• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Ikili Test Sonucu çok Acillll

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim dörtlü test 1/270 çıktı doktorum birşey yoktur ama 35 yaş altısın bu yüzden normalde bu kadar çıkmaması gerek bi test daha yaptır dedi. İkili de geç kalmıştım. Canım sıkıldı

Hangi degerlerden dolayi riskli cikti? Bir sey yoktur.
Ama ben olsam prena ya da harmony test yaptirirdim rahat bi hamilelik gecirmek icin ki ole yaptim ikili riskli cikinca

Kendi yaşıtlarıma göre olması gereken riskten biraz fazla risk çıkmış yarın alıcam testi başka bir test önerdi kafam karıştı yani eşim üzüldüm diye test yaptırma boşver dedi. O dediğiniz testler nasıl?

Kendi yaşıtlarıma göre olması gereken riskten biraz fazla risk çıkmış yarın alıcam testi başka bir test önerdi kafam karıştı yani eşim üzüldüm diye test yaptırma boşver dedi. O dediğiniz testler nasıl?

Amniyosentez ve cvs.e gerek olmadan kandan yapilan testler,riski yok. Guvenilirligi a.s. Ile ayni.dr da onu onermistir heralde.maliyeti biraz yuksek.yaptir bence icin rahat olsun. O duyguyu biliyorum cok can sikiyor :(

Yani çok ufak bir ihtimal insanın canını sıkıyorlar çocuğun gelişimi çok güzel ikili de testi yaptıramadım ama ense kalınlığı nazal kemiği herşey o zaman da normaldi ne bileyim hiç birşey yaptırmadan beklemek en iyisi mi bilmiyorum

Canım hiç takılma o ikili test benim hamileligimin kabusu oldu ama ben ne gelirse allahtan dedim baska test yaptırmadm hee ama cok ağladım insan o kadar üzülüyor ki ben birdaha hamile kalsam asla test yaptrmam anneleri resmen mutsuz edip bebegi konusunda ikileme sokmaktan baska ise yaramiyorlar.. Benim riskim normalde yüksekti ama bebegimn daha onemli sorunları oldu 34 haftalk doğdu havasız kaldigi icin sezeryana girdim acil 15 gun yogun bakm suan kucagmda 3 aylk guzel mi guzel saglikli bir kızım var ne olur takılma bebegi cok etkiliyor insallah sende saglkla alacaksn kucagina cnku bu ikili makinelerin olctugu gerceklikten birz uzak bir test hamileligmde bunu anladm benim.. Arkadasm ise hic yaptrmamis test falan kafası rahat hamileligini yaşadı üzülme olurmu bebegin saglıklı annesi kötü düsünme ki üzülmesin melegin.

Bizde öyle yapıcaz inanın şu ana kadar 17. Haftam bitecek hiç bir sıkıntı yaşamadım hareketliyim maşallah ne düşük riski ne başka birşey renkli ultrasonda da hep iyiydi sonuçlar kan testinde risk sınırında olunca üzüldüm ama atlatıyorum bebeğime birşey zarar vermesin. Test falan yaptırmıcam. Eğer fiziksel bi anamoli görürlerse belki şuan başka birşey düşünmüyorum

Sonuçta ct off değerinin altında risksiz bölgede 1/270 yazıyor doktorum da bi sıkıntı yok sadece yaşıtlarına göre risk oranın fazla dedi.

Sonuçta ct off değerinin altında risksiz bölgede 1/270 yazıyor doktorum da bi sıkıntı yok sadece yaşıtlarına göre risk oranın fazla dedi.
bende de aynı durum oldu , 1/198 benim de değerim ama ense kalınlığı 1.4 çıktı, burun kemiği oluşmuş.bu hususlar çok önemli.
Ben de ne gelirse Allah'tan dedim , ikiliden başka da bir test yaptırmadım.İçim rahat , çünkü ensesi kalın değil,burnu var.Doktorum bile şaşırdı metanetime.

Kaçıncı hafta ? Benim 17. Haftam bitiyor yarin. Doğumdan sonra yazalım buraya :)

Ya bana lütfen yardımcı olun ya ben çok pimpirikli bi insanım doktorda adamakilli bişey söylemedi sonuçlarım normal mi yoksa yüksek mi lütfen bilenler yazar mı hiç bilgim yok ilk olduğu için
PAPP 2.16 MOM 0.68
B HCG 35.5 MOM 0.97
YAŞ RİSKİ 1:1060
TRİLOGY 21 RİSKİ 1:2873
KOMBİNE TRİLOGY 21 RİSKİ 1:10000
TRİSOMY 13/18+NT 1:1000 LÜTFEN BİLENLER NE ANLAMA GELİYOR YAZSIN

Ya bana lütfen yardımcı olun ya ben çok pimpirikli bi insanım doktorda adamakilli bişey söylemedi sonuçlarım normal mi yoksa yüksek mi lütfen bilenler yazar mı hiç bilgim yok ilk olduğu için
PAPP 2.16 MOM 0.68
B HCG 35.5 MOM 0.97
YAŞ RİSKİ 1:1060
TRİLOGY 21 RİSKİ 1:2873
KOMBİNE TRİLOGY 21 RİSKİ 1:10000
TRİSOMY 13/18+NT 1:1000 LÜTFEN BİLENLER NE ANLAMA GELİYOR YAZSIN

Dow sendromu rismi 10 binde 1.yani cok az.risk grubunda degil.

Trisomu 1e ve 18 de binde 1.

Sonuc guzel..

Dow sendromu rismi 10 binde 1.yani cok az.risk grubunda degil.

Trisomu 1e ve 18 de binde 1.

Sonuc guzel..
Gerçekten mi sabahtan beri kendimi yedim yarın yine başka bi doktora randevu aldım belki bişey vardır diye

Gerçekten mi sabahtan beri kendimi yedim yarın yine başka bi doktora randevu aldım belki bişey vardır diye

Insan bilmeyince panik olabiliyor.saglikla kavusursun bebegine insallah

Kızlar benim değerlerim nasıl
Nt:1.20
Pappa:0.63 Pappa mom:0.41
Beta hcg: 42.8 beta hcg mom:0.91
İkili risk: 1:3407
Kimyasal: 1:633
Trisomy: 1:10000
Daha doktora gitmedim meraktan duramıyorum kızlar yardımım

Kızlar benim değerlerim nasıl
Nt:1.20
Pappa:0.63 Pappa mom:0.41
Beta hcg: 42.8 beta hcg mom:0.91
İkili risk: 1:3407
Kimyasal: 1:633
Trisomy: 1:10000
Daha doktora gitmedim meraktan duramıyorum kızlar yardımım
Canım değerlerin güzel riskli grupta değilsin

Kızlar ikili sonuçlarım PAPP-A 1184.60 mom 1.85 hcg(T1) 211.6 MOM 2.26 NT:0.8mm down sendromu 1:21800 sadece yaş1:1300 trisomi18/13 1:99000 çıktı anlayan biri yardımcı olurmu hcg yüksek geldi bana ama doktorum henüZ görmedi ama raporda cutoof değerinin altındadır diyor ...

@tatlilavinya mrb benim 2li test sonucumu da yorumlar mısınız
Fb-hcg 100 düzeltilmiş Mom 2.67
Papp-a 3.23 düzeltilmiş Mom 1.11
Kombine risk 1:1606
İkili test 1:289
Yaş riski 1:414
Trisomy 18+NT
<1:10000

Doktor kafamı karıştırdı...

Back