gebelikte kabızlık yardım lütfen

rafadantayfa

Sen Benim En Kıymetlimsin
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
11.100
93
213
İstanbul
Ben 13 haftalık hamileyim gebeliğin başından beri kabızlık sorunum vardı ama çok ileri boyutta olmadığı için idare ettim.

Ama bir haftadır iyice ilerledi.
Artık çok zorlanmaya başladım.Dr. a şikayetimi söyledim şurup verdi
şurubu 3 kez içtim fakat henüz etki etmedi
Dr ilacı bir hafta kullan etki edecektir dedi
Haftaya kontrolüm var.
ama etki edene kadarki süre için korkuyorum.
İlk gebeliğim olduğu için çok korkuyorum ıkınmaktan bebeğim zarar görecek birşey olacak diye korkuyorum.
Hamileliği ileri aylarda olanalr sizde bu sorunları yaşadınızmı?
Birde bu zorlanma bebeğe zarar verimi?:26::26::26:

allah yardımcın olsun canım hamileliğimin başından beri bendede aynı sorun var ama bişey yapamıyorum doktorda ilaç vermedi bunun için bol bol sıvı tüket kayısı suyu iç yapabildiğin kadar yürüyüş yap doktorum bana bunları söylemişti umarım sende faydası olur korkma inş bebeğine sağlıkla kavuşursun...

Sağol canım sen çok şükür sonuna gelmişsin.İnşallah benimde o kadar uzun sürmez ben bir günde oturamaz hale geldim daha uzun sürerse düşünemiyorum.250 gr kuru kayısı yedim şimdide kavun yiyorum bol su içiyorum inşallah işe yarar.

Sonunda kurtuldum kabızlık illetinden.
mercimek çorbası üzerine kayısı üzerine kavun ve yarım saat yürüyüş sonuç iyileştim artık inşallah bir daha olmaz.
Artık duphalac ıda düzenli içicem.

Ben 8 hafta 4 günlük hamileyim. Fakat hamileliğimden önce de kabızlık sorunum vardı. Bir gün artık dayanılmaz bir durumda doktora gittim ve bana MAGNESİE CALCİNEE SABA TOZ diye bir ilaç verdi. Akşam yatmadan önce suya katıyorum 1.5 ölçek kireç gibi oluyo zaten ve onu içiyorum. Ertesi günü bağırsaklarımı tertemiz yapıyor. Doktoruma da sordum hamileliğimde de kullanabileceğimi söyledi.Dün akşam içtim yine çünkü kabızlık devam ediyor ama tabi ki kustum. Çünkü kireç gibi olması midemi bulandırdı. Bu aralar kokuya ve tad olayına çok duyarlıyım. Ama şunu diyebilirim ki ben çok memnundum.Sizde kullanmak istediğiniz takdirde lütfen doktorunuza sorup kullanın.

Kizlar bende sizin gibiydim. Dr vitamin hapini değiştirdi . Probiyotikli multibionta diye vitamin hapi verdi. Masallah diyeyim her sabah tuvaletimi yapıyorum . Etkisi varmı bilmiyorum ama 16. Haftalik hamileyim hala kilo almadim.

SELAM arkadaslar bendede ayni sorun var suan tam 6 haftalik 5 gunluk hamileyim ve tuvalete
SIK gidince IKinmaktan korkuyorum sizce zarari varmii??? cevaplariniz icin simdiden tskler..

benim doktorum 20.haftaya kadar ıkınma demişti, semizotu ve cevizi size kabızlık için tavsiye ederim akşamlarıda sebze ağırlıklı beslenirseniz sorun çözülüyor.

Merhaba benimde hamilelik öncesinde olan kabızlık sorunum vardı önceleri form çaylarla idare ediyordum ama hamilelikte olmadı şurup bende çok etki göstermedi bende kaynanamın taktiği ile çözüm buldum.10 kayısı 10 incir bunları hoşaf gibi ama şekersiz kaynatıyorum kçük tencerede sonra her sabah kalkınca bir kahve fincanı aç karınla kahvaltıdan önce yiyorum hem suyunu hem tanelerini 2 kayısı 2 incir ve bir kğçük bardakta suyu hergün mutlaka çıkıyorum tuvalete ama çok gaz yapıyo yani rahatsızlık vermiyor pırt pırt gidiyo işte.

Ya bugun banada ayni ilaci verdi prospektüsünü okudum ilk 3 ayda kullanılmamalıdır yaziyo napicam

Hamile kalmadan once kabizlik sikayetim vardi doktora gittim ilac vermedi sabah uyandiginda bir bardak ilik su ic ve tuvalete git nekadar oturabilorsen otur demisti denedim.bisure sonra bagirsaklarim calismaya basladi hamileyim suan tuvalette cok oturmuyorum ama her sabab uyandigimda su icer biraz evde dolasip tuvalete gidiyorum ise yariyor ama mutlaka doktorunuza sorun oyle deneyin yanlis bilgi vermek istemiyorum

Kizlar ben de hamilelik oncesi 3gunde 1 tuvaleye cikabilirdim. Hamilelikten sonra ise neredeyse haftada 1 kere tuvalete cikabiliyorum ve inanilmaz rahatsizlik cekiyorum. Sigarayi da birakmistim, nikotin bagirsak calismasini etkiliyormus onun da etkisi vardir dedi. Bir de surup verdi, uyumadan icecegim simdi. Sorun olur mu diye sordugumda bu ilaclarin sadece bagirsagi etkiledigini ve kana karismadigi icin bebege hic bir zarari olmadigini soyledi. Sizler de doktorunuza danisarak iciniz rahat bir sekilde kullanabilirsiniz diye dusunuyorum. Benim kabizligima ne kayisi ne incir ne kuru erik ne de aci fayda saglamamisti. Bol su ve yuruyus tavsiye olunur. Allah kolayliklar versin

Ben simdi 16 haftalik hamileyim bende 1 hafta cikamadim. Bu tozu verdi bana gunde 3 bardaga kadar icebilirsin dedi. Bana bir bardak yetiyor gercekten rahatlatici birsey tavsiye ederim

Kullanilan ilaclardan dolayi kabizlik oluyor. Ikinmak hamileligin ilerleyen donemlerinde risk olusturabilir. O yuzden gec olmadan doktorunuzuna prebiyotikli vitaminler yazdirin. Ben vinalac kullandim, normalde cok kolay tuvalete cikamazken, hamileligimde hic kabiz olmadim.

Ben simdi 16 haftalik hamileyim bende 1 hafta cikamadim. Bu tozu verdi bana gunde 3 bardaga kadar icebilirsin dedi. Bana bir bardak yetiyor gercekten rahatlatici birsey tavsiye ederim
Ben 35 haftalik hamileyim hamilelik oncesinde kullaniyordum arada.
ben de kullanabilirmiyim acaba tereddut ettim son 6 ayda kullanilabilir yaziyor

Ben 35 haftalik hamileyim hamilelik oncesinde kullaniyordum arada.
ben de kullanabilirmiyim acaba tereddut ettim son 6 ayda kullanilabilir yaziyor
Benim doktoruum doguna kadar kullanabilirsin direk kana karismadigi icin bebege zarari olmaz dedi. Ama yinede doktoruna sormanda fayda var

Kızlar 14 haftalık hamileyim ara ara kabızlık oldum bikeresinde çok zorlandım hemoroidim çıktı günlerce mahvoldum şimdi yine kabızım çok kötüyüm korkudan ıkınamıyorum yine hemoroid im çıkacak diye ama çok kötüyüm resmen taş olmuş çıkmıyor 2 öğün duphalac içtim o da etki etmedi lütfen yardım edin ne yapmalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…