sude bir de bulantın,kusman ne durumda??
merhaba,progestan tedavinin basından beri kullanıyorum ve bulantı kusma vs.bunlar yok çok şükür.bilemiyorumki ne kadar da zormuş yarabbim...(
bulantı ve kusman başından bu yana olupta dursaydı bu durum iyi değil diyebilirdim.ama anladğm karaıyla sende baştan bu yana yok ...canım progestan verdilerse düşük olmaması için yapılacak bişey kalmamış oluyor..ki o hapı kullanarak,kanaması olsa dahi hamileleiği devam eden arkadaşlar var..sen moraline dikkat et,düşünmemeye çalış..inşallah seninle kalır bebeğin,bol bol dua et
progestan gerçekten güzel bir ilaç.bende ilk gebeliğimde kullandım kanamamdan dolayı çok şükür bişey olmadı.
Seninde bebeğinin seninledir endişe edilecek bişey yok bence.Bazı gebeliklerde görüldüğünü duymuştum
Allahıma şükürler olsun herşey yolunda. :))
8.haftada bende de olmuştu hemde kırmızı yla başlamıştı ınanılmaz korkuo ınsan ama cok şukur bebışım bnmle ve az kaldı kucagıma almama allahn ıznylee
ben 6 haftalığım kızlar ,bende akıntı var ama sümüksü kıvamda bazen kahverengi geliyor,yarın kalp atışlarını duymaya gideceğiz inşallah sıkıntı yoktur dua edin ne olur
Merhaba...Aranıza daha yeni katıldım kızlar.
benimde başıma bir çok geldi.Bundan 6 ay önce biyokimyasal gebelik yaşadım.Planlanmış bir durum değildi.Ondan sonra korkup hamile kalmaya karar verdim.
Şimdi hamileyim allaha şükürler olsun ki.8 haftanın içindeyim.
fakat 2 haftadır sürekli kahverengi akıntım oluyor sıvı ve katı olmak üzere doktorum progestanı 2 ye çıkardı.bugünde baktım akıntı falan kalmamış tabi ilerleyen saatlerde ne olur bilmiyorum.
Sizlerin yazdıkları bugüne kadar bana ışık tuttu.Çünkü doktorlar genelde hep bizim gibilerle uğraştıkları için normal olabilir.bebek sağlıklı ise zaten düşmez ama sağlıksız ise ne yaparsak yapalım düşer gibi şeyler söylüyorlar yeni bir anne adayı olarak insanın morali bozulmuyor değil de hani.Bende çalışıyorum dinlenme imkanım yok kesinlikle evde.ama akşamları hiç iş yapmıyorum hep yatıyorum.bel ağrım vs. hepsi geçiyor.tavsiye edeceğiniz yada yapmam gereken başka birşey varmıdır acaba.
bu arada bebeğim rahmimin en üstünde sayılırmış doktor bu iyi dedi ama ben yinede korkuyorum.
yorumlarınızı bekliyorum
Arkadaşlar yaklaşık bu renkte akıntısı 10 - 15 gün süren var mı?
Ne durumdasınız şu an geçti mi akıntınızMerhaba Hanımlar,
Ben de 7 haftalık hamileyim, ilk hamileliğim. Evde test yaptıktan sonra sağlık ocağına gidip kan testi yaptırdım ve 5 haftalık yaklaşık dediler. Biz de ilk kontrol için randevumuzu almıştık bu cumaya ama dün akşam ve gece açık kahverengi renkte akıntım olunca panik yaptım. İnternette biraz araştırınca da düşükle sonuçlanma falan okudum iyice korktum ve bu sabah Zübeyde Hanım hastanesine acile gittik. Ultrasonla üstten baktılar ve bebeğim 7 hafta 1 günlükmüş, kalp atışları da duyuldu çok şükür. Doktor, ultrasonda herhangi bi kanama alanı görünmüyo, evde istirahat edin, kesinlikle tuvalet dışında ayağa kalkmayın falan dedi progestan yazıp gönderdi. Ama içim yine de rahat etmedi bu kez de Zekai Tahir Burak yani nam-ı değer büyük doğumun aciline gittik. Orda durumu anlattım ve yine ultrasonla baktılar ufak bi kanama alanı görünüyo, ilacı günde 3 kez alın ve evden çıkmayın, kanamanın artıp düşükle sonuçlanma riski var dediler. Bir de rutin kontrolünüze kesinlikle gidin ve yine kanama olursa mutlaka gelin dediler.
Şimdi çok korkuyorum, hemen yarın ilk kontrole gitmek istiyorum ama öyle bi gözüm korktu ki evden dışarı adım atasım gelmiyorrapor alıp evde yatmayı düşünüyorum. Ama sürekli böyle mi olcak hanımlar, bu durum benim gözümü çok korkuttu ya Rabbim hepimizin bebeklerini korusun ve bize bağışlasın inşallah...