gebelikte nasl besleniyorsunuz?

ah keşke bu saydıklarını ben de yiyebilsem ama nerdeee ancak yarısını yiyorumdur.yemeğe hiç düşkün değilim zorlamayla ancak bu kadar oluyor.hele kırmızı et ve yumurtadan hiç hoşlanmıyorum.

tesekkür ederim..ama benim büyük bir sorunum var baliktan nefret ediyorum kokusu burnuma geldikce icim bi garip oluyor..25 haftaligim gecer diye bekledim ama bu sadece baliga karsi bulantim gecmedi gecmeyecek...et tavuk hamilelik öncesinde cok severdim ama simdi 2 haftaya bir yiyorum...hele et pisirirken kanli kanli tiksintiden ölüyorum....ama süt bol su meyve sebze peynir yumurta yiyorum hergün...arasira findik ve ceviz yiyorum baliktan alamadigim omega 3 alsin diye...

günde 2 su bardağı süt 2lt su bunlar olmazsa olmazlarr.canım her zaman tam buğday ekmeği yedim öğle arası bir kase yoğurt.ve bol c vitamini içeren meyvelerr başta kivi olmak üzere elma portakal mandalina.haftada 2 gün soomn balığı yedim haftada 2 gün mevsim sebzesi 2gün kırmızı et ve birgün tavuk yedim lütfen meyvelerin sularını değil kendilerini yiyinizz çünkü c vitamini içeren meyveler sıkıldıklarrında vitaminlerinin büyük bir kısmını kaybederler.6 aydan sonra sütü tam 1lt içmeye baladım.hamileliğimin son ayları yaza geldiği için bol miktarda kavun karpuz tükettim kavun ve karpuz vücuttan tuzun atılmasına yardımcı olur vee su eksiğinizi gideriir.vee kahvaltıdaa asla yumurtayı eksik etmedim hergün ben 2 tane yedim amaa bir tane yemek şart.anne sütünden sonra en büyük protein kaynağı yumurta.aklıma gelenler bunlarrr sorarsanız daha net cevaplayabiliirm

ben henüz hamile değilim ama yilecekler konusunda epey bir araştırma yapıyorum. Sizin listenizde et biraz fazla yer tutuyor gibi geldi bana..Fazla et yemekte çok yararlı olan birşey değil.. Tabii ki tavuk, balık, et bunlar protein kaynağı ayrıca yumurtada öyle. Ancak siz bunların hepsini bir haftada tükettiğinizi söylüyorsunuz. Bana göre bir hafta balık yendiyse öbür hafta tavuk yenmeli ya da 2 gün kırmızı et yerine o günlerden bir günü bakliyata yaırmak gerekir. Bakliyat hamilelikte çok önemli. Yanii 2 gün kırmızı et ve iki gün tavuk ağır gelebilir. Ayrıca sabah yumurta iki tane yemekte sakıncalı diye biliyorum çünkü kolestrol seviyesi oldukça fazla olan bir besin yumurta ve sabah iki tane özellikle yaz aylarında alerjiye bile neden olabilir.. Ben şu anda mesela iki gün baklagil, iki gün sebze, bir gün tavuk yiyorsam birgün balıkm yerim yada yine sebze dönüşümli yerim bu hafta yemediğimi öbür hafta yerim. Hamilelikte de bunu uygulayacağım. Ayrıca 1 lt sütte çok fazla. iki batdak hergün için uygundur herşeyin fazlası zarar dedi benim doktorum.. Hatta vitamin takviyesi bile önermiyor yiyeceklerden de aldığımızda çok fazla birikmne olyor ve zarar veriyormuş..

ah keşke bu saydıklarını ben de yiyebilsem ama nerdeee ancak yarısını yiyorumdur.yemeğe hiç düşkün değilim zorlamayla ancak bu kadar oluyor.hele kırmızı et ve yumurtadan hiç hoşlanmıyorum.

canım pekı bebeğin sağlığı nasıl sen neler yıyorsun pekı beslenmende ,kılon ne kadar değişti öncesinde

ben henüz hamile değilim ama yilecekler konusunda epey bir araştırma yapıyorum. Sizin listenizde et biraz fazla yer tutuyor gibi geldi bana..Fazla et yemekte çok yararlı olan birşey değil.. Tabii ki tavuk, balık, et bunlar protein kaynağı ayrıca yumurtada öyle. Ancak siz bunların hepsini bir haftada tükettiğinizi söylüyorsunuz. Bana göre bir hafta balık yendiyse öbür hafta tavuk yenmeli ya da 2 gün kırmızı et yerine o günlerden bir günü bakliyata yaırmak gerekir. Bakliyat hamilelikte çok önemli. Yanii 2 gün kırmızı et ve iki gün tavuk ağır gelebilir. Ayrıca sabah yumurta iki tane yemekte sakıncalı diye biliyorum çünkü kolestrol seviyesi oldukça fazla olan bir besin yumurta ve sabah iki tane özellikle yaz aylarında alerjiye bile neden olabilir.. Ben şu anda mesela iki gün baklagil, iki gün sebze, bir gün tavuk yiyorsam birgün balıkm yerim yada yine sebze dönüşümli yerim bu hafta yemediğimi öbür hafta yerim. Hamilelikte de bunu uygulayacağım. Ayrıca 1 lt sütte çok fazla. iki batdak hergün için uygundur herşeyin fazlası zarar dedi benim doktorum.. Hatta vitamin takviyesi bile önermiyor yiyeceklerden de aldığımızda çok fazla birikmne olyor ve zarar veriyormuş..
dejavucum bende daha hamıle degılım doktoruma sormadım ama ne der bılmıyorum sen nasıl bir beslenme programı uygulayacaksın dedıgın gıbı o yenılenler bana gore de çok geldı,
sabah
1-2 dılımekmek peynır domates salatalık sıkma portakal suyu falan
aralarda
meyevlı yogurt 1 tane kurabıye
öğlen ve aksma mesela neler yenır

Bana da biraz abartılı bir yeme içme listesi gibi geldi, doktorlar hamilelere "iki kişilik beslenmeyin" uyarısında bulunuyorlar, yani abartmadan her besinden yememiz ve midemizi tıka basa doldurmadan sofradan kalkmamız gerekli. Etten ziyade sebze meyve ağırlıklı beslenmek gerekiyor, bir de süt önemli günde 2 bardak yeterli.

odettecım sen neler yıyorsun kaç kılo aldın pekı

Canım ben hamile kalmadan önce 56 kiloydum, boyum 1.72, şu an 9 kilo almış durumdayım. Yemek içmekle alakalı kendime herhangi bir sınır koymadım, ara sıra kaçamaklar yapsam da zararlı yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorum(kola, şekerlemeler, kızartmalar, mayonez, hazır gıdalar vs) Onun dışında akşamları bol limonlu salata yiyorum yemeklerle(salatanın içine aklına gelen her salata malzemesini katarım), sebzelerle aram iyi, kış sebzelerini çok severim zaten. Et ve balığı da belli bir programa bağlamadan yiyorum, haftada iki kez balık yiyorumdur, eti de canım istedikçe. Dediğim gibi belli bir listem yok, her şeyden yiyorum, tıka basa midemi doldurmamaya çalışıyorum, tek sorunum sütle onu sevmiyorum pek, hergün içemiyorum sütü ama yoğurt ve peynirle yerini doldurmaya çalılşıyorum

Bu arada yazmayı unutmuşum,suyu çok içiyorum, yani işin özü alacağım kilolardan çok bebeğe ne kadar faydalı besleniyorum onu düşünüyorum aslında, çünkü kilo alınır da verilir de. O yüzden çeşit çok, miktar az tutulmalı bence.

Son düzenleme:
teşekkur ederım canım dedıgın gıbı az ve öz yemekten gecıyor bende çıkolataya karsı koyamam sütlü tatlılar tercıh ederım kazandıbı krem karamel gıbı baklava yemem suan da olabıldıgınce dıkkat edıyorum fındık badem atısıtırıyorum arada kakaolu süt olarak ıcıyorum sütü,yogurt arada meyveli yoğurt yedıklerım bıraz daha çeşidi arttırırsam tamam olacak galıba..

sabahlari mutlaka bir yumurta yiyorum bazen 2:-) bir dilim peynir ve sut

bos mideye cok su icmememi soyledi dr. oglen bir kase yogurt aksam meyve uyumaya yakin tekrar bir bardak sut iciyorum.haftada bir balik
tabi bunlar olmazsa olmazlar benim icin

canım pekı bebeğin sağlığı nasıl sen neler yıyorsun pekı beslenmende ,kılon ne kadar değişti öncesinde

canım Allaha şükür bebişimin beslenmesi gayet iyiymiş ultrasona göre :nazar: demek ki az da olsa yediklerim yarıyor.bu sayılanların hemen hemen hepsinden yiyorum fakat az miktarlarda.daha çok meyve ve sebzeye düşkünüm.her akşam mutlaka salata yerim.günde ancak 1 bardak süt içebiliyorum.et ve yumurtayı çok sevmediğim için bakliyat tüketiyorum.ben 55 ile hamile kaldım şuan 25 haftalığım 60.5 kiloyum.5.5 kilo aldım işte.

hamilelite en çok görülen durumlardan bir tanesi kansızlık ve demir eksikliğidir.bakliyat demişsin kurufasulyeyi etsizmi pişiriyorsun et diyincede 2 gün otur büftek ye demedik.güzelim haftada en az 2 gün balık yenmesi gerektiğini bilmeyen yoktur yani bir hafta bir hafta şu değil.ben zaten yumurta konusunda da dedim ki ben 2 tane yiyorum yaş ilerlediğinde koetrol nedeniyle yiyemiycem ama günde 1 tane şart dedim zaten yumurtanında kolestrolde masum olduğu haberlerde proflar tarafından da söylendi.bende hiç vitamin takviyesi kullanmadım ve meşhur bir profa gidiyordum.süte gelince bebek kemikleşmeye başalyınca senden kalsiyum alıyor ama sen bu kalsiyumu yetri kadar almazsan menepozda kemik erimesinin çoğalmasına sebeb oluyor.umarım kafandaki soru işaretlerine cevap verebilmişimdir

dejavucum bende daha hamıle degılım doktoruma sormadım ama ne der bılmıyorum sen nasıl bir beslenme programı uygulayacaksın dedıgın gıbı o yenılenler bana gore de çok geldı,
sabah
1-2 dılımekmek peynır domates salatalık sıkma portakal suyu falan
aralarda
meyevlı yogurt 1 tane kurabıye
öğlen ve aksma mesela neler yenır

canm senin bu yazdıkların resmen diyet öğlen bir sıcak yemek sebze ya da tavuk şart sen illa ben az kilo alıcam diyorsan ekmek yeme her yemekten sadece 1 yemek kaşığı yeee tatlı tüketme.bu arada sıkma portakal suyunu vitamin yok cün kü c vitaminleri sıkılınca ısıya maruz kalınca vitaminlerini büyük bir bölümü kaybediyor

Bana da biraz abartılı bir yeme içme listesi gibi geldi, doktorlar hamilelere "iki kişilik beslenmeyin" uyarısında bulunuyorlar, yani abartmadan her besinden yememiz ve midemizi tıka basa doldurmadan sofradan kalkmamız gerekli. Etten ziyade sebze meyve ağırlıklı beslenmek gerekiyor, bir de süt önemli günde 2 bardak yeterli.

ya zaten bende sütü 1 lt olarak 6 aydan sonra arttırdımm arkadaşalr.etede gelince hepiniz eminim demir ilacı alacaksınız ama ben almadan bitirdim hamilelliğimi etteki demir miktarını anlatmama gerek yok herhalde yine diyorum nohu kurufasulye etsiz mi pişiriyorsunuzz?

Canım ben hamile kalmadan önce 56 kiloydum, boyum 1.72, şu an 9 kilo almış durumdayım. Yemek içmekle alakalı kendime herhangi bir sınır koymadım, ara sıra kaçamaklar yapsam da zararlı yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorum(kola, şekerlemeler, kızartmalar, mayonez, hazır gıdalar vs) Onun dışında akşamları bol limonlu salata yiyorum yemeklerle(salatanın içine aklına gelen her salata malzemesini katarım), sebzelerle aram iyi, kış sebzelerini çok severim zaten. Et ve balığı da belli bir programa bağlamadan yiyorum, haftada iki kez balık yiyorumdur, eti de canım istedikçe. Dediğim gibi belli bir listem yok, her şeyden yiyorum, tıka basa midemi doldurmamaya çalışıyorum, tek sorunum sütle onu sevmiyorum pek, hergün içemiyorum sütü ama yoğurt ve peynirle yerini doldurmaya çalılşıyorum

Bu arada yazmayı unutmuşum,suyu çok içiyorum, yani işin özü alacağım kilolardan çok bebeğe ne kadar faydalı besleniyorum onu düşünüyorum aslında, çünkü kilo alınır da verilir de. O yüzden çeşit çok, miktar az tutulmalı bence.

bende tabaga koyun ağzına kadar yiyin demiyorum bir yemek kaşığı gerekirse ekmeksiz mesela ben balık tavuk ve ızgara etleri ekmeksiz yerim ve bir porsiyonu geçirmem

benim oğlum 54cm ve 3.500 kg doğdu ve halada yaşıtlarından hem uzun hemde gelişimi öndeee bunuda hamililikteki beslenmeme brçluyuum çünkü nende babasıda çok uzun insanlar değilz ama oğlumun şimdiki boyu 1.5 yaşındaki bebeklerin boyuna eşit oğlum 13 aylık daha

kızlar neredesiniz yalnızca 2-3 kişi mı var sizlerin yaşadıkları bizler için de bir deneyim olacaktır paylaşımlarınızı bekleriz

bende her sabah yumurta peynir ekmez bal kahvaltı ediyorum süt içiyorum günde 2 bardak belli programa koymadım ama et tavuk balık baklagil yiyorum ekmek çok yememeye çalışıyorum su her ne kadar sevmesemde 2 lt içmeye çalışıyorum çantamda meyvem eksik değil hergün olmasada cevizde tüketiyorum bide kızlar önerim bol bol ayva yemeniz hadisi şerif bile var ayva yiyen annenin bebeği çok akıllı oıluyormuş bilginize...

X