- 13 Mayıs 2009
- 1.247
- 4
-
- Konu Sahibi telaxsxlxix
valla canim bende öyle bugün sadece kahvaltida ekmegime cikolata sürdüm. birde 1 kase corba ictim hepsi bu... bende cok ama cok seciyorum! ya bu arada bugün baya bi karin agrim var aslinda karin agrisi degilde adet sancisi gibi. 29 haftalik hamileyim ama neden bilmiyorum baya bi sancim var.aynen benim de öyle doğrudüzgün bişey yemedim
bi tek az önce bir tane muz yedim
kahvaltıda da patates kızartması ve azıcık peynir(
çok yemek seçiyorum been:sinifsinif:
valla canim bende öyle bugün sadece kahvaltida ekmegime cikolata sürdüm. birde 1 kase corba ictim hepsi bu... bende cok ama cok seciyorum! ya bu arada bugün baya bi karin agrim var aslinda karin agrisi degilde adet sancisi gibi. 29 haftalik hamileyim ama neden bilmiyorum baya bi sancim var.
valla senle ayni kafadanizz haa... normalde mercimek corbasindan baska agzima vurmam corba. o nuda bugün esimin zoruyla ictim... bende hayret ediyorum vallaa her sabahh yumurtasinii yien sütünü icen nebileyim cevizmis meymeymis... yok anacim bizde ne gezerrrrr! ama yemekle bebgin gelismi arasinda bi bag oldugunu sanmiyorum !sedece vitamin hapi aliyorum okadar! bak yemek yemedigim halde bebisinmin kilosu normal haftalara kilo kiloluymus doktor dedi! sen kac haftaliksin?
valla bende de aynı sorun var.. Tüm gün yemek yemesem miden ağrımadan aklıma gelmez zevk değil benim için yemek sadece ihtiyaç. Yediğim zaman yiyorum ama gündüz tek başımayım misafir gelmedikçe kendim için mutfağa girip uğraşmıyorum akşam yemeği yapıyorum sırf. Eşim ye diyor ne canın istiyorsa ben sevmesemde kendine yap diyor ama nerdee. Balığı çok severim ama eşim sevmiyor. İstanbul'a anneme gittikçe yiyorum ama kendime yapmıyorum. Eşim sütler alıyor bende sevmiyorum kakao ile içiyorum o da bin ısrarla. Meyve de öle alayım tv izlerken yiyim felan hiç yok. Ama çekirdek olsa her akşam hiç elimden düşürmüyorum. Bahara çocuk düşünüyorum ama kendimi hamileliğe hazırlamam da önemli. Bundan sonra dikkat edeceğime söz verdim kendime.. Hatta saat kurcam süt içmek, meyve yemek için.. Öğle yemeğini aksatmıcam canımın istediğini yapıp yicem.. Yoksa olmaz.. Bebeğimi kendi ihmalkarlıklarım yüzündne kaybedersem çok üzülürüm..
canım aynı senin gibydim çekirdek konusundan
tadımı alırım elime her akşam 1 paket yemezsem olmaz
çok şükür onu bıraktım
hamilelikten sonra 1 kez bile yemedim
telaslı bukadar yemeye 5 kg dogurmussundur :)
ben daha 6 haftalık gebeyım dr lar 3 aydan sonra ıyı beslenmeye baslayın dıyolar
zaten cok susuyorum nedense gunde 1-2 lıtre ıcıyorum bunun dısında bıde taze sıkılmıs meyve suyu ıcıyorum okdar sutede yakında baslarım
evde tekken yemek ıcımden gelmıyor ya offf
mesela bu sabah tost yaptım sabah 10 du saat
sora bılgısayarın basında vakıt nasıl gecmıs anlamadım saat 6 olmus ben 8 saat hıc bıse yapmadım
saglıksız bıse bu bılıyorum ama tek basıma yemek yemeyı sevmıyorum erınıyorum yemek hazırlamaya
kızlar bi liste daha buldum kadınlar kulubunde bı arkadas diyetısyenden almış bizzat kendisi bana güzel geldı sız ne dersınız?
KAHVALTIDAN ÖNCE:
1 su bardağı ılık su + Yarım limon suyu
KAHVALTI(SABAH 8-9 ARASI)
2 Kibrit kutusu beyaz peynir veya
1 k.kutusu peynirle 1 yumurta(ben bunu yiyorum)
4-5 tuzsuz zeytin
2 ince dilim tam buğday ekmeği
domates-salatalık(sınırsız)
KUŞLUK(10-11)
1 Porsiyon meyve veya 4 diyet bisküvi
yanında mutlaka
yarım su bardağı süt yoğurt veya 1 bardak ayran
-Meyvelerin süt yoğurtla alınması acıkmayı geciktiriyormuş-
ÖĞLE YEMEĞi 12-14
4 köfte kadar et veya 12 kaşık baklagil yemeği
yarım su bardağı yoğurt veya 1 bardak ayran
Bol salata(1 yemekkaşığı zeytinyağlı)
2 dilim tam tahıl ekmeği veya 1 dilim ekmek+1kase çorba
eğer hiç ekmek yemezseniz 4yemek kaşığı bulgur,makarna veya pilav
İKİNDİ15-17
2 Porsiyon meyve veya 8 diyet bisküvi
AKŞAM Yatmadan 4 saat önce mutlaka yenmeli
16 yemek kaşığı sebze yemeği
(semiz,taze fasulye,bezelye,patlıcan,ıspanak,lahana, brokoli,bamya,börülce,mantar örnek verilebilir)
Yarım bardak yoğurt ve ya 1 bardak ayran
Bol salata
2 dilim tam tahıl ekmeği
GECE-YATMADAN 2 SAAT ÖNCE-
1 PORSİYON MEYVE
1 BARDAK SÜT
GÜNDE EN AZ 3 LİTRE SU İÇİLECEK 8 SAATTEN FAZLA UYUNMAYACAK
ŞEKER GÜNDE 3 KESME ŞEKERİ GEÇMEYECEK -ÇAY KAHVE İÇİYORSAK-