gebelikte nasl besleniyorsunuz?

ben hamileyken sebze ve bakliyat ağırlıklı beslenmeyi düşünüyorum. Balığı çok severim haftada iki kez tüketilebilir ama kırmızı et çok önerilmiyor. Zaten normalde hamşle değilken de kırmızı etten fazla tüketmemek gerektiğini ve balık ve tavuğa ağırlık verilmesi gerektiği söyleniyor. Bu yüzden haftada bir ancak kırmızı et tüketirim hatta bir hafta kırmızı et yersem bir hafta yemem. Kırmızı et yemediğim hafta onun yerine tavuk yerim balık fiks menü haftada iki kez. Bol meyve, salata.. Ama süt ve yumurta konusunda hala arkadaşa katılmıyorum çünkü iki yumurta bırakın hamileliği normal zamanlarda bile ağır gelir. Tamam kalsiyum almak lazım ancak doktorum üstüne basa basa hamile olmadığım halde hamile değilken bir bardak hamileyken iki bardak yeterli dedi. Yoksa çok kilo yapıyor ve zararı fazla sütün herşeyin fazlası zarar dedi doktorum.. Ayrıca tahıl ve lif yönünden zengin yiyecekleri tüketmek gerekiyor bağısakların sağlığı açısından. Kahvaltılarda bal yerine pekmez daha yararlı...

sabah kahvaltısında 1 yk pekmez yumurta peynir(özellikle kaşar peyniri )domates salata zeytin bunları mıhakkak yiyorum arada 1 sb süt bir muz yiyorum öğlende sebze yemeği veya akşamdan kalan yemek ne varsa onu yiyorum arada meyva,fındık,badem,2 ceviz içi,2adet hurma yiyorum akşam yemeğinde bol yeşillikli salata muhakkak yapıyorum yemekten bir saat sonra meyva yiyip yatmadan önce tarçınlı süt içiyorum haftada bir balık,tavuk tüketiyorum yanlız kırmızı eti sadece kurufasulyenin içinde tüketebiliyorum yoğurt tüketemiyorum yerine yarım lt. ligt süt içiyorum doktorum kalsiyum takviyesi için ilaç verdi ama onuda içmiyorum umarım süt yeterli oluyodur bu arada 25 haftalık hamileyim

kızlar bu arada ne kadar kilo aldığınızı da yazarsınız çok daha faydalı olacaktır bizler için
ben bir örnek liste buldum paylaşmak isterim
kahvaltı
1-2 dilim kepekli ekmek
1 su bardağı süt(ben light tercıh edıcem aç karnına ilk olarak)
1 dılım beyaz peynır/kaşar peyniri
domates salatalık
1 bardak portakal suyu

ara
bir meyve /meyveli yoğurt

öğle

1 porsıyon et/tavuk/balık yada kurubaklagil yemeği
1 porsıyon (1 kase 150-200 gr ) yoğurt /ayran/cacık/sütlü tatlı
1 porsiyon pilav /makarna/bulgur/patates/ekmek
sebze/salata

ara
1 avuç fınık/cevız/badem veya 1 meyve /süt /yoğurt

akşam

1 porsiyon etli /tavuklu sebze yemeği
1 porsiyon yoğurt
ekmek/makarna/pilav/bulgur/patates

ara
1 meyve

günlük besin alımları

et/yumurta/kurubaklagil - 3 porsıyon
süt/yoğurt/peynir -3 porsiyon
ekmek/pirinç/bulgur/makarna -4-6 dilim ekmek ve 1 porsıyon diğerleri
sebze/meyve - 5 porsiyon

faydalı olabilmiştir yada eksik fazla ne varsa paylaşımlarınızı da beklerim arkadaşlar

Son düzenleme:

keşke bu listeye uyabilsem ama maleesef uyamıyorum
sadece süt ve yumurtayı eksik etmiyorum ac gezdıgımde oluyor hattamafoldumben

arkadaşlar doktorlarınızı tanımyorum ama bazı doktorlar tıpkı hastaları gibi kilo takıntıları varrr sevgili muzaffer kuşanda güya iyi bir diyetisyendi ne oldu ?herkesi aç bıraktı evet zayıflattı ama aç bırakarak bu sağlıklı değil çok akrabam gitti ve ancak 3-4 gün kalabildilerr hamile kalanlar ya da klamak isteyenler lütfen önceliğiniz kilo almamak değil bebeğinizi iyi beslemek olsun.bu arada süt içiimne gelince ben sütü çok severim keyfende içerim.peynir yerine sütü tercih ettiğim zamanlarda olur.istediğiniz siteye girip araştırın benim dediğim kadar et süt yumurta tüketimi var ama ben herkese 2 tane yiyin demiyorum beni yanlış anlayanlarınız var ben yiyorum ama sizin her sabah bir tane yemeniz şart bu arada ben de kolestrol yok ve sadece 24 yaşındayım o yüzden günde hala 2 tane yemeyi tercih ediyorumm bu benim terciihm herkes 2 tane YESıN DEMıYORUMMMMMMMM

merhabalar canım öncelikle çok hoş bi topik bi oğlum var 4 yaşında ve şimdi 5 aylık hamileyim oğlumda yediğim hiçbişeyi bu bebekte yiyemiyorm süt oğlumda çok içerdim ama bunda çemiyorum peynir yumurta ve vazgeçilmezim ayran çok içiyorum oğlum da çok yiyordum ama hemen istifra ediyordum herşeyden besleniyordum oğlum 3.800 doğdu bu hamileliğimde debbek 1 hafta geriden geliyor
bide önemli olan hormonsuz tüketmeye çalışmak benimburda imkanım var taze yetişmiş yeşil sebzelerden çok tüketiyorum zaten yeri olduğu için turunçgillerden de çok yiyorum katkı maddesi olan bişey asla tüketmiyorum mesela eşim hiç kola almaz istesem bile maden suyu alır soda da almaz yaz meyvelerinden alıp dondurucuda şokladım şimdi suyunu yapıp içiyorum ilk önceleri 2 hafta geriden geliyordu şimdi 1 haftaya düştü inşallah haftamı yakalarım
gerçekten insan beslenmesine dikkat ettimi bebeğinin sağlıklı olduğunu hem doktoru söylüyor hemde kendisi harketlerinden anlıyor

Tam listem yok ama çok dikkat ediyorum besinlerime. hafta da balik. her gun de yumurda. ceviz. meyve,sebze (yemekleri) sut. muhakkak tuketiyorum. yediklerimize dikkat ettimiz gibi yemekten sakindigimiz seyleride tuketmemeliyiz bence. hamililikte. donduru gidalar konserveler asitli kola fanda vsvs icecekler, hazir içecekler cips gibi faydasindan çok zarari olan seyleri asla tuketmem. tuketmemeliyiz. fazla hamur isleri sekerli hazir gidarlar. fazla yemem. bunun için kilomda iyi toplam 9 kilo aldim. ama herkesin bunyesi farkli tabii ki.
Herkese hayirli dogumlar ins.

bu kadar beslenmişsin çocuğunu çok merak ettim doğrusu sen 23 kg aldın bebiş kaç kg doğdu?

kızlar herkese ıyı bayramlar nerelerdesınız ?hepınız tatlıları götürüyorsunuz sanırsam görüşürüz...

ben 9 haftalık hamileyim. balıktan tiksiniyorum, tvde gördüğüm zaman bile kanal değiştiriyorum. süttende tiksindim onun yerine yoğurt, ve ayran içiyorum. sütü arada zorlada olsa içiyorum ama balık konusunda ne yapacam bilmem?( kafama çok takıyorum bunu...(

arkadaşlar şunu yiyin bunu yiyin demeyle olmuyor malesef hiç bulantım ve kusmam olmadığı halde her gıdayı ben de yiyemiyorum. çünkü başından beri çok ciddi bir mide yanması problemim var. ayrıca çalışıyorum. gün içinde zaten wc den çıkamıyorum. o yüzden 2 litrenin tamamını gün içinde içemiyorum. akşamları ise içtiğim her şey özelliklede su mide yanması ve reflüye sebep oluyor. kesinlikle uyuyamıyorum. aynı şekilde meyvelerin nerdeyse tamamı midemi yaktığı için çok sık tüketemiyorum. hamilelik garip bir süreç bebeğinizi en iyi şekilde beslemek istiyorsunuz ama fiziksel sıkıntılar buna izin vermiyor. ayrıca o öve öve bitiremediğiniz bakliyatlar inanılmaz gaz ve yanma problemi yaratıyor. tabiki bebeği en iyi şekilde beslemek esas ama her zaman o listelere uymak mümkün değil. biraz içgüdülerinize güvenin derim ben. canınızın istediği aşerdiğiiniz şeylere dikkat edin vücudumuz bizlere zaten sinyaller veriyor..

telaslı bukadar yemeye 5 kg dogurmussundur :)
ben daha 6 haftalık gebeyım dr lar 3 aydan sonra ıyı beslenmeye baslayın dıyolar
zaten cok susuyorum nedense gunde 1-2 lıtre ıcıyorum bunun dısında bıde taze sıkılmıs meyve suyu ıcıyorum okdar sutede yakında baslarım

evde tekken yemek ıcımden gelmıyor ya offf
mesela bu sabah tost yaptım sabah 10 du saat
sora bılgısayarın basında vakıt nasıl gecmıs anlamadım saat 6 olmus ben 8 saat hıc bıse yapmadım
saglıksız bıse bu bılıyorum ama tek basıma yemek yemeyı sevmıyorum erınıyorum yemek hazırlamaya

ya valla hic sorma saat 11 de sadece bi kahvalti yaptim 2 tanede mandalina yedim hepsi okadar! insan tek olunca birsey yiyeside gelmiyor

kızlar bende 7 haftalık hamileyim ve mide bulantısı yüzünden hiçbirsey yiyemıyorum
tatlıdan tamamen soğudum sulu yemek yıyemıyorum çorba dahil olmak uzere kahwaltı yaparken canım cıkıyor hiç birsey yemek ıstemıyorum bebeğim beslenemiyor die çok üzülüyorum ama gercekten elimden bişey gelmiyor ne yapmam lazım gercekten bilmiyorum çok zor durumdayım kızlar senağlama

ya valla hic sorma saat 11 de sadece bi kahvalti yaptim 2 tanede mandalina yedim hepsi okadar! insan tek olunca birsey yiyeside gelmiyor

aynen benim de öyle doğrudüzgün bişey yemedim
bi tek az önce bir tane muz yedim
kahvaltıda da patates kızartması ve azıcık peynir (
çok yemek seçiyorum been:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…