- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- Konu Sahibi telaxsxlxix
dejavucum bende daha hamıle degılım doktoruma sormadım ama ne der bılmıyorum sen nasıl bir beslenme programı uygulayacaksın dedıgın gıbı o yenılenler bana gore de çok geldı,
sabah
1-2 dılımekmek peynır domates salatalık sıkma portakal suyu falan
aralarda
meyevlı yogurt 1 tane kurabıye
öğlen ve aksma mesela neler yenır
ben hamileyken sebze ve bakliyat ağırlıklı beslenmeyi düşünüyorum. Balığı çok severim haftada iki kez tüketilebilir ama kırmızı et çok önerilmiyor. Zaten normalde hamşle değilken de kırmızı etten fazla tüketmemek gerektiğini ve balık ve tavuğa ağırlık verilmesi gerektiği söyleniyor. Bu yüzden haftada bir ancak kırmızı et tüketirim hatta bir hafta kırmızı et yersem bir hafta yemem. Kırmızı et yemediğim hafta onun yerine tavuk yerim balık fiks menü haftada iki kez. Bol meyve, salata.. Ama süt ve yumurta konusunda hala arkadaşa katılmıyorum çünkü iki yumurta bırakın hamileliği normal zamanlarda bile ağır gelir. Tamam kalsiyum almak lazım ancak doktorum üstüne basa basa hamile olmadığım halde hamile değilken bir bardak hamileyken iki bardak yeterli dedi. Yoksa çok kilo yapıyor ve zararı fazla sütün herşeyin fazlası zarar dedi doktorum.. Ayrıca tahıl ve lif yönünden zengin yiyecekleri tüketmek gerekiyor bağısakların sağlığı açısından. Kahvaltılarda bal yerine pekmez daha yararlı...