gebelikte nasl besleniyorsunuz?

telaxsxlxix

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2008
96
1
39
sevgili arkadaşlarr benim 1 yaşında bir oğlum vvarr.ben hamile değilim ama sizlerin zamanında en önem verdiğim durum beslenmemdi.neler yiyior neler içiyorsunuz su ve sütü ne kadar tüketiyorsunuz peki bu tüketiminiz yeterli mi acaba bunu düşündünüz mü araştırdınız mı?gelecekte dğacak bebeğinizin sağlığının anne karnında başladığını unutmayınız.ben beslenmeme dikkat ederek çok sağlıklı ve gelişimi çok iyi bir bebek dünyaya getirdim bir yiecek içecek uzmanı oarak bitinn hamişlere yardımcı olabilirim.şimidide beğegimi aynı şekilde yetiştirmeye çalışıyorumm lütfen sevgili hamişlerr yediklerinize dikkat edin neyi ne kadar tükeketeceğininz çok önemli

günde 2 su bardağı süt 2lt su bunlar olmazsa olmazlarr.canım her zaman tam buğday ekmeği yedim öğle arası bir kase yoğurt.ve bol c vitamini içeren meyvelerr başta kivi olmak üzere elma portakal mandalina.haftada 2 gün soomn balığı yedim haftada 2 gün mevsim sebzesi 2gün kırmızı et ve birgün tavuk yedim lütfen meyvelerin sularını değil kendilerini yiyinizz çünkü c vitamini içeren meyveler sıkıldıklarrında vitaminlerinin büyük bir kısmını kaybederler.6 aydan sonra sütü tam 1lt içmeye baladım.hamileliğimin son ayları yaza geldiği için bol miktarda kavun karpuz tükettim kavun ve karpuz vücuttan tuzun atılmasına yardımcı olur vee su eksiğinizi gideriir.vee kahvaltıdaa asla yumurtayı eksik etmedim hergün ben 2 tane yedim amaa bir tane yemek şart.anne sütünden sonra en büyük protein kaynağı yumurta.aklıma gelenler bunlarrr sorarsanız daha net cevaplayabiliirm

Son düzenleme:
etleri ızgara sevdiğim için ızgara yedim ama toxopasmaya dikkat eger bağışıklığınız yoksa ete eşdeğer kurubaklagil tüketmeniz lazım yeşil mercimekk ıspak ve yogurt biir arada tüketmeyin hamilelikte en iyi ball akasya balısabah kahvatıınzda ben keçi peyniri ve kkaşar yiyiordum kaşarda bol kalsiyum varr keçi peynirindede d vitamini domates ve salatalık için ise zamanınıda yani mevsiimnde yiyin kızartmadan uzak durun

sana katılıyorum canım o zaman anlatta bilelim günlük yemememiz gerekenler neler?

canım yazdım sizlerin içn ama benim kola kahve sigara alkol mayonez ketçap alışkanlıklarım yoktu bunları bazı hamileller zor bırakıyorlarrr ama en önemlisi yumurta süt su balık

canım peki bunları kaçıncı aydan itibaren yapmaya başladın.ben 2. ayımdayım.etten ve tavuktan tiksiniyorum şu anda.genelde hafif sebzetürü şeyler yemek istiyorum.

canım hemen hemen benım de beslenme programında belırledıgım yıyecekler gercı daha hamıle degılım ınsallah,yalnız ben sabahları kahvaltıdan önce 1 bardak süt içeyim dıyorum fazla süt de kılo yapmaz mı benım kılo konusunda büyük takıntım var zaten ,sen kaç kıloyla tamamlamıstın canım
benim sadece neskafem var onuda en fazla 2 fıncan ıcerım gunde başka alışkanlığım yok çay sigara,belkı de sigara içmediğim için hamılelıkte aşırı kılo alımım olmaz dıyorum çunku içenler bırakınca o surecte ondan dolayı da bır kılo artısı olmaz mı gecen gun yazılanları okurken aklıma geldi
bir de yumurta yemesek olmaz mı ben pek sevmıyorum ya da sadece sarısını yıyebılıyorum diğer öğunlerde ona denk bırsey yesem
kepeklı ekmek yıyorum tam buğday ekmeği bulamam kı burda mahrumıyetteız
suyu çok içerim bir arkadasım hamılelıgınde çok su içmenın faydasını gordu şişlikleri olmadı son aylarda
guzel bır baslık olmus bana da çok yararı olur teşekkur ederım canım

canım çok güzel bir topik açmışsın çok bilgilendirici ama ben bunların çoğunu yiyemiyorum çünkü bende kan pıhtılaşması var et süt ve süt ürünleri yumurta yeşil yapraklı sebzeler anlayacağın kan pıhtılaşmasına sebep olan hiç birşey tüketmiyorum arada yoğurt yiyorum ama onuda ne korkuyla yediğimi bir bilsen ve ben çok üzülüyorum bebeğim tam olarak beslenemiyor diye dünden beridirde araştırıyorum yiyebileceğim şeyleri ama i bebeğime saydığım yiyecekler kadar besin veren yiyecekler yok ne yapacağımı şaşırdım anlayacağın

canım peki bunları kaçıncı aydan itibaren yapmaya başladın.ben 2. ayımdayım.etten ve tavuktan tiksiniyorum şu anda.genelde hafif sebzetürü şeyler yemek istiyorum.

canım ben hep kendimi zorladım yeri geldi inanmayacaksın ama burnuma mandal takıp yadim ama çok bir bulantım olmadı benim hatta hiç kusmadım 1.5 ay sürdü bulantı ama hafifti.eger yiyebiliyorsan çorbalarda tavuk ve eti çorbalara ekle küçük parçalar halinde eğer öylede olmuyorsa kendi tavuk ve et bulyonunu hazırla tarifini vereyim bütün tavuk ya da kemikli siyah eti artık et bulyon mu tavuk bulyonmu hangisini istersen içine su tuz bir adet soğan 4 e böl at patates kereviz yapragı hepsini koy vee haşla sonra suyunu buz kalıplarına koy vee işte hazır pilava çorbaya istediğin tüm yemeklere koyabilirsin belki böyle tiksinmezsin

canım hamile adamın kilo takıntısı olmamalı çünkü en az 12 kilo zaten alacaksın ki ben 23 kilo aldım çünkü makarna ve pizzaya bayılırım hergün yiyordum hiç şişlik olmadı bende ve bütün kilolarımı verdim ben gece 3 te kalkıp yemek yiyordum dayanamıyordum ama süt hayatın her devresinde lazım menepoz sonrası kemik erimesinin tek kurtuluşu sütt yumurtada okadar önemli maleseff biliyorsun ki ilerleyen yaşlarda çıkan kolestrolden dolayı bu güzel besini sadece haftada 2 kez yiyebileceksin neden gençken çokça depolamayasın.kepek ekmegide olur malum beyaz ekmek kilo yapıyor ve işlenmş bir ürün.canım ben yiyemiyorum diye birşey kabul etmiyorum ben hamilelikten önce sebze hiç yemez ve yiyemiyorum miğdem bulanıyor derdim ama hamile olupta hamileyken beslenmrnin önemini anlayıncaa dedim ki bitti herşeyi dildim tüm alışkanlıklarımı kuzenimin eşi hamile az su içiyordu ben hep derdim ki yapma günde 2lt az olmaz içemiyorum miğdem bulanıyor zorluyorum ama olmuyor derdi bende bir pet şişe al içine su doldur azar azar iç yudum yudum bak birden içmene gerek yokgün içerisinde derdim içmezdi taki doktora gittiğinde bebekle plesanta arasında boşluk oluşup dotorun aklna birden down sendromu gelmesiyle birlikte ya az su içmişsin ya da çocuk down sendromlu demesiyle birden su içmeye başladı meğerse suyu az içtiği için öyle gözükmüş ama işte o korku ona yetti şimdi 2.5 lt içiyor günde

canım bu çok özel bir durum. peki meyve içinde bu durum geçerli mietin vitaminini yeşilmercimekle alabilirsin bakliyat yiyebiliyorsundur dimi?eğer balık tüketebiliyorsan haftada 3 gün balık ye.ama bunu en iyisi bir diyetisyene ya da çok uzman bir kadın doğumcuya sor belki az bir miktar yiyebilirsin.ya da eş değer vitaminler alabilrsin

canım boy kısa 20 kılo alırsam ben yuvarlanır gıderım boyum 150 kılo da 42,5 larda sımdı 41 e ınersem super olacak 8-9 kılo alsam bende kotu durmaz tabıkı bu donemde de bebegı besleyen seyler yemem lazım çıkolataya hayır dıyemıyorum tek zaafım yoksa makarna pızza falan aramam yanı sebze yerım et de köfte ızgara olarak yerım ara öğunlerde süt veya yoğurt gıbı besınler tuketırsek hersey yolunda gıder gıbı gelıyor bı akslık olmazsa
ilk 6 aya kadar yenenlerın cogu bızde yağ kılo olarak kalıyormus bebeğin anneden besınlerı alması bu surecten sonra baslıyormus o yuzden o zamana kadar kontrollu gıtmek ıstıyorum ben kendı adıma ,bakalım zamanla burdada paylasırım

ewt arkadaşlar bende 7.haftamdayım ve en favori yiyeceğim kraker..midem çok bulanıyo hiçbişey yiyemiyorum

balık yazacaktım :)

canım aksaraylımısın bende aksaraylıyım.bu arada daha öncede söylemiştim yiyemiyorum diye birşey yok buğlama yap kızart olmadı çorbasını yap balığın mutlaka ağzına göre bir yol bulursun yemek kitaplarında çok değişik balık tarifleri varrr dene balık hergün yesen zararı yokk inann en faydalı ve en az kilo aldıran yiyecek

ewt arkadaşlar bende 7.haftamdayım ve en favori yiyeceğim kraker..midem çok bulanıyo hiçbişey yiyemiyorum

kimilerinin midesi bulanıyor ben öyle bir sorun yaşamadımçok az bir bulantım oldu ama kendimi orladım yedimm ama bulantın olsada süt yumurta vee su ihmal etmee bulantıların geçincede dediklerimi yemeye özen göstermelisin.bulantının olmadığı saatte de yiyebilirsinn sebze et tavuk az az yesende faydası olurr hep mi bulanıyorr böyle normal geçirdiğin bir saat yok mu gün içerisinde?

canımbende 156 boyundayım hamilelikten öncede 47 kiloydum 23 kilo aldım 70 kilo ile doğuma girdim hemde sağlıklı beslendim tek sorun akşam yemeginden sonra pizza yemek ve gecede makarna yememdi neden bu kadar kilo takıntın var ki hayr canım hamile kaldığından itibaren her yediğğin çok önemli zaten 3 beyazdan uzak durursan kilo almazsınbebek enin yediklerinle beslenyorrr önceleri senin vücudundski vitaminleri emdiği için size önemli değilmiş gibi geliyorr senin kalsiyumunu demirini alırkenn senin halsiz ve takatsız düşmende iyi birşey değil.ilk andan itibaren beslenmene dikkat edrrsen doğan bebeğinde o kadar sağlıklı ve gelişimi o kadar iyi olurrr hamileyken unutmayalım ki bir xan taşıyoruz ve o bize allahın bir emaneti ve biz o emanetlerre çok iyi bakmalıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…