Gebelikte Kuyruk Sokumunda Biktiran Ağrı

Hayatbisiir

Güzel günler göreceğiz... Güneşli günler...
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
88
31
37
Merhaba arkadaslar... 7 haftalık hamile yim ve son bir aydır ne zaman azıcık egilerek bir iş yapsam evi supurmek silmek gibi kuyruk sokumuma bir ağrı gelip oturuyor ve beni herseyi bırakıp oturmak zorunda bırakıyor... Gebelik ten önce kendimi çok yoruldu gum da fazla egilerek is yapınca oluyordu doğal olarak ama şimdi temizliğe yeni başlıyorum 5 dakika içinde giriyor bu ağrı...

Artık Evimin temizliğini doğru dürüst yapamıyorum bu da beni huzursuz ediyor... Bu gebelik le alakali mi yoksa kemik ya da sinirlerle mi alakali benim gibi hamilelikte bu sıkıntıyı yaşayan evinin islerini yapamayan başka arkadaşlar da var mı bilmek istiyorum... Fikir verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
..

Geçmiş olsun bir yerde okumuştum biri daha bu ağrıdan şikayet etmişti gebeliğinde, oturma simitleri varmış çok faydasını gören olmuş aklınızda olsun doktorunuza danışın isterseniz, bir de yürüyüş iyi geliyor diyorlardı

Bol bol yürüyüş yapsan iyi gelir aslında ama doktoruna danış tabi

Önce cevabın için teşekkür ederim canım... Evet kontrole gidince doktora bi danışacagim... Ben de öyle düşünmüştüm ama buna yürüyüş de iyi gelmiyor maalesef eşimle bazı akşamlar yarım saatlik yürüyüşler yaptigimiz oluyor eve döndüğümde oturduğum anda anlıyorum ki aynı yerinde duruyor... Çapraz oturuyorum ya da uzanıyor um falan geçiyor ama asıl beni sinir eden beni isgormez hale getirmesi... Bugün gene başladım temizliğe inanin odanın yarısını supurup oturup dinleniyorum diğer yarısını kalkıp ikinci seferde supuruyorum... Ve doğal olarak işler sarkiyor da sarkiyor

Önceden ağrıyorsa kemiklerinle ilgili olup gebelikle artmış olabilir.Çünkü daha 2 aylık hamilesin,bu kadar şiddetli etki etmemeli bence.

İnşaallah Bir an önce geçer... Eşim de biraz titiz evi tozlu görünce o bozuluyor ben de pasakli gibi hissediyorum artık kendimi

Önceden ağrıyorsa kemiklerinle ilgili olup gebelikle artmış olabilir.Çünkü daha 2 aylık hamilesin,bu kadar şiddetli etki etmemeli bence.

Ben de öyle düşünüyorum çünkü bebeğim daha çok küçük... Ama öyle bile olsa gebelikte bi tedavi olmaz sanırım film falan zararlı...

Selam canım bir yakınımın başına gelmişti, D vitamini eksikliğinden olduğunu söylemiş doktor
vücudunda D vitamini eksikliği varsa bu gebelikle birlikte artıyormuş.

Selam canım bir yakınımın başına gelmişti, D vitamini eksikliğinden olduğunu söylemiş doktor
vücudunda D vitamini eksikliği varsa bu gebelikle birlikte artıyormuş.

Hmm aslında doktor bi sürü tahlil istedi herseyin yerinde dedi ama... D vitamin ine baktı mi bilmiyorum

İlk 3 ay bel ve kalça ve kasıklarda ağrı olabiliyor.
Rahim genişlerken çevresinde kendisini tutan bağlar bu genişlemeye ayak uydurabilmek için gerilirler. Bu gerilme sonucu ağrı duyabiliyorsun korkulacak brşey değil yani eşinde bir kaç ay sabretsin bir zahmet yardım etsin :)

Canım hamile değilim ama aynı durum bende de sözkonusu . Yıllardır uzun süre eğilerek iş yaptığımda zor doğrulurdum ama son zamanlarda eğik kalabilme sürem iyice kısaldı Hatta daha bugün elime süpürgeyi aldım salon bitmeden belime ağrı girdi doğrulamadım oturdum yavaş yavaş açılmasını bekledim. Ben bu rahatsızlık için ortopediye gittim nöroloğa git dedi. Sanırım fıtık var sandı. Nöroloğa gittim şikayetlerimi dinledi fıtık gibi görünmüyor dedi Fizik Tedaviye git dedi. En son geçtiğimiz hafta fizik tedavi uzmanına gittim belimden röntgen çekildi. Söylediğine göre kuyruk sokumu kemiğimde daralma mı ne varmış eskiden kalma birşeymiş , kemik yoğunluğum iyi olduğu için D vitamini eksikliğinden değilmiş vs vs. Ağrı kesici , kas gevşetici verdi bir de bel egzersizlerini gösteren bir kağıt tutuşturdu elime... Başka da birşey demedi. Geçer mi geçmez mi bilinmez...Ayrıca annemde de kuyruk sokumunda düzleşme vardı ve annem oturma simidi kullanıyordu . Belki seni de rahatlatır. Şimdiden geçmiş olsun.

En sonunda o olacak vericem eline supurgeyi supursun

Valla eşin titizse alıp bezi silecek süpürecek

Çocuğu tek yapmadın bu kadar Nazlı olmasın eşin de

Bırak ortalığı b.k götürsün sağlığın yerinde olsun

Bir de evlere hizmetçi olmayın ne olur ev siz rahat edesiniz diye var temizlemesi zor ıvır zıvırı kaldırın gitsin

Evet canım anlattigin durum aynı benim yaşadığım durum... Doktora gitmeyi hiç düşünmedim bundan önce çünkü hep kendimi birden yordugumu düşündüm ama şimdi bu ağrının girme süresi çok kisaldi belki de gerçekten gebelikten dolayı...

Şu an seni kendime çok yakın buldum böyle düşünen birileri hala varmış... Bizim ailede çok var bu eşyanın kölesi olma durumu ben hiç öyle değilim... Eşyalar mi bize hizmet için var biz mi onlara hizmet için varız derim ben de hep

Aslında eşim anlayıssiz biri değildir ama dışarıdan bakıldığında iyi duruyorsun iyi bu diye düşünüyor onlar erkekler düz mantık malum Yatak dosek yatmak lazım en iyisi

Bizim buralarda boçık dusmesi derler koca karilar. Saygideger kocakarilarimiz doktorlar bundan anlamaz diyip parmaklarıyla o kemigi yukari kaldirirlar tekrar :)
Ben de kaldirtmistim bekarken, ama düştü tekrar galiba. Ayyyy Allah'im neler söylüyorum.

Bu biraz da size bağlı ve uzun bir süreç hamilelik

Daha çok ağırlaşacaksınız eviniz pis olsun siz ve bebeğiniz sağlıklı olsun

Hamileyken eşim yemeği yaptı çamaşırı bulaşığı yıkadı gayet de sağlıklıydım ama yoğun çalışıyordum

Her erkek yapmaz belki ama şikayet etmesin 3 çeşit yemek olmasın 2 yumurta kırıp yesin

Bebeğin sağlığı önemli eşiniz temizlik yapmıyorsa da birini tutun 15 günde bir silip süpürme size yeter iki kişi ne kiri olur ki

Ilerleyen günler için de şimdiden doktora gidin bence bizim arkadaşın da bir rahatsızlığı vardı bir önceki sene ilaç verdiler şimdi içemem dedi
Zorla gönderdik doktor yatış pozisyonu verdi rahat etti gecikmeden gidin bence daha uzun bir süre var önünüzde

Hmm ilk defa duyuyorum :) geçmezse ilerde bunu da arastiririm Teşekkürler canim

Sağol canım cevabın için... Bence de öyle is guc temizlik bunlar önemli değil yeter ki bebekleri sağlıkla alalım kucagimiza inşallah... Doktor konusuna gelince önce bi doktoruma danisayim duruma göre ortopedi ye de giderim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…