gebelikte nasl besleniyorsunuz?

aynen benim de öyle doğrudüzgün bişey yemedim
bi tek az önce bir tane muz yedim
kahvaltıda da patates kızartması ve azıcık peynir (
çok yemek seçiyorum been:sinifsinif:
valla canim bende öyle bugün sadece kahvaltida ekmegime cikolata sürdüm. birde 1 kase corba ictim hepsi bu... bende cok ama cok seciyorum! ya bu arada bugün baya bi karin agrim var aslinda karin agrisi degilde adet sancisi gibi. 29 haftalik hamileyim ama neden bilmiyorum baya bi sancim var.

caım adet zamanınsa olabilirmiş benim de öyle oluyo bazen
genelde adet zamanlarımda
sen çorba içmişsin nerdeyse sulu hiçbir yemek yemiyorum
evde yemek de yapmıyorum
nasıl olacak böyle bilmem
valla her sabah süt içtim yumurta yedim
balık yedim et yedim diyenlere gıpta ediyorum
benim hiçbir yemek yeme düzenim yok
bu yüzden çok üzülüyorum:çok üzgünüm:

valla senle ayni kafadanizz haa... normalde mercimek corbasindan baska agzima vurmam corba. o nuda bugün esimin zoruyla ictim... bende hayret ediyorum vallaa her sabahh yumurtasinii yien sütünü icen nebileyim cevizmis meymeymis... yok anacim bizde ne gezerrrrr! ama yemekle bebgin gelismi arasinda bi bag oldugunu sanmiyorum !sedece vitamin hapi aliyorum okadar! bak yemek yemedigim halde bebisinmin kilosu normal haftalara kilo kiloluymus doktor dedi! sen kac haftaliksin?

ben 8+5 ve sadece folik asit alıyorum
özellikle bayramda iyice düzen falan gitti
4 gündür her sabah patates kızartması yiyorum
biraz da peynir düşün yani
gittim bir sürü ceviz badem vsvs aldım karıştırdım hepsini
hiç ama hiç canım istemiyor
nerde zararlı bişey var ben oradaa

valla sevdes listen çok güzel
ama uyabilene
malesef ben bunların yarısını bile yemiyorum

valla bende de aynı sorun var.. Tüm gün yemek yemesem miden ağrımadan aklıma gelmez zevk değil benim için yemek sadece ihtiyaç. Yediğim zaman yiyorum ama gündüz tek başımayım misafir gelmedikçe kendim için mutfağa girip uğraşmıyorum akşam yemeği yapıyorum sırf. Eşim ye diyor ne canın istiyorsa ben sevmesemde kendine yap diyor ama nerdee. Balığı çok severim ama eşim sevmiyor. ıstanbul'a anneme gittikçe yiyorum ama kendime yapmıyorum. Eşim sütler alıyor bende sevmiyorum kakao ile içiyorum o da bin ısrarla. Meyve de öle alayım tv izlerken yiyim felan hiç yok. Ama çekirdek olsa her akşam hiç elimden düşürmüyorum. Bahara çocuk düşünüyorum ama kendimi hamileliğe hazırlamam da önemli. Bundan sonra dikkat edeceğime söz verdim kendime.. Hatta saat kurcam süt içmek, meyve yemek için.. Öğle yemeğini aksatmıcam canımın istediğini yapıp yicem.. Yoksa olmaz.. Bebeğimi kendi ihmalkarlıklarım yüzündne kaybedersem çok üzülürüm..

canım aynı senin gibydim çekirdek konusundan
tadımı alırım elime her akşam 1 paket yemezsem olmaz
çok şükür onu bıraktım
hamilelikten sonra 1 kez bile yemedim

katrem
sen normalde de yemekle aran nasıl bende yaşamak için yerim iştahlı değilimdir öyle...inşallah boyle de devam eder hamılelıkte,işyerinde arada fındık badem atıyorum,bebeğin ne kadarmıs pekı gercı daha ılk aylar bulantı kusma oluyor my sende bunyeye gore mı degısıyormus ben normalde de herseyı yemem çok secerım sen nasılsın dedıgım gıbı yaşamak için yerım bazen aksamları yemek yemedıgım olur gerek duymam yada sadece corba

yok canım benim mide bulantım hiç olmadı iştahlı biriyim de
ama canım hiç birşey istemiyor hele ki bugün
eşim de yok
işte
belki de ondan bilmiyorumm
süt sevmem yoğurt bazen yerin peynir seçerim yani
her zaman aldığımız peynirin dışında bir ppeynirse yiyemem
meyveli yoğurtları da sevmem
ben şuan 8+5 im
şimdi beişin beyni gelişiyor
bu nedenle o kadar üzülüyorum ki
meyve sık sıkyemeye çalışıyrum ama birinin hazırlayıp getirmesi lazım
ahhh ahhhh (

3 aydan sonra bebek beslenmeye baslıyor dıye bılıyorum ılk 3 ay o yuzden asırı kılo alınması daha dogrusu hıc alınmaması gerekıyormus bende dıkkat edıcem

canım ben 2 kilo aldım bile
ama sebebi ııvır zıvır şeyler yemek
yoksa kilo almak önemli değil yeter ki bebeğim sağlıklı olsunnn

Günaydınlar:))
Ben de ilk 3,5 ay hiçbişe yiyemiyordum, mide bulantısı kusmalar yüzünden kilo bile verdim.
Ama allahtan sonra bulantılar geçti. Şimdi 28 haftalık oldu kızım. Bulantılar bitince dikkat etmeye başladım.
Artık her sabah kahvaltıda süt içiyorum, haftanın 3 günü yumurta yiyorum (alerjim olduğu için daha fazla yiyemiyorum)
Bunun dışında haftada iki kez akşamları balık yemeye özen gösteriyorum. Gün içinde mutlaka elma, mandalin, kivi gibi mevsim meyveleri tüketiyorum.
Akşamları da süt içiyorum, böylelikle hergün en az 2 bardak süt içmiş oluyorum.
Ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişleri de hergün yemesemde gün aşırı tüketiyorum.
Et ve tavuk da haftada bir iki yiyorum.
Her yemeğin yanına (akşamları tabii, gündüz işte olduğumdan yemekhane de ne çıkarsa ona talimiz) bol salata yapıyorum.
Bir de mümkün olduğunca süt içerken günlük olanları içiyorum (doktorum ömrü uzatılmış herşeyden uzak dur dedi)
Hazır çorba vs. gibi içinde katkı maddesi olabilecek yiyeceklerden uzak duruyorum.
E zaten elevit de içiyoruz, vallahi bazen vücudum bile şaşırmıştır alışık değil bu kadar sağlıklı beslenmeye diyorum:))

Kilo alımım da gayet normal gidiyor, 28. hafta bitiyor ben 6-6,5 kilo aldım.

Arada tabii ki kaçamaklarım oluyor, sütlü tatlılar ve çikolatadan kopamıyorum, ama abartmadan yiyorum.

Yani özellikle 14. haftaya kadar yiyemiyorum diye stres yapmayın kızlar, o haftalarda genel olarak kimse yiyemiyor. Ama öenmli de değil, o zaten sizin depolardan alacağını alıyor. Bulantılar geçince dikkat edersiniz:))

İnşallah hepimize sağlıkla mutlulukla sevdiklerimizle büyütmek nasip olur:)

canım aynı senin gibydim çekirdek konusundan
tadımı alırım elime her akşam 1 paket yemezsem olmaz
çok şükür onu bıraktım
hamilelikten sonra 1 kez bile yemedim

bende baharda düşünüyorum kısmetse ama birkaç ay öncesindne bırakcam çekirdeği bir yerde öle yazıyordu hamilelik düşünenler düşündüklri anda çekirdeği bırakmalıymış çünkü birikiyormuşta vücutta. Her akşam yerdim şimdi ayda bir kereye felan indirdim. Eşime diyrum almıcam diyor bakıyorum kıyamamış almış yine.. Artık kakaolu sütte içmeye başladım sade içemiyorum meyve de zorluyorum kendiim ama öğlen yemeklerini hap atlıyorum evdeyken.. Onu da bir düzene koysam iyi olcak. Pekmez tahimn aldım öyle duruyor, eşim kurutulmuş meyvelerden almış öle duruyor onlarda.. Kilo almam lazım birkaç kilo zayıfım birde sağlıklı beslenmek için tabii..

kızlar bi liste daha buldum kadınlar kulubunde bı arkadas diyetısyenden almış bizzat kendisi bana güzel geldı sız ne dersınız?

KAHVALTIDAN ÖNCE:

1 su bardağı ılık su + Yarım limon suyu

KAHVALTI(SABAH 8-9 ARASI)
2 Kibrit kutusu beyaz peynir veya
1 k.kutusu peynirle 1 yumurta(ben bunu yiyorum)
4-5 tuzsuz zeytin
2 ince dilim tam buğday ekmeği
domates-salatalık(sınırsız)

KUŞLUK(10-11)
1 Porsiyon meyve veya 4 diyet bisküvi
yanında mutlaka
yarım su bardağı süt yoğurt veya 1 bardak ayran
-Meyvelerin süt yoğurtla alınması acıkmayı geciktiriyormuş-

ÖĞLE YEMEĞi 12-14
4 köfte kadar et veya 12 kaşık baklagil yemeği
yarım su bardağı yoğurt veya 1 bardak ayran
Bol salata(1 yemekkaşığı zeytinyağlı)
2 dilim tam tahıl ekmeği veya 1 dilim ekmek+1kase çorba
eğer hiç ekmek yemezseniz 4yemek kaşığı bulgur,makarna veya pilav

İKİNDİ15-17
2 Porsiyon meyve veya 8 diyet bisküvi

AKŞAM Yatmadan 4 saat önce mutlaka yenmeli

16 yemek kaşığı sebze yemeği
(semiz,taze fasulye,bezelye,patlıcan,ıspanak,lahana, brokoli,bamya,börülce,mantar örnek verilebilir)
Yarım bardak yoğurt ve ya 1 bardak ayran
Bol salata
2 dilim tam tahıl ekmeği

GECE-YATMADAN 2 SAAT ÖNCE-
1 PORSİYON MEYVE
1 BARDAK SÜT

GÜNDE EN AZ 3 LİTRE SU İÇİLECEK 8 SAATTEN FAZLA UYUNMAYACAK

ŞEKER GÜNDE 3 KESME ŞEKERİ GEÇMEYECEK -ÇAY KAHVE İÇİYORSAK-

sevgili arkadaşlar bu ay ki mother &baby dergisinde demet şener röportajı varr kızında 23 kilo oğlunda ise 20 kilo almış ve şimdi hepsini vermiş alın okuyun mankenler ve ünlüler sizin taktığınız kadar takmıyolar hamilelikte kiloları

yok canım 5 kilo doğurmadım 3500 kg 54cm boy ama inanın çok kolay veriliyorrr spora gitmeme bile gerek kalmadı doktorumda çok iyiydi

herkese merhaba,
arkadaşlar yazılanların çoğunu hatta hepsini yiyorum ama benim tek sorunum balık.
hamilelikten öncede balık sevmezdim şimdi kokusuna dayanamıyorum midem bulanıyo.
Balıkla ilgili önerisi olan varmı hiç koku duymadan yiyebileceğim balık çeşidi ve pişirme önerisi olan varsa çok sevinirim.
birde balığın yerini tutan bir besin?

o listelere uymanın ne kadar zor olduğunu hamile kalınca göreceksiniz arkadaşlar hele de çalışan biriyseniz.ben çalışıyorum sabah kalkar kalkmaz kahvaltı zaten asla yapamam.işe yetişmek durumunda olduğumdan her sabah yumurta da yiyemem anca hafta sonları.her gün süt ve 2lt.su,meyve,kırmızı veya beyaz et.öğlenleri artık dışarda sağlıklı ne bulabiliyosam o.sağlıklı beslenmek her zaman çok önemli hamilelikte daha da çok önemli tabi.ama bu ülkede kaç ailenin evine et giriyodur.asgari ücretle geçinmeye çalışan kaç aile var.onların hiç mi çocukları yok.biz ne kadar yiyersek yiyelim bebek ihtiyacı olanı alıyo zaten.geçen gün bi doktorun yazısı vardı.öyle her gün ceviz yemekle bebek zeki olmaz diye.isterseniz her gün 1 paket ceviz yiyin bebek alması gerekeni alır sizin fazla yemeniz bi işe yaramaz diye.
20 haftalık hamileyim elimden geldiğince iyi beslenmeye çalışıyroum tabii ki.ama sağlıklı diye yediğimiz sebzelerin bile ne kadar sağlıklı olduğu konusunda şüpheliyim.hormonlu mu ilaçlı m bi de yeni moda gdo çıktı.allah hepimizin bebişlerine sağlık versin.tosun gibi doğsunlar inşallah hepsi :)))

13 haftalık hamileyim bu haftadan sonra iştahım acayip açıldı zaten hiç kapanmamıştı:))) midem bulanıyordu ama yiyordum.
Bu haftadan sonra mı başlıyor bebek anneden beslenmeye? benim fazla bilgimyok sağolsun doktorumunda ağzından cımbızla laf alıyorum sinir oluyorum zaten.

bence tam ideal canım mükemmel bir liste... Zaten baktığım çoğu yerde de bununla birebir menüler görüyorum. Ben hamile değilim ama öncesindne beslenmeme dikkat etmek istiyorumm o yüzden de bakıyorum. Hamile olduğumda da aynen böyle besleneceğim.. Telaşlı arkadaşımız kiloları kafanıza takmayın demiş ama biz sadece kilo almamak için değil daha ilk baştan çok yüklenmemek ve fazla yicez bebeğe de yarar sağlıcaz derken zarar vermemek. Kalsiyum dışında diğer yiyecekleri hamilelikte de çok abartmamak gerekiyor. Hele beyaz ekmek ve şekerli yiyecekler çok tüketilmemeliymiş.. Fazla uyumamakta çok mantıklı çünkü ne kadar çok uyursa o kadar hantal ve tembel oluyor insan ayrıca sabah ve öğlen yemekleri bir oluyor bu da çok sağlıksız. Bu saate ne kadar uyarsak o kadar dinamik oluruz güne erken başlayıp her işimi erkenden bitirir rahat ederiz ayrıca mutfaktada yeteri kadar kalabilip tüm günümüzü harcamadan öğünlerimizi hazırlayabiliriz. Tabii bunun için gece geç yatmamak lazım... Emeğine sağlık canımm.. yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…