Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Allah Allah bu siniriniz neden hayırdır? Ben o tarz bi üslup kullanmıyorum. İnsan gibi sordum. İnsanlar hayatlarındaki diyet zamanını neden hamilelik zamanına erteler diye? Kişinin sağlık problemi varsa ona bir şey diyemem o ayrı da dedim.
Hamilelik döneminde aşırı kilo alma korkusu olabilir ki ben önceki hamileliğimde 25 kilo aldım.

Hamilelik döneminde aşırı kilo alma korkusu olabilir ki ben önceki hamileliğimde 25 kilo aldım.
O başka. Ben şundan bahsediyorum. Mesela 70 ile hamile kalmış. Bebek büyüdükçe 60 Lara 50lere düşmeye çalışıyor. Bunu öncesinde düşünmemiş. Ters bir eleştiri yapmıyorum yahu 🤗 neden öncesinde ya da sonrasında diyet yapmak varken bu zayıflama çabası gebeliğe denk geliyor

Benim de iştahım oldukca açık.Ilk günler süperdi gayet sıkı diyet yapıyordum ama zaman geçtikçe iştahım arttı.Simdi o kadar düzenli diyet yapamıyorum.Az da olsa kilo verebilmemi yürüyüşe borçluyum.
Ya ben tempolu yürüyemiyorum öyle. Bel agrım kasik agrım oluyor korkuyorum . Hele bel ağrısı bugünlerde bende felaket .yavaş yürüyünce de ise yaramıyor anca eklemlerim hareket ediyor 🙄

O başka. Ben şundan bahsediyorum. Mesela 70 ile hamile kalmış. Bebek büyüdükçe 60 Lara 50lere düşmeye çalışıyor. Bunu öncesinde düşünmemiş. Ters bir eleştiri yapmıyorum yahu 🤗 neden öncesinde ya da sonrasında diyet yapmak varken bu zayıflama çabası gebeliğe denk geliyor
Sevgili N Nehircikss tepkinin sebebi şu oldu kötü bir üslupla söylemeseniz dahi bebeklere yazık değil mi diyerek anneliği sorgulamış oldunuz.Yani keyfen,sadece güzel görünmek için kilo vermek istiyormuşuz çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıyormuşuz anlamına geldi cümleniz.Hickimse anneliginin sorgulanmasını istemez.Ben 76 kiloyum boyum 1.62 ve daha 9 ay önce doğum yaptım ve zaten diyet yapiyorken eski kilom olan 60 a inmeye calisirken yüksek kiloyla kazayla hamile kaldım.Hedefim 70 kiloya inip hamileligi de yine 76 civarı tamamlayabilmek çünkü kilo alırsam plesantam yine kopabilir,bebegimi kaybedebilirim.Grupta durup durup hamile kalınca 70 ten 50 ye inmek isteyen birinin olduğunu sanmıyorum.Bahsettiginiz kişiler mankenler olabilir biz sadece sağlıklı olmaya çalışıyoruz

Can kızlaar listemizi güncelledim.
Herkes kontrol edebilir haftasını yazmayanlar var aramızda kilolarımızı yazarken haftanızıda yazarsanız onuda eklerim ❤❤
Bir de archimom archimom la aldığımız karara göre üst üste bildirim yapmayanları malesef çıkarmak durumundayız..
Hepimiz çok güzel gidiyoruz bence sularımızı unutmayalım (su takıntım var farkındayım😂) Asıl savaşımız şimdi başlıyor ben kendime değil de size güveniyoruum en az kilolarla, sağlıklı tosun bebelerimizi kucağımıza alıcaz inşallahhh ❤

Ya ben tempolu yürüyemiyorum öyle. Bel agrım kasik agrım oluyor korkuyorum . Hele bel ağrısı bugünlerde bende felaket .yavaş yürüyünce de ise yaramıyor anca eklemlerim hareket ediyor 🙄
Canım günde 30 dk tempolu olmasan da hareket etsen yeter bel ağrıları rahim büyümesi kaynaklı.Ben de ilk günler zorlandım ama şimdi agrım olmuyor pek

Sevgili N Nehircikss tepkinin sebebi şu oldu kötü bir üslupla söylemeseniz dahi bebeklere yazık değil mi diyerek anneliği sorgulamış oldunuz.Yani keyfen,sadece güzel görünmek için kilo vermek istiyormuşuz çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıyormuşuz anlamına geldi cümleniz.Hickimse anneliginin sorgulanmasını istemez.Ben 76 kiloyum boyum 1.62 ve daha 9 ay önce doğum yaptım ve zaten diyet yapiyorken eski kilom olan 60 a inmeye calisirken yüksek kiloyla kazayla hamile kaldım.Hedefim 70 kiloya inip hamileligi de yine 76 civarı tamamlayabilmek çünkü kilo alırsam plesantam yine kopabilir,bebegimi kaybedebilirim.Grupta durup durup hamile kalınca 70 ten 50 ye inmek isteyen birinin olduğunu sanmıyorum.Bahsettiginiz kişiler mankenler olabilir biz sadece sağlıklı olmaya çalışıyoruz
Bebeği zor duruma düşüren sıkıntılı durumları zaten muaf tuttum. Boş yorum yapmadım. Hamilelik kilosu başlangıcının çok altına düşmeye çalışıp oh iyi kilo vermişim diye konuşanlar post atanlar var. Onları sorguluyorum.

İlk cümleniz de geçen bunu yapmak “ akıl kârı değil lafı” biraz incitici olduğu için sizce gerilmemiz normal değil midir ?
Kaldı ki bundan bir kaç hafta önce sizde bizim bu topiğimize eklenmek istemiş birisiniz.
Bu tepkiniz beni oldukça şaşırttı.
Sağlıklı günler iyi akşamlar dileriz.

İlk cümleniz de geçen bunu yapmak “ akıl kârı değil lafı” biraz incitici olduğu için sizce gerilmemiz normal değil midir ?
Kaldı ki bundan bir kaç hafta önce sizde bizim bu topiğimize eklenmek istemiş birisiniz.
Yoo ben zayıflamaya çalışmıyorum. Bu topik zayıflama topiği mi anlamadım. Sağlıklı bir gebelik geçirmek amacım. Çok çok kilo almalıyız öyle bir şey de demedim. Ama başlangıç kilosunun altına düşmeye çalışmanın yeri gebelik zamanı mı bunu sorguladım.
Ben de size iyi akşamlar diliyorum

Listeden beni kaldırmanızın sebebi nedir?

Diyetisyene yeni başlamıştım ki, hamile olduğumu öğrendim. Listem iyi aslında, genel olarak pratik bir liste. Dilersen paylaşabilirim. Elinde hali hazirda listelerin varsa boşuna diyetisyene gitmene gerek yok sanki.. uygulayabiliyorsan tabi..
Merhaba, kilonuz benimle aynı. Acaba listenizi benimle paylaşabilir misiniz? Ben de geçen sene diyetisyene gidiyordum listelerim var ama hamileliğe uygun olmaz diye uygulamaya çekibiyorum

Merhaba, kilonuz benimle aynı. Acaba listenizi benimle paylaşabilir misiniz? Ben de geçen sene diyetisyene gidiyordum listelerim var ama hamileliğe uygun olmaz diye uygulamaya çekibiyorum
Paylaşırım tabi ki. Size mesaj atacağım..

Maşallah.Sonuna gelmişsiniz.Ben de 86 ile girdim doğuma.Ciktiginiz zaman bol emzirme bol su 10 kilo zaten otomatik gidecek kalan kiloları da 6 ayda verirsiniz
Ayy insallah canim , 71 kg ile hamile kaldim en kotu 75 e bile raziyim zamanla gider insallah , bu seferde şu süt olur bu süt bol bol ye derler ama yemem bence o kadar😁

Canım günde 30 dk tempolu olmasan da hareket etsen yeter bel ağrıları rahim büyümesi kaynaklı.Ben de ilk günler zorlandım ama şimdi agrım olmuyor pek
Dün akşam bi agrım başladı belim ayrılıyor sanki .yatsam yatamıyorum kalksam kalkamıyorum yatakta dönemiyorum bıçak sapliyorlar sanki tam belimde değil aşağısı pörtçuk diyorlardı sanırım orası.gecen haftada oldu regl zamanimda. Hayir boyleyken yuruyemem zaten .Hamileler için bel korsesi siparişi verdim umarım ise yarar .
Buarada herkese günaydın kızlar 🌸Bilmiyorum vucudum umarım taşır. Moral olarakta çok kötüyüm bugünlerde niye hamile kaldım ki diyorum. Sonra kızıyorum ya olmasaydı binlerce insan var bunun için tedavi gören . Allah affetsin ruhsal çöküntüye girdim sanırım.🤔Hayır bu tutulmalar dolunaylar falan inanicam gerçekten hep mi bişey olur hoş bu sene safi zarar ziyan .Bebegim dışında 😏Bag kurmam gerekiyor bi an önce onunla 😶

Günaydın kızlar MelodiXX MelodiXX grubumuz pek nonaktif kaldı.Kimse kilo takibi yapmıyor herhalde.Kilo bildirimlerinin haftalık yapılması gerekir bence.Cogu 5 hafta öncesinde kalmış listedeki kiloların.Istersen etiketleyip bi sor arkadaşlara bir de uyari yap. Böyle motive olamayız ki e hafta bildirim yapmayanlar liste dışı kalabilir bence.Bu arada 76.0 güncel kilom 10.haftaya girdim
Ben ilk drumn tartisiyla basladim kontrolden kontrole guncelletecegim.ayni tartiyla devam etmek en sagliklisi.Ayy hemen bir eleme liste dışı bırakma...Sizin tartınız vardir elinizin altinda tartilirsiniz sizene herkesin tek tek kilo durumuna bakipmi motive olacaksiniz.Guncel olanlara bakip motive olun sizde.

Ben ilk drumn tartisiyla basladim kontrolden kontrole guncelletecegim.ayni tartiyla devam etmek en sagliklisi.Ayy hemen bir eleme liste dışı bırakma...Sizin tartınız vardir elinizin altinda tartilirsiniz sizene herkesin tek tek kilo durumuna bakipmi motive olacaksiniz.Guncel olanlara bakip motive olun sizde.
Canım sakin ol durumunu bildirsen zaten kimse liste dışı bırakmaz seni özel bir durumun var sonuçta tartın yokmuş olmayabilir benimkinin pili bitiyor mesela kendimi de siliyim yani bu durumlar başka girip bir kez adını yazdırıp unutup bir daha gelmeyenler başka

Gebelik herkese sinir yaptı sanırım oysa sadece motivasyon moral amaçlı açılan bir topik sebepsiz gerilmeler :işsiz:
Ay sorma moralde yok motivasyonda yok hayir normalde de yok zaten 😄bide buraya giriyoruz ayri bi sinir harbi herkes bi gergin sinirli ters ters cevaplar gereksiz rehavete kapilmalar özellikle ocak anneleri topigi millet korksun kaygılansın diye mi yaziyolar anlamadım

X