Gebelikte kilo alımına dikkat etmeli miyim?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.317
686
53
Boyum 1.62, senelerdir 49-50 arası gidip gelen bir kilom var ve bu kiloyla hamile kaldım. 12. haftama yarın giriyorum ve her iki haftada 1 kilo almışım. Yani şuanda 55 kiloyum. Zaten boyuma göre bir tık zayıf kalıyordum diye kendimi kilo alımında hiç kısıtlamamıştım ama bu kadar kısa sürede bu kadar kilo almayı da beklemiyordum. Sizce kendimi artık frenlemeli miyim? Gebeliğimi öğrenince sigarayı bıraktım onun da bu hızda etkisi olduğunu düşünüyorum.

Evet etmelisin zaten hamilelikte sağlıklı beslenmek lazım sağlıklı beslenince de kilo alınmaz kolay kolay işte sebze yemekleri et vs bunlar çok kalorili değil ben 176 boy 62 kiloyla hamile kaldım 61i gördüm şuan 21. Haftam bu sabah tartıldım 63.400 kilo almamak için ekstra çabam yok sabah 2 yunurta 1 ekmek üstüne labne yarım avokado öğlen salsta kavurmalı tost ya da normal tost dünden varsa haşlanmış tavuklu salata yapıyorum akşam sebze yemeği et haftada 1 2 balık 1 avuç kuruyemiş kefir yoğurt yiyorum bazen karabuğday patlağı üstüne fıstık ezmesi smoothie vs az asla yemiyorum abur cubur hiç yok
Ben de sağlıklı besleniyorum da biraz fazla besleniyorum heralde 😂 Bir tek kefir içemiyorum denedim de tadı hiç hoşuma gitmedi. Yoğurt süt tüketiyorum onun yerine. (yoğurdu da hep kendim yaparım) Kuruyemiş sevmezdim şimdi çantamda taşıyorum açlık hissi gelmesin diye. Et tüketmeye çalışıyorum ama tabii genelde beyaz et ağırlıklı. Gönül ister ki hep kırmızı et olsun 😂 Salatam mutlaka oluyor da yemek yemezsem tek başına tavuklu bile olsa doyurmuyor beni. Anlık doysam 10 dakikaya yeniden açım. Dün etli türlü yemeği yanında ıspanak yapmıştım mesela yeşillikten de faydalanayım diye. Gece açlık hissiyle uyandım. Acaba şekerim mi var diye düşünmüyorum değil. Tatlıyla da hiç aram yok oldum olası sevmem. Tuzlu da tercih etmem. Acaba sigara içiyordum bıraktım diye mi iştahım açıldı diye de düşünüyorum. İki şık arasında gidip geliyorum. Önceki gebeliğimde hiç böyle olmamıştı iştahım çok kapalıydı

Ben de sağlıklı besleniyorum da biraz fazla besleniyorum heralde 😂 Bir tek kefir içemiyorum denedim de tadı hiç hoşuma gitmedi. Yoğurt süt tüketiyorum onun yerine. (yoğurdu da hep kendim yaparım) Kuruyemiş sevmezdim şimdi çantamda taşıyorum açlık hissi gelmesin diye. Et tüketmeye çalışıyorum ama tabii genelde beyaz et ağırlıklı. Gönül ister ki hep kırmızı et olsun 😂 Salatam mutlaka oluyor da yemek yemezsem tek başına tavuklu bile olsa doyurmuyor beni. Anlık doysam 10 dakikaya yeniden açım. Dün etli türlü yemeği yanında ıspanak yapmıştım mesela yeşillikten de faydalanayım diye. Gece açlık hissiyle uyandım. Acaba şekerim mi var diye düşünmüyorum değil. Tatlıyla da hiç aram yok oldum olası sevmem. Tuzlu da tercih etmem. Acaba sigara içiyordum bıraktım diye mi iştahım açıldı diye de düşünüyorum. İki şık arasında gidip geliyorum. Önceki gebeliğimde hiç böyle olmamıştı iştahım çok kapalıydı
Ödem de olabilir bir say kalorini ne kadar olacak

Back
X