Gebelikte kilo hakkında ?

malika001

Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2024
329
127
23
Kızlar selam
17+3 haftalık hamileyim . 63 kilo ile hamile kaldım . İlk aylar 66 idi sabah 63 64 civari kilom akşamları ödem felan derken 66 oluyordu . Bu 17 haftaya girdim 68 69 kiloları görüyorum tartıda bu konuya kafayı taktım acaba çok mu kilo aldım diye . Öyle absürt bi şekilde de yemiyorum çalışıyorm standart 3 öğün yemeğimi yiyorum sizce bu haftaya göre normal mi . Gece yattığım da karnımı o kadar şiş hissediyorum ki sanki patlayacak gibi . Sizde durumlar nasıl ?

Selamm
ilk hamileliğiniz mi ?
eğer beslenmeniz sağlıklıysa su , ödem, şişkinlikte olabilir.
benimde iştahım açılmaya başladı. bundan sonra yerim kendime güvenmiyorum :)

Kızlar selam
17+3 haftalık hamileyim . 63 kilo ile hamile kaldım . İlk aylar 66 idi sabah 63 64 civari kilom akşamları ödem felan derken 66 oluyordu . Bu 17 haftaya girdim 68 69 kiloları görüyorum tartıda bu konuya kafayı taktım acaba çok mu kilo aldım diye . Öyle absürt bi şekilde de yemiyorum çalışıyorm standart 3 öğün yemeğimi yiyorum sizce bu haftaya göre normal mi . Gece yattığım da karnımı o kadar şiş hissediyorum ki sanki patlayacak gibi . Sizde durumlar nasıl ?
Ben de aynı durumdayım 22. haftadayim 62 ile hamile kaldım şuan 69 kilo oldum. Ekmek tatlı veya hamur işi az bile olsa yediğim gün direk ertesi güne 1 kilo olarak yansıyor vücudum ne yesem tutuyor.Doktorum çok kilo aldığımı ekmeği hamur işlerini vs hiç yememem gerektigini bebeğe faydası olmadığını söyledi protein ve sebze ağırlıklı beslen dedi. Bakalım şuanlık takip ediyorum.

Ben de aynı durumdayım 22. haftadayim 62 ile hamile kaldım şuan 69 kilo oldum. Ekmek tatlı veya hamur işi az bile olsa yediğim gün direk ertesi güne 1 kilo olarak yansıyor vücudum ne yesem tutuyor.Doktorum çok kilo aldığımı ekmeği hamur işlerini vs hiç yememem gerektigini bebeğe faydası olmadığını söyledi protein ve sebze ağırlıklı beslen dedi. Bakalım şuanlık takip ediyorum.
Ben doktora sormayı unuttum ya

63 le kaldım 21. Haftadayım şuan 70,85 im
İkiz gebelik o zaman ben kilo alamıyor muyum az mı almışım demek oluyor böyle olunca 😳

Kızlar selam
Akşamları insanda şişkinlik oluyor evet ben de evde pizza vs yapıyordum bir ara doymuyor gibiydim ertesi gün şişkin ve sıkışık gibi oluyordum. Ama genel olarak ben 12 kilo aldım sadece. Gebeliğiniz çok yeni ve 2.trimester en çok yenen dönem dikkat edin. Yiyin elbette ama tabağınızda muhakkak protein karbonhidrat karışık şekilde olsun. Ben asla pişi yemezdim mesela ama 2.trimesterde sanki dünyanın en güzel şeyiymiş gibi geliyordu.😅

Ben de 61le kaldım 73üm şu an. Son aylar bebek ağırlaşıyor ve inan o kadar kiloda bile çok zorlanıyor insan dönerken ayakta vs. Gayet iyisin ben de ikinci trimesterın sonuna doğru almaya başladım ve son aylarda sadece.
63 le kaldım 21. Haftadayım şuan 70,85 im
İkiz gebelik o zaman ben kilo alamıyor muyum az mı almışım demek oluyor böyle olunca 😳

Ben de 61le kaldım 73üm şu an. Son aylar bebek ağırlaşıyor ve inan o kadar kiloda bile çok zorlanıyor insan dönerken ayakta vs. Gayet iyisin ben de ikinci trimesterın sonuna doğru almaya başladım ve son aylarda sadece.
Dönmeyi boşver ki

ben nefes alamıyorum oturup kalkarken eşim kaldırıyor ayakkabımı giyemıyorum uyuyamıyorum iki tarafa da yatmıcaksın ok gibi düz yatacaksın dediler yapamıyorum

Ben de 20. haftadayım 61 le hamile kaldım şu an 60 kiloyum ama ben çok kustum yeni yeni yiyebiliyorum bi şeyler ama ne yersem yiyeyim bende de aşırı şişkinlik oluyor patlayacak gibi hissediyorum
Kızlar selam

20. Haftadan itibaren vücut 2-3 kat daha fazla insülin salgılamaya başlıyormuş. Patlama hissi o yüzden oluyor sanırım. Bence fazla bir kilo almamışsınız.

Ben 20. Haftadayım 62 63 gibi gebe kaldım 60ı gördüm şuan 65im ama ödemim çok ve vücudum büyük yememe içmeme de dikkat ediyorum yapacak bir şey yok sağlıklı beslenin oluyorsa yürüyüş yapın çok olduğunu düşünmüyorum abur cubur tatlı börek yenmiyorsa kilo yağ değildir zaten ödemdir

Dönmeyi boşver ki

ben nefes alamıyorum oturup kalkarken eşim kaldırıyor ayakkabımı giyemıyorum uyuyamıyorum iki tarafa da yatmıcaksın ok gibi düz yatacaksın dediler yapamıyorum
İlk kez duydum düz yatmayı. Ben düz yatmaya hasret kaldım yastık desteğiyle beş dk düz yatıp sırtımı dinlendiriyorum bebiş hemen tekme tokat vuruyor içerden😅 doktor sola ağırlıklı yat yorulunca sağa dön bebeği düz yatarak sıkıştırma demişti. İkiz olunca başka oluyor demek ki bilemedim.

İlk kez duydum düz yatmayı. Ben düz yatmaya hasret kaldım yastık desteğiyle beş dk düz yatıp sırtımı dinlendiriyorum bebiş hemen tekme tokat vuruyor içerden😅 doktor sola ağırlıklı yat yorulunca sağa dön bebeği düz yatarak sıkıştırma demişti. İkiz olunca başka oluyor demek ki bilemedim.
Benım iki yanımda tekmeleyıp duruyor beni 🤣

Back
X