• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kilo kontrolü mümkün mü?

Postmodernik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
944
591
103
merhaba hanımlar
Sanırım yanlış bölümde konu açıyorum ama burada daha çok fikir alabileceğimi düşündüğüm için burada açtım konumu
Ben 20+6 günlük hamileyim ve toplamda 6 kilo aldım 53 kiloyla hamile kaldım dün sabah 58.8 ken bu sabah 59.4 olduğumu gördüm tartı da ve kendime engel olmak istesem de gün içerisinde çok bir şey yemeyen ben akşamları özellikle de arkadaşlara akşam oturmasına gittiğimde kendime engel olamayıp hamurişlerine baya abanıyorum ve sonuç ortada
Bide ben 3 gündür falan evde 15 dklık Leslie yapıyorum bir zararı var mıdır ki çalıştığım kurum evime çok yakın olduğu için günde en fazla 20 dk yürüyebiliyorım spor olarak hayatımda olan aktivite de bu
Bide aslında üşengeç olan ben hamarat bir kadın oldum poğaça kurabiye sütlaç vs yapmaya doyamadım
Bana bir akıl verin tecrübeli olan hanımlar ben ne yaparsam artık kendimi kontrol edebilirim ve sağlıklı bir hamilelik geçirebilirim?

Kilo kontrolu elbette mumkun. Mesela hamurisi ve sekerli gidalar hamilelikte asla onerilmiyor. Cocuga bir faydasi yok tam tersi zarari var. Sizin protein agirlikli beslenmeniz lazim. İlle caniniz cekiyor da yiyorsaniz bile sadece tadina bakmaniz lazim karbonhidratlarin

51 kilo ile hamile kaldım. 61 ile doğurdum. Beyaz ekmek yemedim. Meyvelerimi gün içinde yedim. Akşam 8'den sonra bir şey yemedim. Doğumdan 1.5 ay sonra uykusuzluk ve emzirme sonucu 48e düşmüştüm...

hamilelikle bu saydıklarınızın alakası yok, akşam saatinde kim o kadar hamurişini gömse tartıda gözleri pörtler.
metabolizması çok hızlı biri olmanız lazım, ona da yaptığınız spor yeterli değil.
hamilelikte leslie zarar vermez diye düşünüyorum, tempolu yürüyüş yerine geçiyor.
karatay tarzı bir beslenmeye geçmeye çalışın.

Yapmazsanuz yemezsiniz. Bende 18 haftada 2 kilo aldım çok şükür. İradeli olmays çalışıyorum. Elma yiyorum portakal yiyorum. Özellikle portakal lifli olduğu içşn şişirip tok tutuyor. Sabahları 2 incir 3 4 ceviz yiyorum zaten o da epey tutuyo beni. Acıkurssm tahıllı ekmek peynir domates yumurta falan yiyorum veya yoğurt yiyorum. Akşam sebze bakliyat veya et en geç saat 6 buçukta yemiş oluyorum. Sonrası meyve yoğurt veya kuruyemiş oluyo. Tabi kuruyemişe abanmıyorum bi avuç en fazla. Suyu çok içtiğim için o da şişiriyor. Çok canım isterse arada sütlü tatlı yapıyorum. Hem rahat hissediyorum kendimi hem de hafif. 10 kiloyu geçmemeyi planlıyorum inşallah..

51 kilo ile hamile kaldım. 61 ile doğurdum. Beyaz ekmek yemedim. Meyvelerimi gün içinde yedim. Akşam 8'den sonra bir şey yemedim. Doğumdan 1.5 ay sonra uykusuzluk ve emzirme sonucu 48e düşmüştüm...
Şahane yaa akşam 8 den sonra ben ise bu son iki haftadır çok yiyorum meyve dahi yememeli sanırım normalde iştahsız olan ben obur bi insan oldum çıktım

Beni
Yapmazsanuz yemezsiniz. Bende 18 haftada 2 kilo aldım çok şükür. İradeli olmays çalışıyorum. Elma yiyorum portakal yiyorum. Özellikle portakal lifli olduğu içşn şişirip tok tutuyor. Sabahları 2 incir 3 4 ceviz yiyorum zaten o da epey tutuyo beni. Acıkurssm tahıllı ekmek peynir domates yumurta falan yiyorum veya yoğurt yiyorum. Akşam sebze bakliyat veya et en geç saat 6 buçukta yemiş oluyorum. Sonrası meyve yoğurt veya kuruyemiş oluyo. Tabi kuruyemişe abanmıyorum bi avuç en fazla. Suyu çok içtiğim için o da şişiriyor. Çok canım isterse arada sütlü tatlı yapıyorum. Hem rahat hissediyorum kendimi hem de hafif. 10 kiloyu geçmemeyi planlıyorum inşallah..
m hedefimde öyleydi ama bu iki hafta da 2 buçuk kilo aldım resmen en iyisi akşamları irademi kullanmak sanırım

hamilelikle bu saydıklarınızın alakası yok, akşam saatinde kim o kadar hamurişini gömse tartıda gözleri pörtler.
metabolizması çok hızlı biri olmanız lazım, ona da yaptığınız spor yeterli değil.
hamilelikte leslie zarar vermez diye düşünüyorum, tempolu yürüyüş yerine geçiyor.
karatay tarzı bir beslenmeye geçmeye çalışın.
Leslie ye devam edeyim yani

Hamurişini ve hazır gıdalardan uzak durman gerekiyor ve aksam yemeklerini uyumadan en az 3 saat önce yemeye çalış.zaten son aylarda daha çok alınıyor ben 8 kg aldım çoğunu son 2 ayda aldım

Son zamanlarda ben de çok iştahlıyım. 31 haftadayım 10 kilo aldım maalesef :/ Doğumdan sonra inşallah verebiliriz hayırlısıyla :) ama ben belden koldan hiç almadım o yüzden belim göbeğimi taşımadığı için çok ağrıyor. Direk popodan almışım hepsini var sen düşün :)))

Hazır yeri gelmişken birşey sormak istiyorum. Bu yıl gebelik planlıyorum fakat 5 kilo fazlam var hamile olsam dahada kilo alıcam.
Hamilelikte dikkatli beslenerek kilo verilebilir mi?

Leslie ye devam edeyim yani

isterseniz doktorunuza danışın.
sizin hamileliğinize özel bir durum varsa o sizi yönlendirir.
hamileliğinde 9 ay boyunca daha ağır spor yapan tanıdıklarım oldu (hoca eşliğinde), o yüzden leslie sorun çıkarmaz diye düşünüyorum kendimce.

tabi ki mümkün, neden mümkün olmasın. gün içinde aldığınız kalorinin sadece belli kısmı bebeğe yarıyor, kalanı hep size. sanki siz 30 kilo alınca bebek 30 kilo mu doğacak?

kaldı ki doğuştan obez bebekler de olabiliyor... o daha kötü.

mümkün. yani mecbur kalınca mümkün.

ben ilk 12 hafta 12 kg aldım. sonraki 26 hafta ise 4 kg aldım çünkü gebelik şekeri vardı diyet yapmak zorunda kaldım :D

yemeyince oluyor anca ahahaha

Hazır yeri gelmişken birşey sormak istiyorum. Bu yıl gebelik planlıyorum fakat 5 kilo fazlam var hamile olsam dahada kilo alıcam.
Hamilelikte dikkatli beslenerek kilo verilebilir mi?

hamilelikte kilo verilmez, vücut almaya programlı.
çok kötü geçirenler mecburen veriyorlar da onu da istemezsiniz zaten.

Valla umarım çok çok alınmıyordur
Ben daha yeni öğrendim
47,5 kiloyum
Sabahları yumurta haşlıyorum, bi dilim peynir, maydonoz, süt, salatalık domates gibi şeyler yiyorum 1 dilim çavdar ekmeği ile

Arada bi meyve
Öğlen biraz bakliyat - yoğurt ve chia yiyorum
Akşam da salata ve et gibi bişeyler
Bi avuç kuruyemiş 1 mandalin falan yiyorum ara öğünlerde

Umarım çok almam

Gördüğün gibi beyaz ekmek ve şeker hayatımda yok
Ekmek 1 ya da 2 dilim tüm günde
Pirinç ve makarna da
Ben böyle beslenmeye çalışıyordum zaten
Artık ben olması için uğraşıcam

Zaten normalde de yemeyi seven biriysen bence ye. Ben oyle yaptim cok abarttim hatta. Aserdigim sey magnum dondurmaydi gunde 2 tane yiyordum falan.. 20 kilo aldim toplamda..
Buraya konu acmisligim da vardir ben simdiden 7 kilo aldim vb gibi.. son zamanlar o kadar cok alinmiyor merak etme. Su 2.trimestrda aldim fazlaca . Nerdeyse 10 kilosunu yani. Son 2ayda 1er kilo aldim almadim.
Gece yiyordum ben bi de. Kalkip biseyler atistirip geri uyuyordm. Gece yemezsen bence seker ekmek tuketimine dikkat edersen verirsin. Ha ama dert de etme. Aldigim 20 kg gitmisti benim dogumdan 1yil gectiginde..dogumda bi 10 kg gider zaten. Sonrasj da terlemeydi emzirmeydi ..bi de cok yemezsen baska seye gerek yok gider.

Bende de durum pek iç acıcı değil.. simdiden 10 kıloya yaklaşmısımdır.. dıkkat etsem de Alıyorum,sankı bunye almaya cok meyıllı oluyor gebelıkte.. ha super beslenıyorum da dıyemem.. illa ki can cekıyor tatlı vs.. dogumdan sonra vermeyi planlıyorum

Back
X