• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Ikili Test Sonucu çok Acillll

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Doğumum üzerinden 5 ay geçti ikili test yüzünden çok gerildim. Riskli çıkmıştı ense kalınlığı 2,9 du sanırım ikili test sınır değerdeydi tam hatırlayamıyorum. Allaha şükür sağlıkli bir bebegim oldu tüm onlar istatistik verileri bilmiyorum herkesin kendi tercihi ama Allah nasip ederde 2. Çocugum olursa yaptırmayacagım test. İkili test sonrası 3 lü yaptırmadım her türlü kabulum dedim ama çok üzüldüm stresli zamanlar yaşadım sanrım bu da bebeğime yansıdı huysuz kolik bir bebeğim var ama Allaha şükür sağlıklı. Bilmiyorum belki herhangi birinize ışık olur diye yazdım. Allah yardımcımız olsun

Kızlar benim ikizlerin birinin ense kalınlığı 2,2 mm, diğer 2 mm.
Papp-a: 8,47 (baya yüksek gibi geldi bana)
Serbest Hcg: 67,9

Risk oranları belli olmadı daha. 10 gün sonra arayacağım dedi doktor; çıldıracağım.

Kızlar merhaba ben 13 haftalık hamileyim 12 haftada yaptırdığım ikili testimde beta hcg değerimin yüksek çıktığı dikkat çekmiştir diyor test sonucumda doktorum sorun yaratmaz diyor ama ben çok tedirginim böyle birşeyle karşılaşan varmı aranızda
evet canım ben varım..
kaç çıkmış risklerin biliyo musun?
Merhaba. Benim degerlerim hakkinda da yorum yapabilirmisiniz

Merhabalar benim degerleirm yorumlar mısınız hic iyi değilim. Betahcg 128 mom 3.49 pappa 1.98 mom 0.74 yaşım 35
yaş riski 1:241
Biyokimyasal risk >1:50 den büyük
Kombine trisomy 1:219
Trisomy 13/18 <1:10000
Risk çok yüksek 1:50 den büyük olmasını cok riskli dedi amniyosentez dedi var mi.böyle karşılaşan?

Merhabalar benim degerleirm yorumlar mısınız hic iyi değilim. Betahcg 128 mom 3.49 pappa 1.98 mom 0.74 yaşım 35
Risk çok yüksek 1:50 den büyük olmasını cok riskli dedi amniyosentez dedi var mi.böyle karşılaşan?

Benimde biyokimya riskim 12/1 çıkmıştı ve dünyam başıma yıkıldı resmen ama şükürler olsun ki yavrucum yanımda ve sapasağlam allah sıhaat versin nazarlardan korusun... Eşim amniyosentez olayına karşı çıkmıştı ve maddi durumunuzda imkan veriyorsa fetal dna yı òneririm biz onu yaptırdık ve sonuç temiz gelmişti ama onun stresi bile beni mahvetti

Bizim bu kadar yüksek değildi ama biz yine de koldan alınan kanla yurtdışına yollanan dna testinden yaptırdık. İmkan varsa ondan yaptırın biraz pahalı ama kesin sonuç. Gen merkezlerinde yapılıyor.

üçlü test zaten yapılcak ama 16.haftada yapılıyor ama 2 li test daha önemli hatta 2li testinde sorun olmayana 3 lü test bile yaptırmaya gerek yok benim korkum beta hcg değeri yüksek çıkınca ne oluyor sorun yaratırmı onu merak ediyorum yoksa testime göre risk yok ama beta hcg değerim yüksek işte ama sorun olsa doktor söylerdi dimi
Merhaba hamileyim ve benim de free beta hcg değerim yüksek çıktı doktor üçlü test de yapalım dedi. Kafam karıştı ve sizin yazınızı okudum aradan baya zaman geçmiş ama yazmak istedim size. Yardımcı olursanız sevinirim

Sonucunuz ne oldu acaba. Benim beta hcg de 5,26 çok moralim bozuk

Merhaba hamileyim ve benim de free beta hcg değerim yüksek çıktı doktor üçlü test de yapalım dedi. Kafam karıştı ve sizin yazınızı okudum aradan baya zaman geçmiş ama yazmak istedim size. Yardımcı olursanız sevinirim
Sizin kaçtı acaba fbetahcg. Benim 200 mom 5,26 çok yüksek. Kombine yaş dolayısıyla 1:376 fakat beta çok yüksek. Sonucunuz ne oldu cevaplarsanız sevinirim

Sizin kaçtı acaba fbetahcg. Benim 200 mom 5,26 çok yüksek. Kombine yaş dolayısıyla 1:376 fakat beta çok yüksek. Sonucunuz ne oldu cevaplarsanız sevinirim
Benim de beta hcg 200 civarı, siz ileri bir tetkik yaptırdınız mı acaba? Son durum nedir?

Kızlar merhaba ben 13 haftalık hamileyim 12 haftada yaptırdığım ikili testimde beta hcg değerimin yüksek çıktığı dikkat çekmiştir diyor test sonucumda doktorum sorun yaratmaz diyor ama ben çok tedirginim böyle birşeyle karşılaşan varmı aranızda
Canim 1 ay once 3 lu taramam da bhcg olmasi gerekenin 2.5 kati uzerinde cikti ve down riski1/53 tu acilen amniyosentez onerildi yaptirdim.gecrn hafta sonucu aldim temizdi panik yapma

Benim de beta hcg 200 civarı, siz ileri bir tetkik yaptırdınız mı acaba? Son durum nedir?
İki kez detaylı ultrason yapıldı perinatolog tarafından. Hem 16. Haftada hem 21. Haftada. Bir sorun yok ileri bir teste gerek yok dedi. Şimdi 25. Haftamdayım. Herhangi başka bir test yaptırmadım ama bazen fetal DNA yaptırsamıydım tam rahat etseydim diyorum. Haftam ilerledi artık yaptırmamın anlamı yok. Dua ediyorum. Doktoruma güveniyorum

Son durumunuz ne oldu acaba. Benim de beta yüksek merak ettim

İki kez detaylı ultrason yapıldı perinatolog tarafından. Hem 16. Haftada hem 21. Haftada. Bir sorun yok ileri bir teste gerek yok dedi. Şimdi 25. Haftamdayım. Herhangi başka bir test yaptırmadım ama bazen fetal DNA yaptırsamıydım tam rahat etseydim diyorum. Haftam ilerledi artık yaptırmamın anlamı yok. Dua ediyorum. Doktoruma güveniyorum
Ben bugün şu yurtdışına gönderilecek genetik testi de yaptıracağım.. Bakalım o ne çıkacak.. Sizin de bebeğiniz sağlıklıdır.. Mutlaka başka bir belirtilen anlarlardı sanıyorum...

Ben bugün şu yurtdışına gönderilecek genetik testi de yaptıracağım.. Bakalım o ne çıkacak.. Sizin de bebeğiniz sağlıklıdır.. Mutlaka başka bir belirtilen anlarlardı sanıyorum...
Merhaba bayağı zaman geçmiş ama Fetal yaptırdınız galiba sonucunuz nasıl çıktı benimde beta yüksek geldide bende Fetal yaptırdım sonuç bekliyorum

Merhaba sizin sonuç nasıl çıktı? Şimdide benim yüksek bende tedirginim.

Merhabalar herkese, bugün üye oldum ve bileniniz varsa danışmak istediğim çok önemli bir mevzu var.
Doktor 1 ay sonra gel dediği için ve ona özelden ulaşma imkanım olmadığı için tecrübe etmiş birileri vardır umuduyla yazıyorum. 13+3 haftalık hamileyim ve ikili tarama testi için dün ultrason ve kan testi yapıldı. Ense kalınlığı 2,5 mm, kan sonuçları ise şöyle çıktı:
PAPP-A 1347,2 mIU/mL
fb-HCG 29,39 ng/mL
Bunun anlamını bilen var mı acaba ? Herhangi bir oran ya da herhangi ufacık başka bir bilgi bile mevcut değil. Sadece bunlar yazıyor.

Back