• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kilo kontrolü mümkün mü?

Elbette mümkündür ama ben yapamadım :) 23 kilo fazla ile doğuma girdim.. 2 ay sonra eski kilomdaydım. Boşver takma kafana veriliyor hepsi..
şimdi daha dikkatliyim tabi,15 kilo max alayım diyorum :)
Nasıl vermiştiniz Doğumdan 2 ay sonra kiloları?

Hamileliğimin yarısı serumlarla gectı dıger yarısı aZcık yemek yiyerek gectı toplam 22-23 kilo aldım :D

merhaba hanımlar
Sanırım yanlış bölümde konu açıyorum ama burada daha çok fikir alabileceğimi düşündüğüm için burada açtım konumu
Ben 20+6 günlük hamileyim ve toplamda 6 kilo aldım 53 kiloyla hamile kaldım dün sabah 58.8 ken bu sabah 59.4 olduğumu gördüm tartı da ve kendime engel olmak istesem de gün içerisinde çok bir şey yemeyen ben akşamları özellikle de arkadaşlara akşam oturmasına gittiğimde kendime engel olamayıp hamurişlerine baya abanıyorum ve sonuç ortada
Bide ben 3 gündür falan evde 15 dklık Leslie yapıyorum bir zararı var mıdır ki çalıştığım kurum evime çok yakın olduğu için günde en fazla 20 dk yürüyebiliyorım spor olarak hayatımda olan aktivite de bu
Bide aslında üşengeç olan ben hamarat bir kadın oldum poğaça kurabiye sütlaç vs yapmaya doyamadım
Bana bir akıl verin tecrübeli olan hanımlar ben ne yaparsam artık kendimi kontrol edebilirim ve sağlıklı bir hamilelik geçirebilirim?
Canım hayırlı olsun hamileliğin. Öncelikle alman gereken tüm besin grubunu yemeyi ihmal etme. Çok önemli beslenmen. Kilo filan hiç önemseme. Senin ve bebeğin için çok önemli. Aşırı kilo alımını önlemek için hamur işinden uzak durabilirsin sadece. Tatlı yemek istiyorsan da şekerini az kullanarak sütlü tatlılar yapabilirsin.

Toplamda 7 kilo almıştım . Doğumdan sonraki gün sadece iki kilo kalmıştı . Bir aya kalmadan da aldığım kilodan daha aşağıya düşmüştüm. Dikkat etmek gerekiyor kilo almak kolay ama vermek zor.

Nasıl vermiştiniz Doğumdan 2 ay sonra kiloları?
Emzirmek bol bol. Artı süt sağmak ve terlemek :) lohusalıkta sebebini bilmiyorum ama çok terledim. Her gece 4-5 kere üst değişiyordum. O terle attım resmen kiloyu. 40 gün sonrasında 20 kilo gitmişti bile. 2-3 kilo fazlam kaldı onuda bikaç haftada vermiştim. Normaldede hızlı kilo verebilen biriyim belki onunda etkisi vardır. Emzirirken hamurişi tatlı vs ağırlıklo beslenmedim. Bol yeşil salata,bulgur,protein ve bol su işe besleniyordum. Onunda etkisi vardır.

Ben ki yeyip yeyip asla kilo almazdım. Gecenin bir vakti karbonhidratları, hamurişini bir güzel yer yatardım sonra. Gebelikte durum değişiyor. Metabolizma yavaşlıyor. Kabızlık başlıyor. Yediğimiz yarıyor. Şimdi ne yesem kilo alıyorum. Ve sebze ağırlıklı beslenmeme rağmen. Ekmek de ağzıma sürmem neredeyse. Biraz yapıyla alakalı.

Leslie biraz hoplamali bir spor. Bence 15 dk evinizin yakininda yuruseniz daha saglikli olur.

Paketli gidalari, boş kalorileri mumkun mertebe minimuma indirin. Sutlaci da cok az sekerli yaparsaniz hamurlara gore biraz masum kalir ama tabi hergun degil de haftada 2 gun yeseniz kilonuzu kontrol etmeye yardimci olur.

Bebek icin sut yumurta yogurt et cesitleri, saglikli yaglar, porsiyonunu kontrol ederek kuruyemis ve meyve yemeniz daha faydali olur.

Emzirmek bol bol. Artı süt sağmak ve terlemek :) lohusalıkta sebebini bilmiyorum ama çok terledim. Her gece 4-5 kere üst değişiyordum. O terle attım resmen kiloyu. 40 gün sonrasında 20 kilo gitmişti bile. 2-3 kilo fazlam kaldı onuda bikaç haftada vermiştim. Normaldede hızlı kilo verebilen biriyim belki onunda etkisi vardır. Emzirirken hamurişi tatlı vs ağırlıklo beslenmedim. Bol yeşil salata,bulgur,protein ve bol su işe besleniyordum. Onunda etkisi vardır.
Harika resmen. Darısı başıma inşallah :)) Doğumdan sonra 20 kilo versem eski kilomdan da zayıf olurum. Ay hadi hayırlısı :)

Böyle devam edersen şekerin çıkar insülin kullanmak zorunda kalırsın

Yeni dogum yapmis biri olarak size tavsiyem kesinlikle kilo kontrolünde gidin. Cunku son ay anlamadiginiz sekilde birden 5 kilo kadar alabilirsin. 61 ile hamile kaldim 68 ile doguma gittim. Oglumda 3300 dogdu. Ikimizde cok saglikliyiz. 1 haftalik lohusaydim aldigim 7 kiloyu vermistim. Hep tek kisilik yedim. Doydugumu hissettigim an yemek yemeyi biraktim. Sadece oglum kilo almis oldu. Ikiniz icinde dikkat etmelisin kilo almasi kolayda vermesi cok zor oluyor. Birde bunun emzirme doneminde acikmalarin olacak o yüzden dikkat etmelisin.

Harika resmen. Darısı başıma inşallah :)) Doğumdan sonra 20 kilo versem eski kilomdan da zayıf olurum. Ay hadi hayırlısı :)
Kaç kilo aldın? Nezaman doğum yaptın. Doğumdan sonraki en büyük yanlış süt olsun diye hamurişi ve tatlıya yüklenmek. Kilodan başka hiçbişey yapmıyor.. bol su,bol yeşillik özellikle dereotu ve roka inanılmaz süt yapıyor. İneği düşün ne yiyor ot yiyor :) bulgur pilavı sebzeli ohh.. ve sütn kalitesi için protein. Böyle beslenirsen kilo almazsın. Emzirmek zaten inanılmaz bişey.

Kaç kilo aldın? Nezaman doğum yaptın. Doğumdan sonraki en büyük yanlış süt olsun diye hamurişi ve tatlıya yüklenmek. Kilodan başka hiçbişey yapmıyor.. bol su,bol yeşillik özellikle dereotu ve roka inanılmaz süt yapıyor. İneği düşün ne yiyor ot yiyor :) bulgur pilavı sebzeli ohh.. ve sütn kalitesi için protein. Böyle beslenirsen kilo almazsın. Emzirmek zaten inanılmaz bişey.
Şimdiden 10 kilo aldım maaalesef daha 31 haftalığız. Ama benim suyum çok fazla sırf 3 kilo su var karnımda :)) evet zaten hamur işiyle aram yok. Sevmiyorum. Çoğu gıda da bana dokunuyor/ bol sebze yerim o zaman. Roka çok severim. Teşekkürler :)

İlk hedef hamurişinden tamamen uzak durmak. Bebeğe de faydası yok bizede. Sadece gereksiz kilo. Abur cuburu keseyim meyveye yükleneyimlede olmuyor :) o da doğalda olsa şeker. Tüketirkende yoğurtla tüketmek en güzeli meyveleri...
Dilimi ısırayım daha da kilo almam artık doğurcak oldum :):) toplam da 7 kiloyla kapanışı yapacağız inşallah...

Canınızın istediği şeyleri yiyin ama azar azar, ve karnınızı sağlıklı şeylerle doldurun. o zaman diğerlerini daha az canınız isteyecek. 6 ayım bitti 3 kilo aldım sadece o da bebeğe gidiyor zaten, bebek çok iyi gelişmiş 10 gün kadar önde gidiyor. sabahları süt, peynir yumurta zeytin, bazen salatalık domates( hormonlu olma ihtimaline karşı fazla yememeye çalışıyorum) , çok canım isterse patates haşlama ya da kızartma oluyor, ara öğünlerde yoğurt meyve kuruyemiş yiyorum, (genelde 2 öğün yiyorum , vücudum öyle alıştığı için az gelmiyor) akşam da çorba, salata mutlaka yanına tavuk, balık, sebze yemeği, bakliyat vs oluyor. salatayı sıkılmamak için farklı farklı yapıyorum. sebze yemeğini az yağlı yapmaya çalışıyorum. Karnabahar , brokoli havuç haşlayıp yoğurtluyorum. koca bi tabak da yesem kalorisi az oluyor hem de midem dolduğu için başka bişey istemiyorum. Onun dışında canım istediğinde şerbetli tatlı da yediğim oluyor hamur işi de ama hafta 2 günü geçmiyor genelde. Pilav makarna en fazla haftada bir yapıyorum. (ki hamilelikten önce bu kadar da yemiyordum. ) Bence dikkat ederseniz olur. Ama bu az yemeler sizi mutsuz ediyorsa takılın gönlünüze göre, sonrasında verirsiniz. Çünkü canınız çok isterken yemek yememek çok zor.

Arkadaşlar ya size bir şey anlatmak istiyorum.
Ben emzirmeyle, kilo vermeyi bağdaştıramıyorum.

Kızım doğduğundan beri gittiğimiz bir çocuk doktorumuz var. Onun bana demesi şu:
Emziren anne kalorili beslenecek ki sütü de kalorili olsun. Ayrıca emzirirken kilo verme derdine düşmemem gerektiğini de söylemişti. Tabi ki sağlıksız beslenmekten bahsetmiyor, süt ürünleri, protein, bol sebze ve yeşillik de olacak ama örneğin “günde 8 dilim ekmek” yemelisin falan diyordu :KK53: Karbonhidratsız bir emzirme diyetinin mümkün olmadığını söylerdi. Bence haklıydı. Vallahi bakın devamlı yeşillik, tavuk falan yerdim sütüm az olurdu. Ne zaman bi tabak makarna gömsem sütüm artardı. Bahsettiğim bu doktor da Ankara’da tanınan, işinde başarılı, Hacettepe mezunu bir doktor yani.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Şimdiden 10 kilo aldım maaalesef daha 31 haftalığız. Ama benim suyum çok fazla sırf 3 kilo su var karnımda :)) evet zaten hamur işiyle aram yok. Sevmiyorum. Çoğu gıda da bana dokunuyor/ bol sebze yerim o zaman. Roka çok severim. Teşekkürler :)
31 hafta 10 kilo çok iyi. Ben 23 kilo aldım diyorum :) hiç dert etme çok rahat verirsin. Bebek,su,plesanta bla bla bla derken kilonun yarısı gidecek zaten.

Arkadaşlar ya size bir şey anlatmak istiyorum.
Ben emzirmeyle, kilo vermeyi bağdaştıramıyorum.

Kızım doğduğundan beri gittiğimiz bir çocuk doktorumuz var. Onun bana demesi şu:
Emziren anne kalorili beslenecek ki sütü de kalorili olsun. Ayrıca emzirirken kilo verme derdine düşmemem gerektiğini de söylemişti. Tabi ki sağlıksız beslenmekten bahsetmiyor, süt ürünleri, protein, bol sebze ve yeşillik de olacak ama örneğin “günde 8 dilim ekmek” yemelisin falan diyordu :KK53: Karbonhidratsız bir emzirme diyetinin mümkün olmadığını söylerdi. Bence haklıydı. Vallahi bakın devamlı yeşillik, tavuk falan yerdim sütüm az olurdu. Ne zaman bi tabak makarna gömsem sütüm artardı. Bahsettiğim bu doktor da Ankara’da tanınan, işinde başarılı, Hacettepe mezunu bir doktor yani.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ekmek sadece kahvaltıda var hayatımda max 2 dilim. Makarna bi nebze ama pirinç neredeyse hiç yemem. Bulgur favorim.. Bol protein ve yeşillik yaşam tarzım :) sütümle hem kızımı emzirip bi okadarda sağıp buzluğa atardım. Bence kişiden kişiye değişebilen bi durum.

Ekmek sadece kahvaltıda var hayatımda max 2 dilim. Makarna bi nebze ama pirinç neredeyse hiç yemem. Bulgur favorim.. Bol protein ve yeşillik yaşam tarzım :) sütümle hem kızımı emzirip bi okadarda sağıp buzluğa atardım. Bence kişiden kişiye değişebilen bi durum.
Bence de kişiden kişiye değişiyor. Çünkü yemin ederim herkesin birbirine tavsiye ettiği bol sıvı, bol yeşillik, bol sebze, bol etli emzirme diyeti benim süt kalitemi çok olumsuz etkiledi. Bunları yedim evet ama ne zaman yanında bol karbonhidrat tükettim, sütüm o zaman arttı. Galonlarca su içip 3 demet dereotu yerdim, elimde devamlı bir havuç, her öğlen haşlanmış tavuk. Ya bi bakıyorum süt müt yok. Sonra gelsin ekmekler, makarnalar. Bi bakıyorum süt gelmiş.

Herkesin beslenme ihtiyacı farklı oluyor sanırım.

Back
X