- 26 Mart 2009
- 1.364
- 7
- Konu Sahibi telaxsxlxix
ah keşke bu saydıklarını ben de yiyebilsem ama nerdeee ancak yarısını yiyorumdur.yemeğe hiç düşkün değilim zorlamayla ancak bu kadar oluyor.hele kırmızı et ve yumurtadan hiç hoşlanmıyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
günde 2 su bardağı süt 2lt su bunlar olmazsa olmazlarr.canım her zaman tam buğday ekmeği yedim öğle arası bir kase yoğurt.ve bol c vitamini içeren meyvelerr başta kivi olmak üzere elma portakal mandalina.haftada 2 gün soomn balığı yedim haftada 2 gün mevsim sebzesi 2gün kırmızı et ve birgün tavuk yedim lütfen meyvelerin sularını değil kendilerini yiyinizz çünkü c vitamini içeren meyveler sıkıldıklarrında vitaminlerinin büyük bir kısmını kaybederler.6 aydan sonra sütü tam 1lt içmeye baladım.hamileliğimin son ayları yaza geldiği için bol miktarda kavun karpuz tükettim kavun ve karpuz vücuttan tuzun atılmasına yardımcı olur vee su eksiğinizi gideriir.vee kahvaltıdaa asla yumurtayı eksik etmedim hergün ben 2 tane yedim amaa bir tane yemek şart.anne sütünden sonra en büyük protein kaynağı yumurta.aklıma gelenler bunlarrr sorarsanız daha net cevaplayabiliirm
ah keşke bu saydıklarını ben de yiyebilsem ama nerdeee ancak yarısını yiyorumdur.yemeğe hiç düşkün değilim zorlamayla ancak bu kadar oluyor.hele kırmızı et ve yumurtadan hiç hoşlanmıyorum.
dejavucum bende daha hamıle degılım doktoruma sormadım ama ne der bılmıyorum sen nasıl bir beslenme programı uygulayacaksın dedıgın gıbı o yenılenler bana gore de çok geldı,ben henüz hamile değilim ama yilecekler konusunda epey bir araştırma yapıyorum. Sizin listenizde et biraz fazla yer tutuyor gibi geldi bana..Fazla et yemekte çok yararlı olan birşey değil.. Tabii ki tavuk, balık, et bunlar protein kaynağı ayrıca yumurtada öyle. Ancak siz bunların hepsini bir haftada tükettiğinizi söylüyorsunuz. Bana göre bir hafta balık yendiyse öbür hafta tavuk yenmeli ya da 2 gün kırmızı et yerine o günlerden bir günü bakliyata yaırmak gerekir. Bakliyat hamilelikte çok önemli. Yanii 2 gün kırmızı et ve iki gün tavuk ağır gelebilir. Ayrıca sabah yumurta iki tane yemekte sakıncalı diye biliyorum çünkü kolestrol seviyesi oldukça fazla olan bir besin yumurta ve sabah iki tane özellikle yaz aylarında alerjiye bile neden olabilir.. Ben şu anda mesela iki gün baklagil, iki gün sebze, bir gün tavuk yiyorsam birgün balıkm yerim yada yine sebze dönüşümli yerim bu hafta yemediğimi öbür hafta yerim. Hamilelikte de bunu uygulayacağım. Ayrıca 1 lt sütte çok fazla. iki batdak hergün için uygundur herşeyin fazlası zarar dedi benim doktorum.. Hatta vitamin takviyesi bile önermiyor yiyeceklerden de aldığımızda çok fazla birikmne olyor ve zarar veriyormuş..
odettecım sen neler yıyorsun kaç kılo aldın pekı
canım pekı bebeğin sağlığı nasıl sen neler yıyorsun pekı beslenmende ,kılon ne kadar değişti öncesinde
bunlarla beslenip kaç kilo ile hamileligi bitirdiniz merak ettim...
dejavucum bende daha hamıle degılım doktoruma sormadım ama ne der bılmıyorum sen nasıl bir beslenme programı uygulayacaksın dedıgın gıbı o yenılenler bana gore de çok geldı,
sabah
1-2 dılımekmek peynır domates salatalık sıkma portakal suyu falan
aralarda
meyevlı yogurt 1 tane kurabıye
öğlen ve aksma mesela neler yenır
Bana da biraz abartılı bir yeme içme listesi gibi geldi, doktorlar hamilelere "iki kişilik beslenmeyin" uyarısında bulunuyorlar, yani abartmadan her besinden yememiz ve midemizi tıka basa doldurmadan sofradan kalkmamız gerekli. Etten ziyade sebze meyve ağırlıklı beslenmek gerekiyor, bir de süt önemli günde 2 bardak yeterli.
Canım ben hamile kalmadan önce 56 kiloydum, boyum 1.72, şu an 9 kilo almış durumdayım. Yemek içmekle alakalı kendime herhangi bir sınır koymadım, ara sıra kaçamaklar yapsam da zararlı yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorum(kola, şekerlemeler, kızartmalar, mayonez, hazır gıdalar vs) Onun dışında akşamları bol limonlu salata yiyorum yemeklerle(salatanın içine aklına gelen her salata malzemesini katarım), sebzelerle aram iyi, kış sebzelerini çok severim zaten. Et ve balığı da belli bir programa bağlamadan yiyorum, haftada iki kez balık yiyorumdur, eti de canım istedikçe. Dediğim gibi belli bir listem yok, her şeyden yiyorum, tıka basa midemi doldurmamaya çalışıyorum, tek sorunum sütle onu sevmiyorum pek, hergün içemiyorum sütü ama yoğurt ve peynirle yerini doldurmaya çalılşıyorum
Bu arada yazmayı unutmuşum,suyu çok içiyorum, yani işin özü alacağım kilolardan çok bebeğe ne kadar faydalı besleniyorum onu düşünüyorum aslında, çünkü kilo alınır da verilir de. O yüzden çeşit çok, miktar az tutulmalı bence.