- 28 Ocak 2015
- 88
- 31
- 37
-
- Konu Sahibi Hayatbisiir
Merhaba arkadaslar... 7 haftalık hamile yim ve son bir aydır ne zaman azıcık egilerek bir iş yapsam evi supurmek silmek gibi kuyruk sokumuma bir ağrı gelip oturuyor ve beni herseyi bırakıp oturmak zorunda bırakıyor... Gebelik ten önce kendimi çok yoruldu gum da fazla egilerek is yapınca oluyordu doğal olarak ama şimdi temizliğe yeni başlıyorum 5 dakika içinde giriyor bu ağrı...
Artık Evimin temizliğini doğru dürüst yapamıyorum bu da beni huzursuz ediyor...Bu gebelik le alakali mi yoksa kemik ya da sinirlerle mi alakali benim gibi hamilelikte bu sıkıntıyı yaşayan evinin islerini yapamayan başka arkadaşlar da var mı bilmek istiyorum... Fikir verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
..
Önceden ağrıyorsa kemiklerinle ilgili olup gebelikle artmış olabilir.Çünkü daha 2 aylık hamilesin,bu kadar şiddetli etki etmemeli bence.
Selam canım bir yakınımın başına gelmişti, D vitamini eksikliğinden olduğunu söylemiş doktor
vücudunda D vitamini eksikliği varsa bu gebelikle birlikte artıyormuş.
İlk 3 ay bel ve kalça ve kasıklarda ağrı olabiliyor.
Rahim genişlerken çevresinde kendisini tutan bağlar bu genişlemeye ayak uydurabilmek için gerilirler. Bu gerilme sonucu ağrı duyabiliyorsun korkulacak brşey değil yani eşinde bir kaç ay sabretsin bir zahmet yardım etsin :)
Canım hamile değilim ama aynı durum bende de sözkonusu . Yıllardır uzun süre eğilerek iş yaptığımda zor doğrulurdum ama son zamanlarda eğik kalabilme sürem iyice kısaldı Hatta daha bugün elime süpürgeyi aldım salon bitmeden belime ağrı girdi doğrulamadım oturdum yavaş yavaş açılmasını bekledim. Ben bu rahatsızlık için ortopediye gittim nöroloğa git dedi. Sanırım fıtık var sandı. Nöroloğa gittim şikayetlerimi dinledi fıtık gibi görünmüyor dedi Fizik Tedaviye git dedi. En son geçtiğimiz hafta fizik tedavi uzmanına gittim belimden röntgen çekildi. Söylediğine göre kuyruk sokumu kemiğimde daralma mı ne varmış eskiden kalma birşeymiş , kemik yoğunluğum iyi olduğu için D vitamini eksikliğinden değilmiş vs vs. Ağrı kesici , kas gevşetici verdi bir de bel egzersizlerini gösteren bir kağıt tutuşturdu elime... Başka da birşey demedi. Geçer mi geçmez mi bilinmez...Ayrıca annemde de kuyruk sokumunda düzleşme vardı ve annem oturma simidi kullanıyordu . Belki seni de rahatlatır. Şimdiden geçmiş olsun.
Valla eşin titizse alıp bezi silecek süpürecek
Çocuğu tek yapmadın bu kadar Nazlı olmasın eşin de
Bırak ortalığı b.k götürsün sağlığın yerinde olsun
Bir de evlere hizmetçi olmayın ne olur ev siz rahat edesiniz diye var temizlemesi zor ıvır zıvırı kaldırın gitsin
Şu an seni kendime çok yakın buldumböyle düşünen birileri hala varmış... Bizim ailede çok var bu eşyanın kölesi olma durumu ben hiç öyle değilim... Eşyalar mi bize hizmet için var biz mi onlara hizmet için varız derim ben de hep
Aslında eşim anlayıssiz biri değildir ama dışarıdan bakıldığında iyi duruyorsun iyi bu diye düşünüyor onlar erkekler düz mantık malumYatak dosek yatmak lazım en iyisi
Bizim buralarda boçık dusmesi derler koca karilar. Saygideger kocakarilarimiz doktorlar bundan anlamaz diyip parmaklarıyla o kemigi yukari kaldirirlar tekrar :)
Ben de kaldirtmistim bekarken, ama düştü tekrar galiba. Ayyyy Allah'im neler söylüyorum.
Bu biraz da size bağlı ve uzun bir süreç hamilelik
Daha çok ağırlaşacaksınız eviniz pis olsun siz ve bebeğiniz sağlıklı olsun
Hamileyken eşim yemeği yaptı çamaşırı bulaşığı yıkadı gayet de sağlıklıydım ama yoğun çalışıyordum
Her erkek yapmaz belki ama şikayet etmesin 3 çeşit yemek olmasın 2 yumurta kırıp yesin
Bebeğin sağlığı önemli eşiniz temizlik yapmıyorsa da birini tutun 15 günde bir silip süpürme size yeter iki kişi ne kiri olur ki
Ilerleyen günler için de şimdiden doktora gidin bence bizim arkadaşın da bir rahatsızlığı vardı bir önceki sene ilaç verdiler şimdi içemem dedi
Zorla gönderdik doktor yatış pozisyonu verdi rahat etti gecikmeden gidin bence daha uzun bir süre var önünüzde