdir) bunda da bırakabildim hemen ... ama çok yiyorum tabiiii .... bırakanların kilo alma nedenini anladım
Ayy üzüldüm valla aus kaptan.. nefret ederim sigaradan.. yiyecek sen bile çerez fln ye bari cnm.. malum o kiloları verene kadar anan ağladı :))

Ayy üzüldüm valla aus kaptan.. nefret ederim sigaradan.. yiyecek sen bile çerez fln ye bari cnm.. malum o kiloları verene kadar anan ağladı :))

ya yukarda işte yediklerim hippom ... çok zararlı bir şey yok ki :) ama artı artıyor ...
bundan fazla da kısmam ...kısamam yani ...

ya yukarda işte yediklerim hippom ... çok zararlı bir şey yok ki :) ama artı artıyor ...
bundan fazla da kısmam ...kısamam yani ...
Bak Ak kelebek Ak kelebek de fazla bişi yemiyo ama o da azar azar alıyo.. hamilelik ile ilgili.. bide senin tempon düştü haklı olarak artı çıkman normal..

Bak Ak kelebek Ak kelebek de fazla bişi yemiyo ama o da azar azar alıyo.. hamilelik ile ilgili.. bide senin tempon düştü haklı olarak artı çıkman normal..

hem de nasıl gülüm hem de nasıl ... düşük tehlikesi de vardı ... yat dedi ..grip geldi ..yat dedi ... onca spor yapan ben ; şimdi sürekli yatış .

Hamdolsun hiç şikayetçi değilim .. Rabbim sağlık versin .. Hepsi hallolur ... :KK66::KK68:

hem de nasıl gülüm hem de nasıl ... düşük tehlikesi de vardı ... yat dedi ..grip geldi ..yat dedi ... onca spor yapan ben ; şimdi sürekli yatış .

Hamdolsun hiç şikayetçi değilim .. Rabbim sağlık versin .. Hepsi hallolur ... :KK66::KK68:
Rabbim çok koştun azcık yat dedi :)) bende hep yattım desem yeridir.. düşük tehlikesi bende de vardı :KK43: 22 kilo fln aldım bende :KK43:

İlk 3 ay nasil yiyebiliyosunuz ya ben yemekten tiksinmis durumdayim

ilk gebeliğimde bende öyle idim ... 3-3.5 kilo vermiştim hemen .

ama hepsi aynı olmuyor demek ... şu an tiksinme yok .... belki gelir ... daha çok yeni

kilo kaybı var mı sende de ?

Cİdden ben yemediğim halde kilo aldım ya 1 kilo artıdayım :KK66:

ödem bence gülbecim ... resmen ayaklarım şişti ...

X